Élmények a világ körül

Keresés

Japán legújabb turistamágnesei

Japán legújabb turistamágnesei - OTP Travel Utazási Iroda
Az újonnan megnyitott helyek felfedezése mindig szórakoztató. Íme 6 új turisztikai látványosság, amelyet 2022-ben adnak át Japánban a nagyközönségnek!

Japán legújabb turistamágnesei

Az újonnan megnyitott helyek felfedezése mindig szórakoztató. Az első, ide tévedő fecskék között lenni pedig méginkább. Íme 6 új turisztikai látványosság, amelyet 2022-ben adnak át Japánban a nagyközönségnek!

Ghibli Park

A Ghibli Park a Studio Ghibli hivatalos tematikus parkja, amely 2022 novemberében nyitja meg kapuit. Az új turisztikai attrakció az Aichi Earth Expo Memorial Park területén fekszik Aichi prefektúrában. A tematikus parkban teljesen belemerülhetünk a fantasztikus és varázslatos Ghibli-világba, amelyért emberek százezrei rajonganak világszerte. A szokásos témaparkokkal ellentétben itt nem lesznek hullámvasutak, sem XXI. századi technikai látványosságok. Ehelyett a parkban a Studio Ghibli filmhelyszíneinek és tájainak újrateremtését célozták meg az építők. A park öt területre lesz felosztva, és ezek közül három 2022 novemberében nyílik meg, míg a maradék két területre valamikor 2023-ban lehet majd belépni. Minden szekció más-más felejthetetlen élményt kínál és különböző Ghibli-filmek világába repít majd el.
https://ghibli-park.jp/en/

Új galériák Naoshima-ban

A Szeto beltengerben található Naoshima egy gyönyörű, távoli sziget, amelyet széles körben a Japán művészet szigeteként emlegetnek. A békés kis sziget az utóbbi időben a modern művészet Mekkájaként vált népszerűvé. A szintén 2022-ben megrendezésre kerülő Setouchi Triennale egyik fő helyszíneként a modern művészeti alkotások széles skálájával fogadja a látogatókat, amelyek között szobrok, installációk, fotók és festmények egyaránt szerepelnek. Naoshima egyik új, 2022-ben nyíló galériája a "Valley Gallery", amelyet Tadao Ando tervezett a Benesse House Museum megnyitásának 30. évfordulója alkalmából.
A Hiroshi Sugimoto Galéria szintén a Benesse House Parkban nyílik majd meg. A kiállítási területen a látogatók megtekinthetik Hiroshi Sugimoto lenyűgöző műalkotásait, köztük a "Mondrian" néven ismert ikonikus üveg teaházat is.
https://benesse-artsite.jp/en/

Toy Story Hotel

2022 tavasza óta a Tokyo Disney Resort új szálláslehetőséget kínál a Toy Story rajongóinak A Toy Story Hotelben már a lobbyban a filmek ikonikus játékai várják az érkezőket. A vendégszobákat pedig egytől-egyig az első Toy Story filmből megismert Andy hálószobája alapján alakították ki. De a szálloda éttermében is ahol úgy fogyaszthatunk mintha a Toy Story 3 világában üldögélnénk! A Tokyo DisneyLandtől és a Tokyo DisneySea-tól sem esik messze, a Disney Resort Line járattal könnyen megközelíthető.
https://www.tokyodisneyresort.jp/hotel/fantasy/tsh/en/

Marufukuro Hotel

Ha valamikor 2022-ben ellátogatnánk Kiotóba, érdemes felejthetetlenné tenni az ott-tartózkodást azzal, hogy szobát foglalunk a Marufukuroban! A Tadao Ando, világhírű japán építész által tervezett luxusszálloda a régi, kiotói Nintendo székházban kapott helyet. 18 vendégszobájuk van, amelyek közül 7 lakosztály, egyszerű, de kifinomult dizájnnal. Az étkezés (reggeli és vacsora), valamint minden egyéb költség benne van az árban, amely a szobától függően változik (jellemzően 100 000 jen és 130 000 jen között van két felnőtt számára éjszakánként). A szálloda nagyszerű helyen fekszik, könnyen megközelíthető a JR Kiotói pályaudvarról.
https://marufukuro.com/en/

Morinaga Angel Museum Morium

Ha kedveljük japán rágcsálnivalókat és édességeket, a Morinaga Angel Museum Morium kihagyhatatlan állomása kell hogy legyen Yokohamában! A látogatók a múzeumi túra során megismerhetik a Morinaga történetét és azt, hogyan készülnek népszerű termékeik. Tsurumi gyáruk a múzeum szomszédságában található, és a múzeum nyitvatartási idejében (hétfőtől péntekig) izgalmas gyárlátogatásra is sort keríthetünk. Túra végén a résztvevők ingyenes mintákat kóstolhatnak a legkelendőbb termékeikből, mint például a "HI-CHEW" és a "Koeda".
https://www.morinaga.co.jp/company/english/

Gundam park és szobor

Aki Gundam- vagy anime-rajongó, az ne hagyja ki az új Gundam parkot! Az új park Fukuokában nyitotta meg a kapuit a Mitsui Shopping Park LalaPort Fukuokában. Rengeteg információt gyűjthetünk itt be Gundamról. A parkban találunk egy VS PARK WITH G nevű sportos szórakozóhely, ahol ügyességi játékokat próbálhatunk ki, valamint megnyílt egy Namco nevű játékterem is. Mindezeken túl megcsodálhatjuk 24,8 méter magas, életnagyságú RX93v Gundam-szobrot is.
https://www.gundampark.net/

Kapcsolódó inspirációk:

Ázsia, Top10 tea - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg a legnépszerűbb ázsiai teafajtákat!

Öt könyv, amely felér egy utazással - OTP Travel Utazási Iroda
Íme öt remekbe szabott olvasmány, melynek lapjai szebbnél szebb tájakra repítik gondolatban az olvasót.

Hat város – hat film - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezzen fel hat csodaszép világvárost hat felejthetetlen filmmel!

Merüljön el a japán nyugalomban! - OTP Travel Utazási Iroda
A nyugati ember nem is gondolná, hogy Japánban a fürdőzésnek milyen komoly hagyományai vannak.

Különc Tokió - OTP Travel Utazási Iroda
Íme néhány alternatív látnivaló:

Szusizzunk japán-módra! - OTP Travel Utazási Iroda
A szusi nem más, mint egy darabka nyers hal (esetleg más vízi állat) egy kis adag ecetes rizsre pakolva.

Állati jó helyek - Utazás az állatok birodalmába - OTP Travel Utazási Iroda
Létezik néhány fantasztikus hely a világon, ahol az állatok teljességgel átvették az uralmat az emberektöl.

Rózsaszínben látjuk a világot - OTP Travel Utazási Iroda
A világ tele van lenyűgöző, varázslatos, olykor meglepő, gyakran meghökkentő helyekkel.

Japán utazás | Tokió legszebb templomai - OTP Travel Utazási Iroda
Tokió számos különleges helyszínt kínál. Ezúttal a japán főváros templomait és szentélyeit vettük sorra, ahol elkészíthetjük Japánban tett utazásunk egyik valóban különleges hangulatú fotóját.

Japán utazás | daibutsu - OTP Travel Utazási Iroda
Japánban Buddha-szobrokból a kicsiktől a hatalmasokig számtalan variáció található. A Buddha-szobrokat a polgárok békéjének és boldogságának reményében állították. Ezúttal a legnagyobbakat mutatjuk be.

Fudzsi - OTP Travel Utazási Iroda
Ha Japánról beszélünk, a napkorongot ábrázoló zászlón kívül a Fudzsi, Japán egyik kihagyhatatlan és kötelező látnivalója ugrik be azonnal. Íme néhány mítosz és ismeretlen tény a Fudzsi-hegyről.

Japán finomságok - OTP Travel Utazási Iroda
A japán konyha nem kizárólag a szusik világában tud ínycsiklandó csemegéket alkotni. Összeállításunkban a szusik mellett egyéb megkóstolandó finomságok is szerepelnek. Tartsanak velünk!

Japán leghíresebb fesztiváljai - OTP Travel Utazási Iroda
Japánban egymást érik a fesztiválok, az ünnepek és az ünnepi rendezvények. A japánok maguk is azt mondják, nincs olyan nap, hogy ne lenne valahol valamilyen esemény. Íme a kedvenceink!

Japán, Kamakura, Nagy Buddha | OTP Travel utazási iroda
Kamakura, Japán egykori politikai központja ma kedvelt turistacélpont.

Új világörökségek - OTP Travel Utazási Iroda
Új helyszínek az UNESCO világörökségi listáján.

Becsengettek
A világ legszebb egyetemei

Husky-taxi, hálózsák, északi fény, jégszobrok...

KYOTO utazás - OTP Travel Utazási Iroda
A könyvespolc hotelt önnek találták ki!

Kapcsolódó ajánlatok:


VILÁGÖRÖKSÉGEK JAPÁNBAN

Japán
2 075 000 Ft-tól/fő

Sajnos nincs megfelelő találat. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket.