Élmények a világ körül

Keresés

San Diego – Amerika legjobb városa

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A kaliforniai San Diegot sokan csak Los Angeles kistestvéreként emlegetik, egész évben kedvező időjárása vonzza a turistákat.

San Diego – Amerika legjobb városa

 
San Diegot sokan csak Los Angeles kistestvéreként emlegetik, egész évben kedvező időjárása vonzza a turistákat. A város egy kulturális központ, mely pezseg a művészetektől, vidámparkoktól, remek piknikező helyektől.
 

Legyen szó romantikus kikapcsolódásról vagy családi programokról, mindenkinek tartogat meglepetést. Csokorba gyűjtöttük a legizgalmasabb látnivalókat.

Balboa Park

Orlando – élmények az egész családnak - OTP Travel Utazási Iroda
A Balboa Park egy kulturális oázis, amely 17 múzeumot, botanikus kertet és a világhírű San Diego-i állatkertet foglalja magában. Az 1200 hektáros Balboa Park Amerika egyik legikonikusabb városi parkja. A Balboa Park története nagy múltra tekint vissza. A történet 150 évvel ezelőtt kezdődött, amikor a városvezetők merész lépésre szánták el magukat és a belváros fölött elterülő, bozóttal benőtt hegycsúcsot városi parkká alakították. A Balboa Park ma is erőteljes keveréke annak, amit San Diegót olyan egyedivé teszi: etnikailag sokszínű, történelmileg és kulturálisan gazdag.

San Diego Állatkert

Orlando – élmények az egész családnak - OTP Travel Utazási Iroda
A Balboa Parkban található San Diego-i állatkert teljes mértékben kiérdemli, hogy a világ egyik legjobb állatkertjeként tartsák számon. Úttörő szerepet játszott a szabadtéri, ketrec nélküli kifutók koncepciójában, ahol az állatoknak természetesebb élőhelyeket hoztak létre, és továbbra is egyike azon kevés állatkerteknek Kínán kívül, ahol óriáspandákat tartanak. Testvérintézménye, a San Diegó-i Állatkert Szafariparkja lehetővé teszi a látogatók számára, hogy még közelebb kerüljenek a nagyobb afrikai és ázsiai állatokhoz.

Belmont Park

Orlando – élmények az egész családnak - OTP Travel Utazási Iroda
A Mission Beachen található régi vidámpark izgalmas középpontja a Giant Dipper nevű hullámvasút, amely saját jogán is nemzeti, történelmi műemlék. Ennek a hihetetlen fából készült hullámvasútnak az építése 1925-re, a fából készült hullámvasutak úgynevezett "aranykorára" nyúlik vissza, de a 2 millió dolláros felújításnak köszönhetően ma is lehet rajta utazni.

La Jolla

Orlando – élmények az egész családnak - OTP Travel Utazási Iroda
A "Dél-Kalifornia ékkövének" nevezett La Jolla egy különös módon furcsa, mediterrán stílusú falu, amely mindössze néhány percnyi autóútra van a belvárostól, de olyan érzés, mintha Görögországba vagy Olaszországba utaznánk. Rengeteg szórakozási lehetőség vár ránk, beleértve a város legjobb éttermeit, mint például a Grande Colonial Hotelben található Nine-Ten. Ne hagyjuk ki a közeli La Jolla Cove-ot, ahol szinte mindig láthatunk oroszlánfókákat napozni.

USS Midway Múzeum

Orlando – élmények az egész családnak - OTP Travel Utazási Iroda
A monumentális USS Midway volt az amerikai haditengerészet történetének leghosszabb ideig szolgáló repülőgép-hordozója, amikor 1992-ben leszerelték. Most a nagyra becsült hajó - amely akkora, mint egy úszó város - a nagyközönség számára nyitott tengeri múzeum, amely a San Diego-öböl mentén, a belvárosban horgonyoz.

Barrio Logan negyed

Orlando – élmények az egész családnak - OTP Travel Utazási Iroda
A város csábítóan közel van Mexikóhoz, de nem kell átkelni a határon ahhoz, hogy autentikus mexikói ételeket kóstoljunk. San Diego spanyolajkú közösségének epicentrumába Barrio Logan negyedben érdemes ebédelni vagy vacsorázni. A város legfrissebb, kézzel készített tortilláit a Las Cuatro Milpasban, egy szerény étkezdében lehet beszerezni, ahol gyakran egész háztömbnyi sorok állnak. Desszertért sétáljunk el a közeli Panchitas pékségbe, amely házi készítésű mexikói süteményei és gőzölgő forró csokoládéja miatt legendás státuszt élvez a San Diego-iak körében.

SeaWorld San Diego

Orlando – élmények az egész családnak - OTP Travel Utazási Iroda
A napsütötte SeaWorld San Diego egyszerre állatkert, akvárium, izgalmas vidámpark és természetvédelmi létesítmény. A San Diego Mission Bay-ben, közel 200 hektáron elterülő park oktat, szórakoztat, és izgalmas hullámvasútjaival felpörgeti az adrenalinszintünket. Pingvinekkel, delfinekkel találkozhatunk testközelből, oroszlánfókák és óriásvidrák fröcskölnek le a bemutatók közben és még különleges fehér delfineket, azaz belugákat is láthatunk.

Little Italy Mercato termelői piac

Orlando – élmények az egész családnak - OTP Travel Utazási Iroda
Ha szeretnénk megismerni az igazi San Diegót, csináljuk azt, amit a helyiek, ragadjunk bevásárlótáskát, és induljunk el a Little Italy Mercato termelői piacra, ahol gyönyörű, friss, helyi termékek és az óceánból származó tenger gyümölcseinek széles választékát találjuk.

Hotel del Coronado

Orlando – élmények az egész családnak - OTP Travel Utazási Iroda
San Diego egyik ikonja az 1888-ban épített és 1977-ben nemzeti történelmi műemlékké nyilvánított tengerparti üdülőhely. Nemzedékek óta hírességek, királyi családok, amerikai elnökök kedvenc helye. A szálloda alapítói, Elisha Babcock és Hampton Story először a Coronado Beach Company-t hozták létre, majd számos további vállalkozást alapítottak Coronado közösségének fejlődésének támogatására. Kompvállalat, vasúttársaság és elektromos erőmű is épült. Amint kiválasztották a történelmi Hotel del Coronado helyét, megtervezték Coronado parkjait, polgári területeit, kereskedelmi övezeteit és utcáit. Érdekesség, hogy az Isabella és Adella sugárutakat az alapítók feleségeiről nevezték el. Az 1958-ban a Hotel del Coronadóban forgatott Valaki forrón szereti Marilyn Monroe, Tony Curtis és Jack Lemmon tehetségét mutatta be, miközben kiemelte a szálloda előnyeit is - a viktoriánus építészet látványos, napsütötte sziluettjét, amely tökéletes hátteret adott a film 1929-es helyszínének. Az Amerikai Filmintézet minden idők első számú vígjátékának nevezte a filmet, amely beleírta ezt a különleges helyszínt a filmtörténelem nagykönyvébe. 1970. szeptember 3-án Richard Nixon elnök a Hotel del Coronadóban rendezte meg az első, a Fehér Házon kívüli állami vacsorát. Az eseményen az 1000 résztvevő között ott volt Ronald Reagan kaliforniai kormányzó és felesége, Frank Sinatra és John Wayne is.

Kapcsolódó inspirációk:


Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Az évek során sok ikonikus személy változtatta meg az utazásról alkotott képünket, a felfedezőktől a vállalkozókig.

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
A turisztikai ágazat jövőjét meghatározó újítások az akkumulátorral működő óceánjáróktól a mikroalgákból előállított repülési bioüzemanyagig.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A vadnyugat szerelmeseinek ajánljuk Calico szellemvárosát, Los Angeles és Las Vegas között.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A floridai Orlando egy hatalmas szórakoztató központ, ahol az egész család felhőtlenül kikapcsolódhat.

Miami Beach ikonikus „Baywatch” tornyai | USA | OTP Travel Utazási Iroda
Ami Párizsnak az Eiffel-torony, New Yorknak a szabadságszobor, az Miami Beachnek a hófehér tengerparton sorakozó, színes életmentő tornyok sokasága. Merüljön el a színkavalkádba velünk!

Kapcsolódó ajánlatok:


CHICAGO VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
érdeklődésre