Élmények a világ körül

Keresés

Kávészünet

Kávészünet - OTP Travel Utazási Iroda
Hét város – hét legendás kávéház. Tartson velünk egy különleges világ körüli kávéházi körutazásra a kávé világnapja alkalmából!

Kávészünet

Hét város – hét legendás kávéház. Tartson velünk egy különleges világ körüli kávéházi körutazásra a kávé világnapja alkalmából!
Legyen akár ristretto, espresso vagy latte, a jó kávéért milliók rajonganak világszerte. A kávé világnapját, a nemzetközi kávé-napot a legtöbb országban szeptember 29-én és október 1-én ünneplik. Ki otthon, ki kellemes kávéházi környezetben. Tartson egy kis kávészünetet és huppanjon le képzeletben valamelyik legendás kávéház puha foteljébe. Ünnepelje velünk a kávé világnapját hét különleges kávéházban tett képzeletbeli látogatással!
Kávészünet - OTP Travel Utazási Iroda

Antico Caffé Greco, Róma

> Kávészünet - OTP Travel Utazási Iroda
Mióta 1760-ban a Spanyol lépcsőnél megnyílt Róma legrégebbi – és a velencei Café Florián után Olaszország második legrégebbi – kávéháza, azóta kedvelt helye az íróknak és átutazó művészeknek. Nevét első tulajdonosáról, Nickről kapta, aki görög származású volt. A legendás kávézó vendége volt többek között Lord Byron, Henrik Ibsen, Percy Bysshe Shelley, Hans Christian Andersen, a közelben lakó John Keats, sőt, Casanova és Liszt Ferenc is. A „Görög” önmagában is különleges látnivaló, olyan, akár egy irodalomtörténeti múzeum. Márványasztalkák, vörös drapériák, antik bútorok idézik meg a régi kávéházi hangulatot. Az espresso is csodás, de ne lepődjünk meg a borsos árakon, melyekbe az is bele van kalkulálva, hogy a régi korok irodalmi hírességeivel „egy asztalnál” fogyaszthatjuk el frissítőnket. Árak: az espresso és a macchiato egyaránt 7 EURO-ba kerül. A „Greco” élmény otthon is kipróbálható: a kávézóból házhozszállítással rendelhetők a különleges pörkölésű és ízvilágú, „történelmi” kávéfajták.
Antico Caffé Greco, Via dei Condotti, 86, 00187 Roma RM, Italy http://anticocaffegreco.eu/en/

The Literary Café, Szentpétervár

> Kávészünet - OTP Travel Utazási Iroda
Stílusos és elegáns élmény vár Szentpéterváron arra, aki a városnézést megkoronázza az 1816-ban alapított, kétemeletes, ma is ragyogó Literary kávéházban tett látogatással. A Nyevszkij sugárút és a Mojka folyó találkozásánál lévő kávézónak és étteremnek egykor Dosztojevszkij, Csajkovszkij és Csernisevszkij is visszatérő vendége volt. A Literary volt Alexander Puskin utolsó étkezésének helyszíne 1837. január 27-én, mielőtt csupán 37 évesen egy párbajban halálát lelte. Az orosz költő emlékét mellszobra és viaszszobra is őrzi, s az étlapon kedvelt fogásai is megtalálhatók. A kristálycsillárok, a fényes drapériák arisztokrata hangulatot árasztanak, a betérő vendégek fehér kesztyűs kiszolgálásban részesülnek. Az emeleten fehér damasztba öltöztetett asztalok hívogatnak, a zongora a vasárnapi élőzenés estek főszereplője. A „Költő menüje” scsíből, pozsarszki kotlettből és vaníliás töltött aszaltszilvából áll, ára 1600 Rubel (kb. 25 USD).
The Literary Café, Russia, 191186, St. Petersburg, Nevsky prospect, 18. https://litcafe.su/en

Café Florian, Velence

> Kávészünet - OTP Travel Utazási Iroda
Az olasz kávézók koronázatlan királynője a velencei Florian, Itália és egyben Európa legrégebbi kávéháza, mely a városa egyik szimbóluma is. A legendás helyet 1720. december 29-én nyitotta meg Floriano Francesconi „Alla Venezia Trionfante” (Diadalmas Velence) néven, bár ügyfelei hamar átkeresztelték „Caffè Florian”-ra a szeretett tulajdonos után. A Szent Márk téri Procuratie Nuove árkádjai alatt megbúvó elegáns kávéház freskókkal díszített falai, arany stukkói eleganciát árasztanak, melyet csak tovább fokoznak a fess csokornyakkendős pincérek és a különleges műtárgyakat és kincseket tartalmazó privát gyűjtemény. Ragyogó vendégei közé tartozott többek között Goldoni, Lord Byron, Goethe, Proust, Dickens és Casanova is, kinek kedvenc „vadászterülete” volt a kávéház, mivel korának egyetlen olyan találkozóhelye volt, mely hölgyeket is vendégül látott. A Café Florianban ezüsttálcán kapjuk Velence egyik legfinomabb kávéját, s mellé víz és sütemény jár. A forró csokoládé a kávéház egyik specialitása, kihagyhatatlan kóstolni való. Árak: espresso 6,50 EURO, forró csokoládé 11,50 EURO.
Caffé Florian, Piazza San Marco, 57, 30124 Venezia VE, Italy (Biblioteca Nazionale Marciana) https://www.caffeflorian.com/en/

Caffe Reggio, Greenwich Village, New York

> Kávészünet - OTP Travel Utazási Iroda
Egy legendás hely Greenwich Village szívében, mely zöld ponyvás portáljával, otthonos berendezésével és kalandos történetével egy igazi ikon Manhattanben. Első tulajdonosa az olasz származású Domenico Parisi volt, neki köszönhető, hogy a Caffe Reggio 1927-ben New York-ban elsőként felvette kínálatába a klasszikus olasz capuccinót, melyet egy lenyűgöző, 1902-ben gyártott, csupa króm presszógéppel készítettek el. A belső tér az európai kávézókra emlékeztet, márványasztalkákkal, reneszánsz kori festményekkel és a híres korabeli eszpresszógéppel. A helyszín ismerősnek tűnhet akkor is, ha még nem jártunk itt, hiszen számtalan film, például a Keresztapa II. és a Serpico forgatási helyszíne volt. 1959-ben John F. Kennedy mondott beszédet az ajtaja előtt. Árai szolidak, kínálata kellemes, szendvicsekkel, desszertekkel, reggeli menüvel. Kitűnő hely akár egy esős, hűvös napon is egy forró ital mellett. A legendás capuccino 3,75 USD-ért kóstolható meg, mellé az amerikai sajttortát (5,25 USD) vagy az olasz canollit (4,25 USD) ajánljuk.
Caffe Reggio: 119 MacDougal Street in Greenwich Village, https://www.caffereggio.com/en/

Confeitaria Colombo, Rio de Janeiro

Kávészünet - OTP Travel Utazási Iroda
Festett üvegablakai, hatalmas üvegcsillárjai, díszes gyertyatartói, belga kristálytükrei, rózsafa vitrinjei, és olasz márvány pultjai a francia kávéházak ragyogását és a Belle Epoque korát idézik. A Confeitaria Colombónak nincs párja Rio de Janeiróban! Az 1854-ben alapított, két emeletes, tekintélyes méretű kávéház számtalan illusztris vendéget, költőket, művészeket, politikusokat és államfőket fogadott már. Látogatását tette itt 1922-ben I. Albert belga király, 1968-ban pedig II. Erzsébet angol királynő is. A Centro városrészben, a város szívében lévő hely a cariocák kedvelt találkozási pontja is, legyen szó akár gazdag reggeliről, ízletes ebédről vagy hangulatos vacsoráról. Az étel minőségi és bőséges választékú, a kávék és a sütemények fenomenálisak. Szombaton feijoada ebéd, a brazilok babbal, húsokkal főzött „nemzeti” étele kóstolható, melynek ára desszertekkel 99 Real (italok nélkül). Érdemes előre asztalt foglalni!
Rua Gonçalves Dias, 32 Rio de Janeiro, http://www.confeitariacolombo.com.br/

La Rotonde, Montparnasse, Párizs

> Kávészünet - OTP Travel Utazási Iroda
Az 1920-as évek Párizsában a délutáni kávézások gyakran csúsztak át esti koktélozásba, s ez nem egyszer megesett F. Scott Fitzgeralddal is, aki a bohém La Rotonde egyik törzsvendége volt akkortájt. A Montparnasse szívében lévő kávézót más művészeknek, Pablo Picassónak, Amedeo Modiglianinak, T.S. Elliottnak, Gertrude Steinnek, Ernest Hemingway-nek is kedvence volt. Belegondolni is borzongató, milyen lehetett az illusztris vendégseregtől nyüzsgő kávézó akkortájt! A különleges vendégek napjainkban is előszeretettel látogatják a La Rotonde-t, mint például Emmanuel Macron, aki 2017-ben itt ünnepelte kíséretével a francia elnökválasztás első fordulójának eredményeit. A La Rotonde amellett, hogy klasszikus kávéház, „brasserie” és étterem is, ahol a kávé mellett jóízű falatozásban is részük lehet a betérőknek. A montparnasse-i kávéház őrzi a régi idők hangulatát, de mégsem hivalkodó, egyszerűen csak nagyon francia és ezért olyan szerethető. Rendeljen kávét vagy egy pohár Kir Royalt és élvezze Párizs szépségét! Árak: espresso 3,5 EURO, Kir Royale 13 EURO.
La Rotonde, 105 Boulevard du Montparnasse, 75006 Paris, France, https://menuonline.fr/la-rotonde-montparnasse

New York Café, Budapest

Kávészünet - OTP Travel Utazási Iroda

A világ – hivatalosan kétszer is – legszebb kávéházával Budapest büszkélkedhet. A legendás New York Cafét 2011-ben és 2012-ben tüntette ki a U City Guide ezzel a címmel. A több mint 120 éves, többek között Hauszmann Alajos munkáját dicsérő, impozáns New York Palace épületében lévő csodaszép olasz reneszánsz stílusú történelmi kávéház nemcsak remek kávéval és süteményekkel, de időről időre irodalmi élményekkel is megörvendezteti a vendégeket. A varázslatos atmoszférájú hely neve ugyanis egybeforrt az irodalommal, mivel röviddel 1894-es megnyitása után művészek, költők és írók, mint Weöres Sándor, Babits Mihály, Gárdonyi Géza, Móricz Zsigmond népszerű találkahelyévé és inspiráló közegévé vált. Itt született meg többek között Molnár Ferenc örökbecsű regénye, A Pál utcai fiúk is. Gyönyörű freskók, kristálycsillárok, csavart márványoszlopok varázsolják fennköltté a miliőt, ahol könnyű elmerengeni egy jó kávé társaságában a szépség és az irodalom időtlen értékein. Árak: espresso 5,5 EURO, capuccino 8,5 EURO. Reggel 8.00 és 11.00 óra között ínycsiklandó reggeli menükből választhatnak a vendégek. New York Café, 1073 Budapest Erzsébet krt. 9-11., https://newyorkcafe.hu/

A cikkben szereplő menük és árak változhatnak.

Kapcsolódó inspirációk:


Franciaországi utazás: Bordeaux gasztronómia - OTP Travel Utazási Iroda
A franciaországi Bordeaux minden kétséget kizáróan a bor egyik világvárosa. Gasztronómiai kincsei között azonban akad még néhány, amelyet a városban járva meg kell kóstolnunk!

Franciaországi utazás: Bordeaux kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
A franciaországi Bordeaux a borok Mekkája: rangos château-k, pincészetek és még számtalan egyéb látnivaló felfedezésre vár. Bemutatjuk a város lés környéke csodáit!

Provence-­i ízorgia - OTP Travel Utazási Iroda
Három izgalmas, hamisítatlan provence­-i receptet mutatunk be.

Városi strandok - OTP Travel Utazási Iroda
Ahol a városnézés és a vízparti nyaralás tökéletesen összekapcsolható.

Hat város – hat film - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezzen fel hat csodaszép világvárost hat felejthetetlen filmmel!

Párizs - Disneyland, múzeumok, panoptikum - OTP Travel Utazási Iroda
Szeretnénk megmutatni a francia főváros legjobb helyszíneit, ahol kicsik és nagyok egyaránt kitűnően érezhetik magukat.

Párizs, a fények városa - OTP Travel Utazási Iroda
Párizsban este is sok izgalmas, érdekes látnivaló várja!

Marseille - A mediterráneum kapuja
Évezredeken átívelő történelmi hagyományokat, barátságos lakosokat, gazdag gasztronómiát kínál.

Kapcsolódó ajánlatok:


RÓMA - VÁROSLÁTOGATÁS DEBRECENBŐL

Olaszország
319 000 Ft-tól/fő

RÓMA - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Olaszország
349 000 Ft-tól/fő

NEW YORK - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
379 000 Ft-tól/fő

HAMPTON BY HILTON**** - RAS AL KHAIMAH

Egyesült Arab Emirátusok
389 000 Ft-tól/fő

RADISSON RESORT RAS AL KHAIMAH MARJAN ISLAND ****

Egyesült Arab Emirátusok
449 000 Ft-tól/fő

DOUBLETREE BY HILTON RESORT & SPA MARJAN ISLAND***** - RAS AL KHAIMAH

Egyesült Arab Emirátusok
449 000 Ft-tól/fő

THE COVE ROTANA RESORT***** - RAS AL KHAIMAH

Egyesült Arab Emirátusok
499 000 Ft-tól/fő

MÖVENPICK RESORT AL MARJAN ISLAND*****

Egyesült Arab Emirátusok
519 000 Ft-tól/fő

INTERCONTINENTAL RAS AL KHAIMAH RESORT AND SPA*****

Egyesült Arab Emirátusok
549 000 Ft-tól/fő

DÉL-OLASZORSZÁG TITKAI - PUGLIA

Olaszország
579 000 Ft-tól/fő

WALDORF ASTORIA***** - RAS AL KHAIMAH

Egyesült Arab Emirátusok
619 000 Ft-tól/fő

CATALONIA PLAYA MAROMA*****

Mexikó
690 000 Ft-tól/fő

MEERU ISLAND****

Maldív-szigetek
1 039 000 Ft-tól/fő

ADAARAN MEEDHUPPARU****

Maldív-szigetek
1 350 000 Ft-tól/fő

SHERATON MALDIVES FULL MOON RESORT & SPA

Maldív-szigetek
1 365 000 Ft-tól/fő

THE WESTIN MALDIVES MIRIANDHOO RESORT

Maldív-szigetek
1 445 000 Ft-tól/fő

VARU BY ATMOSPHERE*****

Maldív-szigetek
1 550 000 Ft-tól/fő

OBLU SELECT AT SANGELI*****

Maldív-szigetek
1 600 000 Ft-tól/fő

FAIRMONT MALDIVES*****

Maldív-szigetek
1 970 000 Ft-tól/fő