Élmények a világ körül

Keresés

Izland kevéssé ismert gyöngyszemei

Izland kevéssé ismert gyöngyszemei  | OTP Travel Utazási Iroda
Fedezze fel Izland tömegturizmustól mentes szegleteit, a természet érintetlen és vad arcát. Csokorba gyűjtöttük a szigetország titkos szépségeit.

Izland kevéssé ismert gyöngyszemei

Izland több, mint Reykjavík, a Kék Lagúna és a Skogafoss vízesés. Bár ezeket a képeslapra illő helyszíneket nem szabad kihagyni, érdemes időt szakítani arra, hogy Izland néhány titkos helyét is meglátogassuk.
 

Ezek a tömegturizmustól mentes helyek remek alkalmat nyújtanak arra, hogy elmélyedjünk Izland természeti szépségében és érintetlenségében.

Fjallsarlon Glacier Lagoon

Izland kevéssé ismert gyöngyszemei - OTP Travel Utazási Iroda
A nagyobb és híresebb Jokulsarlon gleccserlagúnától csak egy rövid autóútra található a csillogó, jéghegyekkel teli Fjallsarlon gleccserlagúna. Izland egyik rejtett gyöngyszemeként kevesebb turistát fogad, így lehetőséged lesz elmerülni abban a nyugalomban és csendben, amit egy ilyen természeti csoda nyújt. Mint az ország sok más helyén, Fjallsarlonban is megtapasztalhatjuk a természet zabolázatlan erejét, elképesztő érzés hallani, ahogy a víz felszínét tarkító jéghegyek összecsapódnak és összetörnek.

Studlagil Basalt Canyon

Izland kevéssé ismert gyöngyszemei - OTP Travel Utazási Iroda
A Studlagil-kanyon tornyosuló bazaltoszlopokból áll, amelyek olyan érzetet keltenek, mintha egy fantasy regénybe csöppentünk volna. Az ég felé magasodó, fekete bazaltkőoszlopok nem ritkák Izlandon, azonban a Studlagil-kanyonban található a legtöbb ilyen absztrakt geometrikus megjelenésű kő, amely a híres Reynisfjara strandon is megtalálható. A kanyon szépsége és élénk kék színű vize garantáltan elvarázsol.

Heimaey Stave templom

Izland kevéssé ismert gyöngyszemei - OTP Travel Utazási Iroda
Az izlandi szárazföld déli partjainál található Westman-szigetek egyikének, Heimaey északi részén található a Heimaey Stave templom. A 2000-ben épült templomot északi stílusban építették, és ez az egyetlen teljesen fekete templom az országban. Még ha a színvilágát egy kicsit túlságosan is sötétnek találjuk el kell ismerni, hogy megérdemli, hogy Izland egyik legszebb templomának nevezzék! Ez a gyönyörű templom csak azért marad Izland rejtett gyöngyszeme, mert egy kisebb szigeten található.

Mulagljufur kanyon

Izland kevéssé ismert gyöngyszemei - OTP Travel Utazási Iroda
Izland másik rejtett szépségéhez mindenképpen megfelelő túrbakancsot kell húzni, hiszen az út teljes hossza majdnem 5 kilométer. Ez az egyik legszebb kanyon Izlandon, és ezt a fantasztikus túrát semmiképpen sem szabad kihagyni!

Nauthusagil vízesés

A Nauthusagil vízesés egy varázslatos hely Izlandon, amely komolyan veszi a „rejtett” minőségét. Izland déli részén, egy sziklás, mohával borított szakadékban fekszik, és ez nem egy olyan vízesés, melyet az útról könnyen észrevehetünk. Mivel a vízeséshez való megérkezés időbe telik, valamint sziklákon kell átmászni, vízben járni és köteleket használni, fel kell készülni megfelelő lábbelivel és némi vállalkozó szellemmel a felfedezéséhez.

Hjorleifshofdi

Izland kevéssé ismert gyöngyszemei - OTP Travel Utazási Iroda
A Hjorleifshofdi egy nagy, önálló sziklaalakzat, amely Vík városától keletre található. Körülbelül 220 méteres magasságával impozáns látványt nyújt. Bár sok turista gondolkodás nélkül elhajtana mellette, minden Star Wars-rajongónak érdemes megállnia, hiszen itt található a „Yoda-barlang” néven ismert barlang. Ez a becenév onnan ered, hogy közvetlenül a barlang főbejárata felett van egy másik nyílás, amely úgy néz ki, mint a bizonyos Jedi-mester sziluettje. A szikla körüli területet a 2016-os Star Wars: Zsivány Egyes című film nyitójeleneteiben is láthatjuk a filmvásznon.

Aldeyjarfoss

Izland kevéssé ismert gyöngyszemei - OTP Travel Utazási Iroda
Kicsit távolabb található a fő turistalátványosságoktól azonban mindenképpen érdemes időt szánni Aldeyjarfoss meglátogatására, mert valóban gyönyörű. Ez a hatalmas vízesés a Myvatn-tóba ömlik, amelyet a Studlagil-kanyonhoz hasonlóan fekete bazaltoszlopok vesznek körül. Az Aldeyjarfosshoz vezető úton el kell hajtani a nagyobb és ismertebb Godafoss mellett, így mindkét csodálatos vízesést megnézhetjük egy nap alatt.

Viking Village filmdíszlet

Izland kevéssé ismert gyöngyszemei - OTP Travel Utazási Iroda
Az izlandi rejtett gyöngyszemek listáján egy elhagyatott filmes díszlet is helyet kapott, melyet 2010-ben építettek, hogy egy régi viking falura hasonlítson. Bejárhatjuk a kis, fából készült, fűvel borított épületeket, ami a sziklás hegycsúcsokkal a háttérben fantasztikus fotózási helyszín biztosítanak.

Seydisfjordur templom

Izland kevéssé ismert gyöngyszemei - OTP Travel Utazási Iroda

Egy imádnivaló kis halászfaluban találjuk Izland másik legszebb templomát. A halványkék templom, amelyhez szivárványszínűre festett út vezet, színpompás színfoltja a város egyébként hangulatos látképének. A mögötte elterülő hegyekkel és a körülötte lévő fákkal képeslapra illő a táj.

Reykjanesviti

Izland kevéssé ismert gyöngyszemei - OTP Travel Utazási Iroda
A Reykjanes-félsziget déli pontján található a Reykjanesviti világítótorony, mely Izland legrégebbi világítótornya és fehér és vörös látképe ikonikusan kiemelkedik a festői tájból.

Kapcsolódó inspirációk:


Adrenalinfröccs | OTP Travel Utazási Iroda
A váratlanra várva, kalandortippek világutazóknak.

Walt Disney beájulna - OTP Travel Utazási Iroda
Helyek, melyek inkább tűnnek mesekönyv illusztrációnak, mint létező látványosságnak.

 Izland legszokatlanabb látnivalói | OTP Travel Utazási Iroda
Izland ikonikus látványosságait sokan ismerik, azonban a szigetországban számos szokatlan és meglepő látnivalóra is bukkanhatunk. Merüljön el velünk ebben a különleges világban!

A 10 legizgalmasabb látnivaló Reykjavíkban - OTP Travel Utazási Iroda
Izland fővárosa Reykjavík rengeteg izgalmas épülettel és kiállítással büszkélkedhet. Összeszedtük a 10 legérdekesebbet, fedezze fel velünk!

Izland lenyűgöző élővilága - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezzük fel Izland lenyűgöző élővilágát földön, vízen és levegőben. Parádés meglepetéseket tartogat, bárhova is kalandozzon tekintetünk!

Kapcsolódó ajánlatok:


IZLAND = KALAND - REPÜLJ ÉS VEZESS!

Izland
769 000 Ft-tól/fő

IZLAND - CSOPORTOS TENGERI HAJÓÚT

Izland
1 420 000 Ft-tól/fő