Élmények a világ körül

Keresés

Szaúd-Arábia legszebb helyei

Szaúd-Arábia | érdekességek - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezze fel velünk a legjobb helyeket Szaúd-Arábiában!

Szaúd-Arábia legszebb helyei

A Szaúd-Arábiai Királyságot rengeteg legenda és rejtély övezi, hiszen sokáig csak a vallási turisták számára engedélyezték a belépést. Pár éve azonban a turistavízum kiterjesztésével megnyitotta kapuit, és az utazók végre felfedezhetik ezt az érdekes, kulturális és történelmi helyszínekkel teli országot. Fedezze fel velünk a legjobb helyeket Szaúd-Arábiában.

Dzsidda

Szaud-Arábia | Rijád | - OTP Travel Utazási Iroda
A Vörös-tenger csillogó partjainál fekvő Dzsidda kikötőváros és kereskedelmi főváros, a második legnagyobb település Szaúd-Arábiában. Sokan csak Mekka hagyományos kapujaként ismerik. A régi és az új keveréke. Dzsidda ősi városa az a hely, ahol állítólag az emberiség anyja, Éva nyugszik. Napjainkban magas felhőkarcolók és nyugodt tengerparti sétányok, hagyományos soukok és érintetlen korallzátonyok jellemzik. Mindenképpen nézzük meg az "úszó" mecsetet, melynek irizáló sziluettje tükröződik a vízen.

Ha’il

Északnyugaton található Ha'il sivatagi városa, amely egykor a Haddzs tevekaraván útvonalának egyik állomása és a híresen vendégszerető és nagylelkű költő, Hatim al'Tai otthona volt. A városon kívül található az ország öt UNESCO-örökségi helyszínének egyike: Jubbah, amely szépen megmaradt sziklarajzairól híres. Néhányról úgy vélik, hogy több mint 10 000 éves. Nézzük meg a bolhapiacot és az Aarif-várat is, ahonnan 360 fokos kilátás nyílik Ha'ilra, és ahol régen az emberek az újholdat figyelték, hogy jelezzék a ramadán kezdetét és végét.

Ta’if

Ta'if a rózsák városaként ismert, híres a régióban található mintegy 700 rózsatermesztő gazdaságáról, melyek illata az egész várost belengi. A helyi rózsagyárban tett látogatás során betekintést nyerhetünk a régió termelésébe, de Ta'ifban található néhány történelmi épület is, például a Shubra-palota építészeti kincsesháza, amelyet örökségvédelmi múzeummá alakítottak át, valamint a városközpontban található nyüzsgő souk, ahol olyan helyi termékeket vásárolhatunk, mint a méz és a rózsavíz.

Medina

Szaud-Arábia | Rijád | - OTP Travel Utazási Iroda
Az iszlám második legszentebb városának tartott Medina az a hely, ahol Mohamed megalapította a muszlim vallást és ahol testét eltemették, így erre a szent területre csak muszlimok léphetnek be. Medina ad otthont a Próféta mecsetnek, mely a világ egyik legnagyobbja, és a másodiknak számít, melyet Mohamed próféta épített. A mekkai zarándoklatot, azaz haddzsot teljesítő zarándokok azért látogatják meg ezt a mecsetet, mert jelentős szerepet tölt be a Próféta életében. A turisták viszont a külvárosból tekinthetik meg Medinát, egy rövid túrával az Uhud-hegyre, ahonnan megcsodálhatják a naplementét a szent város felett.

AlUla

Szaud-Arábia | Rijád | - OTP Travel Utazási Iroda
Ez a távoli, ősi sivatagi város tele van vályogtégla- és kőházakkal, és itt található Szaúd-Arábia első UNESCO-örökségi helyszíne, a Mada'in Saleh monolit, más néven Hegra vagy Déli Petra is. Feltűnő a hasonlóság a jordániai sziklába vájt építészethez, mely nem véletlen, hiszen ezt a helyet is a nabateusok építették Petra után a második legnagyobb településükként. Az óváros romjaitól kezdve a Ragasat-hegységben található, a helyiek által "Táncoló hegyek"-ként ismert, hatalmas kanyonokig, a datolyafarmokig és 131 monumentális, több ezer éves síremlékig AlUla az ország egyik legnépszerűbb történelmi helyszínének számít.

Mekka

Szaud-Arábia | Rijád | - OTP Travel Utazási Iroda
Az iszlám legszentebb városa, Mohamed próféta és a muszlim vallás szülőhelye. Mekka az a hely, ahol Mohamed a feltételezések szerint megkapta az első kinyilatkoztatásokat Allahtól, amelyekből később a Korán lett. A nem muzulmánok számára szigorúan tiltott terület, a város lakossága azonban majdnem megháromszorozódik a Haddzs zarándoklat idején, amikor a világ minden tájáról hívők utaznak a mekkai nagymecsethez, ahol Kába szentélye áll. Ez az iszlám egyik legszentebb helye ahová minden muzulmán ima irányul.

Buraydah

Szaud-Arábia | Rijád | - OTP Travel Utazási Iroda
A modern Buraydah városát sűrű pálmaültetvények veszik körül, amelyek olyan érzést keltenek, mintha visszalépnénk az időben és megismernénk, hogyan nézett ki a régi város a zöld pálmák tengere között található vályogházakkal és mecsetekkel. A világ legnagyobb datolyapiacának és fesztiváljának otthont adó város külterületén élénk tevepiac is található - szintén a világ legnagyobbja-, ahol naponta több ezer teve, kecske és birka cserél gazdát. Igazi ünnep az érzékek számára ez a nyüzsgő piaci élet.

Rijád

Szaud-Arábia | Rijád | - OTP Travel Utazási Iroda
Rijád Szaúd-Arábia legnagyobb és egyik leggazdagabb városa. Azért hogy jobban megismerjük az ország kultúráját, érdemes megnézni a Nemzeti Múzeumot, de rengeteg történelmi helyszínt is bakancslistánkra tűzhetünk, például a Masmak erődöt, melyet 1902-ben Abdul Aziz király és emberei rohantak meg Rijád visszafoglalásakor. Fedezzük a félelmetes Murabba-palotát is, melyet a Masmak-erődben elért sikerek után azért építettek, hogy nehezebb legyen elfoglalni a várost. Ez a sivataggal körülvett modern település egyaránt büszkélkedhet hagyományos soukokkal és bazárokkal, divatos bevásárlóközpontokkal, közel 4000 mecsettel és Dir'ayah-al, mely UNESCO világörökségi helyszín.

Kapcsolódó inspirációk:


Nepál és Bhután - a Himalája két gyöngyszeme - OTP Travel Utazási Iroda
A hindu mitológia szerint Siva isten otthona, de ugyanakkor szankszrit jelentése szerint a „hó lakhelye” is a világ legfiatalabb hegyvonulata, a mintegy 70 millió éves Himalája hegység.

Tibet csillaga, a Potala palota - OTP Travel Utazási Iroda
A Potala palota a tibeti Vörös-hegyen áll, 3750 méter tengerszint feletti magasságon, Lhászában, Kína Tibeti Autonóm Területének fővárosában. A dalai lámák egykori téli palotája, Tibet szimbóluma.

Tibet csodái - OTP Travel Utazási Iroda
Tibet a világ teteje, számos utazó álma. A hosszú évekig elzárt régió őrzi ezredéves hagyományait, titokzatos vallási szokásait és érintetlen, tiszta természeti szépségeit. Fedezze fel Tibet csodáit!

Tibet a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
A Tibeti Autonóm Terület egyedülálló természeti és kulturális kincsek otthona. Összeállításunkból most kiderül, mennyire ismerjük vagy sem Tibet varázslatos világát. Tartson velünk!

Top tippek Tibethez - OTP Travel Utazási Iroda
Minden utazás új vidékek és új kultúrák felfedezésével jár. Minden kulturális közegnek megvannak a maga sajátos szabályai, szokásai, amelyeket nem csak illik, de ildomos is betartani. Így van ez Tibetben is.

Tibeti csemegék - OTP Travel Utazási Iroda
A tibetiek többsége a több mint 3000 méter magasan fekvő Qinghai-Tibet fennsíkon él. A nagy földfelszíni magasság miatt sajátos ételeik és étkezési szokásai vannak. Kóstoljon bele Tibet ízeibe!

Tibet és a fekete hit - OTP Travel Utazási Iroda
Tibet spirituális és kulturális öröksége páratlan. A lenyűgöző természeti szépségek díszletei között az ősi és a modern kultúra keveredik itt, csodálatot és tiszteletet ébresztve mindenkiben.

Bhutáni kisokos - OTP Travel Utazási Iroda
Bhután a békeszerető nemzetek egyike. Lakói vendégszeretők, de meglehetősen tisztelik a hagyományaikat, de van néhány íratlan szabály, amit ildomos betartani.

Bhután, a kőfürdők országa - OTP Travel Utazási Iroda
A forró köves fürdők több mint tizenhárom évszázada a bhutáni kultúra alapvető részét képezik.

Bhután, a négy évszakos úti cél - OTP Travel Utazási Iroda
Bhután egész évre tartogat meglepetéseket. A himalájai királyság számos különlegességgel vonzza a turistákat.

Bhután a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
A Bhutáni Királyság a Kelet-Himalájában fekszik. Titokzatos ország, amely sokak számára alternatív univerzumból valónak tűnik. Íme néhány érdekes tény Bhutánról.

Bhután különleges reptere - OTP Travel Utazási Iroda
A bhutáni Paro nemzetközi repülőtér a világ egyik legveszélyesebbje: mindössze néhány pilóta rendelkezik engedéllyel arra, hogy itt leszállhasson.

Bhután ízei - OTP Travel Utazási Iroda
A himalájai királyság konyhájára a környező hegyi népek gasztronómiája volt hatással. Kóstoljon bele Bhután finomságaiba!

Utazás: Azerbajdzsán csodái | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Ismerje meg Azerbajdzsán legszebb vidékeit, tartson velünk!

Utazás: azerbajdzsáni kisokos | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Íme néhány ártatlannak tűnő dolog, amit a külföldieknek mindenképpen kerülnie kell Azerbajdzsánban.

Kapcsolódó ajánlatok:


IZRAEL ÖRÖKSÉGE

Izrael
érdeklődésre

ISZTAMBUL - A BOSZPORUSZ PARTJÁN

Törökország
359 000 Ft-tól/fő

HAMPTON BY HILTON**** - RAS AL KHAIMAH

Egyesült Arab Emirátusok
389 000 Ft-tól/fő

HILTON RAS AL KHAIMAH BEACH RESORT*****

Egyesült Arab Emirátusok
429 000 Ft-tól/fő

RADISSON RESORT RAS AL KHAIMAH MARJAN ISLAND ****

Egyesült Arab Emirátusok
449 000 Ft-tól/fő

DOUBLETREE BY HILTON RESORT & SPA MARJAN ISLAND***** - RAS AL KHAIMAH

Egyesült Arab Emirátusok
449 000 Ft-tól/fő

DOUBLETREE BY HILTON BUSINESS BAY**** DUBAI

Egyesült Arab Emirátusok
449 000 Ft-tól/fő

HABTOOR GRAND RESORT & SPA***** - DUBAI

Egyesült Arab Emirátusok
479 000 Ft-tól/fő

DUBAI - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Egyesült Arab Emirátusok
479 000 Ft-tól/fő

ISZTAMBUL - GASZTRONÓMIAI UTAZÁS

Törökország
497 000 Ft-tól/fő

THE COVE ROTANA RESORT***** - RAS AL KHAIMAH

Egyesült Arab Emirátusok
499 000 Ft-tól/fő

MÖVENPICK RESORT AL MARJAN ISLAND*****

Egyesült Arab Emirátusok
519 000 Ft-tól/fő

JA OCEAN VIEW HOTEL***** - DUBAI

Egyesült Arab Emirátusok
519 000 Ft-tól/fő

SHERATON JUMEIRAH BEACH RESORT***** - DUBAI

Egyesült Arab Emirátusok
519 000 Ft-tól/fő