Élmények a világ körül

Keresés

Szlovénia csodái

Szlovénia - OTP Travel Utazási Iroda
Ékszerdoboz szerű kisvárosok, alpesi falvak, várak, smaragdzöld tavak, virágzó mezők és csodálatos erdők - ez mind Szlovénia. Ismerje meg a meseszép országot!

Szlovénia csodái

Ékszerdoboz szerű kisvárosok, alpesi falvak, várak, smaragdzöld tavak, virágzó mezők és csodálatos erdők - ez mind Szlovénia. Ismerje meg a meseszép országot! Szlovénia területe valamivel több, mint 20 000 négyzetkilométer, amelynek felét (10 124 km²) erdő borít, ezzel Szlovénia a harmadik helyen áll Európában, Finnország és Svédország után. Igazi zöld paradicsom, ám nem csak a természet szerelmeseinek kínál különleges élményeket.

Bledi-tó

Szlovénia, Bledi-tó - OTP Travel Utazási Iroda
A Bledi-tó Szlovénia egyik legnépszerűbb turistacélpontja. A kristálytiszta vizű tó a meseszép szigetecskével, a barokk kistemplommal, háttérben a Júlia-Alpok látványával, a dombra épült, szépséges kastéllyal örökre beleég az ember emlékezetébe. Bled egész évben különleges élményeket tartogat. Szlovéniában járva, kötelező állomás.

Vintgar-szurdok

Szlovénia, Vintgar-szurdok - OTP Travel Utazási Iroda
A Bledi-tótól néhány kilométerre északra fekvő Vintgar-szurdok a Triglav Nemzeti Park része. Több mint másfél kilométernyi fa járda kanyarog a szurdokon át, zuhatagok, kisebb tavak mellett egészen a látványos Šumm vízesésig.

Ljubljana

Szlovénia, Ljubljana - OTP Travel Utazási Iroda
Szlovénia fővárosa romantikus és elbűvölő, ugyanakkor nagyon tiszta, az Európai Bizottság 2016-ban „Európa zöld fővárosa” címmel jutalmazta. Az óváros sétára vonz, a Ljubljanica folyó lombos partjainál sorakozó kávéházak pedig illatos feketével hívogatnak. A XVI. századi ljubjanai vár pedig felfedezésre csábítja az utazót.

Maribor

Szlovénia, Maribor - OTP Travel Utazási Iroda
Szlovénia második legnagyobb városa elbűvölő, középkori óvárossal. A város egyik féltve őrzött nevezetessége: "a világ legrégebbi szőlője". A Stara Trta több mint 400 éves, a maribori borkultúra eleven szimbóluma.

Piran

Szlovénia, Piran - OTP Travel Utazási Iroda
Az Adriai-tenger partján fekvő festői félszigeten található Piran Szlovénia egyik legszebb települése. Az ódon óváros miniatűr változata a „nagytestvér” Velencének. Kedves sikátoraiban számtalan étterem, borozó és kávéház várja éhes és szomjas vendégeket.

Pokljuka fennsík

Szlovénia, Pokljuka fennsík - OTP Travel Utazási Iroda
A Triglav Nemzeti Parkban, mintegy 3600–4600 méteres magasságban található a Pokljuka fennsík. Érintetlen erdők és idilli hegyi legelők váltogatják itt egymást. A legismertebbek az Uskovnica, a Lipanca és a Zajamniki. Télen aktív sportélet folyik itt, míg az év más szakában az Alpokban túrázók számára jelentenek kiváló kiindulópontokat.

Škocjan-barlangok

Szlovénia, Škocjan-barlangok - OTP Travel Utazási Iroda
A szlovéniai barlangrendszer 3,8 mérföld mélységű földalatti járatokból, vízesésekből és zuhatagokból, valamint a hatalmas Martel-kamrából áll - a világ egyik legnagyobb földalatti kamrájából. Vezetett túrákon járhatjuk be ezt a különleges természeti képződményt.

Lipica

Szlovénia, Lipica - OTP Travel Utazási Iroda
Az olasz határhoz közeli Lipica község ad otthont a világszerte elismert Lipicai Ménesbirtoknak. A gazdaság a XVI. század óta tenyészti a híres szürke lipicai lovakat. A farm egész évben látogatható. A helyi múzeum megtekintése mellett lehetőség van sétakocsikázásra is.

Predjama-vár

Szlovénia, Predjama-vár - OTP Travel Utazási Iroda
A reneszánsz Predjama-vár a világ egyik legkülönlegesebb építménye, közvetlenül egy komoly barlangrendszert rejtő 404 méteres szikla oldalába épült. Az épület hat szintes, ami szintén egyedülállóvá teszi, hiszen ezzel a legnagyobb sziklavár a világon. Látogatható egész évben, a hibernációjukat töltő denevérek miatt az épülettel szoros kapcsolatban álló barlangrendszer azonban csak május és szeptember között.

Soča folyó

Szlovénia, Soča folyó - OTP Travel Utazási Iroda
Közel 140 kilométeren át zubog a Szlovénia és Olaszország nyugati részén fekvő Júlia-Alpokon keresztül a kristálytiszta vizű Soča. Igazi vadvízi paradicsom évente sok ezren eveznek végig habjain.

Kranjska Gora

Szlovénia, Kranjska Gora - OTP Travel Utazási Iroda
Kranjska Gora Szlovénia egyik legismertebb üdülővárosa, különösen a téli hónapokban pörög itt az élet. Számos szálloda, étterem szolgálja a téli sportok szerelmeseit. A vidék azonban a téli hónapokon kívül is tartogat szépségeket, hegyi tavak és a Júlia-Alpok csábítják túrázásra az ide érkezőket.

Kapcsolódó inspirációk:


Aktív családi kikapcsolódás Szlovéniában - OTP Travel Utazási Iroda
Szlovénia tálcán kínálja az aktív programlehetőségeket a családdal érkezőknek. Csokorba gyűjtöttük kedvenceinket.

Extrém élmények Szlovéniában - OTP Travel Utazási Iroda
Az extrém élmények szerelmeseit vízen, földön és levegőben is adrenalinforraló kalandok várják Szlovéniában. Fedezze fel velünk a legizgalmasabbakat!

 Ljubljana - Európa zöld kedvence | USA | OTP Travel Utazási Iroda
Lubljana a fenntartható úti célok mintavárosa.

Szlovénia | Bledi-tó - OTP Travel Utazási Iroda
A Bledi-tó az egyik legromantikusabb hely Szlovéniában. Tippjeinkkel most fedezze fel rejtett titkait!

Husky-taxi, hálózsák, északi fény, jégszobrok...

Kapcsolódó ajánlatok:


L. STILE GLAMPING - PORTOROZ

Szlovénia
119 000 Ft-tól/fő

SZLOVÉNIA - AUTÓBUSZOS CSILLAGTÚRA

Szlovénia
899 000 Ft-tól/fő