Élmények a világ körül

Keresés

Top 10 hely Cipruson

A 10 legnépszerűbb turisztikai látványosság Cipruson | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Ciprus jól ismert kellemesen meleg időjárásáról és festői strandjairól, de a sziget ennél jóval többet kínál.

Kóstoljon bele velünk Ciprus hangulatába!

Törökországtól délre a Földközi-tenger távol-keleti sarkában fekszik Ciprus szigete.
 

A sziget számos kultúra olvasztótégelye, földrajzilag Ázsiában fekszik, de egyértelműen kapcsolódik az európai kultúrkörhöz. Ciprus jól ismert kellemesen meleg időjárásáról és festői strandjairól, de a sziget ennél jóval többet kínál: ősi romokat, hihetetlen hegyeket és csodálatos, folyton pezsgő városokat.

Famagusta

Famagusta, Ciprus - OTP Travel Utazási Iroda
Ciprus keleti felén, Famagusta városában található a sziget legmélyebb vizű kikötője. Sok tengerjáró csak itt tud kikötni, így meglehetősen forgalmas kikötői élet zajlik errefelé. A pezsgő kikötő mellett Famagusta ad otthont két jelentős műemléknek a Lala Mustafa Pasha mecsetnek és a Szent Barnabás-kolostornak.
Farmagustától délre fekszik Varosha, ami a város egykori üdülőtelepe volt. Varosha ma szellemváros. A hetvenes évek elejéig 45 szálloda, 60 apartmanszálló, 99 üdülőközpont, 4469 lakóház, 21 bank, 143 hivatal, 24 színház és mozi, 25 múzeum, 8 iskola, valamint 3000 kisebb-nagyobb bolt várta itt az üdülni vágyókat. 1974-ben további 380 épület állt félig-meddig kész állapotban. 1974 augusztusában azonban a török hadsereg elfoglalta és tiltott területnek nyilvánította. A város köré falat emeltek, a lakosságot pedig néhány nap alatt evakuálták. Így lett a népszerű üdülőhelyből a világ egyik leghíresebb és legnagyobb szellemvárosa.

Akamas-félsziget

Akamas-félsziget, Ciprus - OTP Travel Utazási Iroda
Ciprus nyugati csúcsa az Akamas-félsziget néven ismert terület, a sziget egyik legkevésbé lakott része. Aki egy kicsit szeretne kilépni a komfortzónájából, esetleg távolabb kerülne a forgalmas üdülőtelepektől vegye erre az irányt! Aszfalt útra azonban ne nagyon számítson, ez a túrázók és a hegyi kerékpárosok paradicsoma! Érintetlen természet, gazdag vadvilág, tengeri teknősök, hüllők és őshonos madarak figyelhetők itt meg testközelből. De itt található az Agios Andronikos, az egykori mecset, amely a 16. század egyik szép építészeti emléke.

Nicosia

Nicosia, Ciprus - OTP Travel Utazási Iroda
Ciprus fővárosa, de ellentétben a többi fővárossal két ország osztozik rajta. Nicosián osztozik a Ciprusi Köztársaság és az Észak-ciprusi Török Köztársaság. Nicosia-ban számos múzeum csalogatja az utazót, a legfontosabbak talán a Ciprusi Múzeum, a Bizánci Múzeum és a Ledra Obszervatórium ahol a 11. emeletről végignézhetünk a szigetet elválasztó „Zöld vonalon”.

Protaras

Protaras, Ciprus - OTP Travel Utazási Iroda
Protaras igazi tengerparti üdülőhely. A legnagyobb strand, a Fig Tree Bay napozóágyakkal és nyugágyakkal alaposan felszerelkezve várja a vendégeket. Itt bármikor megmártózhatunk a Földközi-tenger frissítő vizeiben vagy ha éppen úgy van kedvünk, csak koktélt kortyolgatva ejtőzhetünk a ragyogó a napsütésben. Protaras éjszakai élete nagyon pezsgő, a város a kora reggeli órákig eleven.

Kyrenia

Kyrenia, Ciprus - OTP Travel Utazási Iroda
A sziget északi része török ellenőrzés alatt áll, így Kyrenia is amely, az egyik jelentős ciprusi török kikötőváros. A település festői környezetben fekszik, a Pentadaktylos hegység lábainál. Számos jelentős történelmi műemlék, múzeum és kiállítás várja a turistákat (Középkori vár, Ikonmúzeum, Cafir pasa mecset, Keríniai hajó - 1960-ban felfedezett 3. századi hajóroncs, amelynek rakománya 404 amfóra rodoszi bor és 29 malomkő volt). Kyrenia partjainál ráadásul a földközi tengeri teknősöket is természetes élőhelyükön megfigyelhetjük, ami különösen vonzó attrakció a családos utazók számára.

Larnaca

Larnaca, Ciprus - OTP Travel Utazási Iroda
Larnaca Ciprus legrégebbi városa, több mint 6000 éves történelemmel büszkélkedhet. Ma sok utas áthalad Larnacán, hiszen a város ad otthont a sziget legnagyobb nemzetközi repülőterének. Néhány napot azonban tartalmasan is eltölthetünk a városban! A történelem szerelmeseinek a kilencedik századi Szent Lázár- és a lenyűgöző Faneromeni templom, míg az aktív időtöltést keresőknek a larnacai sóstó felfedezését vagy a búvárkodást ajánljuk.

Troodos-hegység

Troodos-hegység, Ciprus - OTP Travel Utazási Iroda
A sziget délnyugati részén a magasodó Troodos-hegység a túrázók egyik fő célpontja Cipruson. Csodálatos természet, vízesések, történelmi emlékek sora, illetve számos apró, hagyományos ciprusi falu várja, hogy felfedezzék. A kalandozás során ne hagyjuk ki a bizánci stílusú Timios Stavros templomot Pelendriben, illetve a Mihály arkangyal templomot Pedoulasban sem.

Ayia Napa

Ayia Napa, Ciprus - OTP Travel Utazási Iroda
Ayia Napa üdülőhelye az éjszakai élet fellegvára. Számtalan hajnalig nyitva tartó bár és klub várja a vendégeket. Ayia Napa csodálatos strandjait, a Nissi Beach-et, a Grecian Bay-t és a Makronissos Beach-et pedig napközben veszik birtokba a nyaralók.

Limassol

Limassol, Ciprus - OTP Travel Utazási Iroda
A főváros után Limassol a második legnagyobb város Ciprus szigetén. Jelentős tengeri kikötő és az utóbbi évtizedekben fontos idegenforgalmi célpont is. Limassol óvárosát fel kell fedezni! Az óvárosban található Anexartisias utca, ami kiváló bevásárlási lehetőségekkel kecsegtet. A Saripolou tér az éjszakai életközpontja, sok bárral étteremmel. De Limassol kikötőben is érdemes egy sétát tenni és megcsodálni az itt időző luxusjachtokat.

Paphos

Paphos, Ciprus - OTP Travel Utazási Iroda
A sziget délnyugati csúcsán fekszik Paphos városa található, amelyet Aphrodite szülőhelyének tartanak. Paphos jelentős látványosságai közé tartoznak többek között a Kato-páfoszi Régészeti Park – a világörökségi védelem alatt álló ásatási terület római kori villák maradványaival és mozaikokkal, a török által épített 16. századi Paphos erőd, a negyedik századi királysírok és az Odeon, amely egy klasszikus görög amfiteátrum. Itt mind a mai napig színdarabokat és egyéb élő előadásokat szerveznek.

Kapcsolódó inspirációk:


Ciprus hűsítő szeglete a Troodos-hegység | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Bár Ciprusra forró nyaralási desztinációként gondolunk, a Troodos-hegységben frissítő kirándulást tehetünk.

5 érdekesség Nicosiáról | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Ciprus fővárosa Nicosia történelmi és kulturális értelemben egyaránt különleges város. Ismerje meg velünk a kettéosztott ciprusi fővárost.

5+1 romantikus hely és élmény Cipruson | OTP TRAVEL Utazási Iroda
A szerelemhez a világ minden táján számos legenda kötődik, nincs ez másként Cipruson sem. Fedezze fel velünk a sziget legromantikusabb helyszíneit.

7 ókori emlék Cipruson | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Merüljön el velünk Ciprus gazdag történelmi múltjába és helyszíneibe.

Ciprus vad arca | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Ciprus érintetlen természeti kincseit nemzeti parkok sokasága őrzi. Fedezze fel velünk a sziget vad szépségét!

Ciprusi strandmustra | OTP TRAVEL Utazási Iroda
A csendes, védett területektől kezdve az igazi buliközpontokig csokorba szedtük Ciprus legnépszerűbb tengerpartjait. Ezt a 8 strandot Önnek is látnia kell!

Tengerparton Ciprus
A szerelem gyönyörű szigete nem csak nászútra és romantikázásra, de egy kiadós családi nyaralásra is tökéletes választás!

Ciprus utazás
Ciprus,a szerelem szigete, ahol a gazdag múlt emlékei, 8 nemzeti park, csodás strandok és isteni étkek várják az utazót!

Kapcsolódó ajánlatok:


CAVO MARIS BEACH HOTEL**** - PROTARAS

Ciprus
369 000 Ft-tól/fő

CROWNE PLAZA**** - LIMASSOL

Ciprus
389 000 Ft-tól/fő

ADAMS BEACH HOTEL***** - AYIA NAPA

Ciprus
409 000 Ft-tól/fő

ASTERIAS BEACH HOTEL **** - AYIA NAPA

Ciprus
419 000 Ft-tól/fő

NISSIBLU BEACH HOTEL***** - AYIA NAPA

Ciprus
459 000 Ft-tól/fő

GRAND RESORT***** - LIMASSOL

Ciprus
499 000 Ft-tól/fő

MEDITERRANEAN BEACH HOTEL**** - LIMASSOL

Ciprus
529 000 Ft-tól/fő

GRECIAN BAY HOTEL***** - AYIA NAPA

Ciprus
529 000 Ft-tól/fő

HOTEL ELYSIUM***** - PAPHOS

Ciprus
669 000 Ft-tól/fő

FOUR SEASONS HOTEL***** - LIMASSOL

Ciprus
749 000 Ft-tól/fő