Élmények a világ körül


Izrael természeti kincsei - OTP Travel
Íme egy kis ízelítő Izrael legkülönlegesebb természeti csodáiból!

Izrael természeti kincsei

Izrael nem számít hatalmas országnak, ennek ellenére sokféle lenyűgöző természeti látványossággal büszkélkedhet. Változatos tájain az északi országrész buja növényzetben megbújó varázslatos vízeséseit, délen a száraz sivatagban felbukkanó látványos sziklaalakzatait csodálhatjuk meg. Íme kis ízelítő Izrael legkülönösebb természeti csodáiból:

Ein Gedi Természetvédelmi terület


Az Ein Gedi a természetes vízesések, botanikus kertek és szabadon kószáló állatok álomszerű keveréke. Kilenc jól kiépített túraútvonallal rendelkezik, ezeken érhetünk el a kristályvizű patakhoz, majd a meredek szurkodhoz. Vörös sziklaóriások törnek az ég felé, éles kontrasztot alkotva az édesvízi oázis színpompás egzotikus növényeivel. Ahogy egyre beljebb érünk a parkban a szurdok is egyre meredekebbé válik, a bővizű patak látványos vízeséseket formált. A Dávid-vízesés, a maga 16 méteres magasságával kitűnik a többi közül, meleg időben beállhatunk a vízsugár alá.

Izrael Ein Gedi - OTP TRAVEL utazási iroda

Ramon-kráter


A Negev annak a sivatagi övezetnek a része, amely az Atlanti-óceántól egészen Indiáig húzódik. A déli táj igazán változatos: hegyek, völgyek, és erózió alakította kráterek szabdalják, amelyek közül a legnagyobb és legismertebb a Maktes Ramon. A kráter földszerkezetében, szárasságban és külső megjelenésében is a marsi körülményekre hasonlít, ráadásul a sivatagra jellemző hőmérsékletváltozások is a Mars egyes területein mértekhez hasonlóak. A Ramon-kráter 40 km hosszú és 2-10 km széles, hosszú szív alakú, és Izrael legnagyobb nemzeti parkját, a Ramon Természetvédelmi Területet képezi.

Izrael Ramon Krater - OTP TRAVEL utazási iroda

Timna Park


A Negev-sivatagban, Eilat közelében található Timna Park Izrael egyik legnépszerűbb látványossága. Színes és látványos sziklaalakzatai, amelyeket Salamon pilléreinek neveznek igen fotogének. A belépő mellé jár egy részletes térkép is, de túrázás előtt érdemes megtekinteni egy filmet az egykori rézbányákról. A timnai bányák egyiptomi bányák voltak, valószínűleg itt bányásztak először rezet a világon. A közelben egy több ezer éves Hathor-szentély romjai is megtalálhatók, így a történelem szerelmeseinek is igazi csemege a park.

Izrael Timna Park - OTP TRAVEL utazási iroda

Gan HaShlosha Nemzeti Park


Vitathatatlanul Izrael legszebb nemzeti parkja, a Gan HaShlosha - arab nevén is ismert, Sachne - az Alsó-Galilea régióban található. Tel Avivtól mindössze 90 percnyi autóútra északkeleti irányban, egy mini Paradicsom fogadja látogatóit. Idillikus medencéit természetes források táplálják, pálmafákkal és más buja növényzettel körülvéve. Csodálatos, forrásvízzel töltött medencék, amelyek egész évben állandó 28 ° C hőmérsékletűek, és fürdésre, úszásra alkalmasak. Érdemes megtölteni a piknikkosarat és eltölteni itt egy délutánt, ahogy teszi azt sok helyi is.

Izrael Gan ha Shlosha - OTP TRAVEL utazási iroda

Holt-tenger


Az Izrael egyik legnépszerűbb látnivalója, a Holt-tenger , ami ugyebár egy tó. A lefolyástalan tó Izrael és Jordánia határán terül el, minden évben turisták milliói keresik fel. Nevét onnan kapta, hogy a magas sókoncentráció miatt nem élnek meg magasabb rendű élőlények benne. A Holt-tenger kb. nyolcszor annyi sót tartalmaz, mint az óceánok vize. A Holt-tenger felszíne a tengerszint alatt 400 méterrel terül el, ezzel a világ legmélyebben fekvő tavának számít. A rendkívül magas sótartalmának köszönhető természetes felhajtóerő miatt az ember könnyedén lebeghet a Holt-tengerben.

Izrael Holt tenger - OTP TRAVEL utazási iroda

Rosh HaNikra barlangok


Izraelben, az ország északnyugati sarkában, közvetlenül a libanoni határnál, ahol a fehér mészkősziklák egészen a tengerig benyúlnak, találjuk a Rosh HaNikra barlangokat. A természet e csodás képződményeit egy drótkötélpálya segítségével közelíthetjük meg. A Kfar Rosh HaNikra-i kibuc fennhatósága alá tartozó tengeri barlang-labirintus egy több ezer éve kialakult természeti csoda. Föld alatti rengések okoztak szakadásokat és töréseket a mészkősziklákban, beszivárgott az esővíz, beverődtek a tenger hullámai így alakultak ki az idők során a finoman ívelt lekerekített barlangok és üregek. A látogatók a barlangok körbejárása mellett egy könnyed, izgalmas audiovizuális prezentációból megismerhetik a természeti csoda keletkezését. A szél, a tenger hullámainak játéka, a változatos színek valamint a kilátás csodás élményt nyújt és a napnak szinte minden órájában változik.

Izrael Rosh ha Nikra - OTP TRAVEL utazási iroda

Korallzátonyok, Eilat


A Vörös-tenger északi csücskénél, az Akabai-öböl partján terül el Eilat. Akik vadregényes, már-már festői szépségű természeti csodákban szeretnének gyönyörködni, azoknak mindenképp érdemes felkeresni a tengerparti várost. A tenger kristálytiszta vízében a csodaszép korallzátonyok és a szivárvány színeiben pompázó halrajok között búvárkodhatunk, megismerhetjük a káprázatos tengeri élővilágot. Eilatban azokra is gondoltak, akik nem rajonganak a búvárkodásért, de a tenger vízi világát mégiscsak látni szeretnék: a Víz Alatti Megfigyelőállomás egy 6 méter mélyre vezető, világítótoronyhoz hasonló építmény. A torony mélyére, és ezáltal a tenger mélyére csigalépcsőn vezet az út, leérve pedig egy hatalmas, kör alakú helyiségben találjuk magunkat. Az üvegfalak túloldalán zavartalanul úszkálnak a Vörös-tenger élőlényei, a színes halrajok közt pedig egy-egy teknős vagy akár rája is megmutathatja magát.

Izrael Eilat - OTP TRAVEL utazási iroda

Kineret-tó


Izrael legnagyobb édesvizű tava 2000 óta a Világörökség várólistáján szerepel a „Jézus és az apostolok galileai útvonala” gyűjtőelnevezésen belül. A Bibliában Genezáreti tóként említett hely a Föld legalacsonyabban fekvő édesvizű tava. A tó partján számos, történelmi és vallási szempontból jelentős hely található, tiszta vize több halfajta élőhelyéül szolgál, ami virágzó halászfalvak létrejöttét biztosította régmúlt időktől fogva.

Izrael Kinneret - OTP TRAVEL utazási iroda

Vörös kanyon


A szikrázó napfény festi ezeket a Negev-sivatagban található elképesztő kanyonokat izzó vöröses színűvé, párját ritkító látványt hozva ezzel létre. A három méter hosszú, homokkőbe vésődött vízmosás fantasztikus látvány, és hiteles visszatekintés a múltba. Világos vörös és rozsdaszínben pompázik ez az egyszerre sima, de ugyanakkor kacskaringós meder, amelyben a Sani folyó kanyarog. A kanyon külsején vagy belsején haladva, viszonylag rövid kirándulás keretében csodálhatjuk meg ezt a páratlan természeti szépséget.

Izrael Timna Red Canyon

Hula-völgy


A Hula-völgy lápvidéke madarak millióit vonzza, így lett a vidék az ornitológusok egyik kedvenc helye. A Hula-tó vizét az ötvenes években lecsapolták, majd az azóta újra elárasztott terület Izrael egyik legfontosabb ökoszisztémájával rendelkezik. A fénylő tavacskáktól a hófödte hegycsúcsokig bármerre nézzen a látogató, csábító természetet láthat.

Izrael Hula Völgy - OTP TRAVEL utazási iroda

Hermon-hegy


A Golán-fennsíkon található Hermon-hegyen található Izrael egyetlen síközpontja, ahol egyszerre 8 ezer vendég élvezheti a mediterrán országban ritka havat. Ez az ország legmagasabb pontja. Összesen 14 pálya van itt, és az utóbbi években több mint egymillió dollárt fordítottak fejlesztésekre.

Izrael Hermon hegy - OTP TRAVEL utazási iroda

Kapcsolódó ajánlatok:


JERUZSÁLEM - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Izrael
328 000 Ft/fő -től

KÖRUTAZÁS IZRAELBEN DEBRECENBŐL

Izrael
428 000 Ft/fő -től

IZRAEL – A SZENTFÖLD FELFEDEZÉSE

Izrael
448 000 Ft/fő -től

IZRAEL ÖRÖKSÉGE - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Izrael
544 000 Ft/fő -től

IZRAEL - JORDÁNIA CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Jordánia
567 000 Ft/fő -től

NAGY KÖRUTAZÁS IZRAELBEN

Izrael
695 000 Ft/fő -től

További ajánlatok:

ARGENTÍNA ÉS BRAZÍLIA CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Brazília
érdeklődésre

KALIFORNIAI KÉPESLAPOK - REPÜLJ ÉS VEZESS! - EGYÉNI

Usa
érdeklődésre

ELEGÁNS KUBA - HAVANNA ÉS VARADERO*****

Kuba
érdeklődésre

NEW YORK - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
érdeklődésre

FERTŐD - RUSZT, A FERTŐ-TÁJ ÉKKÖVEI

Magyarország
érdeklődésre

POZSONY ÉS A KIS-KÁRPÁTI BORÚT

Szlovákia
érdeklődésre

A CSEH PARADICSOM ÉS PRÁGA

Csehország
érdeklődésre

KARINTIAI ÉLMÉNYEK

Ausztria
érdeklődésre

KRAKKÓ KÖZÉPKORI MŰVÉSZETE - SZAKÉRTŐVEL

Lengyelország
érdeklődésre

ALBATROS PALACE HOTEL 5* SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

JAZ BELVEDERE***** SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

JAZ MIRABEL BEACH***** SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

JAZ FANARA RESORT***** SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

ALBATROS AQUA PARK RESORT***** SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

RIXOS SHARM EL SHEIKH*****

Egyiptom
érdeklődésre

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00