Élmények a világ körül

Keresés

Martinique legszebb strandjai

Martinique legszebb strandjai - OTP Travel Utazási Iroda

A francia Karib-térségben található Martinique szigete híres a gyönyörű strandjairól. A családokat teljes mértékben kiszolgáló strandoktól az érintetlen partszakaszokig mindent megtalálhatunk.

Martinique legszebb strandjai

 
A francia Karib-térségben található Martinique szigete híres a gyönyörű strandjairól. A családokat teljes mértékben kiszolgáló strandoktól az érintetlen partszakaszokig mindent megtalálhatunk.

Anse Noire (Les Anses d’Arlet)

Kiválóan alkalmas: búvárkodásra és a naplemente megcsodálására. Buja növényzet és kristálytiszta víz várja a látogatókat. Az Anse Noire-t vulkanikus eredetű homok borítja, az egyetlenként Martinique déli részén. Az Anse Noire-hez a parkolótól a mintegy 130 lépcsőfokot kell megtenni, ami néhány embert talán elriaszt. Pedig bőven megéri a rövidke túra!

Pointe Borgnèse (Le Marin)

A legtöbb turista által figyelmen kívül hagyott Pointe Borgnèse igazi vadregényes strand. A part eléréséhez néhány percet kell gyalogolni egy köves és meredek ösvényen, de jutalmul gyönyörű látványban lesz részünk, tiszta és nyugodt vízzel, finom homokkal és néhány árnyékot adó fával. Itt találjuk az egyik legszebb korallzátonyt a Karib-térségben, amit 2000 óta védett területként tartanak nyilván.

Martinique strandok: Anse Couleuvre- OTP Travel Utazási Iroda

Anse Couleuvre (Le Prêcheur)

Az Anse Couleuvre egy gyönyörű fekete homokos strand. Martinique északi részének rejtett gyöngyszeme a Pelée-hegy lábánál, magas sziklák között, trópusi erdővel. Az Anse Coleuvre-t rövid túrával lehet elérni, és talán éppen ez okból maradt viszonylag érintetlen. Útközben egy régi, elhagyatott rumszeszfőzde mellett haladunk el, mielőtt elérnénk a kókuszpálmákkal borított kis paradicsomot.

Grande Anse des Salines (Sainte-Anne)

A strand kiválóan alkalmas: úszásra vagy pihentető strandolásra. A Grande Anse des Salines (vagy Salines Beach) Martinique egyik leghíresebb strandja, és tökéletes, képeslapokat idéző környezetével az egyik legszebb is. Ilyen az a karibi tengerpart, amelyet mindannyian elképzelünk, türkizkék vízzel és hosszú, fehér homokos, kókuszpálmákkal szegélyezett szakaszokkal. A Grande Anse des Salines Martinique déli részén fekszik. A távolban látható a Gyémánt-szikla, és tiszta időben Saint Lucia szigete is.

Anse Mitan (Les Trois Ilets)

Az Anse Mitan a Trois-Ilets fő strandja. Gyönyörű partszakasz a nyugati oldalon, tiszta és nyugodt vízzel és keskeny, finom fehér homokos parttal. Ez az egyik legforgalmasabb martinique-i strand, köszönhetően a Fort-de-France-szal való jó hajós összeköttetésnek és az itt működő bároknak és éttermeknek.


Martinique strandok: Anse Michel - OTP Travel Utazási Iroda

Anse Michel (Cap Chevalier)

Az Anse Michel-t a sziget déli részén találjuk. Hosszú, finom homokos partszakasz amelyet pálmafák árnyékolnak. Egy hosszú korallzátony védi, kristálytiszta és sekély vize tökéletes a gyermekek számára is. A part mentén kis bárok és éttermek csábítanak, ahol megkóstolhatunk néhány helyi specialitást. 

Anse Dufour (Les Anses d’Arlet)

Az Anse Dufour az Anse Noire szomszédos strandja, de az Anse Noire-rel ellentétben itt a homok fehér. Az egyik legbájosabb martinique-i strand, amely egy régi halászfalu mellett fekszik. A látványt kis halászcsónakok színesítik, és két régimódi hangulatú éttermet is találunk itt.

Anse Céron (Le Prêcheur)

Az Anse Céron fekete homokos strand, vad és feltűnően szép. Martinique északi részén fekszik, és partjáról tiszta időben a közeli Dominika szigetére is átláthatunk. A tenger tiszta, de rossz idő esetén viharos lehet. Mint sok északi strandon, itt is gyorsan mélyül a víz, ezért a gyerekekre vigyázni kell.

Kapcsolódó inspirációk:


Martinique legjobb rumlepárlói - OTP Travel Utazási Iroda

Martinique szigete elválaszthatatlan a rumtól, az itt készült italokat világszerte nagyra értékelik. A szigeten elsősorban Rhum Agricole-t állítanak elő, amelyet cukornádlé lepárlásával nyernek.

Érdekes tények Martinique szigetéről - OTP Travel Utazási Iroda

Érdekes tények Franciaország tengeren túli tartományáról. Ismerte őket?

Kirándulások Martinique szigetén - OTP Travel Utazási Iroda

A fehér homokos strandokkal és mangrovefás rejtekhelyekkel tarkított partvidék és a különleges természeti környezet mindenkit kalandokra csábít.

Martinique varázslata - OTP Travel Utazási Iroda

A Karib-tenger virágaként emlegetett Martinique szigetén a nyár soha nem ér véget, miközben a francia és a karibi kultúra ellenállhatatlan keveréke felejthetetlen élményeket tartogat.

Martinique 10 csodája - OTP Travel Utazási Iroda

Martinique szigete számos kalandot kínál. Fedezze fel velünk a varázslatos sziget kincseit!

Guadeloupe legérdekesebb látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda

Hófehér, fekete és rózsaszín homokos strand is várja önt Guadeloupe-n. Ismerje meg a legszebb strandjait.

Guadeloupe legérdekesebb látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda

Tudjon meg minden érdekességet Guadeloupe szigetéről.

Guadeloupe legérdekesebb látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda

Guadeloupe lélegzetelállító természeti és kulturális kincsek otthona. Fedezze fel velünk ezt a karibi gyöngyszemet.

Guadeloupe gasztro - OTP Travel Utazási Iroda

A Karib-tenger szívében fekvő Guadeloupe nemcsak lenyűgöző strandjai és zöldellő tájai, hanem gazdag kulináris öröksége miatt is kiemelkedő.

Kapcsolódó ajánlatok:


MARTINIQUE – GUADELOUPE

Martinique,
1 427 000 Ft-tól/fő