Élmények a világ körül

Keresés

A Serengeti csodálatos állatvilága

Tanzánia | A Serengeti csodálatos állatvilága | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Tanzániában, a Serengeti Nemzeti Park többnyire füves szavannáin számtalan kis- és nagyvaddal találkozhat az állatvilág iránt érdeklődő utazó.

A Serengeti csodálatos állatvilága

Tanzániában, a Serengeti Nemzeti Park többnyire füves szavannáin számtalan kis- és nagyvaddal találkozhat az állatvilág iránt érdeklődő utazó. Csodás képeken mutatjuk be az afrikai állatvilág sokszínűségét. Utazzon velünk Ön is egy fantasztikus szafarira!

Maszáj zsiráf

Tanzánia | Zsiráf - OTP Travel Utazási Iroda
A maszáj zsiráfot testének egyenetlen foltjairól lehet felismerni. Kelet Afrikában területén, Kenyában illetve Tanzániában őshonos. A zsiráfok legmagasabb alfaja: 5,7 méteresre is megnőhet.

Gnú

Tanzánia | gnú - OTP Travel Utazási Iroda
A gnúk rokonságban állnak a kecskékkel, birkákkal és a tulkokkal. A faj már az ősidők óta létezik: a legelső gnúra emlékeztető állatok kb. 2,5 millió évvel ezelőtt jelentek meg Földünkön. A gnúfajok a Szaharától délre eső kelet- és dél-afrikai területeken, északnyugatra pedig egészen Angoláig fordulnak elő, elsősorban rezervátumokban.

Afrikai elefánt

Tanzánia | elefánt - OTP Travel Utazási Iroda
A Föld legerősebb és legnagyobb szárazföldi emlősállata korábban a Szaharától délre egész Afrikában elterjedt volt, manapság azonban elterjedése elsősorban a nemzeti parkokra és egyéb védett területekre, így például Tanzániában a Serengeti Nemzeti Parkra korlátozódik.

Zebra

Tanzánia | zebra - OTP Travel Utazási Iroda
A Serengeti Nemzeti Parkban megcsodálható különleges látványosság minden évben a zebrák (valamint antilopok és gnúk) nagy vándorlása. Az állatok százezrei gyűlnek össze, hogy együtt vonuljanak végig Tanzánia és Kenya síkságain, a Maasai Mara Nemzeti Rezervátumon és a Serengeti Nemzeti Parkon a jó legelők és biztonságos szaporodási helyek után. Ennek a nagy vándorlásnak az időpontját elsősorban az esőzések határozzák meg.

Afrikai leopárd

Tanzánia | afrikai leopárd - OTP Travel Utazási Iroda
Az afrikai leopárd korábban Afrika-szerte előfordult a sivatagoktól a szavannákon át az esőerdőkig változatos élőhelyeken, ma már elsősorban a rezervátumokban, így Tanzániában a Serengeti Nemzeti Parkban, Dél-Afrikában a Kruger Nemzeti Parkban vagy a namíbiai Etosha Nemzeti Parkban találkozhatunk egyedeivel. Pontos számukról nincs megbízható becslés, de néhány százezerre tehető, ami folyamatosan csökken, a fajt a kihalás fenyegeti az élettér csökkenésének és a vadászatnak köszönhetően.

Oroszlán

Tanzánia | oroszlán - OTP Travel Utazási Iroda
Az állatok királyának vadon élő állománya sajnos rohamosan csökken, Afrikában már csak alig 25 000 példány maradt. Ma a legtöbb oroszlán Közép- és Dél-Afrika országaiban: Botswanában, Angolában, Mozambikban, Zambiában vagy a Kongói Demokratikus Köztársaságban él, a kelet-afrikai, például Tanzániában fellelhető oroszlánpopuláció száma jelentősen kisebb.

Gepárd

Tanzánia | gepárd - OTP Travel Utazási Iroda
A leggyorsabb szárazföldi emlős sok helyen a kihalás szélére sodródott. Napjainkban 25 afrikai országban, köztük Tanzániában a Serengeti Nemzeti Park területén összesen körülbelül 12 400 gepárd él vadon, többségük, mintegy 2500 egyed Namíbiában.

Anubisz-pávián

Tanzánia | anubisz pávián - OTP Travel Utazási Iroda
Az öt páviánfaj (Anubisz-pávián, medvepávián, guineai pávián, sárgás babuin és galléros pávián), egyike. Nevét a sakálfejűnek ábrázolt ókori egyiptomi Anubisz istenségről kapta, mivel kutyaszerű fejformája hasonlít az isten ábrázolásaihoz. A legszélesebb körben elterjedt páviánfaj: Közép- és Dél-Afrikában, így Tanzániában a Serengeti Nemzeti Park szavannáin és galériaerdőiben is nagy számban fordul elő.

Van der Decken-tokó (mongúztokó)

Tanzánia | Van Der Decken tokó (mongúztokó) - OTP Travel Utazási Iroda
Ez a csodás szarvascsőrű madár nevét báró Karl Klaus von der Decken (1833-1865) német természettudós tiszteletére kapta. Kelet-Afrikában, elsősorban a Nagy-afrikai hasadékvölgytől keletre eső területeken gyakori, ahol Etiópiától délre egészen Tanzániáig megtalálható a fás szavannákon és bozótosokban.

Villásfarkú szalakóta

Tanzánia | Villásfarkú szalakóta - OTP Travel Utazási Iroda
Botswana hivatalos madara Kelet-Afrikától egészen Dél-Afrikáig sok helyen megtalálható a szavannákon, erdőkben vagy a tövises bokrok között. A kifejlett példányok 40 centiméteresre nőnek farokkal együtt, de jellegzetes villás faroktolluk csak ivarérett korukra fejlődik ki teljesen. A Serengeti Nemzeti Park területén is nagy számban megtalálható madár igen szaporának mondható: tojásait 2-3 naponta rakja.

Strucc

Tanzánia | strucc - OTP Travel Utazási Iroda
A legnagyobb testű ma is élő madárfaj ma már elsősorban a Szahara déli részén, Kelet-Afrikában, Namíbiában és a Kalahári-sivatagban honos, de 300 000 éve még Mongóliában is megtalálható volt. A szemfüles utazó Tanzániában, a Serengeti Nemzeti Park területén is megfigyelheti a struccok násztáncát, amely során a kakas felfújja csupasz nyakát, és dörgő hangon morog, miközben szárnyával erőteljesen csapkodva lépeget.

Thomson gazella

Tanzánia | Thomson gazella - OTP Travel Utazási Iroda
A faj nevét egy skót Afrika-kutató, Joseph Thomson (1858–1895) után kapta. Legnagyobb számban Kenya és Tanzánia szárazabb vidékein él, így a Serengeti Nemzeti Parkban sem ritka látványosság. Igen légies állat: testhossza 80-120 centiméter, a bika szarvhossza 25–43 centiméter, a tehéné 7–15 centiméter, súlya pedig mindössze 15-35 kilogramm. Jellegzetessége a fehér hasa valamint a pofáján és az oldalain végighúzódó fehér és fekete csík.

Orrszarvú

Tanzánia | orrszarvú - OTP Travel Utazási Iroda
Afrikában két faja, a szélesszájú orrszarvú és a keskenyszájú orrszarvú él, előbbi inkább a füvet legeli, utóbbi pedig főleg a bokrokról szedi össze táplálékát. Tanzániában mindkét faj megtalálható, de különösen veszélyeztetett állat: 2017-ben, Ruandában és Észak-Tanzániában összesen 80 kelet-afrikai keskenyszájú orrszarvú élt, szélesszájú orrszarvút pedig kizárólag a nemzeti parkok, így a Serengeti területén láthatunk.

Nílusi krokodil

Tanzánia | nílusi krokodil - OTP Travel Utazási Iroda
Azt hinnénk, hogy csak Egyiptomban találkozhatunk nílusi krokodillal, de valójában Afrikában a Szaharát és a kontinens déli részét kivéve mindenhol,még Madagaszkáron is fellelhető a melegvizű folyók partjain és tavaknál. Bár számuk néhol csökkent, a védelemnek is köszönhetően a nílusi krokodil nem tekinthető veszélyeztetett fajnak. Kiemelkedő természetvédelmi programok zajlanak velük kapcsolatban Kelet- és Dél-Afrikában, így Tanzániában a Serengeti Nemzeti Park területén is.

Afrikai szikla piton

Tanzánia | afrikai szikla piton - OTP Travel Utazási Iroda
Afrika legnagyobb kígyója, a világ hat legnagyobb kígyófajának egyike a Szaharától délre egész Afrikában őshonos. Átlagos hossza 3-4,8 méter, de egyes példányok hossza meghaladhatja akár a 6 métert is. Élőhelye leginkább az afrikai szavannák világa, azonban a legkülönfélébb területeken is megtalálható: példányait általában vízforrások környékén kell keresnünk.

Kapcsolódó inspirációk:


Fedezze fel Tunéziát családdal! - OTP Travel Utazási Iroda
Tunézia megfizethető családi tengerparti nyaralásairól ismert, de sokkal több felfedeznivaló van ebben az észak-afrikai országban, akár a gyerekek számára is.

Phuketi kalandok adrenalinvadászoknak - OTP Travel Utazási Iroda
Összegyűjtöttük Tanzánia legizgalmasabb helyszíneit, ahol elmerülhetünk a természet ás a vadvilág elképesztő sokszínűségében.

Mauritius vízalatti világa - OTP Travel Utazási Iroda
Gasztronómiájuk pont annyira színes és összetett, mint az itt élők változatos kulturális háttere.

Mauritius vízalatti világa - OTP Travel Utazási Iroda
"Először Mauritius készült, aztán a Mennyország; és a Mennyországot Mauritius után másolták" – írta Mark Twain 1896-ban.

Mauritius legszebb tengerpartjai - OTP Travel Utazási Iroda
Csokorba gyűjtöttük Mauritius 7 olyan karizmatikus látnivalóját, melyet mindenképpen érdemes bakancslistánk élére tűzni.

A Maldív-szigetek Önre várnak! - OTP Travel Utazási Iroda
A paradicsomi indiai-óceáni sziget tökéletes helyszín pihenésre, kalandozásra, romantikázásra, családi nyaralásra egyaránt. Így tud most Mauritiusra utazni!

Legendás állatok és Mauritius - OTP Travel Utazási Iroda
Mauritiuson elszigeteltsége miatt az élővilág nagy része olyan endemikus faj, mely sehol máshol nem fordul elő a világon.

Mauritius legszebb tengerpartjai - OTP Travel Utazási Iroda
8 felfedezésre váró paradicsomi tengerpart a csodálatos Mauritiuson.

Tanzánia tíz csodája | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Tanzánia rengeteg látnivalót kínál a látogatóknak. Természetvédelmi területek, hegyek és tavak, amelyeket szintén érdemes a bakancslistára venni. Fedezze fel velünk Tanzánia kincseit!

Tunézia | érdekességek - OTP Travel Utazási Iroda
Tények, számok, érdekességek Afrika legészakibb országáról, Tunéziáról.

Tunézia | látványosságok - OTP Travel Utazási Iroda
Sokan csak tengerparti úti célnak tekintik Tunéziát, pedig számos meglepő turisztikai látványosságot tartogat azok számára, akik a homokos partoktól távolabbra merészkednek.

Tunézia | Szúza - OTP Travel Utazási Iroda
A tunéziai Szúza (Sousse) fantasztikus látnivalókat kínál a turistáknak. Bemutatjuk a legkiemelkedőbbeket, melyeket nem szabad kihagyni!

Tunézia | Szúza - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg Tunézia egyik legcsodásabb városa, Szúza történetét és legfontosabb látnivalóit!

Tunézia legjobb strandjai - OTP Travel Utazási Iroda
Összegyűjtöttük a legszebb, aranyhomokos tunéziai strandokat, amelyeken gyakorlatilag egész évben élvezhetjük a ragyogó napsütést.

Mauritius | 10 tény - OTP Travel Utazási Iroda
Mauritius a világ minden tájáról vonzza a turistákat. Mielőtt azonban rászánnánk magunkat az utazásra ezt a 10 érdekes tényt érdemes megismerni.

Seychelle-szigetek | óriásteknős - OTP Travel Utazási Iroda
Az aldabrai óriásteknős nevét élőhelyéről, a Seychelle-szigetekhez tartozó Aldabra-atollról kapta. A terület fokozottan védett - többek között a teknősök miatt.

Seychelle-szigetek | 7 Seychelle-szigeteki csemege - OTP Travel Utazási Iroda
Bemutatunk 7 Seychelle-szigeteki csemegét, plusz egy különleges ráadás ételt, ami inkább csak specialitásként került az összeállításba.

Seychelle-szigetek | tengerpart sziklákkal - OTP Travel Utazási Iroda
A Seychelle-szigetekről sokaknak egy trópusi, luxusnászút jut az eszébe, pedig ennél sokkal többet nyújt.

Seychelle-szigetek | tengerpart - OTP Travel Utazási Iroda
Azt mindenki tudja, hogy a Seychelle-szigetek egy földi paradicsom. A következő érdekességekkel azonban kevesen vannak tisztában.

Mauritius | tengerpart - OTP Travel Utazási Iroda
Mauritius az Indiai-óceán egyik gyöngyszeme. A vulkanikus eredetű sziget jóval többet nyújt, mint a fehér homokos strandok, a pancsolás és a napfürdő.

Kapcsolódó ajánlatok:


SEA CLIFF RESORT & SPA****

Tanzánia
529 000 Ft-tól/fő

UROA BAY BEACH RESORT ****

Tanzánia
535 000 Ft-tól/fő

KARAFUU BEACH RESORT & SPA****

Tanzánia
599 000 Ft-tól/fő

TUI BLUE BAHARI ***** ZANZIBAR

Tanzánia
899 000 Ft-tól/fő

GOLD ZANZIBAR BEACH HOUSE & SPA***** ZANZIBAR

Tanzánia
979 000 Ft-tól/fő

TANZÁNIA - SZAFARI KÖRUTAZÁS ÜDÜLÉSSEL ZANZIBÁRON

Tanzánia
1 795 000 Ft-tól/fő

ZAMBIA – NAMÍBIA – BOTSWANA

Zambia
érdeklődésre

ZAMBIA ÉS MALAWI - LIVINGSTONE NYOMÁBAN - EGYÉNI

Zambia
érdeklődésre

ZAMBIA – NAMÍBIA

Zambia
érdeklődésre

ALBATROS PALACE HOTEL 5* SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

JAZ BELVEDERE***** SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

JAZ MIRABEL BEACH***** SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

JAZ FANARA RESORT***** SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

ALBATROS AQUA PARK RESORT***** SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

RIXOS SHARM EL SHEIKH*****

Egyiptom
érdeklődésre

BARON PALMS RESORT***** SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

LTI MAHDIA BEACH & AQUA PARK****

Tunézia
érdeklődésre

SOUSSE PEARL MARRIOTT RESORT & SPA*****

Tunézia
érdeklődésre

RIXOS PREMIUM SEAGATE 5* SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

AQUA BLU SHARM EL SHEIKH****

Egyiptom
érdeklődésre

CHARMILLION CLUB RESORT***** SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

THE OBEROI BEACH RESORT***** HURGHADA

Egyiptom
érdeklődésre

BARON RESORT SHARM EL SHEIKH *****

Egyiptom
érdeklődésre

HOTEL FALCON HILLS*** SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

HERITAGE LE TELFAIR GOLF & WELLNESS RESORT*****

Mauritius
érdeklődésre

LTI LES ORANGERS GARDEN VILLAS & BUNGALOWS*****- HAMMAMET

Tunézia
érdeklődésre