Élmények a világ körül

Keresés

Martinique legjobb rumlepárlói

Martinique legjobb rumlepárlói - OTP Travel Utazási Iroda

Martinique szigete elválaszthatatlan a rumtól, az itt készült italokat világszerte nagyra értékelik. A szigeten elsősorban Rhum Agricole-t állítanak elő, amelyet cukornádlé lepárlásával nyernek.

Martinique legjobb rumlepárlói

 
Martinique szigete elválaszthatatlan a rumtól, az itt készült italokat világszerte nagyra értékelik. A szigeten elsősorban Rhum Agricole-t állítanak elő, amelyet cukornádlé lepárlásával nyernek.
Az aromás ital 10 literjéhez nagyjából 100 kg cukornádat kell feldolgozni. 1996-ban a martinói Rhum Agricole megkapta az AOC (Appellation d'origine contrôlée) elismerést. Az ipari rum világszerte gyártott, de melaszból készül, amely a cukorgyártás során a cukornádból keletkező melléktermék. Jelenleg Martinique-on csak egy ipari rum lepárló üzem működik Galion néven.

A rum fajtái

A martinique-i régi rum (rhum vieux) világszerte ismert. Hordóban érlelik, általában tölgyfahordóban, legalább 3 évig. A rum sötét színét és aromáit a fából készült hordókból nyeri.

Habitation Clément

A Clément ültetvényt, korábbi nevén Domaine de l'Acajou-t a XVII. században alapították. 1887-ben Homère Clément vásárolta meg, aki az 1. világháború idején szeszfőzdét alapított itt. Fia, Charles vette át a birtokot, és tette nemzetközileg ismertté a Clément márkát. A szeszfőzde 1986-ban csatlakozott a Bernard Hayot csoporthoz. A Clément ültetvényen lehetőség nyílik megismerni a mezőgazdasági rum gyártási folyamatát, valamint a kreol kultúrát és hagyományokat. A szeszfőzde Martinique egyik leghíresebb szeszfőzdéje, és naponta több száz látogatót fogad.

Distillerie Depaz

A Depaz birtok a sziget északnyugati részén, közvetlenül a Pelée-hegy lábánál található. Jacques du Parquet alapította 1651-ben. Kezdetben dohányt termesztettek itt, majd később cukorgyárrá alakították át. A XIX. században a Depaz család által vezetett rumszeszfőzde létesült. Sajnos ez a szeszfőzde 1902-ben egy vulkánkitörés következtében teljesen elpusztult, és az egész Depaz család meghalt, kivéve Victor Depaz-t, az egyik fiút, aki ez idő tájt Franciaországban tanult. Ő úgy döntött, hogy visszatér a szigetre, és újjáépíti a szeszfőzdét, hogy így tisztelegjen elhunyt családja előtt. Kellemes sétát tehetünk a kertekben, megfigyelhetjük a fenséges fákat, és a februártól júniusig tartó szezonban megtekinthetjük a rumgyártás folyamatát. A Depaz rum kizárólag a termékeny földeken ültetett friss, kék cukornádból készül. A látogatás végén megkóstolhatunk, és boltjukban helyi termékeket és ajándéktárgyakat vásárolhatunk.

Martinique rum - OTP Travel Utazási Iroda

HSE - Habitation Saint-Etienne

A Saint-Etienne birtok a sziget közepén, Gros-Morne-ban található. A XIX. század elején cukorgyárnak épült, de már 1882-ben rumszeszfőzdévé alakították át egy hidraulikus malommal. Száz évvel később eladták Yves és José Hayot-nak, akik felújították és áthelyezték gyártást.

Distillerie Saint-James

A Saint-James a legrégebbi rummárka a szigeten. Az üzemet 1765-ben alapították. A rumot főként Új-Angliába exportálták, és kereskedelmi okokból kapta a Saint-James nevet a márka, amelyet nevet akkoriban egy tekintélyes család viselt az Egyesült Királyságban. A palackokat szögletesre tervezték, hogy jobban tárolhatók, szállíthatók legyenek. A lepárlót 1974-ben áthelyezték a Sainte-Marie-ra a Atlanti-óceán északi partvidékére, hogy a gyártóüzem közelebb kerüljön a cukornádültetvényekhez. A főépületben rummúzeum és ingyenes rumkóstoló várja a vendégeket.

A1710 - Habitation du Simon

A Yves Assier de Pompignan alapította szeszfőzde meglehetősen új és modern, aki a A1710 márkát őse, Jean Assier után nevezte el. A gyártás során bio cukornádat használnak a kétféle rumhoz. A "La Perle Rare Canne Bleu" kék nádból, a "La Perle Rare Canne Rouge" vörös nádból készül. A gyártott mennyiség kisebb, a minőség azonban kivételes.

Plantation Trois-Rivières

A Plantation Trois-Rivières délen, Sainte-Luce közelében található. A birtokot 1660 körül Nicolas Fouquet alapította. Egy évszázaddal később cukorfinomítót építettek. 1785-ben Etienne Isaïe Marraud Des Grottes vette át a földet és megkezdte a rumgyártást. A XX. század végén a márkát a B.B.S. Society vette át. 

Kapcsolódó inspirációk:


Martinique legszebb strandjai - OTP Travel Utazási Iroda

A francia Karib-térségben található Martinique szigete híres a gyönyörű strandjairól. A családokat teljes mértékben kiszolgáló strandoktól az érintetlen partszakaszokig mindent megtalálhatunk.

Érdekes tények Martinique szigetéről - OTP Travel Utazási Iroda

Érdekes tények Franciaország tengeren túli tartományáról. Ismerte őket?

Kirándulások Martinique szigetén - OTP Travel Utazási Iroda

A fehér homokos strandokkal és mangrovefás rejtekhelyekkel tarkított partvidék és a különleges természeti környezet mindenkit kalandokra csábít.

Martinique varázslata - OTP Travel Utazási Iroda

A Karib-tenger virágaként emlegetett Martinique szigetén a nyár soha nem ér véget, miközben a francia és a karibi kultúra ellenállhatatlan keveréke felejthetetlen élményeket tartogat.

Martinique 10 csodája - OTP Travel Utazási Iroda

Martinique szigete számos kalandot kínál. Fedezze fel velünk a varázslatos sziget kincseit!

Guadeloupe legérdekesebb látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda

Hófehér, fekete és rózsaszín homokos strand is várja önt Guadeloupe-n. Ismerje meg a legszebb strandjait.

Guadeloupe legérdekesebb látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda

Tudjon meg minden érdekességet Guadeloupe szigetéről.

Guadeloupe legérdekesebb látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda

Guadeloupe lélegzetelállító természeti és kulturális kincsek otthona. Fedezze fel velünk ezt a karibi gyöngyszemet.

Guadeloupe gasztro - OTP Travel Utazási Iroda

A Karib-tenger szívében fekvő Guadeloupe nemcsak lenyűgöző strandjai és zöldellő tájai, hanem gazdag kulináris öröksége miatt is kiemelkedő.

Kapcsolódó ajánlatok:


MARTINIQUE – GUADELOUPE

Martinique,
1 427 000 Ft-tól/fő