Élmények a világ körül

Keresés

Barcelonai tengerpart-mustra

 Barcelonai tengerpart-mustra | OTP Travel Utazási Iroda
Barcelona csábításának képtelenség ellenállni. A látnivalók mellett a városi és városkörnyéki strandok is fantasztikusak. Lássuk az élmezőnyt!

Barcelonai tengerpart-mustra

Barcelona napsütötte városa rengeteg élménnyel csalogat, pihenésképpen pedig tálcán kínálja a szebbnél-szebb tengerpartokat. Csokorba szedtük a legszebb városi strandokat és Barcelona környéki tengerpartokat, hogy könnyebb legyen a választás, hol szeretnénk kipihenni a rengeteg sétálást a katalán fővárosban.

Városon belül

Barceloneta Beach

Barcelonai tengerpart-mustra - OTP Travel Utazási Iroda
Ez a tengerpart Barcelona egyik legnyüzsgőbb partszakasza, azonban zsúfoltságát kompenzálja a számtalan kikapcsolódási lehetőség és a remek tengeri ételek felhozatala. A legkedveltebb helyeken friss tengeri herkentyűket kínálnak, még a helyiek is szívesen kiülnek a tengerparti éttermekbe, más néven chiringuitos-ba. Az úszás mellett különféle vízi sportokat is kipróbálhatunk, a szörfözés és a kite-ozás a legnépszerűbb sportok. Ez a pezsgő, élettel teli és könnyen megközelíthető strand tökéletes, ha közel szeretnénk lenni a város főbb látnivalóihoz.

Nova Icària Beach

Barcelonai tengerpart-mustra - OTP Travel Utazási Iroda
Több mint 400 méteres homokos partjával a Noca Icária partot tartják a város legnyugodtabb szegletének. Tökéletes választás családoknak, vagy ha piheni szeretnénk. Bár a strand csendes, számos remek étterem található itt, így a gasztronómia szerelmesei között is népszerű célpont. Barcelona egyik legváltozatosabban felszerelt strandja, pingpong asztal és röplabda pálya is várja a sportolni vágyókat.

Ocata Beach

Barcelonai tengerpart-mustra - OTP Travel Utazási Iroda
Barcelonától északra és mindössze fél órányi vonatútra találjuk az Ocata Beach érintetlen, nyugodt, gyönyörű aranyszínű homokos partszakaszát. Sokkal csendesebb, mint más strandok, az Ocata inkább békés kikapcsolódás helyszíne, kevésbé szórakozóhely. A hosszú és széles strand tágas, és kevesebb turistát vonz, mint a városhoz közelebbiek, így szépsége mellett igen háborítatlan is, mely nyáron igazi felüdülés, amikor máshol versenyezni kell a törülközőhelyért. Mint minden barcelonai strand, az Ocata Beach is bővelkedik az italokat és friss tengeri herkentyűket árusító chiringuitókban.

Bogatell Beach

Barcelonai tengerpart-mustra - OTP Travel Utazási Iroda
A Bogatell Beach-et a környék megfiatalítását célzó városrendezési terv részeként hoztak létre. Azt a nyugodtabb réteget vonzza, akik a pihenés mellett szívesen ping-pongoznak vagy sportolnak, azonban nem vágynak hangos zenére vagy nagy nyüzsgésre. 600 méteres hosszával kisebbnek számít, mint a népszerűbb partok, azonban tiszta és biztonságos.

Sant Sebastià

Barcelonai tengerpart-mustra - OTP Travel Utazási Iroda
Ez a strand van a legközelebb Barcelona délnyugati végéhez, több mint 1 kilométer hosszúságával az egyik leghosszabb part a városban. A La Barcelonetához hasonlóan itt is nagy a nyüzsgés az év nagy részében, különösen nyáron. Röplabdázhatunk, illetve extrém sportok kipróbálására is van lehetőség. Népszerűsége azt is jelenti, hogy rengeteg étkezési lehetőség van, így tökéletes hely az egész nap eltöltésére.

Mar Bella Beach

Barcelonai tengerpart-mustra - OTP Travel Utazási Iroda
A Mar Bella egy másik olyan strand, amelyet az olimpiai játékokhoz kapcsolódó városfejlesztés részeként hoztak létre. Sokkal nyugodtabb, mint La Barceloneta és Sant Sebastià, és ugyan némileg kevesebb a bár és az étterem, a Mar Bella mégis bővelkedik a vízi sportok lehetőségeiben, ahol szörfözni, kajakozni lehet. Kétszer akkora, mint Nova Icària, így rengeteg helyet kínál a napozásra, sportolásra vagy akár görkorcsolyázásra a gyönyörű sétányon.

A városon túl

Santa Susana

Barcelonai tengerpart-mustra - OTP Travel Utazási Iroda
A Barcelonától északra, autóbusszal kb. egyórás távolságra lévő hangulatos Santa Susana hagyományos hangulatával, kellemes szállodáival remek üdülőhely. Barcelona kb. egyórás vonatúttal érhető el, így a város is könnyűszerrel felfedezhető. Homokos tengerpartja több mint 2 kilométer hosszan húzódik. Zuhanyzókkal, vízimentőkkel, sétányokkal körbevett strandja ideális fürdőzési lehetőségeket tartogat.

Calella

Barcelonai tengerpart-mustra - OTP Travel Utazási Iroda
A jellegzetes spanyol városka, Calella Barcelonától északra nem csak szépséges tengerpartjaival, de kellemes hangulatával, történelmi épületeivel is lenyűgözi a tartalmas üdülésre vágyó utasokat. A strand nagyon közel található a városközponthoz és a régió legjobbjaként tartják számon. Röplabdapályák, kosárlabda és focipálya, part menti bárok várják a kikapcsolódni vágyókat. A stranddal párhuzamosan fut egy sétány, ahol koncertek, gyerekprogramok és tradicionális táncok szórakoztatják a turistákat a nyári szezonban. Barcelona vonattal és busszal is kb. egyórás távolságra van, így könnyen ötvözhetők a nagyváros és a bájos Calella élményei.

Sitges

Barcelonai tengerpart-mustra - OTP Travel Utazási Iroda
A világhírű filmfesztiváljáról és karneváljáról is nevezetes Sitges Barcelonától délnyugatra található s hangulata miatt gyakran nevezik a spanyolországi Saint-Tropez-nak is. Városának macskaköves utcái önmagában is lenyűgözőek, fehérre meszelt villái fotóért kiáltanak. Strandja és sétánya ideális a sétához, kerékpározáshoz, strandoláshoz. Barcelonától vonattal mindössze fél órányira fekszik, így könnyű megközelíteni.

Kapcsolódó inspirációk:


Dallamos desztinaciók, nyári utazás - OTP Travel Utazási Iroda
A nyár az utazás mellett a zenei fesztiválok ideje is.

Határtalan élmények | OTP Travel Utazási Iroda
Határok, melyek fantasztikus turisztikai látványosságok.

Gran Canaria legjobb strandjai | OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg Gran Canaria legszebb strandjait!

Tenerife éke: a Masca-völgy | OTP Travel Utazási Iroda
A Masca festői hegyvidéki falu északnyugat Tenerifén a Macizo de Teno hegységben. Egy hely, amit látni kell!

Tenerife teteje, a mesés Teide | OTP Travel Utazási Iroda
A Teide Nemzeti Park a Kanári-szigetek látogatóinak bakancslistáján az első helyen szerepel.

Kapcsolódó ajánlatok:


SPANYOLORSZÁG - TENGERPARTI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Spanyolország
204 000 Ft-tól/fő

KANÁRI-SZIGETEKI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Spanyolország
210 000 Ft-tól/fő

TENGERPARTI HÉTVÉGE BARCELONÁVAL

Spanyolország
249 000 Ft-tól/fő

KIRÁLYI MADRID

Spanyolország
329 000 Ft-tól/fő

SZILVESZTER BARCELONÁBAN

Spanyolország
369 000 Ft-tól/fő

ALUA BOCCACCIO****- ALCUDIA, MALLORCA

Spanyolország
419 000 Ft-tól/fő

OCCIDENTAL FUENGIROLA**** - FUENGIROLA, SPANYOLORSZÁG

Spanyolország
499 000 Ft-tól/fő

MELIA COSTA DEL SOL**** - TORREMOLINOS, SPANYOLORSZÁG

Spanyolország
569 000 Ft-tól/fő

IBEROSTAR SELECTION SANTA EULALIA IBIZA **** IBIZA

Spanyolország
599 000 Ft-tól/fő

ANDALÚZIA, ÜDÜLÉSSEL COSTA BLANCA TENGERPARTJÁN

Spanyolország
599 000 Ft-tól/fő

HOTEL DE MAR GRAN MELIÁ***** - MALLORCA

Spanyolország
869 000 Ft-tól/fő

GRAND PALLADIUM PALACE IBIZA RESORT & SPA ***** IBIZA

Spanyolország
895 000 Ft-tól/fő

GRAND PALLADIUM WHITE ISLAND RESORT & SPA ***** IBIZA

Spanyolország
960 000 Ft-tól/fő