Élmények a világ körül

Keresés

Libanon, ahol az extrém sportokat is kibpóbálhatja - OTP Travel Utazási Iroda
Ezek közül melyiket próbálná ki?

Libanon és az extrém sportok

Az extrém sport a komfortzónánkon kívül esik, amelyből nem egyszerű a kilépés, ám ha egyszer megtapasztaljuk, valószínűleg többször is vágyni fogunk az élményre. Az utazásaink során megannyi lehetőség jön velünk szembe, hogy kipróbálhassunk valami újat, valami olyat, amivel az adrenalinszintünket akár az egekbe tornázhatjuk. Libanonban vajon milyen lehetőségünk van a határaink feszegetésére?

Rafting

A kaland szerelmeseinek tökéletes úti cél a libanoni rafting pálya egyike, különösen azok számára, akik szeretik a vizet és a hozzá köthető vízi sportokat. A vadvízi evezés izgalmas, felejthetetlen és szórakoztató is egyben. Akik még csak most gondolkoznak a kipróbáláson, azoknak van egy jó hírünk, soha nem késő elkezdeni. Elméleti oktatás, majd speciális védőfelszerelés felvétele után kezdődhet is a kaland. A két legkedveltebb folyó a vadvízi evezés kedvelőinek: Al-Assi és a Litani folyó.

Libanon, kávéház - OTP Travel Utazási Iroda

Szörf

Noha Libanont nem feltétlenül szörfözési célpontként választják az emberek, népszerűsége és szubkultúrája egyre jobban növekszik. Míg a 70-es években az országban maximum 10 ember szörfözött, mára már több százan. A mediterrán partszakaszon fekszik egy tengerparti város, amelyet a helyiek csak "7 kilométeres játszótérnek" hívnak. A homokos strandjairól ismert Jiyeh strandváros ritkaság az ország hosszú, sziklás partvidékeihez képest. Libanonban három iskola működik szörfösök számára: a Batroun Water Sports Batrounban, a Board'n'Surf Byblosban és a Surf Libanon Jiehben. Egész évben jó hullámok vannak így bármikor a deszkára tudunk pattanni és átélhetjük azt a bizonyos „flow” érzést.

Libanon, kávéház - OTP Travel Utazási Iroda

Búvárkodás

Együtt lebegni egy rájával vagy a sok száz apró kicsi világító hallal, korallzátonyokat megcsodálni vagy akár az évtizedek óta a tenger mélyén pihenő hajó ablakán bekukkantani – igazán álomszerű, de akár valósággá is válhat. Az idő és a tér új értelmet kap a víz alatt. Odalent az idő nagyon gyorsan telik, egy óra csak pár percnek tűnik. Jó hír, hogy a súlytalan lebegés bizonyítottan stresszoldó hatással van az emberi szervezetére. Libanonban a búvárkodás rendkívül népszerű, körülbelül 25 merülési központ található a tengerpart mentén. Amire érdemes odafigyelni, hogy a palackos merüléshez előképzettség és orvosi vizsgálat szükséges. A sekélyebb partmenti részeken szabadtüdős búvárkodásra is van lehetőség.

Libanon, kávéház - OTP Travel Utazási Iroda

Sziklamászás

A sziklamászás az egyik legnépszerűbb extrém sport, a hobbi szint ma már szinte bárkinek elérhető. Ha arra törekszünk, hogy a lehető legtöbbet hozhassuk ki magunkból és a nyaralásunkból, akkor biztos, hogy a sziklamászást választjuk! Koncentráció, erőnlét, elszántság - ezekre biztos, hogy szükségünk lesz. Kezdőként is érdemes bármikor belevágni, ugyanis tapasztalt oktatókkal találhatjuk szembe magunkat Libanonban. A helyi természeti adottságok igen kedvezőek a sziklamászás szerelmeseinek. A legideálisabb időszak mászásra szeptembertől novemberig illetve márciustól júniusig tart.

Libanon, kávéház - OTP Travel Utazási Iroda

Kapcsolódó ajánlatok:


Sajnos nincs megfelelő találat. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket.

További ajánlatok:

Sajnos nincs megfelelő találat. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket.

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00