Élmények a világ körül

Keresés

PERU ÉS BOLÍVIA: AZ INKÁK FÖLDJÉN

Peru és Bolívia: az inkák földjén - OTP Travel Utazási Iroda
Az ősi Inka Birodalom két központi országának felfedezése jóval több egy egzotikus körutazásnál.

Az inkák földjén

 
Az ősi Inka Birodalom két központi országának felfedezése jóval több egy egzotikus körutazásnál. Páratlan természeti csodák, egyedülálló történelmi emlékek, színes kulturális impulzusok és ínycsiklandó gasztronómiai élmények sora várja a látogatót.

A virágzó állam szíve

Peru és Bolívia - OTP Travel Utazási Iroda
A mesés Inka Birodalom egykor hatalmas területén ma hat dél-amerikai állam osztozik. A spanyol konkvisztádor, Francisco Pizzaro érkezéséig virágzását élő állam szíve és központja a mai Peru és Bolívia területein volt található. Innen irányították az uralkodók az észak-déli irányban 5500 km hosszan elnyúló birodalmat. Inti napisten leszármazottjait, a „Nap gyermekeit" több mint harminc féle nyelven beszélő, mintegy 10 millió alattvaló szolgálta.

Titicaca-tó

Peru és Bolívia - OTP Travel Utazási Iroda
Az inka birodalom egyik legszentebb helye a Titicaca-tó, mely az inkák eredetmítosza szerint Inti, a Napisten, Mama Killa, a Holdistennő és gyermekük, az első inka, Manco Cápac születésének helye. A jéghideg és „feneketlen” tó nyugati része Peruhoz, keleti része Bolíviához tartozik, utóbbi területén látható a Nap- és Hold-sziget

Machu Picchu, az Öreg Hegy

Peru és Bolívia - OTP Travel Utazási Iroda
A tengerszint felett 3399 méteres magasságban fekvő Cuzco városa az egykori Inka Birodalom felfedezésének kihagyhatatlan állomása. A legendák szerint az első inka, Manco Capac egészen idáig jött a Titicaca-tótól, hogy megépítse az Inka Birodalom alapjait. A mai Plaza de Armas helyén állt a birodalmi főváros főtere és innen ágazott el a birodalom négy főútja is.

Peru és Bolívia - OTP Travel Utazási Iroda

Cuzcó városától legendás panoráma-vonatúttal érhető el a perui utazások csúcspontja: a Machu Picchu (Öreg Hegy); az utazást a kígyóként kanyargó Urubamba-folyó és Andok festői lánca kíséri. A titokzatos inka romváros létezését sikerült eltitkolni a spanyol uralom alatt, a világ számára csak 1911-ben vált ismertté Hiram Bingham angol régész felfedezésének köszönhetően. A sziklatömbön fekvő egykori város romjainak látványa minden turista szívét megdobogtatja. A híres panoráma fotó a jellegzetes, kúp alakú Huayna Picchut, a Fiatal Hegyet ábrázolja a festői romok hátterében. A lakóházakból, szakrális épületekből, fürdőépületekből és csillagvizsgálóból álló komplexum egy fejlett civilizáció hétköznapjairól ad tanúbizonyságot.

Kapcsolódó inspirációk:

Bolívia ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg a bolíviai konyha gyöngyszemeit! Tartson velünk egy egzotikus gasztro-kirándulásra!

Bolívia titkai - OTP Travel Utazási Iroda
Bolíviában a Titicaca-tó déli partján, közel 4000 méterrel a tengerszint felett található Tiwanaku, amely az inkák előtti legfontosabb civilizáció fővárosa volt.

Bolívia tíz csodája - OTP Travel Utazási Iroda
Bolíviában a Titicaca-tó partján fekvő Copacabana luxus üdülőhelyei vagy az Uyuni sós sivatagja további különleges élményeket kínálnak. Íme Bolívia tíz csodája!

Bolívia szíve: La Paz - OTP Travel Utazási Iroda
A bolíviai La Paz kevés utazó bakancslistáján szerepel, pedig ott lenne a helye, ugyanis a világ legmagasabban fekvő fővárosa számtalan felfedezni valóval csalogat. Fedezze fel velünk La Pazt!

Top 10 hely Bolíviában - OTP Travel Utazási Iroda
Aki autentikus és látványos dél-amerikai nyaralásra vágyik, annak mindenképpen Bolíviát kell célba vennie. Mutatjuk a helyszíneket, amelyeket Bolíviában feltétlenül érdemes meglátogatni.

Bolívia a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
Bolívia Argentínával, Chilével, Peruval, Brazíliával és Paraguayjal határos. Az ország egyharmada az Andok vonulatain belül fekszik. Íme pár tény erről a csodás országról.

Dél-Amerika kávé világa - OTP Travel Utazási Iroda
Ízlelje meg Dél-Amerika kávéit!

Peru, te csoda! - OTP Travel Utazási Iroda
Peru csodálatos látványosságai egytől-egyig különleges élményeket tartogatnak.

Bolívia és Peru - A Titicaca-tó úszó szigetei - OTP Travel Utazási Iroda
Dél-Amerika egyik legérdekesebb őslakos népcsoportját a bolíviai-perui határvidéken élő uruk alkotják.

Az inka Szent völgy legszebb települései II. - OTP Travel Utazási Iroda
Cikksorozatunk második részében ismét elmerülhetünk Peru egyik legszebb és leglátványosabb régiójába.

Kapcsolódó ajánlatok:


PERU ÉS BOLÍVIA, AZ INKA BIRODALOM TITKAI

Peru, Bolívia
1 980 000 Ft-tól/fő

NAGY KÖRUTAZÁS PERUBAN

Peru
1 599 000 Ft-tól/fő