Élmények a világ körül

Keresés

Fedezze fel Skandinávia gyöngyszemét, Stockholmot

Görögország | Athéni kalandok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
A történelmi báj, a természeti szépség és a modern innováció összefonódása – Stockholm.

Fedezze fel Skandinávia gyöngyszemét, Stockholmot

A Balti-tenger csillogó vizei között kecsesen fekvő Stockholm, az elegancia fővárosa, az innováció és az inspiráció otthona. A középkori báj és a kortárs vonzerő magával ragadó keverékével Stockholm a látogatókat felfedezőútra csábítja.

Az egymásba fonódó utcák, a csodálatos építészet és a virágzó kreatív színtér ideális elmerülni ennek a skandináv gyöngyszemnek a rendkívüli szépségében.

Építészeti csodák

Stockholmban a múlt és a jelen harmonikusan él egymás mellett, ami a figyelemre méltó építészetében is tükröződik. A város a stílusok széles tárházával büszkélkedhet, a királyi palota pompájától az ikonikus városháza elegáns modernizmusáig. Sétáljon végig Stockholm történelmi szívében, a Gamla Stan varázslatos utcáin, ahol az évszázados épületek és a macskaköves sikátorok visszarepítenek az időben. Minden egyes épület homlokzata mesés múltról suttog, bepillantást engedve a svédek történelmébe.
Görögország családdal | Akropolisz - OTP Travel Utazási Iroda

Természetes pompa

Stockholm magával ragadó szépsége nem csak az építészetére korlátozódik. A város része egy 14 szigetből álló szigetcsoportnak, ahol az utazók a természet nyugalmát élvezhetik városi környezetben. A szigetcsoport számtalan lehetőséget kínál a nyugodt erdők, festői tavak és partok felfedezésére. Látogasson el Fjäderholmarna szigetére, a városhoz legközelebb eső, mindössze 30 perces hajóútra eső szigetre., ahol a helyi kézművesek bemutatják kézműves mesterségüket, vagy merészkedjen tovább Vaxholmba, amely különös bájáról és gyönyörű erődjéről ismert. A sport szerelmesei kajakozhatnak, úszhatnak, vagy egyszerűen csak gyönyörködhetnek a lenyűgöző tájban, a szigetcsoport a természeti szépség oázisát kínálja.
Görögország családdal | Akropolisz - OTP Travel Utazási Iroda

Kulturális sokszínűség

Stockholm kulturális színtere a történelem, a művészet és az innováció összefonásából született. A város olyan világszínvonalú múzeumoknak ad otthont, mint például a Vasa Múzeum, amely egy figyelemre méltó állapotban megmaradt XVII. századi hadihajónak ad otthont, vagy az ABBA Múzeum, amely Svédország egyik legikonikusabb zenei együttesének állít emléket. Kényeztesse érzékeit a Királyi Opera varázslatos világában, ahol az időtlen klasszikusok dallamai összefonódnak a kortárs előadásokkal, túllépve az időn és elrabolva a zeneszerető szíveket.
Görögország családdal | Akropolisz - OTP Travel Utazási Iroda

Az innováció éllovasa

Stockholm az innováció és a fenntarthatóság terén világelsőnek számít. Számos befolyásos technológiai startup szülővárosa, valamint világhírű egyetemek és kutatóintézetek otthonaként a város a találékonyság és az előremutató gondolkodás szellemét vallja. Az innovatív közlekedési rendszertől a megújuló energiaforrások iránti elkötelezettségig Stockholm az együttműködés és az eltökéltség erejét mutatja be egy szebb jövő kialakításában.
Görögország családdal | Akropolisz - OTP Travel Utazási Iroda

Kapcsolódó inspirációk:


Lagom – a svéd boldogság kulcsa - OTP Travel Utazási Iroda

Bár Svédország a látnivalók gazdag tárházát kínálja, a lagom fogalma az, ami igazán összeköti az utazókat ennek az északi országnak a szívével.

FIKA – a svéd kávészünet művészete - OTP Travel Utazási Iroda

Bár a magyar nyelvben viccesen hangzik a svédek kávészünete, hatalmas népszerűségnek örvend egész Svédországban.

Karacsonyi kaloriakorkep  - OTP Travel Utazási Iroda
Mi kerül a világban az ünnepi asztalra?

Madeirai hírességek - OTP Travel Utazási Iroda
Az északi féltekén több olyan különleges úti cél is van, ahol sarki fényre vadászhatunk. Összegyűjtöttük a legszebbeket!

Pompás priccsek, nyaralás a sitten - OTP Travel Utazási Iroda
Bevállalna egy éjszakát ezekben a börtönszállodákban?

Husky-taxi, hálózsák, északi fény, jégszobrok...

Színes őrségváltások a nagyvilágban.

Kapcsolódó ajánlatok:


STOCKHOLM - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Svédország
459 000 Ft-tól/fő