Élmények a világ körül

Keresés

Határtalan élmények - OTP Travel Utazási Iroda
Dél-Korea egyre népszerűbb úti cél.

Dél-Korea 10 legszebb városa

Dél-Korea 10 legszebb városa

Dél-Korea egyre népszerűbb úti cél. Színes történelmével, gazdag kultúrájával, gyönyörű tájaival és ízletes konyhájával vendégcsalogató ország. Az egyetlen kérdés, hol is kezdjük felfedezését? Csokorba szedtük Dél-Korea 10 legfestőibb városát.

Damjang

Damjang az ország déli csücskében található, és valójában egy kicsi megye, amely számos kicsi várost és falut tartalmaz. A Damjangba érkezők elsősorban a bambusz miatt keresik fel e vidéket. Vannak itt a bambusz köré szervezett tematikus park és bambusz múzeum is. A látogatók megismerhetik a bambuszból készült konyhai eszközöket vagy más praktikus ajándékokat, valamint megkóstolhatják a szokatlan bambuszbort, de még fagylaltot is készítenek belőle. A koreai kertépítészet 2000 éves múltját szemlélteti a közeli varázslatos bambuszerdő. Szintén érdekes látnivalók az organikus teaültetvények, melyek 1938-as telepítésük óta biztosítják az ország szükségletének 80%-át. Az aktív kikapcsolódást keresők kitűnő túrázási lehetőségeket találnak a Byeongungsan és a Chuwolsan hegyekben.

Dél-Korea 10 legszebb városa - OTP TRAVEL utazási iroda

Deokjeokdo

Dél-Korea északnyugati partjainál, néhány órás hajóútra a szárazföldtől található Deokjeokdo parányi szigete. Noha országszerte számos idilli szigetet választhat a látogató, Deokjeokdo népszerű választás a Szöulban tartózkodók körében, mivel ez egynapos kirándulás keretében is elérhető a fővárosból. Családdal utazóknak is remek kikapcsolódást ígér a hely, ahol homokos és kavicsos strandok váltják egymást, a gyönyörű fenyves erdőben pedig kellemes sétát lehet tenni.

Puszan

Puszan a Koreai-félsziget délkeleti csücskében, Szöultól mintegy 453 km-re fekszik. Dél-Korea legnagyobb kikötővárosát 3,6 millió ember lakja. Az ötvenes években egy rövid ideig fővárosként is működött, miután a koreai háborúban sikerült elkerülnie az északi megszállást. A kikötést követően látogassuk meg a Yongdusan Parkban álló Busan-tornyot! A Busan-torony tetejéről jól lehetett látni a híres kikötőt, az öböl túloldalán magasodó Bongnaesan-hegyet, a kecses Busanhangdaegyo hidat és a várost borító toronyház-rengeteget. Ha valami modernre vágynak, akkor a 40 lépés utca jópofa szoborjelenetei között sétálva, fényképezve múlathatják az időt. Gamcheon, a színes művészfalu aranyos boltocskái, hangulatos pici kávézói miatt vált népszerűvé. Amit viszont vétek lenne kihagyni, az a Jalgachi halpiac. Korea legnagyobb halpiacaként számon tartott hely közel egy kilométer hosszú és ehhez jön még a hétemeletes modern vásárcsarnok, melynek minden szintje más és más tengeri herkentyűnek, halnak vagy ráknak van szentelve. Ugyanígy ajánljuk a Beomeosa templomkomplexumot, a gazdag történelemmel bíró buddhista templomot és monostort.

Dél-Korea 10 legszebb városa - OTP TRAVEL utazási iroda

Jinhae

A Jinhae-t leginkább az éves tavaszi cseresznyefavirág-fesztivál miatt látogatják meg, amikor a város teljesen virágba borul. 340.000(!!) darabosra becsült faállományával a világon a legnagyobbként tartják számon. Japáncseresznyék, aranyeső és azáleák amerre a szem ellát. Dél-Koreában a meteorológia szolgálat már február közepén közzétesz a különböző fajok virágzásának előre látható időpontját. E gyönyörű időszak köré –mely kb. 10 napig tart- rengeteg kültéri program szerveződik évről évre. A városban a legjobb hely a viráglesre a Gyeonghwa vasútállomás környéke, ahol ameddig a szem ellát pompázatos virágzó fák sorakoznak. Érdemes megemlíteni egy másik helyszínt is, a Yeojwacheon patak partját. A fesztivál ideje alatt kulturális előadásokat, művészeti eseményeket és felvonulásokat is rendeznek, az esemény évente több mint kétmillió látogatót vonz.

Dél-Korea 10 legszebb városa - OTP TRAVEL utazási iroda

Szöul

Dél-Korea kozmopolita fővárosa tele van élettel, állandóan a nyüzsgés, bár vannak meglepően nyugodt és meghitt helyek is. Szöul modern, virágzó város, hagyományos és ultramodern fér itt meg egymás mellett a legnagyobb harmóniában. Főbb látnivalói az imppozáns Gyeongbokgung palota a királyi őrségváltási ceremóniával, a Nemzeti Népi Múzeum, valamint a Jogyesa buddhista templom. A kultúra és történelem mellett vásárlási lehetőségek is várják a turistákat például aKoreai Ginzeng-központban, az Insadong művészeti negyedben, vagy a Namdaemun hagyományos piacon. A város a sport terén is kiemelkedő, 1986-ban az Ázsiai játékok, 1988-ban a nyári olimpia, 2002-ben pedig a labdarúgó-világbajnokság helyszíne volt. A világ egyik legdinamikusabb és legnagyobb fővárosa méltóképp őrzi hagyományait és értékeit, több építménye is szerepel az UNESCO világörökségi listáján.

Dél-Korea 10 legszebb városa - OTP TRAVEL utazási iroda

Kjongdzsu

Kjongdzsu a Silla királyság (i.e. 57 – i.sz. 935) fővárosa volt, sokszor hivatkoznak rá úgy, mint „falak nélküli múzeumra”. A városhoz olyan UNESCO világörökségi területek tartoznak, mint a Szokkuram-barlang, a Pulguksza templom, a Kjongdzsu Történelmi Körzet vagy Jangdong történelmi falu. A Kjongdzsu Történelmi Körzet öt részre osztható, összesen 52, kulturális örökségvédelem alatt álló helyszínnel, több közülük történelmi látványosságként élvez védelmet. Számos palota, erődítmény, templom, kolostor, illetve a királyi sírok kerültek oltalom alá. Az egykori sillai és soron következő korokból származó épületek jó része a Koreát ért inváziók során elpusztult.

Dél-Korea 10 legszebb városa - OTP TRAVEL utazási iroda

Boseong

Boseong egy kicsi, de festői vidék, Dél-Korea tea-fővárosa. Itt a látogatók megtekinthetik a hagyományos teraszos teaültetvényeket, ahol a helyi nők a tealeveleket kézzel válogatják. A Boseongban termesztett zöld tea kiváló minőségű. A boseong-i ültetvények a japán uralom időszaka alatt jöttek létre, az első cserjék ültetését 1937-re teszik. Ez a Koreában található ültetvények közül a legnagyobb, ennek köszönhetően nőtt a termelés ipari méretűvé, és mind a mai napig Boseong maradt a koreai teatermelés legfontosabb helyszíne. Ma körülbelül 5,8 millió teacserjét számlálnak ezen a területen. Rengeteg turista látogat el évről évre a Daehan Dawon lejtőjére, ami nem csak fantasztikus méreteiről és kilátásáról híres, hanem az itt rendezett fesztiválokról és az ültetvény hatalmas cédrusfáiról is, melyek a hegyoldal aljától felfelé vezető út mentét szegélyezik. A helyi piac számos teakülönlegességgel kecsegtet, a lejtő alján található tó partján pedig rengeteg étterem, kávézó kínálja a teákat és különleges ételeket a kirándulóknak.

Dél-Korea 10 legszebb városa - OTP TRAVEL utazási iroda

Bukchon Hanok Falu

Az egyik leglátogatottabb falu, pontosabban városrész, a Bukchon Hanok Falu, ahol több száz tradicionális ház áll szorosan egymás mellett. Ezeket a házakat hanok-nak nevezik, a falu neve Bukchon szó szerint azt jelenti, hogy „északi falu" – mivel az ősi városnegyed északra fekszik Szöul két legismertebb látványosságától a Cheonggyecheon pataktól és a „harang úttól" (Jongno), amely Szöul legöregebb kelet-nyugat összeköttetésű kereskedelmi útvonala. A bukchon-i hanok falut a Csoszon-korban (1392-1910) jómódú arisztokraták, a yangbanok lakták és ma is sok tehetős szöuli lakik itt. Ma népszerű turisztikai látványosság (is ), múzeumokkal, galériákkal és teaházakkal. A kerületet két Csoszon-kori palota is közrefogja, a Gyeongbokgung és a Changdeokgung, melyek mögött hegycsúcsok emelkednek, délre pedig modern felhőkarcolók magasodnak ki, így a kerületben járva a múlt és a jelen különleges harmóniáját is érezhetjük.

Dél-Korea 10 legszebb városa - OTP TRAVEL utazási iroda

Csedzsu-sziget

Dél-Korea legnagyobb szigete az ország déli részén, a Kelet-kínai-tengerben található. Mivel lényegében a sziget maga a tengerből kiemelkedett vulkán, így néhány óra alatt körbejárható. Csedzsu geológiai és környezeti értéke felbecsülhetetlen. Az „istenek szigetének” is nevezik, vulkáni formációi, lélegzetelállító vízesése, türkizkék tengervize és finom homokos tengerpartjai igazi turistaparadicsommá varázsolják. A sziget zöldellő, füves dombos és lankás részei lovaglásra és sétákra is alkalmasak, hosszú partok és a zöld erdők váltogatják egymást. Rengeteg üdülő található itt, de van itt rendezett botanikus kert és számos ápolt park is. A sziget belsejében vulkanikus barlangok találhatóak.

Dél-Korea 10 legszebb városa - OTP TRAVEL utazási iroda

Yeongam Gurim Falu

A Yeongam Gurim Village egy 2200 éves falu, rengeteg történelmi és kulturális látnivalóval. A hagyományos házakon kívül vonzerejét a Wolchulsan Nemzeti Parkhoz való közelsége adja. A természetvédelmi terület a kisebbek és kevésbé ismertek közé tartozik, így nagyobb turista áradattal nem kell számolni. 800 méteres legmagasabb pontjáról csodás kilátás nyílik a fazekas múlttal rendelkező Gurimra.

Dél-Korea 10 legszebb városa - OTP TRAVEL utazási irodaKép forrás: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Wolchulsan_National_Park_-_panoramio_-_gary4now.jpg

Kapcsolódó ajánlatok:


VIETNÁM - LAOSZ - KAMBODZSA EGYÉNILEG

Vietnám, Laosz, Kambodzsa
érdeklődésre

INDIAI ARANYHÁROMSZÖG

India
775 000 Ft-tól/fő

ÜZBEGISZTÁN ÖRÖKSÉGE

Üzbegisztán
779 000 Ft-tól/fő

BALI - KÖRUTAZÁS ÜDÜLÉSSEL

Indonézia
933 000 Ft-tól/fő

BALI SOL BEACH HOUSE BENOA Tanjung Benoa

Indonézia
988 000 Ft-tól/fő

MEERU ISLAND****

Maldív-szigetek
1 039 000 Ft-tól/fő

SUN ISLAND****

Maldív-szigetek
1 045 000 Ft-tól/fő

További ajánlatok:

SZÖUL – HAGYOMÁNYOK ÉS MODERN KULTÚRA

Dél-Korea
965 000 Ft-tól/fő

DÉL-KOREA FELFEDEZÉSE

Dél-Korea
1 189 000 Ft-tól/fő

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00