Élmények a világ körül

Keresés

Fehér falvak Andalúziában

Spanyolország | Andalúzia | fehér falvak - OTP Travel Utazási Iroda
Andalúzia fehér falvai lenyűgözőek, völgyek ölelésében vagy kies sziklák tetején emlékeztetnek egy letűnt korszak különös történetére.

Fehér falvak Andalúziában

Andalúzia fehér falvai (pueblos blancos) lenyűgözőek, völgyek ölelésében vagy kies sziklák tetején emlékeztetnek egy letűnt korszak különös történetére. Összeállításunkban bemutatjuk az öt legszebbet, ráadásnak pedig előkerül a híres kék falu is.
Az andalúziai fehér falvak megidézik a múltat. A fehérre meszelt házak között kanyargó keskeny macskaköves utcácskák apró tereket és évszázados épületegyütteseket kötnek össze. A falvak csendjét többnyire csak a templomi harangok hangja töri meg. Az épületek között illatozó narancsfák törik meg a homogén fehérséget. De nemcsak maguk települések gyönyörűek. Irigylésre méltó az elhelyezkedésük is, dombtetőkön és völgyekben meghúzódva Dél-Spanyolország bámulatos szépségű tájaira nyílik belőlük kilátás. Mindez az egykori iszlám és keresztény világ határán.

1. Zahara

Spanyolország | Córdoba | Playa de los Genoveses - OTP Travel Utazási Iroda
A Sierra de Grazalema Természeti Park északi részén, egy domboldalon magasodik, képeslapra illő, csodálatos kilátással, varázslatos hangulattal, megtekintésre érdemes templomokkal és jó étkezési lehetőségekkel csábítja a látogatókat. A város fölött egy XIII. századi mór erőd magasodik. Itt 150 éven át, a XIV. és a XV. században a muszlimok voltak az urak, innen kémlelték a keresztény kézen maradt, közeli Olverát. A faluban két templom is található, érdemes őket felkeresni! Jó hír, hogy sok más fehér faluval ellentétben Zaharában néhány tisztességes étkezési és szálláslehetőség is rendelkezésre áll. Kiváló tapasbárok várják a turistákat.

2. Arcos de la Frontera

Spanyolország | Córdoba | Bolonia - OTP Travel Utazási Iroda
Arcos de la Frontera egy magasodó homokkő szikla tetejére épült, amelyet a Guadalete folyó ölel körbe. A neve is arra utal, hogy a századokon át a háborúzó muszlimok és keresztények közötti határon fekszik. A sziklacsúcs védelmet nyújtott a támadások ellen. A településen kifejezetten kevés üzlet és kávézó található, így a falu megőrizte kortalan hangulatát. A Cabildo téren, a falu legmagasabb pontján áll a XV. századi templom, amely egy mór erőd maradványaira épült. Közelében áll a városháza, illetve itt tárul fel a település fő attrakciója, az andalúziai tájra nyíló pazar kilátás.

3. Setenil de las Bodegas

Spanyolország | Córdoba | Torremolinos - OTP Travel Utazási Iroda
Az emberek sokszor furcsa helyeken élnek, jól példázza ezt Setenil de las Bodegas. A falu lakói ugyanis szó szerint egy szikla alatt laknak. A Trejo folyó szurdokának falai számos természetes barlangot is rejtenek, amelyeket a helyiek az évszázadok során ki is használtak. A barlangok elé épültek az apró házak, amelyeket hátulról kiválóan hűtöttek a természetes mélyedések. A település neve a latin "septem nihil" szóból származik, ami arra utal, hogy a katolikus uralkodók hétszer próbálták visszafoglalni a móroktól. Korábban jelentős szőlőművelés folyt a környéken a XIX. században azonban egy fertőzés felszámolta a környékbeli borkultúrát. Ez az örökség már csak település nevében maradt fenn.

4. Grazalema

Spanyolország | Córdoba | Playa del Cristo - OTP Travel Utazási Iroda
Grazalema a Sierra de Grazalema Természeti Park mélyén, egy sziklapárkányon áll, a körülötte tornyosuló hegyek között olyan látványt nyújtva, mintha csak törpék laknák. Nincs is jobb módja annak, hogy élvezzük a látványt, minthogy helyet foglalunk a főtéren, rendelünk egy kávét és csodálattal bámuljuk a sziklamonolitokat, amelyek a fehér házak és a vörös cseréptetők fölé magasodnak. Grazalema kiindulópontja számos kiváló túraútvonalnak is, amelyek csodálatos tájakon keresztül szelik át a környéket.

5. Ronda

Spanyolország | Córdoba | Playa la Herradura - OTP Travel Utazási Iroda
Ronda valójában nem is falu, inkább város. De fehér és elbűvölő. A várost kettéosztja az El Tajo folyó, amely 100 méter mély kanyont vájt a sziklába. A kanyonon egy híd ível át, amely összeköti a települést. Az óváros az iszlám időkből származik, és mór múltjának emlékei mai is láthatóak. A mecset ma már templom, a mór palota nemesi kastély lett, az arab fürdőket pedig megtépázta az idő vasfoga. A városban található az ország egyik legszebb bikaviadal-arénája is, érdemes felkeresni.

+1 Júzcar

Spanyolország | Córdoba | El Rompido - OTP Travel Utazási Iroda
Júzcar 2011 előtt egy volt a számos pueblos blancos közül. Az élet itt is lassú volt, és a látogatók többnyire a környező természet felfedezésére érkeztek csak a faluba. Egy évtizeddel ezelőtt azonban minden megváltozott, egy promóció keretében az egész falut átfestették kékre. Itt mutatták be ugyanis a Hupikék törpikéket. A világpremier jól sikerült és Júzcar is a térképre került. A terv az volt, hogy a premier után visszafestik a falut, ám akkora szenzációt keltett, hogy pár hónap alatt közel 100 000 turista kereste fel az addig ismeretlen települést. A helyiek kiszimatolták a lehetőséget és úgy döntöttek, hogy a város kék marad. Kezdetben sok törpös kacatot is árultak, ám idővel a jogtulajdonos filmstúdió 12% százaléknyi részesedést akart az eladások után, amibe a helyiek nem mentek bele. Így ma már törpös csecsebecséket ne keressünk. Maradtak azonban a nagy törp-szobrok és a színes piros gombák. Rajzfilmes falfestmények tarkítják a falakat és aranyos útjelző táblák igazítják el a látogatót.

Kapcsolódó inspirációk:


Gaudí remekműve, a Sagrada Familia | OTP Travel Utazási Iroda

Ismerje meg Valencia hogyan egyesíti a hagyományt és az innovációt, hogy egy élhetőbb és fenntarthatóbb jövő felé haladjon.

A Művészetek és Tudományok Városa | OTP Travel Utazási Iroda

A valenciai művészetet, tudományt és szórakozást ötvöző futurisztikus épületegyüttes az emberi kreativitás és innováció bizonyítéka.

Valenciai gótikus örökségei | OTP Travel Utazási Iroda

A valenciai gótikus épületek a régió művészi és mérnöki képességeit bizonyítják.

Gaudí remekműve, a Sagrada Familia | OTP Travel Utazási Iroda

Az ősi történelem és a modern innováció lenyűgöző keverékével ez a magával ragadó város minden utazó számára felejthetetlen élményeket tartogat.

Gaudí remekműve, a Sagrada Familia | OTP Travel Utazási Iroda

Amikor a spanyol konyha ikonikus ételeit emlegetjük, kevés fogás hasonlítható a híres valenciai paella ínycsiklandó élvezetéhez.

Andalúzia csillagai - OTP Travel Utazási Iroda
Andalúzia vagy ahogy sokan nevezik, Spanyolország nagyasszonya. Andalúziában utazni annyi, mint belelátni Spanyolország lelkébe.

Barcelona csemegéi - OTP Travel Utazási Iroda
Madridot öröm felfedezni, mert a történelmi gyöngyszemektől és a világszínvonalú művészeti alkotásokig a különleges gasztronómiai élményekig ezernyi csodát kínál.

Bacelona, te bájos! - OTP Travel Utazási Iroda
Barcelona tökéletes úti cél. Ha először látogat el ide, a következő látnivalók feltétlenül kerüljenek fel a megnézendők listájára.

Spanyolország a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
Összegyűjtöttünk néhány érdekes, olykor meglepő tényt Spanyolországról, amelyek talán kevesek előtt ismertek. Tartson velünk az Ibériai-félsziget felfedezésében!

Barcelona csemegéi - OTP Travel Utazási Iroda
Barcelona Katalónia fővárosa eltérő gasztronómiai hagyományokkal büszkélkedhet, mint Spanyolország többi része.

Spanyolország fenséges ízei - OTP Travel Utazási Iroda
A finom tapasoktól kezdve a kiváló tenger gyümölcseiig és a hagyományos sültekig, a spanyol ételek a legjobb helyi termékek felhasználásával készülnek.

Dallamos desztinaciók, nyári utazás - OTP Travel Utazási Iroda
A nyár az utazás mellett a zenei fesztiválok ideje is.

Határtalan élmények | OTP Travel Utazási Iroda
Határok, melyek fantasztikus turisztikai látványosságok.

Gran Canaria legjobb strandjai | OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg Gran Canaria legszebb strandjait!

Tenerife éke: a Masca-völgy | OTP Travel Utazási Iroda
A Masca festői hegyvidéki falu északnyugat Tenerifén a Macizo de Teno hegységben. Egy hely, amit látni kell!

Tenerife teteje, a mesés Teide | OTP Travel Utazási Iroda
A Teide Nemzeti Park a Kanári-szigetek látogatóinak bakancslistáján az első helyen szerepel.

Spanyolország, Kanári-szigetek | OTP Travel Utazási Iroda
A Kanári-szigetek nem csak a kiváló borairól, különleges banánjáról, de a sajtjairól is híres.

Spanyolország, Kanári-szigetek | A legfinomabb kanári-szigeteki húsételek | OTP Travel Utazási Iroda
Ínycsiklandó ételkülönlegességek, amelyeket a Kanári-szigeteken feltétlenül meg kell kóstolni!

Barcelona - Gaudí mesevárosa | OTP Travel Utazási Iroda
Egy meghökkentő épület, egy színes palota, egy múzeum, egy tapas-bár. Barcelonában minden adott egy tökéletes városnézéshez.

Madrid pénztárcabarát utazás | OTP Travel Utazási Iroda
Íme néhány ingyenes program, pénztárcabarát tipp:

Kapcsolódó ajánlatok:


EUROSTARS MALAGA****

Spanyolország
389 000 Ft-tól/fő

BARCELO MALAGA****

Spanyolország
419 000 Ft-tól/fő

OCCIDENTAL FUENGIROLA**** - FUENGIROLA, SPANYOLORSZÁG

Spanyolország
449 000 Ft-tól/fő

MELIA COSTA DEL SOL**** - TORREMOLINOS, SPANYOLORSZÁG

Spanyolország
499 000 Ft-tól/fő

GRAN HOTEL MIRAMAR GL***** - MALAGA

Spanyolország
659 000 Ft-tól/fő

IBEROSTAR SELECTION SANTA EULALIA IBIZA **** IBIZA

Spanyolország
619 000 Ft-tól/fő

GRAND PALLADIUM WHITE ISLAND RESORT & SPA ***** IBIZA

Spanyolország
939 000 Ft-tól/fő

GRAND PALLADIUM PALACE IBIZA RESORT & SPA ***** IBIZA

Spanyolország
1 019 000 Ft-tól/fő
Sajnos nincs megfelelő találat. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket.

TENGERPARTI HÉTVÉGE BARCELONÁVAL

Spanyolország
269 000 Ft-tól/fő

KIRÁLYI MADRID

Spanyolország
379 000 Ft-tól/fő
Sajnos nincs megfelelő találat. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket.