Élmények a világ körül

Keresés

Párizs titkos szegletei

Tavaszváró  - OTP Travel Utazási Iroda
A titkos parkoktól, kertektől és átjáróktól kezdve a régi kolostorokig összegyűjtöttük a „tömegturizmustól” mentes különleges párizsi látnivalókat.

Párizs titkos szegletei

A csodálatos Párizs megismerését sokan a „kötelező” látnivalók felkeresésével kezdik, ám az Eiffel-torony, a Diadalív, a Louvre, a Montmartre meglátogatása után érdemes Párizs rejtett gyöngyszemeinek is a nyomába eredni. A titkos parkoktól, kertektől és átjáróktól kezdve a régi kolostorokig összegyűjtöttük a „tömegturizmustól” mentes különleges párizsi látnivalókat. 

Passage des Panoramas

Párizs titkos szegletei - OTP Travel Utazási Iroda
Miután meglátogattuk a híres Palace Garnier operaházat, tegyünk egy rövid, alig tízperces sétát Boulevard Montmartre-on, hogy rábukkanjunk Párizs egyik legszebb rejtett gyöngyszemére. Az 1799-ben épült Passage des Panoramas Párizs legrégebbi fedett sétánya. Az üvegtető és a lógó lámpák miatt igazi évszázados időutazás végig sétálni itt, remek hely néhány gyönyörű fotó készítésére. Ráadásul rengeteg szép butik és étterem vár felfedezésre az ólomüveg-árkádok alatt .

La Petite Ceinture

Párizs titkos szegletei - OTP Travel Utazási Iroda
Ha a legjobb rejtett történelmi helyeket keresi Párizsban, nem hagyhatja ki a La Petite Ceinture vasútvonalát. Ez a XX. századi csoda egy gőzmozdony 32 kilométer hosszú vasútvonala volt, amely 1852 és 1934 között szállította az embereket Párizsban. A párizsi metró 1900-as években történt megépítése után a város felhagyott a La Petite Ceinture-rel. Ma a vasútvonal és a pályaudvarok számos szakaszát kísértetiesen szépen benőtték a zöld növények, míg egyes területek közösségi kertekké és játszóterekké alakultak át. Az egykori állomásépületek ma bisztróknak, bároknak vagy kulturális létesítményeknek adnak otthont.

Bernardin kollégium

Párizs titkos szegletei - OTP Travel Utazási Iroda
A város egyik legrégebbi és legnagyobb középkori épületeként ez minden bizonnyal Párizs egyik legjobb titkos helye. A XIII. században épült kollégium egykor évszázadokon át ciszterci szerzeteseknek adott otthont a francia forradalom előtt. Ma kulturális központként működik, és Párizs utolsó középkori épülete volt, amelyet felújítottak. Megcsodálhatjuk a grandiózus homokkőépítészetet boltíves mennyezeteit és gótikus csarnokait.

Párizsi katakombák

Párizs titkos szegletei - OTP Travel Utazási Iroda
Az összesen 300 km hosszú, titokzatos és kísérteties alagútrendszer Párizs alatt mintegy hatmillió ember maradványait őrzi. Ez a különös hely közvetlenül a párizsi utcák alatt található és a városi tisztviselők hozták létre a XVIII. században, hogy megoldják a helyhiányos temetők egyre növekvő problémáját. A katakombák számos film noir-nak és kriminek is helyszínül szolgáltak. Tegyen egy hátborzongató utazást a hírhedt katakombákba, ami egyre ismertebbé válik!

A Sacré Coeur bazilika kupolája

Párizs titkos szegletei - OTP Travel Utazási Iroda
A híres Sacré Coeur azaz Szent-szív bazilika a város egyik legikonikusabb látnivalója, de kevesen tudják, hogy a kupola tetejére is felmászhatunk, ahonnan Párizs csodálatos panorámája terül elénk. A 300 lépcsőfokot leküzdeni igazi kihívás, de megéri a képeslapra illő fotók elkészítéséért.

Marais-negyed

Párizs titkos szegletei - OTP Travel Utazási Iroda
A falusias bájjal átszőtt Marais-negyed igazi varázslatát macskaköves utcái, történelmi helyszínei, divatos butikjainak sokasága, hangulatos piacai rejtik. Neve onnan ered, hogy eredetileg a város mocsárvidékére – „marais” – épült. Ebben a negyedben található Párizs legrégebbi tere a Place des Vosges, a gyönyörű Vogézek tere. Ezen a környéken élt Victor Hugo, Colette és Madame de Sévigné is. A Marais utcáin sétálva számos világsztárral is összefuthatunk, mivel kedvelt menedéke a hírességeknek is e varázslatos negyed.

Nicolas Flamel háza

A Marais-negyedben található Nicolas Flamel háza, mely Párizs legrégebbi épülete és ennek ellenére még mindig egy rejtett gyöngyszeme a városnak. Flamel 1407-ben építette a gyönyörű kőházat. Híres alkimista volt, állítólag ő fedezte fel a legendás Bölcsek kövét, amely képes volt az ólmot arannyá változtatni. Bár ezt az állítást soha nem sikerült bizonyítani, Flamel számos könyvben szerepel, többek között a Harry Potter és a bölcsek köve, A Notre Dame-i púpos és A Da Vinci-kód című könyvekben. Flamel háza ma szálloda és étterem, de a macskaköves úton még mindig végig sétálhatunk és felfedezhetjük az épület homlokzatán található feliratokat, többek között szimbólumokat és Flamel monogramját.

Kapcsolódó inspirációk:


4 kihagyhatatlan európai város 2022-re - OTP Travel Utazási Iroda
Íme kedvenc négy európai nagyvárosunk 2022-re, ahol életre szóló élményekkel töltekezhet fel egy hosszú hétvégén.

Kávészünet - OTP Travel Utazási Iroda
Hét város – hét legendás kávéház. Tartson velünk egy különleges világ körüli kávéházi körutazásra a kávé világnapja alkalmából!

Halat, s mi jó falat - OTP Travel Utazási Iroda
Nizza a Francia Riviéra fővárosának számít, a Cote d’Azur – más néven az Azúr-part - gyöngyszeme.

Hat város – hat film - OTP Travel utazási iroda
Fedezzen fel hat csodaszép világvárost hat felejthetetlen filmmel!

Kapcsolódó ajánlatok:


NEHO SUITES CROISETTE**** - CANNES

Franciaország
193 000 Ft-tól/fő

ÜDÜLŐFALU PROVENCE SZÍVÉBEN

Franciaország
214 000 Ft/házrész/-tól

PÁRIZS TITKAI

Franciaország
229 000 Ft-tól/fő

HOTEL WEST END NICE****- NIZZA

Franciaország
342 000 Ft-tól/fő

HOTEL ASTON LA SCALA****- NIZZA

Franciaország
347 000 Ft-tól/fő

PROVENCE-I HÁZ AVIGNON KÖZELÉBEN

Franciaország
384 000 Ft/ház/hét-től