Élmények a világ körül

Keresés

Bali legszebb rizsföldjei

Bali legszebb rizsföldjei - OTP Travel Utazási Iroda
Bali fő látványosságai a varázslatosan szép rizsföldek. Ismerje meg a sziget legjobb fotó helyszíneit!

Bali legszebb rizsföldjei

Minden Baliról szóló cikkben találkozhatunk a buja zöld, rizsteraszokkal tarkított tájképpel, mely ikonikussá tette a szigetet.
 

Ha Balira utazunk, akkor a rizsföldek kihagyhatatlan látnivalóknak számítanak. Szinte mindegyik helyen megtaláljuk azokat az ikonikus hintákat, melyekben a jól ismert, lenyűgöző fotók születnek. Csokorba gyűjtöttük a sziget legszebb rizsföldjeit, ahol kedvünkre kalandozhatunk.

Tegalalang rizsföldek

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
A Tegalalang rizsföldek Ubud közelében, Bali központjában találhatóak és teraszos elrendezésükről híresek. A rizsföldeket a hagyományos balinéz öntözőrendszer, az úgynevezett subak tartja ennyire buján, rikító zölden. A hivatalos nyitvatartási idő reggel 8-tól este 6-ig tart, de valójában korán is odaérhetünk, ha szeretnénk elkerülni a tömeget, hiszen ez Bali egyik legnépszerűbb látnivalója. Már a hivatalos nyitvatartási idő előtt is szabadon besétálhatunk, hiszen nincsenek bekerítve a rizsföldek.

Jatiluwih rizsföldek, Nyugat-Bali

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
A Jatiluwih rizsteraszok Bali legnagyobb és legimpozánsabb rizsteraszai közé tartoznak. A Tegalalangi rizsteraszokkal ellentétben Jatiluwih egyáltalán nem tűnik zsúfoltnak, mindenképpen érdemes megnézni. Mivel az útvonal jól ki van jelölve, a rizsföldeket egyedül is körbe túrázhatjuk, vagy csatlakozhatunk kerékpáros túrához is, ha szeretnénk. Különböző hosszúságú utak közül választhatunk a 1.5 kilométerestől az 5 kilométeresig. Jatiluwih Tabanan tartományban található, körülbelül 1,5 órányira Ubudtól, 2 órányira Kutától, vagy 30 percre Bedugultól.

Sidemen-völgyi rizsföldek, Kelet-Bali

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
A Sidemen-völgyet még mindig Bali érintetlen részének tartják. Itt nem sok turistát vagy szuvenírboltot találunk, helyette kilométereken át gyönyörű rizsföldeket látunk. Számos túraútvonal vezet a rizsföldek, a zöldségültetvények, a folyók és a kis mesterséges vízesés körül. Az ösvény kezdete lélegzetelállító, banán- és kókuszpálmákkal tarkított rizsföldek, kis faházak, a csatornákon átfolyó víz hangja, melyet a háttérben magasodó Agung-hegy látványa teszi felejthetetlenné. A Sidemen-völgy egyértelműen az egyik legszebb a balinéz rizsföldjek listáján. A Sidemen rizsföldek Kelet-Baliban találhatók, körülbelül 1,5 órányira Ubudtól, Kutától vagy Seminyaktól.

Campuhan Ridge Walk, Ubud

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Campuhan Ridge Walk egy népszerű sétaútvonal Ubudban. A legjobb időpont a napfelkelte vagy napnyugta idején meglátogatni, ha el akarjuk kerülni a tömeget és a hőséget. Az ösvény eleje nagyrészt felfelé vezet, de nem számít nehéz terepnek. Körülbelül 20 perc séta után néhány éttermet és művészeti boltot találunk, ha továbbmegyünk a Karsa Kafe felé, Ubud egyik legszebb rizsföldjére érünk. Meglátogatása teljesen ingyenes.

Subak Juwuk Manis, Ubud

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Subak Juwuk Manis, más néven Varázslatos rizsföld egy rejtett gyöngyszemnek számít Ubudban. Mivel az oda vezető ösvény nem járható autóval vagy robogóval, a séta az egyetlen megoldás. A rizsföldek valóban varázslatosak hihetetlen zöld árnyalatukkal, a kókuszpálmákkal szegélyezett keskeny ösvény pedig remek fotózási lehetőségeket kínál!

Kapcsolódó inspirációk:


Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Ubud népszerű célpont azok számára, akik nyugodt visszavonulásra vágynak, távol a tengerparti tömegek nyüzsgésétől.

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Ubud a kreativitás, a spiritualitás és a természeti szépség központja. Bali több mint egy úti cél, sokkal inkább egy életforma.

Délkelet-Ázsia Világörökségei - OTP Travel Utazási Iroda
Délkelet-Ázsia káprázatos helyeket őriz a világnak.

Vad, vizes vakációk  - OTP Travel Utazási Iroda
Egyiptomi búvárkodás, thaiföldi kajakozás, szicíliai folyó-trekking, kanyonmászás Ausztráliában, úszás fehér delfinekkel Kanadában, szörfözés Costa Ricán, body rafting Indonéziában...

Hajóról jó - OTP Travel Utazási Iroda
Varázslatos helyek, amelyek igazán a víz felől, hajóról élvezhetők a leginkább.

Kapcsolódó ajánlatok:


BALI WINA HOLIDAY VILLA Kuta

Indonézia
645 000 Ft-tól/fő

GRAND MIRAGE RESORT AND THALASSO BALI Nusa Dua

Indonézia
768 000 Ft-tól/fő

HOTEL NIKKO BALI BENOA BEACH RESORT****+

Indonézia
789 000 Ft-tól/fő

MELIA BALI VILLAS & SPA***** - NUSA DUA

Indonézia
864 000 Ft-tól/fő

BALI - KÖRUTAZÁS ÜDÜLÉSSEL

Indonézia
899 000 Ft-tól/fő

BALI SOL BEACH HOUSE BENOA Tanjung Benoa

Indonézia
988 000 Ft-tól/fő

THE SAMAYA SEMINYAK BALI***** - SEMINYAK

Indonézia
1 168 000 Ft-tól/fő