Élmények a világ körül

Keresés

Las Vegas a kaszinókon túl

Las Vegas a kaszinókon túl - OTP Travel Utazási Iroda
„Ami Vegasban történt, az Vegasban marad.” – tartja a népszerű mondás. Las Vegas azonban a kaszinók világán túl, jóval több érdekességet tartogat. Ismerje meg velünk „a bűnös város” másik arcát!

Las Vegas a kaszinókon túl

A táncoló szökőkutak, kaszinók, neonfények világvárosa azok számára is tartogat meglepetéseket, akik nem csupán a szerencsejáték kipróbálásáért érkeznek.
 

A Sin City-n azaz bűnös városon átvezető főútvonal a The Strip Amerika egyik legnépszerűbb pontjává nőtte ki magát. Las Vegast közel 43 millió turista látogatja évente, azonban viszonylag kevesen fedezik fel a környék érdekességeit. Csokorba gyűjtöttük azokat a helyszíneket, melyet érdemes bakancslistánkra tűzni, ha Vegasba érkezünk.

Hoover gát

Las Vegas a kaszinókon túl - OTP Travel Utazási Iroda
A Hoover gát biztosítja a kaszinók többségéhez az energiaellátást. Az 1930-as években az építése kezdetekor az akkori Boulder-gát projekt ezrével vonzotta a munkásokat. A Las Vegastól mintegy 30 percre délkeletre fekvő gát a Colorado folyó Fekete-kanyonját íveli át, és a Mead-tó déli végpontját képezi. A Vízügyi Hivatal különböző túrákat szervez a gáton, többek között olyan túrákat is, amelyek során a látogatók lejuthatnak az erőműbe.

Seven Magic Mountains

Las Vegas a kaszinókon túl - OTP Travel Utazási Iroda
A Mojave-sivatagban - Las Vegastól 15 percre délre - található Seven Magic Mountains installáció hét sziklatornya, mely szivárványszínű totemként emelkedik ki a szürke tájból. A színes sziklatornyokat egy svájci művész, Ugo Rondinone építette.

Fremont Street

Las Vegas a kaszinókon túl - OTP Travel Utazási Iroda
A Fremont Street-et korábban a kevésbé felkapott kaszinók uralták, azonban napjainkban népszerűsége egyre növekszik. A Fremont Street Experience kiállítását a Maffia Múzeum közelében találjuk. A komplexumon belül ételstandokat, szuvenírboltokat és még egy zipline pályát is találunk.

Death Valley Nemzeti Park

Las Vegas a kaszinókon túl - OTP Travel Utazási Iroda
A magyarul Halál-völgy Nemzeti Park névre keresztelt természetvédelmi terület az USA legnagyobb nemzeti parkja. A legszárazabb és legforróbb amerikai nemzeti park a kaliforniai aranyláz idején kapta nevét a bevándorlóktól, előtte őslakos indiánok „Tomesha”-nak nevezték, ami azt jelenti, „A vidék, ahol a föld lángol”. Ez nem is túlzás, hiszen a Death Valley a Föld egyik legforróbb területe, száraz, sivatagos, az éves csapadék mennyisége alig éri el az 50mm-t. A zord időjárás ellenére sokféle állat és növény otthona a terület, még őshonos, csak itt élő halfaj is van némelyik vízforrásban. A változatos geológiai múltnak köszönhetően különleges természeti képződményekben is páratlanul gazdag a terület. Sok egyéb mellett itt van Észak-Amerika legalacsonyabb pontja, a 86 méterrel a tengerszint alatt fekvő Badwater-medence, vagy a híres Zabriskie Point, a Racetrack Playa, de láthatunk itt ércek által festett sziklákat és ameddig a szem ellát holdbéli tájat is. A látnivalók nagy része jól kiépített aszfaltúton elérhető, az legeldugottabb részekre pedig terepjáróval, földúton lehet eljutni. Számtalan gyalogösvény is van a völgyben, de nyáron a szélsőséges melegben a gyalogtúra nem javasolt. Változatos tájai a filmkészítőket is megihlették, a Star Wars: Egy új remény bizonyos jeleneteit is itt vették fel. 1994-ben nyilvánították nemzeti parkká.

Neon Múzeum

Las Vegas a kaszinókon túl - OTP Travel Utazási Iroda
Amint lemegy a nap Las Vegas a villodzó neonfények paradicsomává válik. A szállodák, bárok és kaszinók már évszázadok óta a színes fényekkel csalogatják a vendégeket. A Las Vegas Boulevardon, a Maffia Múzeumtól északra és a Fremont Streettől körülbelül 1.5 kilométerre északra található Neon Múzeum. A közel 2,25 hektáros szabadtéri kiállításon több mint 250 darab régi vegasi feliratot csodálhatunk meg a sivatagi környezetben. A 45 perces sétákat helyi történészek vezetik, akik részletesen bemutatják az olyan ikonikus nevezetességek tábláit, mint a Caesars Palace, a Golden Nugget és a Stardust.

Egy kis Európa a sivatagban

Las Vegas a kaszinókon túl - OTP Travel Utazási Iroda
Nem kell messzire utazni ahhoz, hogy megtapasztaljuk Európa szépségét. A Paris Hotel nemcsak finom francia konyhát kínál autentikus hangulatban, hanem még az Eiffel-torony kicsinyített másolatával is rendelkezik, amely negyvenhat emelet magas, és hihetetlen kilátást nyújt a híres utcára, a Stripre. Vagy ugorjunk vissza az időben az ókori Rómába a Casesar's Palace-ban, ahol a Colosseum a világ legizgalmasabb előadóművészeinek ad otthont - bár gladiátorok nélkül. A modern kori olasz élményt a Velencéről mintázott éttermek teraszai és bevásárló árkádok mentén futó csatornákon gondolázva élhetjük át.

Grand Canyon

Las Vegas a kaszinókon túl - OTP Travel Utazási Iroda
A Grand Canyon a világ hét természeti csodáinak egyike, melyet az UNESCO 1979-ben világörökségi helyszínnek minősített. A 446 km hosszú völgyszurdok egy része ma is a hualapai indiánok fennhatósága alá tartozik, akik a meredek sziklafalakba vájt barlangokban laknak. A turisták által könnyen megközelíthető északi és déli perem között az átlagos távolság 14 km, az egyetlen összeköttetést itt a Navajo-híd biztosítja, Page közelében. A park központja a Grand Canyon Village a déli perem közelében van. Természetesen itt is vannak ingyenes buszjáratok, amelyekkel könnyűszerrel be lehet járni a legfontosabb látnivalókat. Semmiképp se hagyjuk ki az üvegfalú-, és aljú Skywalk kilátót, mely 1220 méter magasban, a peremtől 20 méterre nyúlik be a Colorado folyó kanyonja fölé. Lélegzetelállító látvány tárul itt az ember szeme elé. Míg a park déli része egész évben, az északi csak május közepe és október között látogatható.

Kapcsolódó inspirációk:


Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Az évek során sok ikonikus személy változtatta meg az utazásról alkotott képünket, a felfedezőktől a vállalkozókig.

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
A turisztikai ágazat jövőjét meghatározó újítások az akkumulátorral működő óceánjáróktól a mikroalgákból előállított repülési bioüzemanyagig.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A vadnyugat szerelmeseinek ajánljuk Calico szellemvárosát, Los Angeles és Las Vegas között.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A kaliforniai San Diegot sokan csak Los Angeles kistestvéreként emlegetik, egész évben kedvező időjárása vonzza a turistákat.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A floridai Orlando egy hatalmas szórakoztató központ, ahol az egész család felhőtlenül kikapcsolódhat.

Kapcsolódó ajánlatok: