Élmények a világ körül

Keresés

Az 5 legjobb program Malaga városában

Az 5 legjobb program Malaga városában | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Aki ezt a tüzes spanyol desztinációt választja úticélul, az egy olyan vibráló, fiatalos várost ismerhet meg, ahol a szenvedélyes andalúz életmód átitatja a mindennapokat.

Az 5 legjobb program Malaga városában

Malaga a Costa del Sol napsütötte partvonalán helyezkedik el, ahol szinte egész évben élvezhetjük a jó időt.
 

Aki ezt a tüzes spanyol desztinációt választja úticélul, az egy olyan vibráló, fiatalos várost ismerhet meg, ahol a szenvedélyes andalúz életmód átitatja a mindennapokat. Itt látta meg a napvilágot a kikötőváros legtöbbet emlegetett alakja a világszerte ismert festőművész, Pablo Picasso. Fedezzük fel a város képeslapra illő utcáit és nyüzsgő piacait, ismerjük meg történelmét és kóstoljuk meg az andalúz gasztrokülönlegességeket. Csokorba gyűjtöttük a legjobb programokat és helyeket, hiszen a strandolás és napsütés mellett izgalmas építészeti nevezetességeket, érdekes múzeumokat és kirándulási lehetőségeket kínál Spanyolország hatodik legnagyobb városa.

1. Töltsünk egy reggelt a trópusi „dzsungelben” - La Concepción botanikus kert

Az 5 legjobb program Malaga városában - OTP Travel Utazási Iroda
Az 1885-ben létrehozott botanikus kert Európa legnagyobb szubtrópusi növénygyűjteményének ad otthont. Eredetileg a nemesek magánkertjei kaptak itt helyet, de a területet az évek során sokszor bővítették és csinosították. Így alakult ki a fotókon leggyakrabban látható híres kilátópontja, mely Malaga városára és a türkizkék tengerre néz. A 23 hektáros zöldterületet végül 1994-ben nyitották meg a nagyközönség előtt. A híres pálma sétányon andalogva, vagy a fekete bambusz erdőben barangolva kikapcsolódhatunk a város nyüzsgéséből és zavartalanul élvezhetjük a csendes, természetközeli élményt.

2. Gyalogtúra a király ösvényén - Caminito del Rey

Az 5 legjobb program Malaga városában - OTP Travel Utazási Iroda
A lélegzetelállító útvonalat 1901-ben kezdték el építeni a Chorro és a Gaitanejo vízeséseknél készülő vízerőművek építkezésén dolgozó munkások számára, az építőanyagok és élelmiszerek szállításának gördülékenyebbé tétele érdekében. Az utat később azok a karbantartók használták, akik a csatorna ellenőrzéséről és tisztításáról gondoskodtak. 1921-ben XIII. Alfonz spanyol király is végigment rajta a Conde del Guadalhorce védőgát felavatásakor, ekkor kapta az út a „Királyok útja” elnevezést. Az impozáns mészkőhegy oldalában futó eredeti útvonalat az időjárás és sziklaomlások megviselték, így az ösvényt hosszú évekre lezárták. Ennek ellenére számtalan kalandvágyó turista szökött be az igen veszélyes területre, sokszor az életüket kockáztatva ezzel. A nagy érdeklődést látva úgy döntöttek a helyi önkormányzatok, hogy egy új, könnyebben járható, biztonságosabb útvonalat építenek az eredeti felett, melyet 2015-ben adtak át. A 2.9 kilométer hosszú látványosságot Malaga városából vonattal érhetjük el legkönnyebben. A csoportos túrákra érdemes előre jegyet váltani, hiszen népszerű turisztikai desztináció, így könnyen előfordulhat, hogy a helyszínen nincsen aznapra szabad időpont.

3. A mór erődítmény – Alcazaba

Az 5 legjobb program Malaga városában - OTP Travel Utazási Iroda
A mór erődítmény a 8. században épült, bár számos részét a 11. században építették hozzá. A malagai Alcazaba eredetileg a város kormányzóinak palotája volt és több mint 100 toronyból, valamint három palotából állt és három védőfala közül kettő ma is áll. A nagy erőd szép kertjei és varázslatos kilátása miatt Malaga első számú látnivalói között van.

4. A helyi Sagrada Familia - A La Manquita katedrális

Az 5 legjobb program Malaga városában - OTP Travel Utazási Iroda
Malaga óvárosában találjuk azt a lélegzetelállító katedrálist, mely az 1528 és 1782 közötti időszakban épült. A barcelonai Sagrada Familiához hasonlóan a katedrális szintén befejezetlen, hiszen a tervezett két torony helyett végül csak egy készült el. Nevét is innen kapta, a „La Manquita„ ugyanis azt jelenti, hogy félkarú. A katedrális egyik legszembetűnőbb jellegzetessége az építészeti stílusok keveredése, mely nem meglepő, ha figyelembe vesszük azt, hogy 254 éven át épült. Építészeti jegyeiben a reneszánsz alapok mellé gótikus, barokk és neoklasszicista stíluselemek párosulnak.

5. Gasztro élmények tárháza - Plaza de la Merced

Az 5 legjobb program Malaga városában - OTP Travel Utazási Iroda
A város egyik igazán élettel teli, lüktető központja a Plaza de la Merced, ahol Picasso szülőháza és egy múzeum is található. Esténként a tér megtelik élettel és a helyi bárok asztalainál megannyi fiatal és idős, turista és helyi élvezi a remek borokat, valamint a jellegzetes andalúz tengeri ételeket. A főníciai behatás miatt a szárított sonkák és sózott, szárított halkülönlegességek szintén népszerű csemegék és remek borkorcsolyák. Élvezzük a Plaza de la Merced terének nyüzsgését valamelyik koktélbár, vagy étterem hangulatos teraszán ücsörögve.

Kapcsolódó inspirációk:


Gaudí remekműve, a Sagrada Familia | OTP Travel Utazási Iroda

Ismerje meg Valencia hogyan egyesíti a hagyományt és az innovációt, hogy egy élhetőbb és fenntarthatóbb jövő felé haladjon.

A Művészetek és Tudományok Városa | OTP Travel Utazási Iroda

A valenciai művészetet, tudományt és szórakozást ötvöző futurisztikus épületegyüttes az emberi kreativitás és innováció bizonyítéka.

Valenciai gótikus örökségei | OTP Travel Utazási Iroda

A valenciai gótikus épületek a régió művészi és mérnöki képességeit bizonyítják.

Gaudí remekműve, a Sagrada Familia | OTP Travel Utazási Iroda

Az ősi történelem és a modern innováció lenyűgöző keverékével ez a magával ragadó város minden utazó számára felejthetetlen élményeket tartogat.

Gaudí remekműve, a Sagrada Familia | OTP Travel Utazási Iroda

Amikor a spanyol konyha ikonikus ételeit emlegetjük, kevés fogás hasonlítható a híres valenciai paella ínycsiklandó élvezetéhez.

Andalúzia csillagai - OTP Travel Utazási Iroda
Andalúzia vagy ahogy sokan nevezik, Spanyolország nagyasszonya. Andalúziában utazni annyi, mint belelátni Spanyolország lelkébe.

Barcelona csemegéi - OTP Travel Utazási Iroda
Madridot öröm felfedezni, mert a történelmi gyöngyszemektől és a világszínvonalú művészeti alkotásokig a különleges gasztronómiai élményekig ezernyi csodát kínál.

Bacelona, te bájos! - OTP Travel Utazási Iroda
Barcelona tökéletes úti cél. Ha először látogat el ide, a következő látnivalók feltétlenül kerüljenek fel a megnézendők listájára.

Kapcsolódó ajánlatok:


KANÁRI-SZIGETEKI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Spanyolország
210 000 Ft-tól/fő

SPANYOLORSZÁG - TENGERPARTI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Spanyolország
257 000 Ft-tól/fő

TENGERPARTI HÉTVÉGE BARCELONÁVAL

Spanyolország
269 000 Ft-tól/fő

SEVILLAI VÁROSLÁTOGATÁS – ANDALÚZ HANGULATOK

Spanyolország
369 000 Ft-tól/fő

KIRÁLYI MADRID

Spanyolország
379 000 Ft-tól/fő

EUROSTARS MALAGA****

Spanyolország
389 000 Ft-tól/fő

MALLORCAI HÉTVÉGE

Spanyolország
399 000 Ft-tól/fő

MEDITERRÁN VALENCIA

Spanyolország
399 000 Ft-tól/fő

BARCELO MALAGA****

Spanyolország
419 000 Ft-tól/fő

SZILVESZTER BARCELONÁBAN

Spanyolország
449 000 Ft-tól/fő

OCCIDENTAL FUENGIROLA**** - FUENGIROLA, SPANYOLORSZÁG

Spanyolország
449 000 Ft-tól/fő

ALUA BOCCACCIO****- ALCUDIA, MALLORCA

Spanyolország
489 000 Ft-tól/fő

MELIA COSTA DEL SOL**** - TORREMOLINOS, SPANYOLORSZÁG

Spanyolország
499 000 Ft-tól/fő

HOTEL RIU BRAVO****

Spanyolország
549 000 Ft-tól/fő

HOTEL RIU PLAYA PARK****

Spanyolország
579 000 Ft-tól/fő

IBEROSTAR SELECTION SANTA EULALIA IBIZA **** IBIZA

Spanyolország
619 000 Ft-tól/fő

LINDNER GOLF RESORT****- MALLORCA

Spanyolország
629 000 Ft-tól/fő

GRAN HOTEL MIRAMAR GL***** - MALAGA

Spanyolország
659 000 Ft-tól/fő

ANDALÚZIA, ÜDÜLÉSSEL COSTA DEL SOL TENGERPARTJÁN

Spanyolország
679 000 Ft-tól/fő

GRAND PALLADIUM WHITE ISLAND RESORT & SPA ***** IBIZA

Spanyolország
939 000 Ft-tól/fő

További olaszországi ajánlatok:


Sajnos nincs megfelelő találat. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket.