Élmények a világ körül

Keresés

A Monte Palota és trópusi kert

Mauritius vízalatti világa - OTP Travel Utazási Iroda
A XIX. század vége felé Madeira leggazdagabb családjai közül néhányan a Funchal külvárosában található szép birtokokon éltek.

A Monte Palota és trópusi kert

 A XVIII. században az angol konzul, Charles Murray megvásárolt egy ingatlant a templomtól délre, "Monte"-ban, és gyönyörű birtokká alakította át, amelyet akkor "Quinta do Prazer" - a gyönyör birtoka néven emlegettek. A XIX. század vége felé Madeira leggazdagabb családjai közül néhányan a Funchal külvárosában található szép birtokokon éltek. 
A Monte Palota és trópusi kert - OTP Travel Utazási Iroda
1897-ben Alfredo Guilherme Rodrigues megszerezte az előbb említett birtokot, és a Rajna folyó partján egykor látott paloták ihletésére palotaszerű rezidenciát épített, amelyet később "Monte Palace Hotel" néven szállodává alakított át. Ezt a szállodát jeles hazai és külföldi személyek látogatták, akik értékelték és élvezték ezt a pazar üdülőhelyet, amely lélegzetelállító kilátást nyújtott Funchalra és a természeti környezetre. Alfredo Guilherme Rodrigues 1943-ban hunyt el. Sajnos a családja nem folytatta a vállalkozását, ami a szálloda bezárásához vezetett. 1987-ben került a Monte Palace Hotel José Manuel Rodrigues Berardo vállalkozó birtokába. Így jött létre a "Monte Palace Madeira".
A Monte Palota és trópusi kert - OTP Travel Utazási Iroda
A megvásárlása óta a "Monte Palace Madeira" újjáalakult és különböző országokból származó egzotikus növényekkel ültették be, többek között Dél-Afrikából származó cikádokkal és proteákkal, Belgiumból származó azáleákkal, és a madeirai erdők őshonos növényeivel, páfrányokkal, cédrusokkal. A kertet a meglévő tavakba Koi-halak telepítésével is gazdagították, valamint két további, 300 000 liter víz befogadására alkalmas tavat is építettek. Ezek kifinomult szűrőrendszert és víztisztítót tartalmaznak, vegyszerek használata nélkül, amelyek egészséges élőhelyet biztosítanak a halak számára, amelyek élvezetes színpompát nyújtanak a látogatóknak. 
A Monte Palota és trópusi kert - OTP Travel Utazási Iroda
A kertet címerekkel, térkövekkel, ablakokkal, fülkékkel, pagodákkal, Buddhákkal, a világ különböző részeiről származó lámpásokkal, valamint kőből készült szobrokkal díszítették. A kertben sétálva megcsodálhatjuk a híres kerámiacsempe-gyűjteményt, a 166 terrakotta mázas csempéből álló, "A portugálok kalandja Japánban" című táblát és a Portugália történetét ábrázoló 40 táblából álló csoportot, amely a királyságok és a köztársaságok legfontosabb eseményeit tartalmazza. 
A Monte Palota és trópusi kert - OTP Travel Utazási Iroda

Kapcsolódó inspirációk:


Portugália, avagy a luzitán melankólia - OTP Travel Utazási Iroda
Portugáliában a fővároson kívül is számlatan pazar helyet nézhetünk meg vagy kaphatunk lencsevégre.

5 kihagyhatatlan hely Madeirán - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg a portugál Madeirát, Európa egyik legkedveltebb szigetét!

Porto – ahol mindig jó lenni! - OTP Travel Utazási Iroda
Portó azonnal elvarázsolja az utazókat.

Porto titkai - OTP Travel Utazási Iroda
Portóban lenni különleges élmény és a város titkos szegleteit megismerve pár nap után már igazi tripeirosnak – portói lakosnak – érezheti magát az ember.

Portugál bor és kultúra - OTP Travel Utazási Iroda
Portugália a világ 6. legnagyobb bortermelője.

Családi kalandok Lisszabonban - OTP Travel Utazási Iroda
Lisszabont az elmúlt években többször a legjobb városi úti céljának választották, tökéletes döntés gyerekekkel is. Irány Portugália legnagyobb városa családdal, gyerekekkel!

Csábító családi úti cél: Portugália | Faro - OTP Travel Utazási Iroda
Portugália családbarát úti cél. Ideális nyaralóhely a zajosabb gyerek társaságok és a nagyobb családok számára egyaránt. Ezúttal Faro városában és környékén kalandozunk.

Madeirai hírességek - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerjék meg Madeira jelenleg talán leghíresebb szülöttét, ikonikus látni- és kóstolni valóit, melyek nélkül nem lehet teljes a madeirai utazás.

Mauritius vízalatti világa - OTP Travel Utazási Iroda
Íme néhány a legkülönlegesebb látnivalók és élmények közül, amelyeket Funchalban érdemes megtekinteni-megtapasztalni.

Mauritius vízalatti világa - OTP Travel Utazási Iroda
Felejthetetlen panoráma tárul elénk a hegyek szívében fekvő kis falvakra, a legmagasabb hegycsúcsokra, vagy Madeira legszebb strandjaira.

Top 3 portugál sertéshús étel - OTP Travel Utazási Iroda
A húsimádók figyelmébe ajánlunk három olyan sertéshúsból készült fogást, amelyet Portugáliában járva, feltétlenül ki kell próbálni!

Portugália | Top 5 SPA Lisszabonban - OTP Travel Utazási Iroda
A lisszaboni fürdők többsége luxusszállodák területén található, ám ezek gyógyfürdők nem csak a szállodák vendégei számára látogathatóak.

Kapcsolódó ajánlatok:


KÖRUTAZÁS DÉL-PORTUGÁLIÁBAN

Portugália
érdeklődésre

PORTUGÁLIA TITKAI – REPÜLJ ÉS VEZESS!

Portugália
459 000 Ft-tól/fő

MADEIRA - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Portugália
469 000 Ft-tól/fő

DÉL-PORTUGÁLIA – REPÜLJ ÉS VEZESS!

Portugália
469 000 Ft-tól/fő

EZERARCÚ PORTUGÁLIA

Portugália
549 000 Ft-tól/fő

THE CLIFF BAY***** - FUNCHAL, MADEIRA

Portugália
658 000 Ft-tól/fő

SAVOY PALACE***** - FUNCHAL, MADEIRA

Portugália
742 000 Ft-tól/fő

REID’S PALACE, A BELMOND HOTEL***** - FUNCHAL, MADEIRA

Portugália
1 027 000 Ft-tól/fő