Élmények a világ körül

Keresés

Szaúd-Arábia legszebb helyei

Szaúd-Arábia | érdekességek - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezze fel velünk a legjobb helyeket Szaúd-Arábiában!

Szaúd-Arábia legszebb helyei

A Szaúd-Arábiai Királyságot rengeteg legenda és rejtély övezi, hiszen sokáig csak a vallási turisták számára engedélyezték a belépést. Pár éve azonban a turistavízum kiterjesztésével megnyitotta kapuit, és az utazók végre felfedezhetik ezt az érdekes, kulturális és történelmi helyszínekkel teli országot. Fedezze fel velünk a legjobb helyeket Szaúd-Arábiában.

Dzsidda

Szaud-Arábia | Rijád | - OTP Travel Utazási Iroda
A Vörös-tenger csillogó partjainál fekvő Dzsidda kikötőváros és kereskedelmi főváros, a második legnagyobb település Szaúd-Arábiában. Sokan csak Mekka hagyományos kapujaként ismerik. A régi és az új keveréke. Dzsidda ősi városa az a hely, ahol állítólag az emberiség anyja, Éva nyugszik. Napjainkban magas felhőkarcolók és nyugodt tengerparti sétányok, hagyományos soukok és érintetlen korallzátonyok jellemzik. Mindenképpen nézzük meg az "úszó" mecsetet, melynek irizáló sziluettje tükröződik a vízen.

Ha’il

Északnyugaton található Ha'il sivatagi városa, amely egykor a Haddzs tevekaraván útvonalának egyik állomása és a híresen vendégszerető és nagylelkű költő, Hatim al'Tai otthona volt. A városon kívül található az ország öt UNESCO-örökségi helyszínének egyike: Jubbah, amely szépen megmaradt sziklarajzairól híres. Néhányról úgy vélik, hogy több mint 10 000 éves. Nézzük meg a bolhapiacot és az Aarif-várat is, ahonnan 360 fokos kilátás nyílik Ha'ilra, és ahol régen az emberek az újholdat figyelték, hogy jelezzék a ramadán kezdetét és végét.

Ta’if

Ta'if a rózsák városaként ismert, híres a régióban található mintegy 700 rózsatermesztő gazdaságáról, melyek illata az egész várost belengi. A helyi rózsagyárban tett látogatás során betekintést nyerhetünk a régió termelésébe, de Ta'ifban található néhány történelmi épület is, például a Shubra-palota építészeti kincsesháza, amelyet örökségvédelmi múzeummá alakítottak át, valamint a városközpontban található nyüzsgő souk, ahol olyan helyi termékeket vásárolhatunk, mint a méz és a rózsavíz.

Medina

Szaud-Arábia | Rijád | - OTP Travel Utazási Iroda
Az iszlám második legszentebb városának tartott Medina az a hely, ahol Mohamed megalapította a muszlim vallást és ahol testét eltemették, így erre a szent területre csak muszlimok léphetnek be. Medina ad otthont a Próféta mecsetnek, mely a világ egyik legnagyobbja, és a másodiknak számít, melyet Mohamed próféta épített. A mekkai zarándoklatot, azaz haddzsot teljesítő zarándokok azért látogatják meg ezt a mecsetet, mert jelentős szerepet tölt be a Próféta életében. A turisták viszont a külvárosból tekinthetik meg Medinát, egy rövid túrával az Uhud-hegyre, ahonnan megcsodálhatják a naplementét a szent város felett.

AlUla

Szaud-Arábia | Rijád | - OTP Travel Utazási Iroda
Ez a távoli, ősi sivatagi város tele van vályogtégla- és kőházakkal, és itt található Szaúd-Arábia első UNESCO-örökségi helyszíne, a Mada'in Saleh monolit, más néven Hegra vagy Déli Petra is. Feltűnő a hasonlóság a jordániai sziklába vájt építészethez, mely nem véletlen, hiszen ezt a helyet is a nabateusok építették Petra után a második legnagyobb településükként. Az óváros romjaitól kezdve a Ragasat-hegységben található, a helyiek által "Táncoló hegyek"-ként ismert, hatalmas kanyonokig, a datolyafarmokig és 131 monumentális, több ezer éves síremlékig AlUla az ország egyik legnépszerűbb történelmi helyszínének számít.

Mekka

Szaud-Arábia | Rijád | - OTP Travel Utazási Iroda
Az iszlám legszentebb városa, Mohamed próféta és a muszlim vallás szülőhelye. Mekka az a hely, ahol Mohamed a feltételezések szerint megkapta az első kinyilatkoztatásokat Allahtól, amelyekből később a Korán lett. A nem muzulmánok számára szigorúan tiltott terület, a város lakossága azonban majdnem megháromszorozódik a Haddzs zarándoklat idején, amikor a világ minden tájáról hívők utaznak a mekkai nagymecsethez, ahol Kába szentélye áll. Ez az iszlám egyik legszentebb helye ahová minden muzulmán ima irányul.

Buraydah

Szaud-Arábia | Rijád | - OTP Travel Utazási Iroda
A modern Buraydah városát sűrű pálmaültetvények veszik körül, amelyek olyan érzést keltenek, mintha visszalépnénk az időben és megismernénk, hogyan nézett ki a régi város a zöld pálmák tengere között található vályogházakkal és mecsetekkel. A világ legnagyobb datolyapiacának és fesztiváljának otthont adó város külterületén élénk tevepiac is található - szintén a világ legnagyobbja-, ahol naponta több ezer teve, kecske és birka cserél gazdát. Igazi ünnep az érzékek számára ez a nyüzsgő piaci élet.

Rijád

Szaud-Arábia | Rijád | - OTP Travel Utazási Iroda
Rijád Szaúd-Arábia legnagyobb és egyik leggazdagabb városa. Azért hogy jobban megismerjük az ország kultúráját, érdemes megnézni a Nemzeti Múzeumot, de rengeteg történelmi helyszínt is bakancslistánkra tűzhetünk, például a Masmak erődöt, melyet 1902-ben Abdul Aziz király és emberei rohantak meg Rijád visszafoglalásakor. Fedezzük a félelmetes Murabba-palotát is, melyet a Masmak-erődben elért sikerek után azért építettek, hogy nehezebb legyen elfoglalni a várost. Ez a sivataggal körülvett modern település egyaránt büszkélkedhet hagyományos soukokkal és bazárokkal, divatos bevásárlóközpontokkal, közel 4000 mecsettel és Dir'ayah-al, mely UNESCO világörökségi helyszín.

Kapcsolódó inspirációk:


Jordánia kötelező látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Összegyűjtöttük azokat a programokat, amelyeket Jordániában járva, a Holt-tenger vidékén mindenképpen érdemes kipróbálni. Tartsanak velünk!

Jordánia | Holt-tenger - OTP Travel Utazási Iroda
A 423 méterrel a tengerszint alatt fekvő Holt-tenger különlegesen sós vize Jordánia és Izrael közös természeti kincse. Olyan természeti csoda, amelyet feltétlenül látni, érezni kell!

Jordánia | útikalauz - OTP Travel Utazási Iroda
Íme, egy első alkalomra szóló jordániai útikalauz, amely feltárja Jordánia történelmét, földrajzát, kultúráját, konyháját és tippeket ad.

Jordánia | strandok - OTP Travel Utazási Iroda
Jordániában nincs sok strand, de a meglévők, egytől egyig nagyon exkluzív élményt nyújtanak. Bemutatjuk a legjobbakat, amelyeket egyszer meg kell látogatni!

Jordánia | ételek - OTP Travel Utazási Iroda
A jordániai konyha 10 legnépszerűbb ételét helyeztük a fókuszba. Kóstoljon bele velünk a Közel-Kelet ínycsiklandó csemegéibe!

Jordánia | Wadi Rum - OTP Travel Utazási Iroda
Összegyűjtöttük a legismertebb Jordániában forgatott filmeket, valamint Jordánia azon részeit, amelyek ezekben a mozikban szerepelnek.

Jordánia | Ammán - OTP Travel Utazási Iroda
Szánjunk néhány napot Ammánra, erre a közel-keleti kulturális központra! Mutatjuk a legfontosabb látnivalókat, legizgalmasabb elfoglaltságokat Jordánia fővárosában!

Omán: Sultan Qaboos nagymecset
A Sultan Qaboos nagymecset az ománi Muscatban az egyik legszebb modern kori mecset a világon. Az épületen felfedezhetjük az iszlám, a közel-keleti és az ománi építészet stílusjegyeit.

Omán: Bahla erőd
Egy különleges datolyapálma liget közepén áll Omán legnagyobb és legősibb építménye, a Bahla erőd, amely felkerült az UNESCO világörökségi listájára.

Ománi csemegék
Omán lakói a tenger gyümölcsei mellett az édesebb ízeket sem vetik meg. Bemutatunk három ománi specialitást, amelyet feltétlenül ki kell próbálni!

Omán: Muscat varázsa
A kissé hivalkodó emirátusi szomszédokhoz képest, Omán fővárosa egészen más léptékű. Muscat a nyugalom szigetének tűnhet.

Omán történelme, múltja és jelene sok érdekességet tartogat az utazó számára. Összeszedtünk 13 számot a közel-keleti országgal kapcsolatban, ismerje meg az Arab-félsziget egyik gyöngyszemét!

Omán, hivatalos nevén az Ománi Szultánság, az Arab-félsziget délkeleti partján terül el. Fedezze fel velünk Omán különlegességeit!

Izmir | Antalya | Törökország | OTP Travel Utazási Iroda
Az ősi Szmirna ma Törökország harmadik legnagyobb városa. Izmir igazi kozmopolita metropolisz, amely tele van ókori csodákkal. Ismerje meg velünk!

Aszpendosz csodája | Törökország | OTP Travel Utazási Iroda
A Törökország Antalya tartományában fekvő ősi Aszpendosz leginkább a színházáról ismert, amely a világ egyik legjobb állapotban fennmaradt ókori építménye.

Kapcsolódó ajánlatok:


NAGY KÖRUTAZÁS IZRAELBEN

Izrael
érdeklődésre

JUMEIRAH AL QASR***** - DUBAI

Egyesült Arab Emirátusok
érdeklődésre

THAIFÖLD, KOH SAMUI ÉS DUBAI

Thaiföld
érdeklődésre

IZRAEL ÖRÖKSÉGE

Izrael
érdeklődésre

ISZTAMBUL - A BOSZPORUSZ PARTJÁN

Törökország
189 000 Ft-tól/fő

PILLANTÁS JORDÁNIÁRA

Jordánia
249 000 Ft-tól/fő

TÖRÖKORSZÁG - KAPPADÓKIA CSODÁI

Törökország
320 000 Ft-tól/fő

DOUBLETREE BY HILTON BUSINESS BAY**** DUBAI

Egyesült Arab Emirátusok
349 000 Ft-tól/fő

DUBAI – CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Egyesült Arab Emirátusok
369 000 Ft-tól/fő

HABTOOR GRAND RESORT & SPA***** - DUBAI

Egyesült Arab Emirátusok
379 000 Ft-tól/fő

DUKES THE PALM, A ROYAL HIDEAWAY HOTEL*****

Egyesült Arab Emirátusok
379 000 Ft-tól/fő

HAMPTON BY HILTON**** - RAS AL KHAIMAH

Egyesült Arab Emirátusok
389 000 Ft-tól/fő

JA OCEAN VIEW HOTEL***** - DUBAI

Egyesült Arab Emirátusok
419 000 Ft-tól/fő

SHERATON JUMEIRAH BEACH RESORT***** - DUBAI

Egyesült Arab Emirátusok
419 000 Ft-tól/fő

HILTON RAS AL KHAIMAH BEACH RESORT*****

Egyesült Arab Emirátusok
429 000 Ft-tól/fő