Élmények a világ körül

Az 5 legjobb program Malaga városában

Az 5 legjobb program Malaga városában | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Aki ezt a tüzes spanyol desztinációt választja úticélul, az egy olyan vibráló, fiatalos várost ismerhet meg, ahol a szenvedélyes andalúz életmód átitatja a mindennapokat.

Az 5 legjobb program Malaga városában

Malaga a Costa del Sol napsütötte partvonalán helyezkedik el, ahol szinte egész évben élvezhetjük a jó időt. Aki ezt a tüzes spanyol desztinációt választja úticélul, az egy olyan vibráló, fiatalos várost ismerhet meg, ahol a szenvedélyes andalúz életmód átitatja a mindennapokat. Itt látta meg a napvilágot a kikötőváros legtöbbet emlegetett alakja a világszerte ismert festőművész, Pablo Picasso. Fedezzük fel a város képeslapra illő utcáit és nyüzsgő piacait, ismerjük meg történelmét és kóstoljuk meg az andalúz gasztrokülönlegességeket. Csokorba gyűjtöttük a legjobb programokat és helyeket, hiszen a strandolás és napsütés mellett izgalmas építészeti nevezetességeket, érdekes múzeumokat és kirándulási lehetőségeket kínál Spanyolország hatodik legnagyobb városa.

1. Töltsünk egy reggelt a trópusi „dzsungelben” - La Concepción botanikus kert

Az 5 legjobb program Malaga városában - OTP Travel Utazási Iroda
Az 1885-ben létrehozott botanikus kert Európa legnagyobb szubtrópusi növénygyűjteményének ad otthont. Eredetileg a nemesek magánkertjei kaptak itt helyet, de a területet az évek során sokszor bővítették és csinosították. Így alakult ki a fotókon leggyakrabban látható híres kilátópontja, mely Malaga városára és a türkizkék tengerre néz. A 23 hektáros zöldterületet végül 1994-ben nyitották meg a nagyközönség előtt. A híres pálma sétányon andalogva, vagy a fekete bambusz erdőben barangolva kikapcsolódhatunk a város nyüzsgéséből és zavartalanul élvezhetjük a csendes, természetközeli élményt.

2. Gyalogtúra a király ösvényén - Caminito del Rey

Az 5 legjobb program Malaga városában - OTP Travel Utazási Iroda
A lélegzetelállító útvonalat 1901-ben kezdték el építeni a Chorro és a Gaitanejo vízeséseknél készülő vízerőművek építkezésén dolgozó munkások számára, az építőanyagok és élelmiszerek szállításának gördülékenyebbé tétele érdekében. Az utat később azok a karbantartók használták, akik a csatorna ellenőrzéséről és tisztításáról gondoskodtak. 1921-ben XIII. Alfonz spanyol király is végigment rajta a Conde del Guadalhorce védőgát felavatásakor, ekkor kapta az út a „Királyok útja” elnevezést. Az impozáns mészkőhegy oldalában futó eredeti útvonalat az időjárás és sziklaomlások megviselték, így az ösvényt hosszú évekre lezárták. Ennek ellenére számtalan kalandvágyó turista szökött be az igen veszélyes területre, sokszor az életüket kockáztatva ezzel. A nagy érdeklődést látva úgy döntöttek a helyi önkormányzatok, hogy egy új, könnyebben járható, biztonságosabb útvonalat építenek az eredeti felett, melyet 2015-ben adtak át. A 2.9 kilométer hosszú látványosságot Malaga városából vonattal érhetjük el legkönnyebben. A csoportos túrákra érdemes előre jegyet váltani, hiszen népszerű turisztikai desztináció, így könnyen előfordulhat, hogy a helyszínen nincsen aznapra szabad időpont.

3. A mór erődítmény – Alcazaba

Az 5 legjobb program Malaga városában - OTP Travel Utazási Iroda
A mór erődítmény a 8. században épült, bár számos részét a 11. században építették hozzá. A malagai Alcazaba eredetileg a város kormányzóinak palotája volt és több mint 100 toronyból, valamint három palotából állt és három védőfala közül kettő ma is áll. A nagy erőd szép kertjei és varázslatos kilátása miatt Malaga első számú látnivalói között van.

4. A helyi Sagrada Familia - A La Manquita katedrális

Az 5 legjobb program Malaga városában - OTP Travel Utazási Iroda
Malaga óvárosában találjuk azt a lélegzetelállító katedrálist, mely az 1528 és 1782 közötti időszakban épült. A barcelonai Sagrada Familiához hasonlóan a katedrális szintén befejezetlen, hiszen a tervezett két torony helyett végül csak egy készült el. Nevét is innen kapta, a „La Manquita„ ugyanis azt jelenti, hogy félkarú. A katedrális egyik legszembetűnőbb jellegzetessége az építészeti stílusok keveredése, mely nem meglepő, ha figyelembe vesszük azt, hogy 254 éven át épült. Építészeti jegyeiben a reneszánsz alapok mellé gótikus, barokk és neoklasszicista stíluselemek párosulnak.

5. Gasztro élmények tárháza - Plaza de la Merced

Az 5 legjobb program Malaga városában - OTP Travel Utazási Iroda
A város egyik igazán élettel teli, lüktető központja a Plaza de la Merced, ahol Picasso szülőháza és egy múzeum is található. Esténként a tér megtelik élettel és a helyi bárok asztalainál megannyi fiatal és idős, turista és helyi élvezi a remek borokat, valamint a jellegzetes andalúz tengeri ételeket. A főníciai behatás miatt a szárított sonkák és sózott, szárított halkülönlegességek szintén népszerű csemegék és remek borkorcsolyák. Élvezzük a Plaza de la Merced terének nyüzsgését valamelyik koktélbár, vagy étterem hangulatos teraszán ücsörögve.

Kapcsolódó inspirációk:


Alghero – az ezerarcú „kis Barcelona” - OTP Travel Utazási Iroda
Algheronak, a középkori szardíniai kisvárosnak sikerült megőriznie sajátos arculatát, hangulatát annak ellenére, hogy nyáron igazi üdülőparadicsommá változik.

Kanári-szigetek mustra – melyik az ideális választás számunkra? | OTP Travel Utazási Iroda
Fedezzük fel Tenerife eldugott gyöngyszemeit, a tömegturizmustól mentes, csendesebb szegleteit.

Kanári-szigetek mustra – melyik az ideális választás számunkra? | OTP Travel Utazási Iroda
Melyik az ideális választás számunkra?

Spanyolország, Kanári-szigetek | Gran Canaria strandok | OTP Travel utazási iroda
Ismerje meg Gran Canaria legszebb strandjait!

Spanyolország, Kanári-szigetek | Masca-völgy, Tenerife | OTP Travel utazási iroda
A Masca festői hegyvidéki falu északnyugat Tenerifén a Macizo de Teno hegységben. Egy hely, amit látni kell!

Spanyolország, Kanári-szigetek | Teide Nemzeti Park, Tenerife | OTP Travel utazási iroda
A Teide Nemzeti Park a Kanári-szigetek látogatóinak bakancslistáján az első helyen szerepel.

Spanyolország, Kanári-szigetek | Ten-Bel, Tenerife | OTP Travel utazási iroda
Ten-Bel, a Costa del Silencio-n épült üdülőkomplexum egykor Tenerife ragyogó csillaga volt.

Spanyolország, Kanári-szigetek | sajtok | OTP Travel utazási iroda
A Kanári-szigetek nem csak a kiváló borairól, különleges banánjáról, de a sajtjairól is híres.

Kapcsolódó ajánlatok:


SPANYOLORSZÁG - TENGERPARTI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Spanyolország
78 000 Ft/fő -től

KANÁRI-SZIGETEKI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Spanyolország
160 000 Ft/fő -től

TENGERPARTI HÉTVÉGE BARCELONÁVAL

Spanyolország
199 000 Ft/fő -től

OCCIDENTAL FUENGIROLA**** - FUENGIROLA, SPANYOLORSZÁG

Spanyolország
299 000 Ft/fő -től

MELIA COSTA DEL SOL**** - TORREMOLINOS, SPANYOLORSZÁG

Spanyolország
329 000 Ft/fő -től

PORTÓTÓL SANTIAGO DE COMPOSTELÁIG

Portugália
439 000 Ft/fő -től

GRAN HOTEL MIRAMAR GL***** - MALAGA

Spanyolország
459 000 Ft/fő -től

VINCCI SELECCIÓN ALEYSA HOTEL BOUTIQUE & SPA***** - BENALMADENA, SPANYOLORSZÁG

Spanyolország
489 000 Ft/fő -től

További olaszországi ajánlatok: