Élmények a világ körül

Keresés

Bahama-szigetek csodái - OTP Travel utazási iroda
Karib-térségében terül el a gyönyörű természeti adottságokkal megáldott Bahama-szigetek.

Bahama-szigetek csodái

A közép-amerikai Karib-térségében terül el a gyönyörű természeti adottságokkal megáldott Bahama-szigetek. Több mint 700 szárazföldi terület és 2000 korallzátony alkotja az utazási desztinációként elhíresült szigetcsoportot.

A főváros, Nassau az apró, de mégis jelentős Új-Providence-szigeten fekszik. A várost több, mint 274 ezren lakják, amely az ország lakosságának 70%-t teszi ki. Egyben kulturális központként is üzemel, a számos történelmi jelentőségű helyszín mellett rengeteg múzeum, bár, étterem, vízi élménypark és a Karib-térségre jellemző sok-sok ékszerbolt is megtalálható. Az ékszerek ebben a térségben nagyon kedvező árban kaphatóak, így számos turista szánja el magát itt tartózkodása alatt egy bevásárlásra.

Bahama-szigetek csodái - OTP Travel utazási iroda

Nassau utcáin vagy a Bahamák más pontjain járva számos kulináris élményben lehet részünk. A helyi konyha nagyon közkedvelt, meghatározó elemei– érthető okoknál fogva – a sokszínű tengeri ételfajták. Kagylók, languszták fogyasztása a legjellemzőbb, illetve találkozhatunk rengeteg halkülönlegességgel is. Szintén klasszikus bahamai ételnek számít a borsós rizs, a hagymával és fűszerekkel ízesített sült sajtos makaróni, a krumplisaláta, a cole slaw és az úgynevezett Johnny Cake, ami a nevével ellentétben nem egy tortakülönlegességet, hanem egy egyszerű, édes lepényszerűséget takar. Emellett az olyan italokat is érdemes kipróbálni, mint a Switcha limonádé, vagy a SkyJuice koktél.

Bahama-szigetek csodái - OTP Travel utazási iroda

A Bahamák egyik legérdekesebb látnivalója azonban nem a fővároshoz köthető. Az úgynevezett Disznó-strand (Pig Beach) a világon teljesen egyedülálló jelenségnek számít. Ahogy a neve is mondja, az Exuma-sziget egyik strandját vízben úszkáló, homokban fetrengő és a turisták kedvencévé váló disznók lepik el. Az, hogy pontosan hogyan kerültek oda, a mai napig nem tisztázott, azonban a legvalószínűbb, hogy az 1990-es években, a közeli Stanley Cay-ről helyezték át őket mai helyükre a lakosok. A sziget mára már lakatlanná vált, a körülbelül 20-25 disznót pedig a közelebbi szigetekről átjáró helyiek és a turisták etetik.

Bahama-szigetek csodái - OTP Travel utazási iroda

Ezen kívül még számos szemkápráztató helyszínre ellátogathatunk, mint például az Atlantic Paradise Island „luxussziget”, ami kaszinókat és egy óriás kiterjedésű víziparkot is tartalmaz, a rózsaszín tengerparti homokjáról ismert Harbour-sziget, a világ harmadik legnagyobb korallzátonyát körbefogó Andros-sziget, vagy a világ egyik legszebb strandjává választott Treasure Cay Beach. A Bahamákon belüli utazásra több alternatíva is létezik, a legelterjedtebb módszer a különféle hajókkal és csónakokkal való átkelés a szigetek között. Emellett van kifejezett „légitaxi” is, melynek segítségével az egész szigetcsoport gyorsan és kényelmesen végigjárható.

Bahama-szigetek csodái - OTP Travel utazási iroda

A Bahama-szigetek tehát egészen egyedi élményt hordoznak magukban, viszont hűen tükrözik a Karibi-térség meseszép világát is. Az utazás élményét a kifejezetten kedves lakosság is csak fokozni tudja, melynek 80%-a a turizmusban dolgozik. Bármerre is utazunk tehát a Bahamákon, a fantasztikus látványban és a jó hangulatban nem lesz hiányunk.

 

Kapcsolódó ajánlatok:


MELIA INTERNACIONAL HOTEL VARADERO*****

Kuba
458 000 Ft-tól/fő

SOL VARADERO BEACH**** ADULTS ONLY

Kuba
715 000 Ft-tól/fő

SOL PALMERAS VARADERO****

Kuba
739 000 Ft-tól/fő

HOTEL MELIA VARADERO*****

Kuba
759 000 Ft-tól/fő

PARADISUS VARADERO RESORT & SPA*****

Kuba
799 000 Ft-tól/fő

THE REEF PLAYACAR RESORT & SPA****

Mexikó
849 000 Ft-tól/fő

BAHIA PRINCIPE GRAND PUNTA CANA*****

Dominikai Köztársaság
919 000 Ft-tól/fő

További ajánlatok:

Sajnos nincs megfelelő találat. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket.

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00