Élmények a világ körül

Keresés

Bali legszebb rizsföldjei

Bali legszebb rizsföldjei - OTP Travel Utazási Iroda
Bali fő látványosságai a varázslatosan szép rizsföldek. Ismerje meg a sziget legjobb fotó helyszíneit!

Bali legszebb rizsföldjei

Minden Baliról szóló cikkben találkozhatunk a buja zöld, rizsteraszokkal tarkított tájképpel, mely ikonikussá tette a szigetet.
 

Ha Balira utazunk, akkor a rizsföldek kihagyhatatlan látnivalóknak számítanak. Szinte mindegyik helyen megtaláljuk azokat az ikonikus hintákat, melyekben a jól ismert, lenyűgöző fotók születnek. Csokorba gyűjtöttük a sziget legszebb rizsföldjeit, ahol kedvünkre kalandozhatunk.

Tegalalang rizsföldek

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
A Tegalalang rizsföldek Ubud közelében, Bali központjában találhatóak és teraszos elrendezésükről híresek. A rizsföldeket a hagyományos balinéz öntözőrendszer, az úgynevezett subak tartja ennyire buján, rikító zölden. A hivatalos nyitvatartási idő reggel 8-tól este 6-ig tart, de valójában korán is odaérhetünk, ha szeretnénk elkerülni a tömeget, hiszen ez Bali egyik legnépszerűbb látnivalója. Már a hivatalos nyitvatartási idő előtt is szabadon besétálhatunk, hiszen nincsenek bekerítve a rizsföldek.

Jatiluwih rizsföldek, Nyugat-Bali

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
A Jatiluwih rizsteraszok Bali legnagyobb és legimpozánsabb rizsteraszai közé tartoznak. A Tegalalangi rizsteraszokkal ellentétben Jatiluwih egyáltalán nem tűnik zsúfoltnak, mindenképpen érdemes megnézni. Mivel az útvonal jól ki van jelölve, a rizsföldeket egyedül is körbe túrázhatjuk, vagy csatlakozhatunk kerékpáros túrához is, ha szeretnénk. Különböző hosszúságú utak közül választhatunk a 1.5 kilométerestől az 5 kilométeresig. Jatiluwih Tabanan tartományban található, körülbelül 1,5 órányira Ubudtól, 2 órányira Kutától, vagy 30 percre Bedugultól.

Sidemen-völgyi rizsföldek, Kelet-Bali

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
A Sidemen-völgyet még mindig Bali érintetlen részének tartják. Itt nem sok turistát vagy szuvenírboltot találunk, helyette kilométereken át gyönyörű rizsföldeket látunk. Számos túraútvonal vezet a rizsföldek, a zöldségültetvények, a folyók és a kis mesterséges vízesés körül. Az ösvény kezdete lélegzetelállító, banán- és kókuszpálmákkal tarkított rizsföldek, kis faházak, a csatornákon átfolyó víz hangja, melyet a háttérben magasodó Agung-hegy látványa teszi felejthetetlenné. A Sidemen-völgy egyértelműen az egyik legszebb a balinéz rizsföldjek listáján. A Sidemen rizsföldek Kelet-Baliban találhatók, körülbelül 1,5 órányira Ubudtól, Kutától vagy Seminyaktól.

Campuhan Ridge Walk, Ubud

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Campuhan Ridge Walk egy népszerű sétaútvonal Ubudban. A legjobb időpont a napfelkelte vagy napnyugta idején meglátogatni, ha el akarjuk kerülni a tömeget és a hőséget. Az ösvény eleje nagyrészt felfelé vezet, de nem számít nehéz terepnek. Körülbelül 20 perc séta után néhány éttermet és művészeti boltot találunk, ha továbbmegyünk a Karsa Kafe felé, Ubud egyik legszebb rizsföldjére érünk. Meglátogatása teljesen ingyenes.

Subak Juwuk Manis, Ubud

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Subak Juwuk Manis, más néven Varázslatos rizsföld egy rejtett gyöngyszemnek számít Ubudban. Mivel az oda vezető ösvény nem járható autóval vagy robogóval, a séta az egyetlen megoldás. A rizsföldek valóban varázslatosak hihetetlen zöld árnyalatukkal, a kókuszpálmákkal szegélyezett keskeny ösvény pedig remek fotózási lehetőségeket kínál!

Kapcsolódó inspirációk:


Fülöp-szigetek, a kalandorok paradicsoma - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek lenyűgöző természeti kincseit testközelből a legjobb megismerni. Érdemes tehát belevetni magunkat a paradicsomi ország felfedezésébe.

Fülöp-szigeteki kisokos - OTP Travel Utazási Iroda
A filippínóknak számos olyan, elsőre meglepő szokásuk, gesztusuk van, amelyek fontos információkat hordozhatnak. Az utazóknak is érdemes a legfontosabbakat megismerni.

Fülöp-szigeteki furcsaságok - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek számos természeti és kulturális kinccsel büszkélkedhet, és kissé meglepő dolgokban sincs hiány. Összeállításunkban ezek között kalandoztunk.

A Fülöp-szigetek kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
A közel hétezer szigetből álló Fülöp-szigetek végtelen, buja erdőségeiről, gyönyörű strandjairól, egzotikus élővilágáról és fenséges hegyeiről ismert.

Fókuszban a Fülöp-szigetek - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek Ázsia egyik vonzó turisztikai célpontja. Mégis viszonylag keveset hallunk róla. Ismerje meg néhány érdekes adaton keresztül ezt a különleges országot!

Kapcsolódó ajánlatok:


BALI WINA HOLIDAY VILLA Kuta

Indonézia
645 000 Ft-tól/fő

GRAND MIRAGE RESORT AND THALASSO BALI Nusa Dua

Indonézia
768 000 Ft-tól/fő

HOTEL NIKKO BALI BENOA BEACH RESORT****+

Indonézia
789 000 Ft-tól/fő

MELIA BALI VILLAS & SPA***** - NUSA DUA

Indonézia
864 000 Ft-tól/fő

BALI - KÖRUTAZÁS ÜDÜLÉSSEL

Indonézia
933 000 Ft-tól/fő

BALI SOL BEACH HOUSE BENOA Tanjung Benoa

Indonézia
988 000 Ft-tól/fő

THE SAMAYA SEMINYAK BALI***** - SEMINYAK

Indonézia
1 168 000 Ft-tól/fő