OTP Travel direkt: +36 1 486 6600
otptravel@otptravel.hu
OTP Travel Utazási Iroda
Minden utazó rémálma a hosszú csatlakozás egy repülőtéren. Bemutatjuk mivel is töltheti el idejét a világ legjobb légikikötőjében.

Szingapúri szuperreptér

Minden utazó rémálma a hosszú csatlakozás egy repülőtéren. Ha elolvassa írásunkat, álma lesz egy hosszú csatlakozás a szingapúri Changi reptéren. Bemutatjuk mivel is töltheti el idejét a világ legjobb légikikötőjében.

A természet megnyugtató ereje

A szingapúri nemzetközi repülőtér az egyik legforgalmasabbnak számít, de ez nem azt jelenti, hogy mindössze egy rideg acél-, és üvegépítmény lenne. Mindhárom terminálon valami különleges kertben barangolhatunk, melyeket természetesen a helyi vonat, a Sky Train köt össze.

Az 1-es terminál tetőtéri kaktuszkertjében több,mint 100 kaktusz és pozsgás növény található, eredetüket nézve afrikai és amerikai fajták. A 2-es terminálra egy csipetnyi Toszkánát sikerült varázsolni egy 500 töves napraforgóligettel, innen nézhetjük a fel-, és leszálló gépeket.

Szingapur szuperrepter - OTP TRAVEL utazási iroda

Továbbra is ezen a terminálon maradva egy orchideakertben is múlathatjuk az időt, ritka fajták és hibridek mellett természetesen nem hiányzik Szingapúr nemzeti virága, a Vanda Miss Joaquim. Mondanunk sem kell, hogy a reptérnek saját orchideafajtája is van, a Dendrobium Changi Airport névre keresztelt fajta.

Ha marad még idő a gép indulásáig, akkor a 3-as terminálon pillangókert várja az utazókat.40 trópusi faj 1000 színes példánya repked itt az illatos virágok és dús zöldek között, a 6 méteres vízeséssel díszített csarnokban.

Balinéz úszómedence

Egy-egy tengerentúli járaton bizony elgémberedik az ember, a csatlakozóra már érdemes felfrissülten felszállni. Nincs is jobb módja ennek, mint egy kis mártózás az 1-es terminál teraszán található medencében. Az Ambassador Transit Hotel vendégeinek ingyenes, de egy csekély díj (12€) ellenében bárki igénybe veheti a szolgáltatást. A jegy megváltásával nem csak a medencét, de a jacuzzit is használhatjuk, természetesen törölközőt is adnak és egy üdítő is jár a frissítő pancsolás mellé.

Szingapur szuperrepter - OTP TRAVEL utazási iroda

Sikerfilmek non stop

Több órát kéne valahogy elütni a következő gépre várva? Egy jó kis hollywoodi sikerfilm és már el is repült az idő. A szingapúri reptéren két 24 órán át nyitva tartó mozi is található, természetesen ingyen látogatható mindkettő. A 3-as terminálon lévőben a legújabb kasszasikereket vetítik, míg a 2-esen a Fox prémium mozicsatorna kínálatából válogatnak.

Szingapur szuperrepter - OTP TRAVEL utazási iroda

A bennünk élő gyermeknek

Bár a légitársaságok mindent megtesznek kényelmünk érdekében, egy hosszú repülőút alatt a legtürelmesebb utazó is „becsavarodik”. Ilyenkor irány a 3-as terminál, ahol „kicsavarodhatunk” a világ legmagasabb reptéri csúszdáján.

TheSlide@ egyébként Szingapúr legmagasabb csúszdája is egyben, melyről 6mps sebességgel tekereghetünk lefelé. Két kikötés van mindösszesen a használatához: min 130, max. 200 cm magasság; és bármely reptéri vámmentes boltban elköltött 10 szingapúri dollár (kb. 7€) A blokkal a 3-as terminál első emeletén lévő információs pulthoz kell menni, itt adják ki a belépőt.

Szingapur szuperrepter - OTP TRAVEL utazási iroda

Digitális szórakoztatás

A mai igényeknek megfelelően a 2-es terminál egy többfunkciós szórakoztatóközponttal várja az utasokat. Ingyen játszhat az egész család az Xbox 360Kinect konzolokon, az MTV részlegen 130 cm-es képernyőkön futnak a legújabb videoklippek, a hang csúcs. De van itt Playstation 3 is, ahogy egy kisebb vetítőterem is.

Szingapur szuperrepter - OTP TRAVEL utazási iroda


Helyi ínyencségek, kiváló street-food kínálat

A 3-as terminálon a délkelet-ázsiai konyha legjavát kínálja a számtalan kis étkezde. A 60-as évek hangulatában kialakított kioszkokban megkóstolhatjuk a szingapúri ételkülönlegességeket. A maláj és kínai gyökerekkel rendelkező helyi gasztronómia méltán lett világhírű, érdemes betérni egy wokban készült finomságra.

Ingyenes szingapúri városnézés

Ha legalább 5,5 óra van a két járat között, akkor kár lenne kihagyni az ingyenes városnézést. Minden nap 6 alkalommal indítanak 2,5 órás programot, melynek során megismerhetik ezt a csodás metropoliszt. Ehhez mindösszesen útlevélre, beszállókártyára és egy regisztrációra van szükség. A regisztrációs pult a tranzit területén található, így nincs szükség az országba való egyéni belépésre! A regisztráció a túra előtt egy órával zárul, a csoport együtt megy a határőrséghez a vezető kíséretében. A 2-es és 3-as terminálon is lehet regisztrálni,a jelentkezés érkezési sorrendben történik. Indulási időpontok:9.00,11.30,14.30,15.30,18.00,19.30 Szingapúr nyüzsgése, semmihez sem hasonlítható hangulata e rövid idő alatt is rabul fogja ejteni

Szingapur szuperrepter - OTP TRAVEL utazási iroda

Kreatív városok - OTP Travel Utazási Iroda
az UNESCO exkluzív listájáról szemezgettünk

Walt Disney beájulna - OTP Travel Utazási Iroda
Helyek, melyek inkább tűnnek mesekönyv illusztrációnak, mint létező látványosságnak.

Tibet titkai
érdekességek a világ tetejéről

Mióta megindult a légiforgalom Budapest és Peking között, sokkal egyszerűbb megismerni ezt misztikus országot.  

Ilyen nincs, és mégis van - OTP Travel
furcsa státuszú országok

Kapcsolódó ajánlatok:


BALI SOL BEACH HOUSE BENOA Tanjung Benoa

Ország: Indonézia
126 000 Ft/fő -től

ANGKOR FELFEDEZÉSE – EGYÉNI KÖRUTAZÁS ANGOL IDEGENVEZETÉSSEL

Ország: Kambodzsa
159 000 Ft/fő -től

JÁVA KISKÖRÚT - EGYÉNI KÖRUTAZÁS

Ország: Indonézia
162 000 Ft/fő -től

SUN ISLAND**** HOTEL

Ország: Maldív-szigetek
197 000 Ft/fő -től

BALI - ÍZEK, IMÁK, SZERELMEK NYOMÁBAN - EGYÉNI KÖRUTAZÁS

Ország: Indonézia
209 000 Ft/fő -től

ADAARAN MEEDHUPPARU**** HOTEL

Ország: Maldív-szigetek
319 000 Ft/fő -től

MALAJZIA - EGYÉNI KÖRUTAZÁS

Ország: Malajzia
398 000 Ft/fő -től

ÜZBEGISZTÁN ÖRÖKSÉGE - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Ország: Üzbegisztán
399 000 Ft/fő -től

További ajánlatok:

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
09:00 - 17:30