Élmények a világ körül

Keresés

Ciprus vad arca

Ciprus vad arca | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Ciprus érintetlen természeti kincseit nemzeti parkok sokasága őrzi. Fedezze fel velünk a sziget vad szépségét!

Ciprus vad arca

Ciprus híres a strandjairól, azonban kevesen ismerik és fedezik fel Ciprus nyugodt nemzeti parkjait és rezervátumait.
 

A sűrű fenyőerdőkben az egyetlen hang a szél susogása, az érintetlen strandokon pedig csupán a tengeri teknősök és vadszamarak nyomaival találkozhatunk. Megmutatjuk Ciprus természetközeli, izgalmas oldalát.

Akamas Nemzeti Park

Ciprus vad arca - OTP Travel Utazási Iroda
Ciprus legújabb nemzeti parkja a sziget legnagyobb megmaradt beépítetlen területét védi. A sziget nyugati csücskénél, Pafosz és Polisz között elterülő park határait csak 2021-ben véglegesítették és közel 230 négyzetkilométernyi állami és magánterületet foglal magában. Az örökzöldekből és olajfákból, drámai sziklaszirtekből és nyílt rétekből álló vadregényes terepet a Földközi-tenger veszi körbe a félsziget mindkét oldalán. Kis országutak kötik össze az olyan több évszázados festői falvakat, mint Dhrousia és Kritou Terra. A számtalan túraútvonal között olyan sokatmondóan elnevezett ösvények találhatók, mint az Adonisz és az Aphrodité útvonalak, melyeken e két mitikus alakhoz kapcsolódó látnivalókat fedezhetünk fel.

Lara Toxeftra rezervátum - A legjobb park a teknősök megfigyelésére

Ciprus vad arca - OTP Travel Utazási Iroda
A Pafosz melletti Akamasz-félszigetre ékelődő új rezervátum szívében található a híres Lara Beach, amely a zöld és álcserepes teknősök fontos fészkelőhelye. A rezervátumot valószínűleg a közeljövőben nemzeti parkká nyilvánítják, hiszen a 10 kilométer hosszú partvonal fontos fészkelőhely a teknősök számára. Zászlók jelzik a kritikusan veszélyeztetett teknősök fészkelőhelyeit a távoli és rejtett strandok mentén, és ezeket a területeket soha nem szabad megzavarni, különösen a teknősök kikelési időszakában júniustól szeptemberig.

Troodosi Nemzeti Park - a hegyek szerelmeseinek

Ciprus vad arca - OTP Travel Utazási Iroda
Közvetlenül a sziget közepéhez közel található a Troodos-hegység, a nemzeti parkban található az 1952 méter magas Olimposz-csúcs azonban nem összetévesztendő az azonos nevű, legendás görögországi csúccsal. Ciprus legmagasabban fekvő nemzeti parkja egész évben fantasztikus túrázási lehetőséggel csalogat.

A 90 négyzetkilométeres park fő látogatóközpontja Troodos faluban található, amely 1900 méteres magasságának köszönhetően pazar panorámával és friss levegővel várja a látogatókat. A park több mint 60 kilométer hosszú útvonalakkal rendelkezik, amelyek a sziklás hegygerinceken futnak fel; a népszerű Artemis Trail 7 kilométer hosszú kört tesz az Olümposz csúcsa körül, míg a 6 kilométer hosszú Kaledonia Trail egy 15 méter magas vízeséshez vezet. A hegységben gazdag élővilág van, többek között olyan szigorúan védett muflonok, melyek Cipruson kívül csak Korzikán és Szardínián maradtak fent.

Athalassa Nemzeti Park

Ciprus vad arca - OTP Travel Utazási Iroda
A ciprusi görög főváros, Nicosia délkeleti szélén található Athalassa Nemzeti Park 840 hektárnyi területe rengeteg élményt kínál. Botanikus kertek, tanösvények és egy szép tó ad otthont több tucat madárfajnak és őshonos növénynek. Az ösvények elágaznak az erdőbe, mely a nap melegét magába szívó fenyők illatában fürdik, a parktól keletre pedig, a dombtetőn izgalmas várromok találhatók.

Rizoelia Nemzeti Park – a legszebb panoráma otthona

Tiszta időben ebből a 97 hektáros erdei parkból egész Larnakáig el lehet látni. Ezen a domboldalon négy, Cipruson ikonikusnak számító fafajta ligeteit találjuk. A kalábriaifenyők a vöröses kérgükről ismertek; a madulafenyőknek jellegzetes koronájuk van; az akácok, melyek a tél tavaszba fordulásakor élénksárga virágokkal kápráztatnak el; és az ősi ciprusok, melyek a görög és közel-keleti mitológiában is szerepelnek. A park remek helyszín egy romantikus piknikhez.

Cape Greco Nemzeti Park - a szabadtéri kalandok fellegvára

Ciprus vad arca - OTP Travel Utazási Iroda
A sziget keleti végén található, zord Cape Greco a túrázás, kerékpározás, kajakozásra, úszás szerelmeseinek fellegvára. A park 385 hektárnyi területe az aktív kikapcsolódásra vágyóknak rengeteg lehetőséget biztosít. Közel 14 kilométer hosszú ösvényeken kerékpározhatunk, vagy túrázhatunk a dús növényzetű erdőben, ahol olyan különlegességekre bukkanhatunk, mint az Agia Anargyroi fehér-kék kápolnája, mely egy hullámok által mosott sziklaszirtan magasodik.

Karpas Nemzeti Park – az érintetlen természet otthona

Ciprus vad arca - OTP Travel Utazási Iroda
Az észak-ciprusi kormány több mint 150 négyzetkilométernyi területet nemzeti parkként védetté nyilvánított a vadregényes Karpas-félszigetből. Legérintetlenebb helye az úgynevezett Aranypart, mely sokak szerint a sziget legszebb pontja. A teknősök által is gyakran látogatott partszakaszon gyakran bukkannak fel vadszamarak is, a békés idilli nyugalmat pedig nem zavarja meg nagy tömeg, hiszen a környékbeli települések száma minimális

Kapcsolódó inspirációk:


Ciprus hűsítő szeglete a Troodos-hegység | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Bár Ciprusra forró nyaralási desztinációként gondolunk, a Troodos-hegységben frissítő kirándulást tehetünk.

5 érdekesség Nicosiáról | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Ciprus fővárosa Nicosia történelmi és kulturális értelemben egyaránt különleges város. Ismerje meg velünk a kettéosztott ciprusi fővárost.

5+1 romantikus hely és élmény Cipruson | OTP TRAVEL Utazási Iroda
A szerelemhez a világ minden táján számos legenda kötődik, nincs ez másként Cipruson sem. Fedezze fel velünk a sziget legromantikusabb helyszíneit.

7 ókori emlék Cipruson | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Merüljön el velünk Ciprus gazdag történelmi múltjába és helyszíneibe.

Ciprusi strandmustra | OTP TRAVEL Utazási Iroda
A csendes, védett területektől kezdve az igazi buliközpontokig csokorba szedtük Ciprus legnépszerűbb tengerpartjait. Ezt a 8 strandot Önnek is látnia kell!

A 10 legnépszerűbb turisztikai látványosság Cipruson | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Ciprus jól ismert kellemesen meleg időjárásáról és festői strandjairól, de a sziget ennél jóval többet kínál.

Tengerparton Ciprus
A szerelem gyönyörű szigete nem csak nászútra és romantikázásra, de egy kiadós családi nyaralásra is tökéletes választás!

Ciprus utazás
Ciprus,a szerelem szigete, ahol a gazdag múlt emlékei, 8 nemzeti park, csodás strandok és isteni étkek várják az utazót!

25 érdekesség a Szerelem szigeteként ismert mediterrán Ciprusról.

Kapcsolódó ajánlatok:


CAVO MARIS BEACH HOTEL**** - PROTARAS

Ciprus
369 000 Ft-tól/fő

CROWNE PLAZA**** - LIMASSOL

Ciprus
389 000 Ft-tól/fő

ADAMS BEACH HOTEL***** - AYIA NAPA

Ciprus
409 000 Ft-tól/fő

ASTERIAS BEACH HOTEL **** - AYIA NAPA

Ciprus
419 000 Ft-tól/fő

NISSIBLU BEACH HOTEL***** - AYIA NAPA

Ciprus
459 000 Ft-tól/fő

GRAND RESORT***** - LIMASSOL

Ciprus
499 000 Ft-tól/fő

MEDITERRANEAN BEACH HOTEL**** - LIMASSOL

Ciprus
529 000 Ft-tól/fő

GRECIAN BAY HOTEL***** - AYIA NAPA

Ciprus
529 000 Ft-tól/fő

HOTEL ELYSIUM***** - PAPHOS

Ciprus
669 000 Ft-tól/fő

FOUR SEASONS HOTEL***** - LIMASSOL

Ciprus
749 000 Ft-tól/fő