Élmények a világ körül

Keresés

Azerbajdzsán kincsei

Utazás: Azerbajdzsán kincsei | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Különleges élményeket tartogat a Kaukázus fel nem fedezett gyöngye. Ajánlunk néhány programot, amelyeket Azerbajdzsánban nem szabad kihagyni!

Azerbajdzsán kincsei

Különleges élményeket tartogat a Kaukázus fel nem fedezett gyöngye. Legyen ott az elsők között, akik bejárják ezt a különleges országot! Összeállításunkban néhány olyan programot ajánlunk, amelyeket Azerbajdzsánban nem szabad kihagyni!

Reggeli Baku óvárosában

Érdemes a bakui városnéző napot egy hagyományos azerbajdzsáni reggelivel kezdeni valahol Baku óvárosának macskaköves utcáinak egyikén meghúzódó apró kis étteremben. Bármennyire ismerősnek tűnik, meg kell kóstolni az olyan tojásalapú ételeket, mint a pomidor chigirtma, ami nem más mint a klasszikus rántotta és a főtt paradicsom ízletes fúziója, amelyet forró, tandoorban sült kenyérrel, édes mézzel, helyi sajtokkal és joghurtokkal, bőséges mennyiségű teával körítve kínálnak. Kihagyhatatlan!

Fedezze fel Sheki óvárosát!

Északnyugaton, a buja kaukázusi vidékkel legújabb UNESCO-világörökségi helyszín még felfedezésre vár! Irány Sheki! Az óvárosban sétálva megtapasztalhatjuk a Selyemút egykori kulturális sokszínűségének varázsát. Ha eljutunk ide, ma még valóban azon kevesek közé tartozhatunk, akik elmondhatják, bejárták a város mecseteit és múzeumait, a karavánszerájait és a palotáit miközben megkóstoltuk a Kaukázus vidékének egyedülálló baklaváját is.

Ősi templomok nyomában

Jóval azelőtt, hogy az arab hódítás a VII. századtól az iszlámot meghonosította Azerbajdzsánban, a kereszténység széles körben elterjedt volt országban. Nij faluban még ma is él egy ősi eredetű keresztény közösség, az udik, akik minden vasárnap összegyűlnek a csodálatosan felújított XVII. századi templomukban. A vidéken szétszórtan található számos más ősi templom meglátogatásával bepillantást nyerhetünk Azerbajdzsán ősi, keresztény örökségébe is.

Fürödjön gyógyító olajban

Ganjától körülbelül egy órányi autóútra található Naftalan, a gyógyító olajairól híres üdülőváros. A kezelés jellemzően abból áll, hogy egy héten át naponta speciális olajos ápolást kaphatunk a város számos wellnessközpontjának egyikében. Megéri kipróbálni!

Túrázás a hegyi falvak között

A mítoszok és legendák övezte Kaukázusi-hegység évszázadok óta vonzza az utazókat. Azerbajdzsán északi része meseszép hegyvidéki területekkel van megáldva, amelyet ősi, hegyi falvak tarkítanak és túraútvonalak sokasága hálózza be. Érdemes felfedezni!

Baku modern csodái

Az elmúlt évtizedekben Baku városképét látványos modern építészeti remekművek alakították át. A koronaékszer, minden kétséget kizáróan, a futurisztikus Heydar Aliyev Központ, de a Lángtornyok, a Szőnyegmúzeum és más épületek is hasonlóan innovatívak és inspirálóak. Azerbajdzsánban járva kötelező darabok!

A Kaszpi-tenger felfedezése

Azerbajdzsán több mint 500 km hosszú Kaszpi-tengeri partszakasszal rendelkezik. Bakutól mindössze 30 perces autóútra északról délre festői kilátás és számos napfényes strand várja a turistákat. Nyaranta az Absheron-félsziget aranyhomokos partszakasza rengeteg vendéget vonz a felejthetetlen tengerparti hangulatával.

Kalandok a nemzeti parkokban

A világ tizenegy éghajlati övezetéből kilenc megtalálható az országban, így Azerbajdzsán természeti sokszínűsége szinte páratlan. Az ország kilenc nemzeti parkja ritka állat- és növényvilággal rendelkezik, amelyet érdemes felfedezni.

Azerbajdzsán borai

A gyönyörű termőhelyekkel büszkélkedő Azerbajdzsán boripara, az ország muzulmán jellege ellenére, jelentős fellendülésen megy keresztül a napjainkban is. Az ország különböző szegleteiben egyre több borászatban készítenek világszínvonalú borokat hazai és nemzetközi fajtákból egyaránt. A fővárosban számos elegáns borbár kínálja a kiváló azeri nedűket.

Tea felsőfokon

A tea a vendégszeretet szinonimája Azerbajdzsánban, ahol a hagyományok szerint a vendég nem hagyhatja el az otthont anélkül, hogy meg ne kínálnák egy csészével. Az azerbajdzsáni teaszertartások az évszázadok során saját rítusokkal gazdagodtak. A teát egy különleges körte alakú pohárban szolgálják fel citrommal és cukorral, és gyakran finom mézzel, lekvárokkal és édességekkel kísérik. Az azeri tearítusnak az előkelő szállodáktól a csendes falusi teaházakig szinte mindenhol részesei lehetünk.

Kapcsolódó inspirációk:


Utazás: Azerbajdzsán csodái | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Ismerje meg Azerbajdzsán legszebb vidékeit, tartson velünk!

Utazás: azerbajdzsáni kisokos | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Íme néhány ártatlannak tűnő dolog, amit a külföldieknek mindenképpen kerülnie kell Azerbajdzsánban.

Utazás: Azerbajdzsán, a kézművesek paradicsoma | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Ismerje meg az azeri mesterek csodálatos munkáit, amelyeket a mai napig, hagyományos módokon készítenek.

Utazás: Azerbajdzsán ízei | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Izgalmas gasztronómiai kalandra csábítjuk, ezúttal a Kaukázus sokszínű konyháinak egyikébe kóstoltunk bele. Tartson velünk!

Utazás: Azerbajdzsán a tények tükrében | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Azerbajdzsán Eurázsia dél-kaukázusi régiójában fekszik. Számos természeti érték és kulturális kincs birtokosa. Ismerje meg közelebbről néhány érdekes tényen keresztül.

Georgia a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
Ősi települések, hófödte hegycsúcsok, buja természet, különleges gasztronómia, meleg vendégszeretet – csak néhány ok, amiért Georgiát érdemes felvennünk a bakancslistánkra.

Georgia első számú borvidéke - OTP Travel Utazási Iroda
A kaukázusi ország évezredes múltra visszatekintő szőlészeti hagyományokkal rendelkezik, így a borrajongók egyik kötelező úti célja. A legjobb hely a georgiai borok felfedezésére a Kakheti régió. Tartson velünk!

Georgia világörökségei - OTP Travel Utazási Iroda
Az UNESCO világörökségi listáján több, mint 1100 műemlék szerepel világszerte, ezek közül jó párat Georgiában találunk. A szellemi kulturális örökségek listáján is vannak georgiai szereplők.

Georgia csemegéi - OTP Travel Utazási Iroda
A georgiai konyha elképesztően gazdag, változatos és nagyon finom. A legkedveltebb finomságokat szedtük most csokorba.

Georgia kulturális kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
A különleges dallamoktól a 8000 éves borkészítés hagyományáig Georgia számos kulturális kincs birtokosa. Ismerje meg velünk ezt a páratlanul gazdag örökséget!

Isten megteremtette Grúziát, ők meg a bort - OTP Travel Utazási Iroda
Georgia (Grúzia) elképesztő hely, s az országnak mindene adott, hogy Európa új turistaparadicsoma legyen.

Grúzia, Top10 grúz étel | OTP Travel utazási iroda
Ezeket az ízeket egyszer ki kell próbálni!

Légies szépség - OTP Travel
Legszebb légikikötők ezúttal színtisztán építészeti szempontból

Üzbegisztán | Szamarkand | OTP TRAVEL Utazási Iroda
A mecseteiről és mauzóleumairól ismert Szamarkand Üzbegisztán legismertebb települése, egyúttal az ország második legnagyobb városa is.

Üzbég finomságok | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Ha Üzbegisztánba látogat, ezeket az egzotikus közép-ázsiai ízeket mindenképpen meg kell kóstolnia!

33 érdekes tény Üzbegisztánról | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Üzbegisztánban a turisták legkedveltebb programjai a tevetúrázás, a túrázás, a madármegfigyelés, a rafting és a síelés. Ezen kívül elárulunk még 32 érdekességet erről a fantasztikus országról.

Taskenti TOP - OTP Travel Utazási Iroda
Üzbegisztán a Közép-Ázsiát felfedezni vágyók egyre népszerűbb választása. Fővárosa, Taskent egy méltánytalanul alulértékelt város.

Kapcsolódó ajánlatok:


AZERBAJDZSÁN - GEORGIA – KAUKÁZUSI KÖRUTAZÁS

Azerbajdzsán, Grúzia
849 000 Ft-tól/fő

BORTÚRA GEORGIÁBAN

Grúzia
715 000 Ft-tól/fő

ÜZBEGISZTÁN ÖRÖKSÉGE

Üzbegisztán
849 000 Ft-tól/fő