Élmények a világ körül

Keresés

Madrid - maximális élmény

Madrid pénztárcabarát utazás | OTP Travel Utazási Iroda
Íme néhány ingyenes program, pénztárcabarát tipp:

Madrid - maximális élmény, minimális kiadás

 
Madrid nyüzsgő főváros, ahol képtelenség unatkozni, egymást érik a jobbnál jobb programok, minden sarkon áll egy rendkívüli múzeum.
 

Ötleteket adunk miként tudja a legtöbbet kihozni madridi utazásából - a legkevesebb pénzből. Íme néhány ingyenes program, pénztárcabarát tipp:

Madrid - maximális élmény, minimális kiadás | OTP Travel Utazási Iroda
Európa legmagasabban fekvő fővárosa minden túlzás nélkül az egyik legpezsgőbb művészeti élettel rendelkező is. Csak a Prado egymaga több mint 7500 festményt őriz, köztük Goya, Velazquez, El Greco csodás alkotásait. A legtöbb madridi múzeum az év három napján (május 18., október 12., és december 6.) ingyenes belépést biztosít, de nem ez az egyetlen lehetőség a spórolásra. A Prado állandó gyűjteményét hétfőtől szombatig délután 18, vasárnap délután 17 óra után ingyen lehet megcsodálni. 25 eurót takaríthatunk meg, ha kicsit előre tervezünk.
Madrid - maximális élmény, minimális kiadás | OTP Travel Utazási Iroda
Hasonló kedvezménnyel csábítja a látogatókat a Museo Thyssen-Bornemissza művészeti gyűjtemény, mely 1993-ban érkezett Madridba. A város ideiglenes jelleggel nyerte meg, később azonban úgy alakult, hogy végleg a Palacio de Villahermosaban maradt, csaknem szemben a Prado épületével. Ide hétköznap 19:00-21:00 (kedden zárva) vagy vasárnap 15:00-19:00 között érdemes ellátogatni, hogy ne kelljen kifizetni az egyébként 12€-s belépőt.

Madrid modern, kortárs művészeti kiállítóterme, a Centro de Arte Reina Sofía sem maradhat ki a látnivalók közül és szerencsére ide is van takarékos tippünk. Hétfőtől szonbatig (kedden zárva) 19:00-21:00 illetve vasárnap 13:30-19:00 között ingyenesen látogatható a múzeum. Újabb 8€ marad a pénztárcánkban.
A nagy zseni, Goya emléke előtt is ingyen tiszteleghetünk. Kétszázhetven éve, 1746. március 30-án született Fuendetodosban Francisco José de Goya y Lucientes néven, majd az európai realista festészet kiemelkedő mesterévé vált. Bár a franciaországi Bordeaux-ban hunyt el, 1919-ben földi maradványai visszakerültek Spanyolországba és a főváros egyik neoklasszicista kápolnájában (Real Ermita de San Antonio de la Florida) helyezték örök nyugalomra. Szombatonként 11-kor és délben ingyenes idegenvezetős túra mutatja be életútját.

Tovább is van…..
A Bikaviadal-múzeum (Museo Taurino) vagy éppenséggel a Templo de Debod mindig ingyenes. Ez utóbbi egy valódi egyiptomi templom Madrid közepén, időszámításunk előtt 200-ból. Egyiptom ajándéka Spanyolországnak illetve a spanyol népnek az Asszuáni gát építésekor nyújtott segítségéért. Spanyolország jelentős segítséget nyújtott az Abu Szimbel-i templomok megmentésében, ezért kapta hálából 1968-ban Amón isten templomát. Így került az épületegyüttes Madridba, a Parque del Oeste területére. Naplementekor csodálatos látványt nyújt, a helyiek kedvelt találkozóhelye ez.
Madrid - maximális élmény, minimális kiadás | OTP Travel Utazási Iroda
Angolul vagy spanyolul beszélő utasoknak az útikönyvek helyett a helyieket ajánljuk. Nincs is jobb módja egy hely felfedezésének, mint a helyiektől -ez esetben a madrileño-któl- megtudni a város titkait. Lelkes, felkészült önkéntesek indulnak három órás túrára kíváncsi turistákkal a hét minden napján 10:45-kor. Az ingyenes program (csekély borravalónak persze örülnek a végén) a Puerta del Sol-tól indul, III. Károly lovas szobrától. A kellemes séta során a Királyi Palota, az Almudena Katedrális, a Királyi Színház mellett halad el a kis csoport és délutánra már egész sok minden kiderül az avatatlan utazó számára.

Nyelvtudás kevésbé, kis kondi viszont kell a következő ajánlathoz. Ja! pénz itt sem szükséges. Biciklivel is tökéletesen bejárható a város, nagy kaland. Irány a Juan Carlos Park, itt lehet felvenni az ingyenes kerékpárt. Hogyan működik? Egy egyszerű regisztráció után (ez ott helyben a sátornál intézhető) már nyeregbe is pattanhatunk és irány a város!
Az imént említett Királyi Palotába is ingyenes a belépés hétfőnként és csütörtökönként délután 4 és 6 óra között, viszont nem árt korábban odamenni, mert ilyenkor még hosszabb az előtte kígyózó sor. A palota utolsó lakója III. Alfonz volt, a jelenlegi királyi család a városon kívül lakik, s a palotát csupán hivatalos célokra használják. A mögötte elterülő pompás Campo del Moro kertje szintén nyitva áll a közönség számára, és ez is ingyenes program.
Madrid - maximális élmény, minimális kiadás | OTP Travel Utazási Iroda
Ha hűvösebbre fordul az idő, akkor sem kell lemondani gyönyörűen rendezett növények látványáról. Ráadásul következő pénztárcabarát ajánlatunk világrekorder is! Az Atocha pályaudvar legnagyobb vasútállomás Madridban, és az egyetlen botanikus kertként is funkcionáló pályaudvar a világon. Az állomás 1851. február 9-én nyílt meg. Egy 1892-es nagy tűzvészben az eredeti épület nagy része megsemmisült, ezt követően számos renováláson esett át. Majd az épületet kivonták a forgalomból, 1992 óta nem használták tovább terminálként, hanem az eredeti funkciója helyett üzleteket, kávézókat, szórakozóhelyeket, éjszakai klubokat hoztak létre, valamint kialakították a gyönyörű kertet. Nagyjából 7000 növény díszíti a 4000 négyzetméteres botanikus kertet, ezek 260 különböző fajhoz tartoznak. Ezen kívül 22 fajta hal és teknősbéka él az üvegházban. Itt szívesen várakozik az ember a vonatra, melyek a csatlakozó új terminálról indulnak.
Madrid - maximális élmény, minimális kiadás | OTP Travel Utazási Iroda
De arra is van ötletünk, ha a kellemes mediterrán időjárásnak hála a szabadban töltené inkább idejét. A város szívében lévő El Retiro park fél napos kikapcsolódást nyújt. A park eredetileg díszkertnek készült, amely a Velazquez tervei alapján megépült királyi nyári lakot vette körül. A szökőkutak, szobrok, a Palacio de Cristal finom körvonalai, az eredeti csónakázótó valóban királyi pompával övezik a Retirot. A Palacio de Cristal kiállításoknak, művészeti programoknak ad otthont, és grátisz látogatható.
Madrid - maximális élmény, minimális kiadás | OTP Travel Utazási Iroda
A fotográfia szerelmeseinek zseniális helyet ajánlunk, ha a Királyi Palotát, az Almudena Katedrálist vagy a nyüzsgő Gran Vía-t szeretnék lencsevégre kapni. Természetesen ide is elég a fényképezőgép, a buksza maradhat a zsebben, mert a csodás panoráma is ingyenes a The Gourmet Experience-ből. A Gran Vía közepén, a Plaza del Callao-n található a 9 emeletes bevásárlóközpont, az El Corte Inglés. A mennyei tapasokon kívül csodás kilátást is kínál, ez utóbbit ingyen. Mesés fotók készülhetnek innen.
Madrid - maximális élmény, minimális kiadás | OTP Travel Utazási Iroda
Ha a Bernabéu stadion nem is fér bele a programba, egy valamire való Real drukker számára kötelező: a Plaza de Cibeles felkeresése. A Cibeles talán Madrid legszebb tere, gyönyörű szökőkútjai, szobrai, és épületei a város szimbólumává tették. A Plaza de Cibeles mára a Real Madrid focicsapatával is szorosan összefonódott, hiszen ha a Real Madrid valamilyen trófeát nyer, mindig itt találkozik a szurkolóival.

Az eddig megspórolt költőpénzünket elkölthetjük egy finom vacsorára. Természetesen ezt is okosan és takarékosan. Madridban akár egyetlen ital áráért bőségesen meg is vacsorázhatunk a koktél vagy jó pohár bor mellé. Már ha a megfelelő helyre megyünk. Ilyen például az El Tigre tapas bár a Gran Vía-val párhuzamos Calle de las Infantas 30. alatt. Minden ital mellé akkora tapas-válogatást kap az ember, hogy nem győz csodálkozni és megenni. Egy-egy 7 eurós mojito mellé fejenként egy mélytányérnyi paellát vagy patatas bravast kaptunk, tetejükre pedig különböző sonkákkal és húsokkal megpakolt tapasok kerültek. Szék jó, ha hat darab van a helyen, a buli előtt itt vacsorázó és alapozó fiatalok miatt este tíz-tizenegy után már mozdulni sem lehet, mégis érdemes megnézni. Ha itt nincs hely, akkor a következő helyek is hasonló „meglepetéssel” várják a vendégeket: Petisqueira, La Blanca Paloma, Índalo Tapas, Entre Cáceres y Badajoz, El Rincón Abulense vagy az El Respiro.
Madrid - maximális élmény, minimális kiadás | OTP Travel Utazási Iroda

Kapcsolódó inspirációk:


Gaudí remekműve, a Sagrada Familia | OTP Travel Utazási Iroda

Ismerje meg Valencia hogyan egyesíti a hagyományt és az innovációt, hogy egy élhetőbb és fenntarthatóbb jövő felé haladjon.

A Művészetek és Tudományok Városa | OTP Travel Utazási Iroda

A valenciai művészetet, tudományt és szórakozást ötvöző futurisztikus épületegyüttes az emberi kreativitás és innováció bizonyítéka.

Valenciai gótikus örökségei | OTP Travel Utazási Iroda

A valenciai gótikus épületek a régió művészi és mérnöki képességeit bizonyítják.

Gaudí remekműve, a Sagrada Familia | OTP Travel Utazási Iroda

Az ősi történelem és a modern innováció lenyűgöző keverékével ez a magával ragadó város minden utazó számára felejthetetlen élményeket tartogat.

Gaudí remekműve, a Sagrada Familia | OTP Travel Utazási Iroda

Amikor a spanyol konyha ikonikus ételeit emlegetjük, kevés fogás hasonlítható a híres valenciai paella ínycsiklandó élvezetéhez.

Andalúzia csillagai - OTP Travel Utazási Iroda
Andalúzia vagy ahogy sokan nevezik, Spanyolország nagyasszonya. Andalúziában utazni annyi, mint belelátni Spanyolország lelkébe.

Barcelona csemegéi - OTP Travel Utazási Iroda
Madridot öröm felfedezni, mert a történelmi gyöngyszemektől és a világszínvonalú művészeti alkotásokig a különleges gasztronómiai élményekig ezernyi csodát kínál.

Kapcsolódó ajánlatok:


KANÁRI-SZIGETEKI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Spanyolország
210 000 Ft-tól/fő

SPANYOLORSZÁG - TENGERPARTI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Spanyolország
257 000 Ft-tól/fő

TENGERPARTI HÉTVÉGE BARCELONÁVAL

Spanyolország
269 000 Ft-tól/fő

SEVILLAI VÁROSLÁTOGATÁS – ANDALÚZ HANGULATOK

Spanyolország
369 000 Ft-tól/fő

KIRÁLYI MADRID

Spanyolország
379 000 Ft-tól/fő

EUROSTARS MALAGA****

Spanyolország
389 000 Ft-tól/fő

MALLORCAI HÉTVÉGE

Spanyolország
399 000 Ft-tól/fő

MEDITERRÁN VALENCIA

Spanyolország
399 000 Ft-tól/fő

BARCELO MALAGA****

Spanyolország
419 000 Ft-tól/fő

SZILVESZTER BARCELONÁBAN

Spanyolország
449 000 Ft-tól/fő