Élmények a világ körül

Keresés

Bali legszebb rizsföldjei

Bali legszebb rizsföldjei - OTP Travel Utazási Iroda
Bali fő látványosságai a varázslatosan szép rizsföldek. Ismerje meg a sziget legjobb fotó helyszíneit!

Bali legszebb rizsföldjei

Minden Baliról szóló cikkben találkozhatunk a buja zöld, rizsteraszokkal tarkított tájképpel, mely ikonikussá tette a szigetet.
 

Ha Balira utazunk, akkor a rizsföldek kihagyhatatlan látnivalóknak számítanak. Szinte mindegyik helyen megtaláljuk azokat az ikonikus hintákat, melyekben a jól ismert, lenyűgöző fotók születnek. Csokorba gyűjtöttük a sziget legszebb rizsföldjeit, ahol kedvünkre kalandozhatunk.

Tegalalang rizsföldek

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
A Tegalalang rizsföldek Ubud közelében, Bali központjában találhatóak és teraszos elrendezésükről híresek. A rizsföldeket a hagyományos balinéz öntözőrendszer, az úgynevezett subak tartja ennyire buján, rikító zölden. A hivatalos nyitvatartási idő reggel 8-tól este 6-ig tart, de valójában korán is odaérhetünk, ha szeretnénk elkerülni a tömeget, hiszen ez Bali egyik legnépszerűbb látnivalója. Már a hivatalos nyitvatartási idő előtt is szabadon besétálhatunk, hiszen nincsenek bekerítve a rizsföldek.

Jatiluwih rizsföldek, Nyugat-Bali

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
A Jatiluwih rizsteraszok Bali legnagyobb és legimpozánsabb rizsteraszai közé tartoznak. A Tegalalangi rizsteraszokkal ellentétben Jatiluwih egyáltalán nem tűnik zsúfoltnak, mindenképpen érdemes megnézni. Mivel az útvonal jól ki van jelölve, a rizsföldeket egyedül is körbe túrázhatjuk, vagy csatlakozhatunk kerékpáros túrához is, ha szeretnénk. Különböző hosszúságú utak közül választhatunk a 1.5 kilométerestől az 5 kilométeresig. Jatiluwih Tabanan tartományban található, körülbelül 1,5 órányira Ubudtól, 2 órányira Kutától, vagy 30 percre Bedugultól.

Sidemen-völgyi rizsföldek, Kelet-Bali

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
A Sidemen-völgyet még mindig Bali érintetlen részének tartják. Itt nem sok turistát vagy szuvenírboltot találunk, helyette kilométereken át gyönyörű rizsföldeket látunk. Számos túraútvonal vezet a rizsföldek, a zöldségültetvények, a folyók és a kis mesterséges vízesés körül. Az ösvény kezdete lélegzetelállító, banán- és kókuszpálmákkal tarkított rizsföldek, kis faházak, a csatornákon átfolyó víz hangja, melyet a háttérben magasodó Agung-hegy látványa teszi felejthetetlenné. A Sidemen-völgy egyértelműen az egyik legszebb a balinéz rizsföldjek listáján. A Sidemen rizsföldek Kelet-Baliban találhatók, körülbelül 1,5 órányira Ubudtól, Kutától vagy Seminyaktól.

Campuhan Ridge Walk, Ubud

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Campuhan Ridge Walk egy népszerű sétaútvonal Ubudban. A legjobb időpont a napfelkelte vagy napnyugta idején meglátogatni, ha el akarjuk kerülni a tömeget és a hőséget. Az ösvény eleje nagyrészt felfelé vezet, de nem számít nehéz terepnek. Körülbelül 20 perc séta után néhány éttermet és művészeti boltot találunk, ha továbbmegyünk a Karsa Kafe felé, Ubud egyik legszebb rizsföldjére érünk. Meglátogatása teljesen ingyenes.

Subak Juwuk Manis, Ubud

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Subak Juwuk Manis, más néven Varázslatos rizsföld egy rejtett gyöngyszemnek számít Ubudban. Mivel az oda vezető ösvény nem járható autóval vagy robogóval, a séta az egyetlen megoldás. A rizsföldek valóban varázslatosak hihetetlen zöld árnyalatukkal, a kókuszpálmákkal szegélyezett keskeny ösvény pedig remek fotózási lehetőségeket kínál!

Kapcsolódó inspirációk:


10+1 érdekesség Baliról - OTP Travel Utazási Iroda
A balinéz kultúra számtalan érdességet tartogat. Tudta mit jelent a Nyepi vagy a Tri Hita Karana? Ismerje meg közelebbről ezt a különleges világot!

Bali legszebb természeti látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Bali rengeteg természeti szépséget tartogat. A rizsföldek mellett, lenyűgöző vízeséseket, vulkánokat, föld alatti barlangokat fedezhetünk fel az Istenek szigetén.

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Bali a családdal is hatalmas élmény hiszen számtalan izgalmas, természetközeli kikapcsolódási lehetőséget tartogat. Fedezze fel a legígéretesebb programokat!

Bali a művészek paradicsoma - OTP Travel Utazási Iroda
A balinéz művészetek több évezredes múltra tekintenek vissza. A festészet, fafaragás vagy a textilek megmunkálása fontos szerepet tölt be a helyiek mindennapjaiban.

Indonézia - Balinéz gasztronómia - OTP Travel Utazási Iroda
Merüljön el a balinéz gasztronómiai rejtelmeibe és kóstoljon bele az indonéz szigetvilág fűszeres ízeibe.

Kapcsolódó ajánlatok:


BALI WINA HOLIDAY VILLA Kuta

Indonézia
377 000 Ft-tól/fő

GRAND MIRAGE RESORT AND THALASSO BALI Nusa Dua

Indonézia
479 000 Ft-tól/fő

HOTEL NIKKO BALI BENOA BEACH RESORT****+

Indonézia
479 000 Ft-tól/fő

MELIA BALI VILLAS & SPA***** - NUSA DUA

Indonézia
553 000 Ft-tól/fő

BALI SOL BEACH HOUSE BENOA Tanjung Benoa

Indonézia
647 000 Ft-tól/fő

BALI - KÖRUTAZÁS ÜDÜLÉSSEL

Indonézia
668 000 Ft-tól/fő

THE SAMAYA SEMINYAK BALI***** - SEMINYAK

Indonézia
968 000 Ft-tól/fő