Élmények a világ körül


Etna - OTP Travel Utazási Iroda
Hasznos tippek a csúcstámadáshoz.

Etna túra

Napsütötte tengerpartok, látványos tengerszintbeli különbségek, a robosztus Etna, és ínycsiklandó gasztronómiai remekek jellemzik a szigetet. A testes vörösborok és a likőrök hazája, ahol bármerre indulhatunk felfedezőútra, garantáltan kincsekre lelünk. Budapestről közvetlen repülőjárattal is megközelíthető, izgalmas kirándulási lehetőség kínálkozik Európa működő vulkánjára az Etnára, valamint hajóval a szomszédos, kénben gazdag Lipari és Vulcano szigetekre. Ha valóban kihívásokra vágyik, Szicília mellett hódítsa meg az Etnát is! Hasznos tippjeinkkel felvértezve felejthetetlen élményekben lehet része!

Európa legmagasabb működő vulkánja, 3329 méter magas, és cseppet sem egyszerű a meghódítása. Szerencsére a 2013-­ban az UNESCO Világörökség Bizottsága által természeti világörökségi helyszínné nyilvánított vulkán környezetében számos vállalkozás működik, amelyek kimondottan a csúcs meghódítására vágyó turisták segítségére specializálódtak. A vállalkozó kedvű felfedezőket egészen a központi kráter közelébe kísérik (persze nem a széléig, ez biztonsági okokból is lehetetlen), ahol egy kötélpálya segítségével tehetjük meg az utolsó lépéseket. A csúcsot két irányból közelíthetjük meg. Az Északi út, vagyis Mareneve Linguaglossától indul és a Pineta Ragabo erdőn keresztül jut el az 1800 méter magasan fekvő Piano Provenzana síközpontig. Innen 2300 méteres magasságig síliften lehet feljutni a legmagasabb látogatható pontig.

A Déli út (Strada dell'Etna), ami jóval kedveltebb a turisták között Nicolosin keresztül vezet Rifugo Sapienzáig, ahonnan kötélpályán vezet az út a Montagnola kúpig, ami 2507 méter magasságban fekszik. Utána 15 perces hegyi sétával érhető el a Piccola Rifugio turistaház. Itt már egészen a vulkán hátborzongató közelségében érezhetjük magunkat. A morajló heggyel a lábunk alatt csodálhatjuk meg biztonságos távolságból a működő lávaszökőkutakat. Jó időben egészen 2800 méteres magasságig fel lehet jutni, szervezett dzsiptúrák indulnak előre meghirdetett időpontokban.

Fontos információk az Etnához:
  • A túrákat szervező helyi cégektől hasznos kis kézikönyveket kap az utazó, amelyek érdemes a túra során szorgosan böngészni. Hasznos információkat találhatunk bennük a vulkán működéséről, a természeti környezetről, a helyi különleges növény-­ és állatvilágról.
  • A szervezetten induló túrák mindenki számára elérhetőek. A hegyi túrák kihívásaival azonban minden résztvevőnek számolnia kell. Bizonyos utak csak kimondottan jó kondícióban lévő utasoknak ajánlott.
  • A felszerelésnek alkalmazkodnia kell a helyi viszonyokhoz. A túracipő és a megfelelő felsőruházat elengedhetetlen.
  • A túraszervezők azt ajánlják, hogy az utazónál mindig legyen megfelelő mennyiségű ivóvíz és fényképezőgép vagy kamera mert felejthetetlen élményekkel gazdagodhatnak, amelynek legszebb pillanatait érdemes hosszabb távra is megőrizni.
  • A helyben lehetőség van speciális felszerelés igénybevételére, így trekking botok, sisakok és lámpák a helyszínen is bérelhetőek.
 

Kapcsolódó ajánlatok:


AZ ISMERETLEN SZICÍLIA - CSOPORTOS

Olaszország
349 000 Ft/fő -től

SZICÍLIA A BOROK SZERELMESEINEK - EGYÉNI KÖRUTAZÁS

Olaszország
359 000 Ft/fő -től

További ajánlatok:

RUSZTIKUS BIRTOK CHIANTI BORVIDÉKÉN

Olaszország
105 000 Ft/2 fő -től

BIRTOK FIRENZE KÖRNYÉKÉN Reggello

Olaszország
139 000 Ft/3 fős lakosztály -tól

RESIDENCE STELLA MARIS Pietra Ligure

Olaszország
142 000 Ft/apartman -tól

PARASZTHÁZ ORVIETO KÖRNYÉKÉN Monteleone d’Orvieto

Olaszország
159 000 Ft/apartman -tól

RÓMA - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Olaszország
169 000 Ft/fő -től

EGY RÉGI UDVARHÁZ Colle Val d’Elsa

Olaszország
176 000 Ft/apartman -tól

TOSZKÁNAI GASZTRO TÚRA ÍNYENCEKNEK - EGYÉNI

Olaszország
189 000 Ft/fő -től

PARASZTHÁZAK PISA KÖRNYÉKÉN Lari

Olaszország
215 000 Ft/apartman -tól

BIRTOK SAN GIMIGNANO FELETT

Olaszország
229 000 Ft/lakosztály -tól

HOTEL DEL LEVANTE**** FASANO, PUGLIA - OLASZORSZÁG

Olaszország
249 000 Ft/fő -től

NICOLAUS CLUB PRIME Il GABBIANO **** - MARINA DI PULSANO - PUGLIA

Olaszország
249 000 Ft/fő -től

OSTUNI ROSA MARINA RESORT**** - MARINA DI OSTUNI, PUGLIA - OLASZORSZÁG

Olaszország
265 000 Ft/fő -től

UNAHOTELS NAXOS BEACH

Olaszország
285 000 Ft/fő -től

LE AXIDIE HOTEL & RESORT **** - VICO EQUENSE

Olaszország
299 000 Ft/fő -től

HOTEL DEI PINI**** ALGHERO

Olaszország
310 000 Ft/fő -től

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00