Élmények a világ körül

Keresés

A Serengeti csodálatos állatvilága

Tanzánia | A Serengeti csodálatos állatvilága | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Tanzániában, a Serengeti Nemzeti Park többnyire füves szavannáin számtalan kis- és nagyvaddal találkozhat az állatvilág iránt érdeklődő utazó.

A Serengeti csodálatos állatvilága

Tanzániában, a Serengeti Nemzeti Park többnyire füves szavannáin számtalan kis- és nagyvaddal találkozhat az állatvilág iránt érdeklődő utazó. Csodás képeken mutatjuk be az afrikai állatvilág sokszínűségét. Utazzon velünk Ön is egy fantasztikus szafarira!

Maszáj zsiráf

Tanzánia | Zsiráf - OTP Travel Utazási Iroda
A maszáj zsiráfot testének egyenetlen foltjairól lehet felismerni. Kelet Afrikában területén, Kenyában illetve Tanzániában őshonos. A zsiráfok legmagasabb alfaja: 5,7 méteresre is megnőhet.

Gnú

Tanzánia | gnú - OTP Travel Utazási Iroda
A gnúk rokonságban állnak a kecskékkel, birkákkal és a tulkokkal. A faj már az ősidők óta létezik: a legelső gnúra emlékeztető állatok kb. 2,5 millió évvel ezelőtt jelentek meg Földünkön. A gnúfajok a Szaharától délre eső kelet- és dél-afrikai területeken, északnyugatra pedig egészen Angoláig fordulnak elő, elsősorban rezervátumokban.

Afrikai elefánt

Tanzánia | elefánt - OTP Travel Utazási Iroda
A Föld legerősebb és legnagyobb szárazföldi emlősállata korábban a Szaharától délre egész Afrikában elterjedt volt, manapság azonban elterjedése elsősorban a nemzeti parkokra és egyéb védett területekre, így például Tanzániában a Serengeti Nemzeti Parkra korlátozódik.

Zebra

Tanzánia | zebra - OTP Travel Utazási Iroda
A Serengeti Nemzeti Parkban megcsodálható különleges látványosság minden évben a zebrák (valamint antilopok és gnúk) nagy vándorlása. Az állatok százezrei gyűlnek össze, hogy együtt vonuljanak végig Tanzánia és Kenya síkságain, a Maasai Mara Nemzeti Rezervátumon és a Serengeti Nemzeti Parkon a jó legelők és biztonságos szaporodási helyek után. Ennek a nagy vándorlásnak az időpontját elsősorban az esőzések határozzák meg.

Afrikai leopárd

Tanzánia | afrikai leopárd - OTP Travel Utazási Iroda
Az afrikai leopárd korábban Afrika-szerte előfordult a sivatagoktól a szavannákon át az esőerdőkig változatos élőhelyeken, ma már elsősorban a rezervátumokban, így Tanzániában a Serengeti Nemzeti Parkban, Dél-Afrikában a Kruger Nemzeti Parkban vagy a namíbiai Etosha Nemzeti Parkban találkozhatunk egyedeivel. Pontos számukról nincs megbízható becslés, de néhány százezerre tehető, ami folyamatosan csökken, a fajt a kihalás fenyegeti az élettér csökkenésének és a vadászatnak köszönhetően.

Oroszlán

Tanzánia | oroszlán - OTP Travel Utazási Iroda
Az állatok királyának vadon élő állománya sajnos rohamosan csökken, Afrikában már csak alig 25 000 példány maradt. Ma a legtöbb oroszlán Közép- és Dél-Afrika országaiban: Botswanában, Angolában, Mozambikban, Zambiában vagy a Kongói Demokratikus Köztársaságban él, a kelet-afrikai, például Tanzániában fellelhető oroszlánpopuláció száma jelentősen kisebb.

Gepárd

Tanzánia | gepárd - OTP Travel Utazási Iroda
A leggyorsabb szárazföldi emlős sok helyen a kihalás szélére sodródott. Napjainkban 25 afrikai országban, köztük Tanzániában a Serengeti Nemzeti Park területén összesen körülbelül 12 400 gepárd él vadon, többségük, mintegy 2500 egyed Namíbiában.

Anubisz-pávián

Tanzánia | anubisz pávián - OTP Travel Utazási Iroda
Az öt páviánfaj (Anubisz-pávián, medvepávián, guineai pávián, sárgás babuin és galléros pávián), egyike. Nevét a sakálfejűnek ábrázolt ókori egyiptomi Anubisz istenségről kapta, mivel kutyaszerű fejformája hasonlít az isten ábrázolásaihoz. A legszélesebb körben elterjedt páviánfaj: Közép- és Dél-Afrikában, így Tanzániában a Serengeti Nemzeti Park szavannáin és galériaerdőiben is nagy számban fordul elő.

Van der Decken-tokó (mongúztokó)

Tanzánia | Van Der Decken tokó (mongúztokó) - OTP Travel Utazási Iroda
Ez a csodás szarvascsőrű madár nevét báró Karl Klaus von der Decken (1833-1865) német természettudós tiszteletére kapta. Kelet-Afrikában, elsősorban a Nagy-afrikai hasadékvölgytől keletre eső területeken gyakori, ahol Etiópiától délre egészen Tanzániáig megtalálható a fás szavannákon és bozótosokban.

Villásfarkú szalakóta

Tanzánia | Villásfarkú szalakóta - OTP Travel Utazási Iroda
Botswana hivatalos madara Kelet-Afrikától egészen Dél-Afrikáig sok helyen megtalálható a szavannákon, erdőkben vagy a tövises bokrok között. A kifejlett példányok 40 centiméteresre nőnek farokkal együtt, de jellegzetes villás faroktolluk csak ivarérett korukra fejlődik ki teljesen. A Serengeti Nemzeti Park területén is nagy számban megtalálható madár igen szaporának mondható: tojásait 2-3 naponta rakja.

Strucc

Tanzánia | strucc - OTP Travel Utazási Iroda
A legnagyobb testű ma is élő madárfaj ma már elsősorban a Szahara déli részén, Kelet-Afrikában, Namíbiában és a Kalahári-sivatagban honos, de 300 000 éve még Mongóliában is megtalálható volt. A szemfüles utazó Tanzániában, a Serengeti Nemzeti Park területén is megfigyelheti a struccok násztáncát, amely során a kakas felfújja csupasz nyakát, és dörgő hangon morog, miközben szárnyával erőteljesen csapkodva lépeget.

Thomson gazella

Tanzánia | Thomson gazella - OTP Travel Utazási Iroda
A faj nevét egy skót Afrika-kutató, Joseph Thomson (1858–1895) után kapta. Legnagyobb számban Kenya és Tanzánia szárazabb vidékein él, így a Serengeti Nemzeti Parkban sem ritka látványosság. Igen légies állat: testhossza 80-120 centiméter, a bika szarvhossza 25–43 centiméter, a tehéné 7–15 centiméter, súlya pedig mindössze 15-35 kilogramm. Jellegzetessége a fehér hasa valamint a pofáján és az oldalain végighúzódó fehér és fekete csík.

Orrszarvú

Tanzánia | orrszarvú - OTP Travel Utazási Iroda
Afrikában két faja, a szélesszájú orrszarvú és a keskenyszájú orrszarvú él, előbbi inkább a füvet legeli, utóbbi pedig főleg a bokrokról szedi össze táplálékát. Tanzániában mindkét faj megtalálható, de különösen veszélyeztetett állat: 2017-ben, Ruandában és Észak-Tanzániában összesen 80 kelet-afrikai keskenyszájú orrszarvú élt, szélesszájú orrszarvút pedig kizárólag a nemzeti parkok, így a Serengeti területén láthatunk.

Nílusi krokodil

Tanzánia | nílusi krokodil - OTP Travel Utazási Iroda
Azt hinnénk, hogy csak Egyiptomban találkozhatunk nílusi krokodillal, de valójában Afrikában a Szaharát és a kontinens déli részét kivéve mindenhol,még Madagaszkáron is fellelhető a melegvizű folyók partjain és tavaknál. Bár számuk néhol csökkent, a védelemnek is köszönhetően a nílusi krokodil nem tekinthető veszélyeztetett fajnak. Kiemelkedő természetvédelmi programok zajlanak velük kapcsolatban Kelet- és Dél-Afrikában, így Tanzániában a Serengeti Nemzeti Park területén is.

Afrikai szikla piton

Tanzánia | afrikai szikla piton - OTP Travel Utazási Iroda
Afrika legnagyobb kígyója, a világ hat legnagyobb kígyófajának egyike a Szaharától délre egész Afrikában őshonos. Átlagos hossza 3-4,8 méter, de egyes példányok hossza meghaladhatja akár a 6 métert is. Élőhelye leginkább az afrikai szavannák világa, azonban a legkülönfélébb területeken is megtalálható: példányait általában vízforrások környékén kell keresnünk.

Kapcsolódó inspirációk:


Egyiptom utazás: Kairó finomságai - OTP Travel Utazási Iroda
Ha Kairóban kalandozunk, érdemes megismerkedni a helyi konyha remekműveivel. Összegyűjtöttük a legautentikusabb fogásokat, amelyeket ott, helyben is ki kell próbálni.

Egyiptom utazás: Kairó látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Kairó, Egyiptom fővárosa az ezer minaret városaként is ismert. Kairó büszkélkedhet a világ legszebb iszlám építészeti alkotásaival. Fedezze fel velünk!

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Az évek során sok ikonikus személy változtatta meg az utazásról alkotott képünket, a felfedezőktől a vállalkozókig.

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
A turisztikai ágazat jövőjét meghatározó újítások az akkumulátorral működő óceánjáróktól a mikroalgákból előállított repülési bioüzemanyagig.

Uganda ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Uganda tálcán kínálja a természet szépségeit: gorilla és csimpánz les Uganda vadregényes tájain, szafari túra és 30 méter magasról lezúduló vízesés.

Uganda ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Uganda gasztronómiájára a belső törzsek és másik nemzetek egyaránt hatással voltak. Ismerje meg velünk különleges fogásaikat!

A vadregényes Okavango delta - OTP Travel Utazási Iroda
Uganda rengeteg szépséget és érdekességet tartogat! Ismerje meg a TOP 10 tudnivalót erről az afrikai országról!

A vadregényes Okavango delta - OTP Travel Utazási Iroda
A Makgadikgadi sós tava a világ legnagyobb sótartalékának számít, melynek területe majdnem akkora, mint Portugália.

A vadregényes Okavango delta - OTP Travel Utazási Iroda
A Kalahári sivatag három országot ölel fel, Botswana nagy részét, Namíbia egy részét és Dél-Afrika egyes régióit foglalja magában. Ismerje meg ezt a különleges világot.

A vadregényes Okavango delta - OTP Travel Utazási Iroda
Botswana ételei egyszerre meglepőek és izgalmasak. Ismerkedjen meg velük gasztro cikkünkkel.

10 érdekesség Botswanaról - OTP Travel Utazási Iroda
Botswana Afrika egyik legérdekesebb országa, mely számos meglepetést tartogat. Tudjon meg róla többet!

A vadregényes Okavango delta - OTP Travel Utazási Iroda
Botwsana deltarendszere érintetlen élővilágot tár szemeink elé. Tartson velünk ezen a páratlan vidéken!

Illatok és ízek nyomában Marokkóban
Fűszerekben és gyógynövényekben gazdag ízvilágú az észak-afrikai marokkói konyha. Tartson velünk ezen a képzeletbeli gasztro utazáson.

Marokkó természeti szépségei
A vadvilág és természet szerelmesei számára Marokkó rengeteg felfedezni valót tartogat. Ismerje meg Marokkó természeti kincseit.

Meknes - OTP Travel Utazási Iroda
Az egykori királyi város, Meknes csendes bája és egzotikus szépsége magával ragadja az utazót. Ismerje meg Ön is!

Rabat - OTP Travel Utazási Iroda
Rabat történelemben gazdag zöld fővárosát mindenképpen érdeme bakancslistánkra tűzni. Ismerje meg velünk legszebb helyeit.

Madagaszkár maki, lemur - OTP Travel Utazási Iroda
Bemutatjuk Madagaszkár minden kétséget kizáróan egyik legnépszerűbb lakóját, a gyűrüsfarkú makit.

Madagaszkár legjava - OTP Travel Utazási Iroda
A nagyszemű makiktól a "fejjel lefelé álló fák" erdejéig: tagadhatatlan, Madagaszkár olyan különlegességekkel csábít, amelyekhez hasonlókat a világ más úti céljai nem kínálnak.

Madagaszkár strandjai - OTP Travel Utazási Iroda
A Kelet-Afrika partjainál fekvő Madagaszkár igazán lenyűgöző strandokkal büszkélkedhet az Indiai-óceán 5000 km hosszú partvonalán és a környező szigeteken. Bemutatjuk a legjobbakat.

Madagaszkár települései - OTP Travel Utazási Iroda
Bemutatjuk Madagaszkár városait és legnagyobb településeit. Tegyen velünk egy körutazást ezen a fantasztikus szigeten!

Kapcsolódó ajánlatok:


SEA CLIFF RESORT & SPA****

Tanzánia
629 000 Ft-tól/fő

UROA BAY BEACH RESORT ****

Tanzánia
635 000 Ft-tól/fő

KARAFUU BEACH RESORT & SPA****

Tanzánia
699 000 Ft-tól/fő

TUI BLUE BAHARI ***** ZANZIBAR

Tanzánia
999 000 Ft-tól/fő

GOLD ZANZIBAR BEACH HOUSE & SPA***** ZANZIBAR

Tanzánia
1 079 000 Ft-tól/fő

ZAMBIA – NAMÍBIA – BOTSWANA

Zambia
érdeklődésre

UGANDA

Uganda
érdeklődésre

ZAMBIA – NAMÍBIA

Zambia
érdeklődésre

UGANDA SZAFARI - EGYÉNI KÖRUTAZÁS

Uganda
érdeklődésre

HILTON MAURITIUS RESORT & SPA*****

Mauritius
érdeklődésre

BOTSWANA ÉS A VIKTÓRIA-VÍZESÉS

Botswana
érdeklődésre

MAROKKÓ - SZAHARA EXPRESSZ

Marokkó
369 000 Ft-tól/fő

HOSSZÚ HÉTVÉGE KAIRÓBAN

Egyiptom
529 000 Ft/fő

KALANDOS KÖRUTAZÁS TUNÉZIÁBAN

Tunézia
559 000 Ft/fő

VILÁGÖRÖKSÉGEK TUNÉZIÁBAN

Tunézia
569 000 Ft/fő

CORAL STRAND SMART CHOICE****

Seychelle-szigetek
569 000 Ft-tól/fő

MAROKKÓ - KIRÁLYI VÁROSOK

Marokkó
569 000 Ft-tól/fő

SAVOY SEYCHELLES RESORT & SPA*****

Seychelle-szigetek
699 000 Ft-tól/fő

COIN DE MIRE ATTITUDE***

Mauritius
699 000 Ft-tól/fő

SUNRISE ATTITUDE ****

Mauritius
760 000 Ft-tól/fő

PARADISE COVE BOUTIQUE HOTEL*****

Mauritius
769 000 Ft-tól/fő

LAGOON ATTITUDE HOTEL****

Mauritius
790 000 Ft-tól/fő

COCO DE MER HOTEL & BLACK PARROTT SUITES ****+

Seychelle-szigetek
799 000 Ft-tól/fő

NAGY KÖRUTAZÁS MAROKKÓBAN

Marokkó
809 000 Ft-tól/fő