Élmények a világ körül

Keresés

Fez – Marokkó ékköve

Fez – Marokkó ékköve
Fez különleges atmoszférával rendelkezik. Ez a XIII. századi város egy multikulturális múltra visszatekintő császárváros, mely számtalan felfedeznivalót tartogat látogatói számára.

Fez – Marokkó ékköve

A kultúra és Marokkó lüktetésének ütőereje Fez, pompás épületei és csodálatos környezete az évezredek során megőrizték különleges hangulatukat.
 

A festői utcák egy olyan Marokkóba kalauzolják az utazókat, amelyet nem gyakran látnak - egy igazán autentikus tájjal és szépséggel rendelkező Marokkóba. Fez városa több mint 1200 éves, egyedülálló történelme és építészete miatt az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította.

Fedezze fel a fezi medinát

Fez – Marokkó ékköve - OTP Travel Utazási Iroda
A medina Fez ősi, középkori városa. Magas kőfalak és nagy bejárati kapuk veszik körül. Belül szűk, kanyargós, sikátorok labirintusa, ahol a helyi kézművesek bódéi sorakoznak, és kínálják színes kerámiáikat, szőnyegeiket, bőráruikat - amelyekről a város híres - és még sok mást. Könnyen eltölthet 1-2 órát a medina felfedezésével - vagy még többet is, ha vásárolni szeretne!

Látogasson el a híres bőrcserző üzemekbe Fezben Marokkóban

Fez – Marokkó ékköve - OTP Travel Utazási Iroda
A marokkói Fez híres bőrcserzőműhelyéről, ez a város egyik fő turisztikai látványossága. A cserzőműhelyre nyíló kilátáshoz be kell lépni a cserzőműhelyt körülvevő számos bőrüzlet egyikébe. Az üzletek nagy erkélyekkel és kilátóteraszokkal rendelkeznek a cserzőműhely felett. Van azonban néhány dolog, amit érdemes tudnunk. A cserzőüzemeknek erős szaga van, ezért a boltosok mentaágakat kínálnak nekünk, hogy ezt tartsuk az orrunk alá, így tompítva azt. Általában egyenesen a kilátóhoz vezetnek minket, hogy annyi gyönyörű képet készítsünk amennyit csak szeretnénk.

Kék kapu

Fez – Marokkó ékköve - OTP Travel Utazási Iroda
A marokkói Fez medináját nagy kőből épült erődítmények veszik körül, amelyek egykor a várost védték. A medina egyik fő bejárata egy díszes, mozaikcsempével kirakott kék kapu. Amikor áthaladunk a kék kapun, és belépünk a medinába tekintsünk hátra, mert a kapu másik oldala zöld, ami az iszlám színét jelképezi.

A varázslatos Bou Inania Madrasza

Fez – Marokkó ékköve - OTP Travel Utazási Iroda
A Bou Inania Madrasza egy ikonikus vallási épület a Medina központjában. A XIV. században épült épület egykor iskola volt. Most azonban rendkívüli építészetét a nagyközönség is megtekintheti. Fedezze fel a csodálatos márványudvart, a bonyolult fafaragásokat és a végtelen mozaikcsempéket a legkülönbözőbb zöld színekben. A színtémát folytatja a szomszédos mecset, amelynek lélegzetelállító zöld minaretje a medinán keresztül látható. Kétségtelen, hogy ez a madrasza a legnagyszerűbb a városban.

Afrika legrégebbi egyeteme – Kairaouine

Fez – Marokkó ékköve - OTP Travel Utazási Iroda
A Kairaouine mecset a világ legrégebbi egyetemeként ismert, és egyben a második legnagyobb mecset Marokkóban. Ez Fez egyik legfontosabb vallási épülete, és mint ilyen, csak muszlimok léphetnek be. Bár a turisták nem léphetnek be a belső térbe, több bejárati kapun keresztül bepillantást nyerhetnek. Lessük meg a lenyűgöző márványudvart, a szökőkutakat, a boltíveket, a csempéket és a faragványokat.

Jnan Sbil kertek

Fez – Marokkó ékköve - OTP Travel Utazási Iroda
Az Ave Moulay Hassan és az Ave de I'Unesco mentén húzódó 7 hektáros kertben 3000 növényfaj, köztük óriás bambuszok, Washington-pálmák és fenyőfák találhatók. A park több részre oszlik, amelyek mindegyike a világ különböző földrajzi régióit képviseli, a legszembetűnőbb az andalúz kert, amely némileg a córdobai Alcázar zöld sétányaira emlékeztet. Az iszlám csillag alakú szökőkúttal és a kert gyümölcsöskertjein átvezető árnyas sétányokkal a Jnan Sbil nemcsak a túlságosan kaotikus medinától, hanem Marokkó perzselő nyári napjától is felüdülést nyújt. A park legdélebbi részét egy kis tó uralja.

Királyi Palota

Fez – Marokkó ékköve - OTP Travel Utazási Iroda
A királyi palota a XIII. században épült a Mérinides dinasztia uralkodása alatt Fez El Jadid szívében, az óváros melletti kerületben. A királyi palota, a Dar Al Makhzen hihetetlen, 80 hektáros területen terül el, beleértve az 1320-ban alapított madraszát, a mecsetet, a felvonulási területet és a hatalmas kerteket. A látogatók előtt lezárt palotának megcsodálhatjuk az 1960-ban épített, fenséges rézből faragott, Fassi mesterember által épített kapuját.

Kapcsolódó inspirációk:


Illatok és ízek nyomában Marokkóban
Fűszerekben és gyógynövényekben gazdag ízvilágú az észak-afrikai marokkói konyha. Tartson velünk ezen a képzeletbeli gasztro utazáson.

Marokkó természeti szépségei
A vadvilág és természet szerelmesei számára Marokkó rengeteg felfedezni valót tartogat. Ismerje meg Marokkó természeti kincseit.

Meknes - OTP Travel Utazási Iroda
Az egykori királyi város, Meknes csendes bája és egzotikus szépsége magával ragadja az utazót. Ismerje meg Ön is!

Rabat - OTP Travel Utazási Iroda
Rabat történelemben gazdag zöld fővárosát mindenképpen érdeme bakancslistánkra tűzni. Ismerje meg velünk legszebb helyeit.

Namaste - Fedezze fel a legjobb spirituális úti célok valamelyikét! - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezze fel a legjobb spirituális úti célok valamelyikét!

Casablanca megelevenedett képkockái - OTP Travel Utazási Iroda
„Louis, azt hiszem, ez egy gyönyörű barátság kezdete…” – nem is lehetne igazabb az idézet, mely az ikonikus Casablanca filmben hangzik el. Tartson velünk és barátkozzon Casablanca városával.

Kapcsolódó ajánlatok:


MAROKKÓ - SZAHARA EXPRESSZ

Marokkó
369 000 Ft-tól/fő

MAROKKÓ - KIRÁLYI VÁROSOK

Marokkó
569 000 Ft-tól/fő

NAGY KÖRUTAZÁS MAROKKÓBAN

Marokkó
809 000 Ft-tól/fő

NAGY KÖRUTAZÁS MAROKKÓBAN ÉS ANDALÚZIÁBAN

Marokkó,
1 029 000 Ft-tól/fő