Élmények a világ körül

Keresés

Vásárfiák nyomában Dél-Koreában

Dél-Korea különleges finomságai  - OTP Travel Utazási Iroda
Dél-Koreában rengeteg különleges és aranyos dolgot találunk, melyekkel érdemes meglepni szeretteinket, hogy mosolyt csaljunk arcukra! Összegyűjtöttük a legizgalmasabbakat!

Vásárfiák nyomában Dél-Koreában

 
Az egyik legjobb dolog, amit Dél-Koreába látogatva tehetünk, hogy szuvenír beszerző körútra indulunk. Az elegáns ruháktól kezdve a cuki csecsebecséken át a fantasztikus bőrápolásig minden megtalálható a palettán. Csokorba gyűjtöttük a legnépszerűbb vásárfiákat.
 

Csokorba gyűjtöttük a legnépszerűbb vásárfiákat.

Koreai arcmaszkok

Vásárfiák nyomában Dél-Koreában - OTP Travel Utazási Iroda
Az arcmaszkok a K-Beauty bőrápolás egyik alapdarabjai melyekből számtalan félét árulnak. Találhatunk friss gyümölcsökből, gyógynövényekből készültet, egészen az olyan különlegesebb darabokig, mint a csiganyálas vagy kígyómérges. Vannak olyan vicces maszkok is, amelyek olyan egyedi dolgokat csinálnak, mint például buborékosodnak, összehúzzák a bőrünket, vagy egy mesefigura arcát formázzák. Egy biztos, hogy magas hatóanyagtartalmuk miatt igen hatásosak és könnyen szállíthatóak, akár a hosszú repülőút során is jó szolgálatot tehetnek.
 

Koreai ruhák és cipők

Vásárfiák nyomában Dél-Koreában - OTP Travel Utazási Iroda
Rengeteg elérhető ruhaüzlet van a koreai piacon, érdemes betérni egyikbe-másikba, ahogy a városban járunk és kincsekre vadászunk. A ruha és cipőméretekkel azonban lehet némi problémánk, hiszen nem az európai méretekhez igazítják őket. Korea a szuper aranyos és olcsó zoknik mekkája is, ha valami megmosolyogtató és aranyos vásárfiát szeretnénk hazavinni, akkor nem hagyhatjuk ki a metró aluljárókban és üzletközpontokban található boltokat.
 

Aranyos írószerek és irodaszerek

Vásárfiák nyomában Dél-Koreában - OTP Travel Utazási Iroda
Mi lehetne jobb szuvenír, mint egy aranyos, bohókás toll, cetli vagy jegyzetfüzet. Bármelyik helyi írószerboltban kaphatók különleges koreai ceruza és papíráruk, melyeknek gyerekek és munkatársak egyaránt örülnek.
 

Dojang vagy hagyományos bélyegzők

A dojang egy személy nevének egyedi hagyományos kő- vagy fa bélyegzője vagy pecsétje hangul azaz koreai nyelven. Koreában már az i. e. II század óta használják, legtöbb koreai napjainkban is rendelkezik dojanggal, hogy hivatalos dokumentumokon aláírja a nevét. Néhány szuvenírboltban saját dojangot is készíthetünk a nevünkről hangul nyelven. Dojang bélyegzőboltot legkönnyebben Szöulban, pontosabban Insadongban találunk.
 

Koreai evőpálcikák

Vásárfiák nyomában Dél-Koreában - OTP Travel Utazási Iroda
A koreai evőpálcikák egyedülállóak más országok evőpálcikáihoz képest! Más ázsiai országokkal ellentétben, ahol az evőpálcikákat hagyományosan fából vagy bambuszból készítik, a koreaiak hagyományosan fémből vagy ezüstből készítik. A koreai evőpálcikák formája is más, általában laposabbak, mint a máshol megszokott kerek formák.
 

Hanji papír

Vásárfiák nyomában Dél-Koreában - OTP Travel Utazási Iroda
A Hanji papír egy hagyományos házi készítésű papír, amely Koreában kedvelt termék. A Koreában őshonos, hegyoldalakon növő eperfa kérgéből készül. A papír számos szép színben és mintában kapható. A papírt hagyományosan íróeszközként, tapétaként, sőt, esernyőkben és legyezőkben is használják. A sok felé látható koreai lámpásokat is hagyományosan Hanji papírból készítik, mert vízálló tulajdonsággal bír.

Hagyományos koreai fa maszkok

Vásárfiák nyomában Dél-Koreában - OTP Travel Utazási Iroda
Az Andongból származó, fából faragott koreai maszkok nagy hagyományokkal rendelkeznek a koreai kultúrában. Koreai nevük Hahoetal maszkok, melyeket a XII. századtól kezdve drámák és rituális szertartások szereplőinek jelmezeként használták. A falra felakasztva otthonunkban pedig távoli utazásaink emlékét eleveníti fel.

Hanbok

Vásárfiák nyomában Dél-Koreában - OTP Travel Utazási Iroda
A hanbok színes, hagyományos koreai ruházat, amelyet kulturálisan különleges eseményeken, például esküvőkön, fesztiválokon és más fontos szertartásokon viselnek. Férfiaknak és nőknek egyaránt létezik! Dél-Koreában bérelni és vásárolni is lehet ezeket a különleges ruhadarabokat.

Soju

DVásárfiák nyomában Dél-Koreában - OTP Travel Utazási Iroda
A soju hagyományosan erjesztett gabonából készült alkohol, semleges ízű, mint a vodka, számtalan verziója létezik. A soju hagyományosan rizsből készül, de ez a koreai háború alatt megváltozott. A rizs lepárlását betiltották, ezért a koreaiak alternatív keményítőből, például búzából, édesburgonyából és tápiókából kezdték el készíteni a soju-t. A soju-t soha nem töltjük ki magunknak; mindig közösségi italként fogyasztják, melyet a csoport egy idősebb tagja egy felespohárba tölt.

Koreai fűszerek és paszták

Dél-Korea különleges finomságai - OTP Travel Utazási Iroda
A koreai ételek nagyon ízletesek, a koreai konyha gyakran használ olyan egyedi fűszereket, amelyeket nem találunk meg máshol a világon. A legnépszerűbbek a jinganjang - szójaszósz, gochujang - csípős paprikapaszta, chamkireum - pirított szezámolaj, doenjang - erjesztett szójababpaszta.

Szárított tengeri alga

Dél-Korea különleges finomságai - OTP Travel Utazási Iroda
Ez valószínűleg nem hangzik túl vonzónak sok nyugati ember számára, de Koreában nagyon népszerű a szárított tengeri moszat rágcsálnivalók. Gyakran sósak és enyhén édesek, és nagyon jól illenek a fehér rizshez.

Kapcsolódó inspirációk:

Busan - a filmfesztiválok hazája  - OTP Travel Utazási Iroda
Szöul vibráló metropolisza számtalan felfedeznivalót tartogat. Összegyűjtöttük a 10 legérdekesebb helyszínt!

Busan - a filmfesztiválok hazája  - OTP Travel Utazási Iroda
Dél-Korea második legnagyobb városa a filmfesztivál mellett számos nevezetességgel büszkélkedhet. Ismerje meg velünk!

Gyeongju - A kultúra  kincsesbányája - OTP Travel Utazási Iroda
Korea egyik leglenyűgözőbb városa a falak nélküli múzeum elnevezést kapta. Ismerje meg az ősök városát!

Dél-Korea legszebb nemzeti parkjai - OTP Travel Utazási Iroda
Dél-Koreai nemzeti parkjai a természet és a történelem szerelmeseinek egyaránt kedveznek. Ismerje meg legszebb nemzeti parkjait.

Dél-Korea különleges finomságai  - OTP Travel Utazási Iroda
A dél-koreai ételek a léleknek is szólnak, különleges ízviláguk és az étkezés közösségi élménye nem csak a test táplálásáról gondoskodik. Merüljön el velünk a koreai ízek világában!

Határtalan élmények - OTP Travel Utazási Iroda
Dél-Korea egyre népszerűbb úti cél.

Határtalan élmények - OTP Travel Utazási Iroda
Szöul, a dél-koreai főváros látképe állandóan változik, épp ettől olyan izgalmas.

Kapcsolódó ajánlatok:


SZÖUL – HAGYOMÁNYOK ÉS MODERN KULTÚRA

Dél-Korea
965 000 Ft-tól/fő

DÉL-KOREA FELFEDEZÉSE

Dél-Korea
1 189 000 Ft-tól/fő