Élmények a világ körül

Keresés

Phuket 10 legszebb tengerpartja

Galápagos világa: Floreana-sziget OTP Travel Utazási Iroda
Összegyüjtöttük a 10 legszebb partot, ahol bátran a habokba vethetjük magunkat.

Phuket 10 legszebb tengerpartja

Phuket idilli nyaralóhely, mely gyönyörű tengerpartjairól híres. A szigeten közel 30 tengerpart található, melyeknek hangulata, homokja, felszereltsége teljesen eltérő. Ekkora választék mellett érthetően mindenki a legjobbra vadászik. Segítünk választani, csokorba gyűjtöttük a 10 legszebb partot, ahol bátran a habokba vethetjük magunkat. 

Kata Beach

Phuket 10 legszebb tengerpartja - OTP Travel Utazási Iroda
Kata Beachen minden megtalálható: gyönyörű puha homok, gyengéden ringatózó pálmafák, tiszta víz, jó szörfözési és sznorkelezés lehetőség és fantasztikus nyugodt légkör várja az ide érkezőket. Északi végén tradicionális, színes hosszúfarkú hajók horgonyoznak, a közelben gyakran találunk néhány olcsó étel- és italárust, míg a déli végén a tengerparti szállodák és éttermek, valamint a Surf House izgalmas flow rider parkja található. A körülbelül 1,5 kilométer hosszú Kata Beach általában nem túl zsúfolt.

Freedom Beach

Phuket 10 legszebb tengerpartja - OTP Travel Utazási Iroda

A 300 méter hosszú Freedom Beach Phuket egyik legszebb fehér homokos strandja, amely egy érintetlen, lakatlan sziget elszigeteltségét nyújtja, de étteremmel és strandszékekkel is rendelkezik. Itt nincsenek a szokásos jet-skik, siklóernyősök és vándorló árusok, akik zaklatnának amíg lazítunk, így a legjobb egyensúlyt jelenti a nyugalom és a csend között, a kényelem feláldozása nélkül. Csak tradicionális csónakkal lehet megközelíteni, vagy egy meredek gyalogösvényen lehet lejutni egy dombon.

Kata Noi

Phuket 10 legszebb tengerpartja - OTP Travel Utazási Iroda
Kata Noi a Kata Beach szomszédja – neve szó szerint azt jelenti, hogy "kis Kata Beach"-. Kata Noi alig 700 méter hosszú, de elképesztően gyönyörű hely. A homok és a tenger itt a legszebb, a környező éttermek pedig Phuket legjobbjai közé tartoznak. A part mentén csak néhány szálloda található, de ezek is a legjobbak közé tartoznak. Sokkal csendesebb hely, mint az északabbra fekvő nagy testvére, sokkal békésebb és nyugodtabb légkörrel rendelkezik, miközben ugyanolyan remek szörfözési és búvárkodási lehetőségeket kínál. 

Ya Nui Beach

Phuket 10 legszebb tengerpartja - OTP Travel Utazási Iroda
Ya Nui Phuket egyik legkisebb strandja, mégis elképesztően népszerű a méretéhez képest. Teljes hossza kevesebb, mint 200 méter, L alakú ívben fut végig. A part gyönyörű homokkal és tengerrel rendelkezik és lenyűgöző tájat kínál, közvetlenül a Windmill Viewpoint alatt helyezkedik el. A strand sziklás kiemelkedése ikonikus és a sznorkelezés szerelmeseinek is remek lehetőségeket tartogat. Kis mérete ellenére a közeli éttermek, árusok és szálláslehetőségek jó választéka áll rendelkezésre. 

Surin Beach

Phuket 10 legszebb tengerpartja - OTP Travel Utazási Iroda
Az egykor népszerű Surin Beach egykor Phuket számos legjobb strandklubjának és egy nyüzsgő helyi piacának adott otthont, a kifinomult szórakozás fellegvára volt. Ez napjainkra kicsit átalakult, de a strand megőrizte nyers természeti szépségét, a fákkal szegélyezett puha fehér homokkal és a tiszta trópusi tengerrel. A 800 méter hosszú strand továbbra is nagyon népszerű, és Phuket legexkluzívabb szállodáinak, üzleteinek és éttermeinek ad otthont. 

Paradise Beach

A neve magáért beszél - földi Paradicsom! Kevesebb mint 200 méter hosszú, középen egy kis sziklás kiemelkedéssel, ami technikailag 2 stranddá választja a helyet. A Patong közelében lévő apró öböl nyugodt vizű szinte egész évben. A szép fehér homokot bólogató pálmafák árnyékolják, amelyek úgy festenek, mintha egyenesen egy nyaralási prospektus címlapjáról kerültek volna ide. Mivel a Paradise Beach Club otthona, a kis öbölben nagyszerű létesítmények, többek között éttermek, bárok, tengeri kajakbérlés és még sok minden más várja az ide érkezőket. Ez a hely ad otthont Phuket egyetlen Koh Phangan-stílusú tengerparti partijának is. 

Nai Harn Beach

Phuket 10 legszebb tengerpartja - OTP Travel Utazási Iroda
A 660 méter hosszú Nai Harn strand egykor csendes és eldugott hely volt Phuket déli végén. Napjainkban egyre többen fedezik fel szépségét és egyre népszerűbbé válik. Ennek ellenére, az öböl viszonylag kis méretének és a szinte közvetlenül a strand mögött található nagy tónak köszönhetően nem esett áldozatául túl nagy fejlesztéseknek, így megőrizte csendes varázsát. A puha homok és az itt állomásozó vízimentők, valamint a lassan mélyülő víz miatt családbarát strand, a közelben pedig számos szálloda, üzlet és étterem található. Szelesebb napokon a kite-szörfözésre is jó hely. 

Bangtao Beach

Phuket 10 legszebb tengerpartja - OTP Travel Utazási Iroda
A 6 kilométer hosszú Bangtao Phuket egyik leghosszabb strandja. Ezen a szakaszon a sziget legjobb szállodái, éttermei és strandklubjai találhatók, így mindenféle látogató és helyi lakos számára népszerű hely. Bár a táj talán nem olyan festői, a homok pedig nem olyan puha, mint Phuket néhány más nevezetes strandján, Bangtao még mindig Phuket egyik legjobb strandja, köszönhetően a közeli látnivalók sokféleségének és a puszta méretének. Ez egyszerűen azt jelenti, hogy itt soha nem olyan nehéz találni egy csendes helyet, ahol élvezhetjük a nyugalmat és a csendet.

Patong Beach

Phuket 10 legszebb tengerpartja - OTP Travel Utazási Iroda
Phuket legjobb strandjainak listája nem lehet teljes Patong említése nélkül. Kétségtelenül a sziget legnépszerűbb partszakasza, a strandról azonban elmondható, 2,5 kilométeres hosszában általában nagy a nyüzsgés, ez a legélénkebb részre a szigetnek. A strand mögötti város számos nagyszerű étteremnek és szállodának ad otthont, valamint Phuket éjszakai életének legjavának, míg maga a strand szép homokkal rendelkezik, és rengeteg látnivalót és tevékenységet kínál. 

Karon Beach

Phuket 10 legszebb tengerpartja - OTP Travel Utazási Iroda
A Karon-part azzal a különlegességével került fel a listára, hogy finom és puha homokja különleges hangot ad ki a talpunk alatt, amikor sétálunk rajta. 3,3 kilométeres hosszúságával ez Phuket harmadik leghosszabb strandja. A déli végének nagy részét gyönyörűen szegélyezik a pálmafák, az északi felén pedig röplabdahálók és tengerparti éttermek találhatók. A tenger itt nagyon könnyen megközelíthető, bár az előszezonban erős hullámveréséről ismert. A strand teljes hosszában gyakorlatilag nincsenek sziklák, így bátran vethetjük be magunkat a vízbe, anélkül, hogy aggódni kelljen, hogy felsértjük a lábunkat. 

10+1 érdekesség Baliról - OTP Travel Utazási Iroda
A balinéz kultúra számtalan érdességet tartogat. Tudta mit jelent a Nyepi vagy a Tri Hita Karana? Ismerje meg közelebbről ezt a különleges világot!

Bali legszebb természeti látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Bali rengeteg természeti szépséget tartogat. A rizsföldek mellett, lenyűgöző vízeséseket, vulkánokat, föld alatti barlangokat fedezhetünk fel az Istenek szigetén.

Bali legszebb rizsföldjei - OTP Travel Utazási Iroda
Bali fő látványosságai a varázslatosan szép rizsföldek. Ismerje meg a sziget legjobb fotó helyszíneit!

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Bali a családdal is hatalmas élmény hiszen számtalan izgalmas, természetközeli kikapcsolódási lehetőséget tartogat. Fedezze fel a legígéretesebb programokat!

Bali a művészek paradicsoma - OTP Travel Utazási Iroda
A balinéz művészetek több évezredes múltra tekintenek vissza. A festészet, fafaragás vagy a textilek megmunkálása fontos szerepet tölt be a helyiek mindennapjaiban.

Kapcsolódó ajánlatok:


VILÁGÖRÖKSÉGEK JAPÁNBAN

Japán
érdeklődésre

DÉL-KOREA FELFEDEZÉSE

Dél-Korea
érdeklődésre

THAIFÖLD - KAMBODZSA KÖRUTAZÁS

Thaiföld
érdeklődésre

THAIFÖLD, KOH SAMUI ÉS DUBAI

Thaiföld
érdeklődésre

TAJVAN - ANGOL NYELVŰ IDEGENVEZETÉSSEL

Kína
érdeklődésre

RAVINDRA RESORT JOMTIEN BEACH****

Thaiföld
349 000 Ft-tól/fő

BALI WINA HOLIDAY VILLA Kuta

Indonézia
377 000 Ft-tól/fő

RENAISSANCE PATTAYA RESORT & SPA*****

Thaiföld
419 000 Ft-tól/fő

GRAND MIRAGE RESORT AND THALASSO BALI Nusa Dua

Indonézia
479 000 Ft-tól/fő

HOTEL NIKKO BALI BENOA BEACH RESORT****+

Indonézia
479 000 Ft-tól/fő

SRÍ LANKA LEGJOBBJAI – HOSSZABBÍTÁSI LEHETŐSÉGGEL A MALDÍV-SZIGETEKEN

Srí Lanka
499 000 Ft-tól/fő

AMARI PHUKET****+

Thaiföld
515 000 Ft-tól/fő

MESÉS NEPÁL - ANGOL NYELVŰ IDEGENVEZETÉSSEL

Nepál
525 000 Ft-tól/fő