Élmények a világ körül

Szaúd-Arábia legszebb helyei

Szaúd-Arábia | érdekességek - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezze fel velünk a legjobb helyeket Szaúd-Arábiában!

Szaúd-Arábia legszebb helyei

A Szaúd-Arábiai Királyságot rengeteg legenda és rejtély övezi, hiszen sokáig csak a vallási turisták számára engedélyezték a belépést. Pár éve azonban a turistavízum kiterjesztésével megnyitotta kapuit, és az utazók végre felfedezhetik ezt az érdekes kulturális és történelmi helyszínekkel teli országot. Fedezze fel velünk a legjobb helyeket Szaúd-Arábiában.

Dzsidda

Szaud-Arábia | Rijád | - OTP Travel Utazási Iroda
A Vörös-tenger csillogó partjainál fekvő Dzsidda kikötőváros és kereskedelmi főváros a második legnagyobb település Szaúd-Arábiában. Sokan csak Mekka hagyományos kapujaként ismerik. A régi és az új keveréke, Dzsidda ősi városa az a hely, ahol az emberiség anyja, Éva állítólag nyugszik. Napjainkban magas felhőkarcolók és egy nyugodt tengerparti sétányok, hagyományos soukok és érintetlen korallzátonyok jellemzik. Mindenképpen nézzük meg az "úszó" mecsetet, melynek irizáló sziluettje tükröződik a vízen.

Ha’il

Északnyugaton található Ha'il sivatagi városa, amely egykor a Haddzs tevekaraván útvonalának egyik állomása volt, és a híresen vendégszerető és nagylelkű költő, Hatim al'Tai otthona. A városon kívül található az ország öt UNESCO-örökségi helyszínének egyike, Jubbah, amely szépen megmaradt sziklarajzairól híres, néhányról úgy vélik, hogy több mint 10 000 éves. Nézzük meg a bolhapiacot és az Aarif-várat is, ahonnan 360 fokos kilátás nyílik Ha'ilra, és ahol régen az emberek az újholdat figyelték, hogy jelezzék a ramadán kezdetét és végét.

Ta’if

Ta'if a rózsák városaként ismert, híres a régióban található mintegy 700 rózsatermesztő gazdaságáról, melyek illata az egész várost belengi. A helyi rózsagyárban tett látogatás során betekintést nyerhetünk a régió termelésébe, de Ta'ifban található néhány történelmi épület is, például a Shubra-palota építészeti kincsesháza, amelyet örökségvédelmi múzeummá alakítottak át, valamint a városközpontban található nyüzsgő souk, ahol olyan helyi termékeket vásárolhatunk, mint a méz és a rózsavíz.

Medina

Szaud-Arábia | Rijád | - OTP Travel Utazási Iroda
Az iszlám második legszentebb városának tartott Medina az a hely, ahol Mohamed megalapította a muszlim vallást, és ahol a testét eltemették, így erre a szent területre csak muszlimok léphetnek be. Medina ad otthont a Próféta mecsetnek, mely a világ egyik legnagyobbja, és a másodiknak számít, melyet Mohamed próféta épített. A mekkai zarándoklatot azaz haddzsot teljesítő zarándokok azért látogatják meg ezt a mecsetet, mert jelentős szerepet tölt be a Próféta életében. A turisták viszont a külvárosból tekinthetik meg Medinát, egy rövid túrával az Uhud-hegyre, ahonnan megcsodálhatják a naplementét a szent város felett.

AlUla

Szaud-Arábia | Rijád | - OTP Travel Utazási Iroda
Ez a távoli, ősi sivatagi város tele van vályogtégla- és kőházakkal, és itt található Szaúd-Arábia első UNESCO-örökségi helyszíne, a Mada'in Saleh monolit, más néven Hegra vagy Déli Petra. Feltűnő a hasonlóság a jordániai sziklába vájt építészethez, mely nem véletlen, hiszen ezt a helyet a nabateusok építették Petra után a második legnagyobb településükként. Az óváros romjaitól kezdve a Ragasat-hegységben található, a helyiek által "Táncoló hegyek"-ként ismert, hatalmas kanyonokig, a datolyafarmokig és 131 monumentális, több ezer éves síremlékig AlUla az ország egyik legnépszerűbb történelmi helyszínének számít.

Mekka

Szaud-Arábia | Rijád | - OTP Travel Utazási Iroda
Az iszlám legszentebb városa, Mohamed próféta és a muszlim vallás szülőhelye, Mekka az a hely, ahol Mohamed a feltételezések szerint megkapta az első kinyilatkoztatásokat Allahtól, amelyekből később a Korán lett. A nem muzulmánok számára szigorúan tiltott terület, a város lakossága azonban majdnem megháromszorozódik a Haddzs zarándoklat idején, amikor a világ minden tájáról hívők utaznak a mekkai nagymecsethez, ahol Kába szentélye áll. Ez az iszlám egyik legszentebb helye ahová minden muzulmán ima irányul.

Buraydah

Szaud-Arábia | Rijád | - OTP Travel Utazási Iroda
A modern Buraydah városát sűrű pálmaültetvények veszik körül, amelyek olyan érzést keltenek, mintha visszalépnénk az időben, és megismernénk, hogyan nézett ki a régi város a zöld pálmák tengere között található vályogházakkal és mecsetekkel. A világ legnagyobb datolyapiacának és fesztiváljának otthont adó város külterületén élénk tevepiac is található - szintén a világ legnagyobbja-, ahol naponta több ezer teve, kecske és birka cserél gazdát. Igazi ünnep ez az érzékek számára a nyüzsgő piaci élet.

Rijád

Szaud-Arábia | Rijád | - OTP Travel Utazási Iroda
Rijád Szaúd-Arábia legnagyobb és egyik leggazdagabb városa. Azért hogy jobban megismerjük az ország kultúráját érdemes megnézni a Nemzeti Múzeumot, de rengeteg történelmi helyszínt is bakancslistánkra tűzhetünk, például a Masmak erődöt, melyet 1902-ben Abdul Aziz király és emberei rohantak meg Rijád visszafoglalásakor. Fedezzük a félelmetes Murabba-palotát is, melyet a Masmak-erődben elért sikerek után azért építtetettek, hogy nehezebb legyen elfoglalni a várost. Ez a sivataggal körülvett modern település egyaránt büszkélkedhet hagyományos soukokkal és bazárokkal, divatos bevásárlóközpontokkal, közel 4000 mecsettel és Dir'ayah-al, mely UNSECO világörökségi helyszín.

Kapcsolódó inspirációk:


Szaúd-Arábia | érdekességek - OTP Travel Utazási Iroda
A királyságba látogatók a helyi ételek és a nemzetközi konyha kellemes választékát fedezhetik fel.

Szaúd-Arábia az iszlám bölcsője - OTP Travel Utazási Iroda
Kalandozzon velünk ebben a különleges kultúrkörben! Mutatunk 9 kevéssé közismert tényt Szaúd-Arábiáról, Mohamed próféta szülőhazájáról.

Meghökkentő tények Szaúd-Arábiáról - OTP Travel Utazási Iroda
Szaúd-Arábia számtalan érdekességgel szolgál. Most 13 különleges, olykor meglepő, meghökkentő tényt gyűjtöttünk csokorba.

Ismerje meg Szaúd-Arábiát! - OTP Travel Utazási Iroda
Szaúd-Arábia. Keveset hallunk erről a különleges országról, pedig mostanában megnyitotta a kapuit a turisták előtt is. Ismerjen meg pár érdekes tényt Szaúd-Arábiáról!

Szaúd-Arábia | érdekességek - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezzük fel Szaúd-Arábia élővilágát és tudjunk meg többet az Arab-félsziget varázslatos lakóiról!

Maldív-szigetek teknős - OTP Travel Utazási Iroda
A Maldív-szigeteken a vadon élő állatok ritka fajai várják a turistákat.

Maldív-szigetek - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg a Maldív-szigetek csodáit.

Ázsia kávé világa - OTP Travel Utazási Iroda
Tekintsen be Ázsia izgalmas kávé világába!

Japán, Kamakura, Nagy Buddha | OTP Travel utazási iroda
Kamakura, Japán egykori politikai központja ma kedvelt turistacélpont.

Nő a Fuji hegyet nézi egy igazi japán onsen fürdőben | OTP Travel utazási iroda
A nyugati ember nem is gondolná, hogy Japánban a fürdőzésnek milyen komoly hagyományai vannak.

Taskenti TOP - OTP Travel Utazási Iroda
Üzbegisztán a Közép-Ázsiát felfedezni vágyók egyre népszerűbb választása. Fővárosa, Taskent egy méltánytalanul alulértékelt város.

Repül az idő - OTP Travel
Hosszabb repülőtéri átszállások, mint a felfedezés kitűnő lehetőségei!

Angkor, az elfeledett város - OTP Travel Utazási Iroda
Romjaiban is lenyűgöző!

Tibet titkai
Érdekességek a világ tetejéről

Kapcsolódó ajánlatok:


ISZTAMBUL - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Törökország
182 000 Ft/fő -től

ÍZEK ÉS ÉLMÉNYEK TEL AVIVBAN - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Izrael
189 000 Ft/fő -től

JORDÁNIA - ANGOL NYELVŰ IDEGENVEZETÉSSEL - 5 NAPOS

Jordánia
308 000 Ft/fő -től

JERUZSÁLEM - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Izrael
328 000 Ft/fő -től

HILTON GARDEN INN RAS AL KHAIMAH ****

Egyesült Arab Emirátusok
339 000 Ft/fő -től

DOUBLETREE BY HILTON BUSINESS BAY**** DUBAI

Egyesült Arab Emirátusok
349 000 Ft/fő -től

EXPO 2020 DUBAI – CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Egyesült Arab Emirátusok
359 000 Ft/fő -től

KAPPADÓKIA - ISZTAMBUL

Törökország
369 000 Ft/fő -től

DOUBLETREE BY HILTON RESORT & SPA MARJAN ISLAND***** - Ras Al Khaimah

Egyesült Arab Emirátusok
369 000 Ft/fő -től

HABTOOR GRAND RESORT & SPA***** - DUBAI

Egyesült Arab Emirátusok
379 000 Ft/fő -től

DUKES THE PALM, A ROYAL HIDEAWAY HOTEL*****

Egyesült Arab Emirátusok
379 000 Ft/fő -től

HILTON RAS AL KHAIMAH BEACH RESORT*****

Egyesült Arab Emirátusok
399 000 Ft/fő -től

TÖRÖKORSZÁG - KAPPADÓKIA CSODÁI

Törökország
399 000 Ft/fő -től

WALDORF ASTORIA***** - Ras Al Khaimah

Egyesült Arab Emirátusok
409 000 Ft/fő -től

THE COVE ROTANA RESORT***** - Ras Al Khaimah

Egyesült Arab Emirátusok
419 000 Ft/fő -től