Élmények a világ körül

Keresés

Hawaii a tények tükrében II.

USA | Hawaii a tények tükrében II. | OTP Travel Utazási Iroda
Hawaii számtalan természeti szépséggel, kulturális és történelmi érdekességgel csábít. Összeállításunkban ezúttal újabb rendkívüli tényeket gyűjtöttünk össze az Egyesült Államok 50. államáról.

Hawaii a tények tükrében II.

Hawaii számtalan természeti szépséggel, kulturális és történelmi érdekességgel csábít. Összeállításunkban ezúttal újabb rendkívüli tényeket gyűjtöttünk össze az Egyesült Államok 50. államáról.
1. A hawaii füles denevér az egyetlen őshonos szárazföldi emlős Hawaiin.
2. Meglepő, de Hawaiin 1927-ben betiltották a hirdetőtáblákat, amit később három másik állam, Vermont (1968), Maine (1978) és Alaszka (1998) is követett.
3. Az Egyesült Államokban csak két államban nem követik a nyári időszámítást (DST). Az egyik Hawaii, a másik Arizona.
4. Hawaii az egyetlen olyan állam az USA-ban, ahol kereskedelmi céllal termesztenek kávét. A nagy szigeten termesztett kona kávé a legjobb mind közül.
5. Keletről nyugatra, Alaszka után Hawaii a második legszélesebb állam az USA-ban.
USA | Hawaii | szörf - OTP Travel Utazási Iroda
6. A hawaii Honoluluban született Duke Kahanamoku (1890-1968), akit sokan a "modern szörfözés atyjának" tartanak. Ötszörös olimpiai érmes úszó volt. A Hawaii-szigetek egyébként a szörfözés Mekkája, ahol a világ legmagasabb és legtisztább hullámai várják a sportolókat.
7. Hawaii saját időzónával rendelkezik (Hawaii Standard Time), ez a hawaii a csendes-óceáni nyári időszámítás (PDT).
8. Hawaii és Utah az a két állam az Egyesült Államokban, ahol a szerencsejátékok illegálisak (100%-os szerencsejáték tilalom). Ez azt jelenti, hogy nincs lottó, lóverseny és sportfogadás sem.
9. A helyi születésű Bethany Hamilton 13 évesen egy cápatámadásban elvesztette a bal karját. Ezután győztes profi szörfös lett. 2005. június 26-án nyerte meg első országos bajnoki címét. És mindez a karja elvesztésétől számított két éven belül történt.
10. A vulkánkitöréseknek köszönhetően Hawaii szárazföldje folyamatosan növekszik. Valójában ez az egyetlen állam az Egyesült Államokban, amely folyamatosan nő. Itt található a világ legaktívabb vulkánja (Kilauea).
11. Kauai-n nem lehet a pálmafáknál magasabb házakat építeni.
USA | Hawaii | Oahu - OTP Travel Utazási Iroda
12. Oahu a legnépszerűbb a Hawaii-szigetek közül, évente közel 4,7 millió látogatóval. Míg maga Hawaii, a Big Island csak a harmadik leglátogatottabb sziget.
13. A turizmus Hawaii legfontosabb bevételi forrása. Az iparág több mint 192 000 főt foglalkoztat, és 2016-ban 1,8 milliárd dollár adóbevételt hozott.
14. A US News szerint Hawaii szigetén a legjobb egészségügyi ellátás az Egyesült Államokban.
15. Több mint 60 filmet forgattak Kauai trópusi esőerdejében, köztük a Jurassic Parkot. De itt vették fel az a Utódok (2011) és Az elveszett frigyláda fosztogatói (1981) című mozikat is.
16. A Föld legmagasabb vulkánja, a Mauna Kea Hawaiin található. A vulkán négy másik vulkánnal együtt alkotja Hawaii Nagy-szigetét.
USA | Hawaii | hula - OTP Travel Utazási Iroda
17. A Hula tánc Hawaii jellegzetesség. Kézmozdulatokkal mesél el történeteket és tiszteleg az istenek, az istennők és a természet előtt.
18. Az első telefont 1931-ben állították üzembe Hawaiin.
19. Hawaii közvetlenül a Ráktérítő alatt fekszik.
20. Hawaii vidéki és városi autópályáin a legalacsonyabb a megengedett sebesség (60 mph) az Egyesült Államokban. Jellemzően nem sietősek.

Kapcsolódó inspirációk:


New York gasztronómiai különlegességei | OTP Travel Utazási Iroda
New York a kultúrák olvasztótégelye, mely gasztronómiájában is megjelenik. A világ egyik legnagyobb metropolisza tálcán kínálja a kulináris élvezeteket. Íme a legínycsiklandóbb fogások!

New York titkos gyöngyszemei | OTP Travel Utazási Iroda
Titokzatos metróállomás, képeslapra illő kis piros világítótorony vagy a Central Park titkos barlangja? Tartson velünk és ismerje meg a Nagy Alma kevéssé ismert látványosságait!

Las Vegas a kaszinókon túl - OTP Travel Utazási Iroda
„Ami Vegasban történt, az Vegasban marad.” – tartja a népszerű mondás. Las Vegas azonban a kaszinók világán túl, jóval több érdekességet tartogat. Ismerje meg velünk „a bűnös város” másik arcát!

San Francisco fényei - OTP Travel Utazási Iroda
San Francisco sokkal több érdekességet tartogat, mint gondolná. Fedezze fel velünk a Golden Gate hídnak otthont adó híres várost!

AZ USA legszebb nemzeti parkjai - OTP Travel Utazási Iroda
Az Amerikai Egyesült Államok természeti kincsestára kimeríthetetlen lehetőségeket tartogat. Tartson velünk az USA legszebb nemzeti parkjaiba!

USA, Los Angeles, az angyalok városa - OTP Travel Utazási Iroda
Honnan kapta a város ikonikus nevét? Melyek a fő látványosságai? Ismerje meg velünk Amerika egyik legnépszerűbb városának titkait.

10 érdekesség a Niagara-vízesésről - OTP Travel Utazási Iroda
A Niagara-vízesés két ország határán fekszik, az USA és Kanada legnépszerűbb látványossága. Ismerje meg a 10 legérdekesebb tényt erről a lélegzetelállító természeti remekműről.

USA | Hawaii a tények tükrében | OTP Travel Utazási Iroda
Hawaii az Egyesült Államok 50 állama közül a 40. legnépesebb méretét tekintve a 43. Hawaii az egyetlen olyan amerikai állam, amely Észak-Amerikán kívül található.

USA | Hawaii 5 legjobb strandja | OTP Travel Utazási Iroda
Nem egyszerű feladat kiválasztani Hawaii legjobb strandjait, hiszen a szigetcsoport képeslapra illő tengerpartok végeláthatatlan listájáról ismert. Mutatjuk a legjobbakat!

USA | Hawaii csemegék | OTP Travel Utazási Iroda
Gasztronómiai sorozatunk Hawaii szigetein kalandozik, bemutatva egy különleges konyha, sokszínű ízvilágát. Kóstoljon bele a hawaii szakácsművészet remekeibe!

Kapcsolódó ajánlatok:


CHICAGO VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
érdeklődésre

NEW YORK - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
299 000 Ft-tól/fő

LAS VEGAS - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
459 000 Ft-tól/fő

MIAMI - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
559 000 Ft-tól/fő

NEW YORK - A VÁROS, AMI SOHA NEM ALSZIK

Usa
589 000 Ft-tól/fő

KELETI PARTI EXPRESSZ - REPÜLJ ÉS VEZESS! - EGYÉNI

Usa
589 000 Ft-tól/fő

FLORIDAI VAKÁCIÓ - EGYÉNI KÖRUTAZÁS BÉRAUTÓVAL, SZÁLLÁSSAL

Usa
690 000 Ft-tól/fő

USA - A TITOKZATOS DÉL

Usa
769 000 Ft-tól/fő

KALIFORNIAI KÉPESLAPOK - REPÜLJ ÉS VEZESS! - EGYÉNI

Usa
819 000 Ft-tól/fő

USA - NAPFÉNYES KALIFORNIA

Usa
839 000 Ft-tól/fő

USA - KELETI PART

Usa, Kanada
939 000 Ft-tól/fő

USA - NYUGATI PART - A NAGYVÁROSOK FÉNYEI ÉS A GRAND CANYON

Usa
999 000 Ft-tól/fő

A 66-OS ÚT - REPÜLJ ÉS VEZESS! - EGYÉNI

Usa
1 099 000 Ft-tól/fő