Élmények a világ körül

Keresés

Sármos Sharm

Sármos Sharm - OTP Travel Utazási Iroda
Annyi fantasztikus látni- és tennivaló van itt, hogy nehéz választani!

Sármos Sharm

1968-ig Sharm el-Sheikh nem volt egyéb, mint egy csendes halászközösség.

Aztán az utóbbi években Egyiptom legnépszerűbb tengerparti üdülőhelyévé vált, ahová a világ minden tájáról érkeznek turisták. Nyáron forró, télen kellemesen meleg, Sharm El Sheik a Sínai-félsziget egyik legkedveltebb úti célja. Annyi fantasztikus látni-, és tennivaló van itt, hogy nehéz választani!

Vízi sportok

Sármos Sharm - OTP Travel Utazási Iroda
Sharm el-Sheik kétségkívül Paradicsom a vízi sportok szerelmeseinek számára. Csak mondja meg melyik vizes őrültséget próbálná ki, az üdülőhelyen egész biztosan rendelkezésre áll. A legnépszerűbb kikapcsolódás a búvárkodás, békalábat húzva az egyiptomi korallzátonyok elképesztő élővilágát egészen közelről lehet megismerni . A Vörös-tenger fenekén hajóroncsok vannak szétszórva, felfedezésük igazán izgalmas kaland. De kipróbálhatjuk a kite szörfözést, vízisít és szörfözést is. És ne aggódjon, ha nem magabiztos úszó - üvegfenekű hajóval is tehet kirándulást, így Sharm el-Sheikh víz alatti világa mindenki számára megismerhető.

Rasz Mohammed Nemzeti Park

Sármos Sharm - OTP Travel Utazási Iroda
A Sínai-félsziget déli csücskén található 480 négyzetkilométer kiterjedésű természetvédelmi terület Egyiptom leghíresebb, és egyben első nemzeti parkja és a világ egyik legismertebb merülőhelye. Szerelem első látásra, amikor az ember megpillantja az érintetlen sivatagot, a fehér homokos strandokat, a merülőhelyeket, amelyeket 1000 halfaj, 150 különböző rákféle és felszín alatt lebegő teknőscsaládok tesznek színessé. A tengeri védett terület geográfiájának érdekessége a déli irányban, a felszínről több mint 800 méterig lebukó víz alatti szakadék az Akabai-öböl és Szuezi-öböl találkozásánál. A két víztömeg találkozása és a nagy mélység igen magas tápanyagforrást biztosít az itt megtelepedett élővilágnak. A Ras Mohammed Nemzeti Parkban csak speciális jogosítással rendelkező búvárvezetővel engedélyezett a merülés. A sznorkelezni vágyók részére úszó ponton mólókat telepítettek a korallzátonyok fölé, a partról csak ezeken keresztül lehet megközelíteni a nyílt vizet. A parttól kicsit távolabb delfineket is megpillanthatunk, többek közt Risso delfint. A fehér gólyák szintén otthonra lelnek itt. A földnyelv déli végében egy kisebb mangrovemocsár (Avicennia marina) található. A félszigeten látványos, földrengések alakította hasadékok találhatók, amiket megtöltött a tengervíz. A szárazföldi terület jellemzően sivatagos, melyhez két sziget is tartozik: Tiran és Sanafir.

Naama Bay

Sármos Sharm - OTP Travel Utazási Iroda
A Naama Bay Sharm el-Sheikh nyüzsgő központja számos szórakoztató és vásárlási lehetőséggel . Ha felhőtlen kikapcsolódásra vágyik, a történések epicentrumában és a tengerpartról sem szeretne lemondani, akkor Naama Bay tökéletes választás. Itt inkább mediterrán a hangulat, sokak számára ezért is olyan vonzó ez a városrész. A Naama Bay tökéletes egyensúlyban van a kikapcsolódás és a hedonizmus között.

Aqua Blue csúszdapark

Sármos Sharm - OTP Travel Utazási Iroda
A családi nyaralás egy vidám napját az Aqua Blue-ban még hazatérve is sokáig fogják emlegetni. A Hadabában található vízi park mindenki számára szórakoztató napot ígér. Az aquapark kínálatával igazi csúszdaparadicsom: 44 óriás-, hidro-, multicsúszda, kamikáze, fekete lyuk, őrült folyó, valamint 9 medence teszi teljessé az élményt. A vízi kalandok mellett szárazföldi örömöket is tartogat a park. A legkülönfélébb vendéglátó egységekben mindenki kedvére ehet és ihat, de animációs programokból sincs hiány.

Al Musztafa mecset

Sármos Sharm - OTP Travel Utazási Iroda
Ha nyaralása során tervei között szerepel egy kis városnézés és a helyi értékek megismerése, akkor érdemes ellátogatnia az Al Mustafa mecsetbe. Egyedülálló stílusa és feltűnő építészete teszi ezt a szentélyt lenyűgözővé, belül és kívül egyaránt. Csodálatos márvány homlokzatával, káprázatos kupolájával és számos magasba nyúló minaretével békét és nyugalmat áraszt.

A Mennyei székesegyház

Sármos Sharm - OTP Travel Utazási Iroda
A Mennyei katedrális Sharm El Sheik legújabb és legnagyobb kopt temploma. A Béke Királynője-templomként ismert székesegyház nevét Suzanne Mubarak, Hoszni Mubarak korábbi egyiptomi elnök felesége választotta. Suzanne Mubaraknak, akit gyermekkorában katolikus apácák neveltek, volt köszönhető, hogy a helyi politikai vezetés sok évi késlekedése és ellenállása dacára megépülhetett a templom. A világ 10 legszebb temploma közé szavazták meg 2010-es elkészültekor. Lenyűgöző freskókkal és bibliai jeleneteket ábrázoló falfestményeivel, mint például a Teremtés és az Exodus igazi remekmű. A székesegyház mindössze két év alatt épült, a Hay el Noor kerületben, nem messze az El Mustafa mecset iker minaretjeitől. A hívek többségét a turisták és a külföldi dolgozók alkotják, emiatt nemcsak kopt katolikus szertartás szerinti misét mutatnak be vasárnaponként, hanem római rítusút is, mind olasz, mind angol nyelven.

Óváros-Régi piac

Sármos Sharm - OTP Travel Utazási Iroda
A kikötővel egybeolvadt hangulatos óváros, avagy a régi piac kulturálisan gazdag és nyüzsgő hely, tele színekkel, hangokkal és illatokkal. Rendkívül népszerű a helyiek körében, remek hely bevásárláshoz, de magáért a hangulatért is érdemes ellátogatni ide. Sharm-el-Sheik leghíresebb termékei a gyógynövények és a fűszerek, és a régi piacon rengeteg van belőlük. Az árusok rendkívül kedvesek és általában örömmel magyarázzák el mi micsoda, amikor a különféle áruk kaleidoszkópjáról van szó. A Sharm Old Market (más néven Sharm al-Maya) a város szukja (bazári része), ahol rengeteg arab lámpás, hagyományos shisha tömlő és finoman gravírozott faipari termék található. A legjobb, ha naplementekor vagy még annál is később érkezik, amikor a hőség már elmúlt, és kényelmesen vásárolhat vagy böngészhet. A hely tele van olcsó és vidám éttermekkel és kávézókkal is, így egy egész este kellemes eltöltésére is tökéletes.

Dolphina delfinárium

Sármos Sharm - OTP Travel Utazási Iroda
A Dolphina az egyetlen delfinárium a Sínai-félsziget déli részén, ahol a felnőtt példányok mellett Mizo, a kölyök delfin várja a látogatókat. A delfinek nagyon intelligensek, akiket képzett szakemberek gondoznak és tanítanak újabbnál újabb trükkökre. Új otthonuk egy vadonatúj színházzal és a legkorszerűbb eszközökkel van felszerelve, hogy a legtökéletesebb előadást nyújtsák a vendégek számára. A delfinárium számos élményt kínál, a delfin show mellett, úszhat vagy akár táncolhat is a delfinekkel, élvezheti játékos természetüket.

Sivatagi csillagles

Sármos Sharm - OTP Travel Utazási Iroda
Egy esti sivatagi szafari során káprázatos naplementék és csillagos éjszakai égbolt alatt felejthetetlen élményben lehet részünk. Igazság szerint egyetlen egyiptomi utazás sem teljes egy csillagles nélkül. A sivatag és a beduinok csodálatos világába nyújtanak betekintést a népszerű túrák, amelyek keretein belül egy beduin sátorban vendégeskedhetünk, majd hatalmas távcsövekkel csodálhatjuk meg, amint a szemünk láttára egy mesés csillagtenger terül el az éjszakai égbolton.

Színes kanyon

Sármos Sharm - OTP Travel Utazási Iroda
A Sínai-félsziget természeti csodáinak egyike, a Színes-kanyon is meglátogatható Sharm-El-Sheikből (kb.180km). A kanyon helyenként a 40 méter magasságot is elérő homokkő tömbök labirintusa a sárga, a lila, a piros, a bíbor és az arany legkülönbözőbb árnyalataiban. A sziklák egyenetlen formája és eltérő magassága néha megnehezíti a mászást, ezért készüljön fel, és minél korábban érjen oda! Nemcsak az időjárás, hanem a tömeg elkerülése miatt is. Meglehet, ön is úgy érzi, hogy a hely varázsa jobban élvezhető egyedül, a kanyonba mégis idegenvezetővel kell mennie.

Szent Katalin-kolostor

Sármos Sharm - OTP Travel Utazási Iroda
A félsziget legfontosabb kulturális nevezetességéért hátra kell hagynunk a várost, de az élmény kárpótolni fog mindenkit. A Szent Katalin-kolostor a Sínai-hegy csúcsának lábánál fekszik. Az ószövetségi feljegyzések szerint itt, a hegyen kapta meg Mózes a törvény tábláit. A hegyet a muzulmánok Dzsebel Musza néven ismerik és tisztelik. Az egész terület az ábrahámi vallások számára szent hely, 2002 óta szerepel az UNESCO kulturális világörökségi listáján. A bonyolult elrendezésű, útvesztőre hasonlító kolostor falai és épületei a bizánci építészet jelentős alkotásai. A kolostor legfontosabb részei, a VI. századból származó bazilika és az úgynevezett „Égő csipkebokor-kápolna” különösebb károsodás nélkül, jó állapotban maradtak fenn. A kolostorban felbecsülhetetlen értékű kora keresztény kéziratokat és ikonokat őriznek, valamint egy Jézus színeváltozását ábrázoló, szintén a korai kereszténység korából származó mozaikot.

Kapcsolódó inspirációk:


Egyiptom utazás: Kairó finomságai - OTP Travel Utazási Iroda
Ha Kairóban kalandozunk, érdemes megismerkedni a helyi konyha remekműveivel. Összegyűjtöttük a legautentikusabb fogásokat, amelyeket ott, helyben is ki kell próbálni.

Egyiptom utazás: Kairó látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Kairó, Egyiptom fővárosa az ezer minaret városaként is ismert. Kairó büszkélkedhet a világ legszebb iszlám építészeti alkotásaival. Fedezze fel velünk!

Sharm el-Sheikh - az üdülőparadicsom - OTP Travel Utazási Iroda
Sharm el-Sheikh felemelkedése egy egyedülálló és turisztikai szempontból példaértékű történet.

Sharm el Sheikh - tengeri kalandok - OTP Travel Utazási Iroda
Sharm el Sheikh a világ egyik legismertebb búvárterepe.

Ras Mohammed: a földi paradicsom - OTP Travel Utazási Iroda
Sharm El Sheikhtől délre, a Sínai-félsziget legdélebbi csúcsánál fekszik a kivételes szépségű Ras Mohammed.

Egyiptom - Alexandria varázslatos városa - OTP Travel Utazási Iroda
Alexandria városa a történelemrajongók fellegvára. Tartson velünk és fedezze fel Egyiptom különleges szegletét, mely egykor a híres Alexandriai világítótoronynak adott otthont.

Egyiptom - Nílus menti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A Nílus mentén megelevenednek a történelemkönyv oldalai, káprázatos régészeti kincsek és templomok várják a kalandorokat. Tartson velünk és fedezze fel Egyiptom legszebb szegleteit.

Egyiptom - Kairó kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
Kairó nyüzsgő nagyvárosának forgatagában lenyűgöző építészeti csodákra bukkanhatunk. A várossal szinte összefonódva a gízai piramisok őrzik a régi kultúrák megfejthetetlen titkait.

Hurghada | strandok | Egyiptom | OTP TRAVEL Utazási Iroda
A Vörös-tenger legjobb egyiptomi strandjai az egész család számára kellemes kikapcsolódást ígérnek.

Hurghada | programok | Egyiptom | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Hurghada az egyik legnépszerűbb nyaralóhely a Vörös-tenger partján. Ismerje meg velünk ezt a sokoldalú úti célt!

Kapcsolódó ajánlatok:


HOSSZÚ HÉTVÉGE KAIRÓBAN

Egyiptom
529 000 Ft/fő

EGYIPTOM KINCSEI ÉS A NÍLUS

Egyiptom
1 299 000 Ft/fő

EGYIPTOM - TENGERPARTI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Egyiptom
250 000 Ft-tól/fő

EGYIPTOM KINCSEI ÉS A NÍLUS

Egyiptom
1 299 000 Ft/fő