Élmények a világ körül

Keresés

Orlando – élmények az egész családnak

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A floridai Orlando egy hatalmas szórakoztató központ, ahol az egész család felhőtlenül kikapcsolódhat.

Orlando – élmények az egész családnak

 
Orlando városa Amerika egyik leglátogatottabb turisztikai régiójában található és évente több tízmillió látogatót vonz a világ minden tájáról. Nagy népszerűségét többek között tökéletes időjárásának köszönheti.
 

Ez a nyüzsgő floridai város történetesen a napfényes állam néhány legnépszerűbb turisztikai látványosságával büszkélkedhet: Walt Disney World Resort, SeaWorld Orlando és Universal Resort.

Walt Disney World Park

Orlando – élmények az egész családnak - OTP Travel Utazási Iroda
A Walt Disney World Resort Florida legnépszerűbb családi attrakciója. A Magic Kingdom 1971-es megnyitása óta népszerűsége töretlen. Azóta az üdülőhely - amelyet a vendégek általában csak "Disney World"-ként emlegetnek - hatalmasra nőtt, és ma már négy vidámparkot, két vízi parkot, egy bevásárló- és szórakoztató negyedet, egy sportkomplexumot, egy sétányt és nem kevesebb, mint 28 Disney tulajdonában lévő szálláshelyet foglal magába. A négy park közül a Magic Kingdom a legikonikusabb, amelynek középpontjában Hamupipőke kastélya áll.
Orlando – élmények az egész családnak - OTP Travel Utazási Iroda
Az Epcot Spaceship Earth szintén népszerű attrakció, amely magában foglalja a Future World és a World Showcase kiállításokat. Utóbbi egy a világot körüljáró élmény, mely lehetőséget ad a látogatóknak, hogy bepillantást nyerjenek a különböző kultúrákba. A világot bejárva és az egyes résztvevő országoknak szentelt 11 pavilont meglátogatva olyan népszerű nemzetközi Disney-figurákkal találkozhatunk, mint Mulan, Belle és Mary Poppins. A Hollywood Studios parkban a látogatók betekintést nyerhetnek a filmvarázslatok világába, izgalmas kaszkadőr- és speciális effekt bemutatókkal. Itt olyan izgalmas, új filmes témájú hullámvasutakat is élvezhetünk, mint a Star Wars ihlette Star Tours és Az ellenállás hajnala, a fiatalabbak számára pedig a klasszikus Toy Story Mania!
Orlando – élmények az egész családnak - OTP Travel Utazási Iroda
Az Animal Kingdomban a Kilimandzsáró szafari élménye lenyűgöző módja annak, hogy az afrikai állatokat természetes élőhelyükön szabadon tekinthessük meg.

Universal vidámparkok

Orlando – élmények az egész családnak - OTP Travel Utazási Iroda
A három különálló parkból álló Universal Orlando Resort az elmúlt években minden bizonnyal a Disney vidámparki egyeduralmának kihívójaként lépett fel. Az egyes parkokban - Universal Studios Florida, Islands of Adventure, és Volcano Bay - található új látványosságok és segítettek, és manapság már könnyedén eltölthetünk annyi időt az Universal, mint a Disney-ével. A Universal Studios Florida egy kombinált vidámpark és egy működő stúdió keveréke, amelyet Steven Spielberggel konzultálva terveztek, hogy a látogatók interaktív élményt kapjanak a filmgyártásról. Bár minden korosztály körében népszerű, számos izgalmas hullámvasútja és vizes pályája biztosítja, hogy a tizenéves gyerekekkel utazók számára az egyik legjobb floridai helyszínként legyen ismert.
USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
Az Universal's Islands of Adventure nyolc egyedi tematikájú szigettel rendelkezik, amelyek mindegyike egy-egy filmes franchise-nak van szentelve. Ezek közé tartozik a Seuss-sziget, az Elveszett kontinens, a Toon Lagoon, a Jurassic Park, a Koponya-sziget: Kong birodalma, és a Marvel Superhero Island. Harry Potter varázsvilága a park legújabb látványossága, mely hű marad a J.K. Rowling által teremtett varázsvilághoz, a Roxfort kastéllyal, a Roxfort Expresszel és Roxmorts-al.

SeaWorld Orlando

Orlando – élmények az egész családnak - OTP Travel Utazási Iroda
Az orlandói SeaWorld hatalmas akváriumairól, delfin- és bálnabemutatóiról és számos izgalmas hullámvasútjáról ismert. Bár a vendégek már nem etethetik a delfineket, az interaktív delfinmedencébe még mindig benyúlhatnak, és megsimogathatják ezeket a gyönyörű, intelligens teremtményeket. Azok, akik még közelebbről szeretnék megismerni a delfineket, gyilkos bálnákat, oroszlánfókákat, pingvineket vagy cápákat, jelentkezhetnek a különleges túrák egyikére, melynek keretében bepillantást nyerhetünk a SeaWorld működésének kulisszái mögé, és megtekinthetjük a lamantin rehabilitációs központot vagy a delfinneveldét, ahol a park legfiatalabb delfinjeit gondozzák. Fontos tudni, hogy a SeaWorld állatmentési programja több mint 50 évre nyúlik vissza. Ez idő alatt a SeaWorld állatmentő csapatai több mint 40 000 beteg, sérült és elárvult, rászoruló állat megmentésében segítettek. Szakmai csapatuk a nap 24 órájában az év 365 napján készenlétben áll, és a gondozásra szoruló állatokat, mindig azzal a céllal rehabilitálják, hogy visszahelyezzék a vadonba. A látványos előadások testközelből mutatják be ezeket a lenyűgöző élőlényeket, ám a háttérmunkában rengeteg állat- és természetvédelmi munka zajlik.

Harry P. Leu kertek

Orlando – élmények az egész családnak - OTP Travel Utazási Iroda
A természet szerelmesei kiélvezhetik a zöld környezetet az Orlando belvárosától nem messze található a gyönyörű Harry P. Leu kertekben. Az 50 hektáron elterülő területen tavak, szökőkutak és kertek találhatók, melyeken keresztül sétautak kanyarognak.

Orlando Tudományos Központ

Orlando – élmények az egész családnak - OTP Travel Utazási Iroda
Az Orlando Tudományos Központ a tudomány számos ágát mutatja be. A különféle tematikus kiállítások közül a legnagyobb kedvenc a "Kids Town", mely tele van érdekes interaktív kiállítási tárgyakkal. Ez a világszínvonalú attrakció Orlando kiváló Loch Haven Parkjában található, egy gyönyörű zöld területen, amelyet gyalogosan is élmény felfedezni. A város kulturális központjaként létrehozott park számos sétaútvonalat tartalmaz, amelyek összekötik a többi fontos látnivalót, köztük az Orlando Museum of Artot, az Orlando Repertory Theater-t, az Orlando Fire Museumot és a Mennello Museum of American Art and Sculpture Gardent.

Kapcsolódó inspirációk:


Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Az évek során sok ikonikus személy változtatta meg az utazásról alkotott képünket, a felfedezőktől a vállalkozókig.

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
A turisztikai ágazat jövőjét meghatározó újítások az akkumulátorral működő óceánjáróktól a mikroalgákból előállított repülési bioüzemanyagig.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A vadnyugat szerelmeseinek ajánljuk Calico szellemvárosát, Los Angeles és Las Vegas között.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A kaliforniai San Diegot sokan csak Los Angeles kistestvéreként emlegetik, egész évben kedvező időjárása vonzza a turistákat.

Miami Beach ikonikus „Baywatch” tornyai | USA | OTP Travel Utazási Iroda
Ami Párizsnak az Eiffel-torony, New Yorknak a szabadságszobor, az Miami Beachnek a hófehér tengerparton sorakozó, színes életmentő tornyok sokasága. Merüljön el a színkavalkádba velünk!