Élmények a világ körül

Keresés

Azerbajdzsán csodái

Utazás: Azerbajdzsán csodái | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Ismerje meg Azerbajdzsán legszebb vidékeit, tartson velünk!

Azerbajdzsán csodái

Fenséges hegyek és a horizont felé végtelenbe futó félsivatagos síkságok; festői szépségű hegyi falvak és történelmi városok váltogatják egymást. A több száz kilométernyi tengerpart pedig csak ékkő a koronán. Ismerje meg Azerbajdzsán legszebb vidékeit, tartson velünk

Baku

Baku Azerbajdzsán fővárosának fókuszpontját a Lángtornyok alkotják, amelyeket napnyugta után kivilágítanak. Az Icheri Sheher, a középkori városmag az iszlám építészet remekműveivel kecsegtet, az óvárost pedig pazar európai homlokzatok szegélyezik. A legszebb látnivalók a Baku Boulevardon, a Kaszpi-tenger melletti hosszú sétány mentén sorakoznak, míg a Mártírok útja melletti dombról csodálatos kilátás nyílik.

Sheki

A déli Nagy-Kaukázus lábánál fekszik Sheki. A 60 000 lakosú város 2500 éves múltra tekint vissza, így az egyik legrégebbi kaukázusi település. Sheki hírnevét évezredeken át a helyi selyemipar alapozta meg. Földrajzi fekvése miatt a Selyemút egyik fontos állomása is volt. Ma az ősi mecsetei, építészeti értékei és a XVII. századi Sheki Khans palota jelentik a város legfőbb attrakcióit.

Quba és Qirmizi Qasaba

A Qudailchay folyó mentén fekvő ősi hegyi városka Quba, kőhajításnyira fekszik a környék történelmi falvaitól. A várost átszelő folyó túloldalán egy kis, kizárólag zsidók lakta település húzódik meg. Qirmizi Qasaba zsidó lakossága a XIX. században rohamosan növekedett. Érkeztek ide Azerbajdzsán különböző részeiről, valamint Iránból, Törökországból és Dagesztánból is. Qirmizi Qasaba lakossága 1916-ban már 8400 fő volt. Manapság 3000 lakosú település, de sokan, különösen a fiatalok nagy számban hagyják el a várost, jobb életet keresve Oroszországban, az Egyesült Államokban és Izraelben. Qirmizi Qasabáról úgy tartják, hogy a világ egyetlen zsidó települése Izraelen kívül.

Qabala

A kaukázusi albánok egykori fővárosában, Azerbajdzsán északi részén a történelmi és a természeti szépségek sűrűn váltogatják egymást. A felbecsülhetetlen értékű, 2500 éves régészeti lelőhelyek a közelben, a Kaukázus lábainál, északra fekszenek. A környező meseszép völgyek, kanyonok és vízesések, valamint az itt található síparadicsomok teszik Qabalát Azerbajdzsán egyik legvonzóbb célpontjává.

Goyazan-hegység

Az észak-azerbajdzsáni Qazakh körzetbe áll a 857 m magas Goyazan-hegy. A Goyazan magányosan emelkedik a hullámzó mezők és síkságok fölé. A hegy különös szépsége miatt mindenképpen helye van az Azerbajdzsán szépségeit bemutató listán. Érdemes meglátogatni a közeli víztározót is, ahonnan mesés kilátás nyílik a hegyi falvakra és az örmény határra.

Absheron Nemzeti Park

Bakutól alig több mint 60 km-re keletre fekszik az Absheron Nemzeti Park, amelynek a félsivatagi éghajlatú száraz síksága csaknem 2000 hektáron terül el. A Kaszpi-tenger tiszta vize mellett a hullámzó homokdűnék egészen elképesztő látványt nyújtanak. De elsősorban nem a lenyűgöző tájak jelentik itt a fő attrakciót! A sztyeppéket több mint 50 állatfaj lakja, köztük a veszélyeztetett kaszpi fóka (Pusa caspica) és a fésűs medúza, de nagy számban élnek itt gazellák, borzok és sakálok is.

Shirvan Nemzeti Park

A Bakutól alig több mint 100 km-re délnyugatra fekvő nemzeti parkban megcsodálhatjuk a tájat és felfedezhetjük az állatvilág sokszínűségét. A park jelentős gazellapopulációval, nagy számú vadmacskával és teknőssel büszkélkedhet. A Shirvan Nemzeti Parkban több mint 200 madárfaj is él, a flamingó állomány különösen jelentős. A területen bungalók és kempingek várják az éjszakai állatmegfigyelésre készülőket.

Agh Gol Nemzeti Park

Azerbajdzsán második legnagyobb tava az Aggol-tó, az Agh Gol Nemzeti Parkon belül terül el. A száraz táj kiváló fészkelőhelyet nyújt a vándormadaraknak, míg a tó tele van táplálékot jelentő hallal. Igazi madárparadicsom! De az elénk táruló látvány lenyűgöző. Képzeljünk el egy kékeszöld színű tavat, amelyet fák öveznek és a képet a távolban magasodó hegyek kontúrja teszi teljessé.

Kapcsolódó inspirációk:


Utazás: azerbajdzsáni kisokos | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Íme néhány ártatlannak tűnő dolog, amit a külföldieknek mindenképpen kerülnie kell Azerbajdzsánban.

Utazás: Azerbajdzsán, a kézművesek paradicsoma | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Ismerje meg az azeri mesterek csodálatos munkáit, amelyeket a mai napig, hagyományos módokon készítenek.

Utazás: Azerbajdzsán ízei | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Izgalmas gasztronómiai kalandra csábítjuk, ezúttal a Kaukázus sokszínű konyháinak egyikébe kóstoltunk bele. Tartson velünk!

Utazás: Azerbajdzsán a tények tükrében | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Azerbajdzsán Eurázsia dél-kaukázusi régiójában fekszik. Számos természeti érték és kulturális kincs birtokosa. Ismerje meg közelebbről néhány érdekes tényen keresztül.

Utazás: Azerbajdzsán kincsei | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Különleges élményeket tartogat a Kaukázus fel nem fedezett gyöngye. Ajánlunk néhány programot, amelyeket Azerbajdzsánban nem szabad kihagyni!

Georgia a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
Ősi települések, hófödte hegycsúcsok, buja természet, különleges gasztronómia, meleg vendégszeretet – csak néhány ok, amiért Georgiát érdemes felvennünk a bakancslistánkra.

Georgia első számú borvidéke - OTP Travel Utazási Iroda
A kaukázusi ország évezredes múltra visszatekintő szőlészeti hagyományokkal rendelkezik, így a borrajongók egyik kötelező úti célja. A legjobb hely a georgiai borok felfedezésére a Kakheti régió. Tartson velünk!

Georgia világörökségei - OTP Travel Utazási Iroda
Az UNESCO világörökségi listáján több, mint 1100 műemlék szerepel világszerte, ezek közül jó párat Georgiában találunk. A szellemi kulturális örökségek listáján is vannak georgiai szereplők.

Georgia csemegéi - OTP Travel Utazási Iroda
A georgiai konyha elképesztően gazdag, változatos és nagyon finom. A legkedveltebb finomságokat szedtük most csokorba.

Georgia kulturális kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
A különleges dallamoktól a 8000 éves borkészítés hagyományáig Georgia számos kulturális kincs birtokosa. Ismerje meg velünk ezt a páratlanul gazdag örökséget!

Isten megteremtette Grúziát, ők meg a bort - OTP Travel Utazási Iroda
Georgia (Grúzia) elképesztő hely, s az országnak mindene adott, hogy Európa új turistaparadicsoma legyen.

Grúzia, Top10 grúz étel | OTP Travel utazási iroda
Ezeket az ízeket egyszer ki kell próbálni!

Légies szépség - OTP Travel
Legszebb légikikötők ezúttal színtisztán építészeti szempontból

Üzbegisztán | Szamarkand | OTP TRAVEL Utazási Iroda
A mecseteiről és mauzóleumairól ismert Szamarkand Üzbegisztán legismertebb települése, egyúttal az ország második legnagyobb városa is.

Üzbég finomságok | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Ha Üzbegisztánba látogat, ezeket az egzotikus közép-ázsiai ízeket mindenképpen meg kell kóstolnia!

33 érdekes tény Üzbegisztánról | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Üzbegisztánban a turisták legkedveltebb programjai a tevetúrázás, a túrázás, a madármegfigyelés, a rafting és a síelés. Ezen kívül elárulunk még 32 érdekességet erről a fantasztikus országról.

Taskenti TOP - OTP Travel Utazási Iroda
Üzbegisztán a Közép-Ázsiát felfedezni vágyók egyre népszerűbb választása. Fővárosa, Taskent egy méltánytalanul alulértékelt város.

Kapcsolódó ajánlatok:


AZERBAJDZSÁN - GEORGIA – KAUKÁZUSI KÖRUTAZÁS

Azerbajdzsán, Grúzia
849 000 Ft-tól/fő

BORTÚRA GEORGIÁBAN

Grúzia
699 000 Ft-tól/fő

ÜZBEGISZTÁN ÖRÖKSÉGE

Üzbegisztán
779 000 Ft-tól/fő