Élmények a világ körül

Keresés

Tenerife gyöngyszemei

Kanári-szigetek mustra – melyik az ideális választás számunkra? | OTP Travel Utazási Iroda
Fedezzük fel Tenerife eldugott gyöngyszemeit, a tömegturizmustól mentes, csendesebb szegleteit.

Tenerife gyöngyszemei, ahol elkerülheted a tömeget

„Vannak helyek, amelyeknek már puszta említése vándorkedvvel tölti el a szívünket.” – vetette papírra Hans Christian Andersen. Remek példa erre a Kanári-szigetek, mely hosszú időn át az Óvilág térképének egyik legtávolabbi pontja volt. Egyedülálló kultúrája, valamint változatos tájai – a gyönyörű strandoktól kezdve a hófödte hegycsúcsokon át – a Kanári-szigeteket, különösen Tenerifét, a legnépszerűbb turisztikai célpontok közé emelte. A Marokkó partjaitól nem messze fekvő szigetcsoport a Spanyol Királyságot alkotó 17 autonóm közösség egyike és a szárazföldtől elszakadva olyan különleges hangulat és kultúra elegyedik itt, melynek gyökerei a spanyol és észak afrikai berber kultúrára vezethető vissza. Felejthetetlen élményekért kalandozzunk kicsit távolabb a jól ismert tengerparti üdülőhelyektől és népszerű víziparkoktól, élvezzük Tenerife eldugott gyöngyszemeit, fedezzük fel a tömegturizmustól mentes, csendesebb szegleteit.

Tenerife vadregényes strandjai

Tenerife gyöngyszemei, ahol elkerülheted a tömeget | OTP Travel Utazási Iroda
A sziget déli strandjai, mint például a Playa de las Américas és Los Cristianos sok turistát vonzanak, ezért a tengerparton élő helyiek észak felé veszik az irányt, ha napozni vagy fürdőzni szeretnének. A legszebb északi strandok annyira félreesőek, hogy valójában sok esetben kiépített út sincs, mely odavezet. Az északkeleti Playa de Antequera a helyiek szerint Tenerife legjobb strandja, ám a gyönyörű part megközelítése csak 2-3 órás gyalogtúrával, vagy egy rövidebb hajóúttal lehetséges Igueste de San Andrés városából. A paradicsomi hangulatú part megéri az erőfeszítést, az érintetlen fekete homok, a barlangok és sziklaalakzatok látványa minden ide érkezőt lenyűgöz. Akkor sem kell elkeseredni, ha kevésbé vagyunk a túrázás és hajókázás megszállottjai, hiszen Playa de Benijo és a Playa de las Gaviotas csendes partjai egy rövid sétával megközelíthetőek a kijelölt parkolóból. Mindkét strandról felejthetetlen naplementét csodálhatunk meg, ahol a part ikonikus sziklái éles kontrasztot rajzolnak a narancssárga horizonton.

A Teide csúcshódítása

Tenerife gyöngyszemei, ahol elkerülheted a tömeget | OTP Travel Utazási Iroda
A Teide-ről túlzás lenne azt állítani, hogy szerényen megbújik a sziget egyik szegletében, hiszen 3718 méteres magasságával Spanyolország legmagasabb hegycsúcsa - valamint a harmadik legmagasabb vulkán a világon -, ennek ellenére mégis akad egy pontja, ahova viszonylag kevesen jutnak fel. Sok millió évvel ezelőtt ennek a vulkánnak a kitörése formálta Tenerifét olyan szépségűvé, mely napjainkban mágnesként vonzza az utazni vágyókat, s az ide érkezőknek a hegy meghódítása szinte biztosan szerepel a bakancslistáján. A legtöbb turista a könnyebbik utat, a felvonót választja, azonban ha kevésbé népszerű, természetközeli élményt szeretnénk, akkor gyalogszerrel is meghódíthatjuk a hegycsúcsot. A felvonó kiindulópontjától öt órás gyaloglással juthatunk el a 3555 méteren elhelyezkedő felső állomásig, a „La Rambleta”-ig. Innen mindössze 500 méterrel feljebb magasodik a valódi hegycsúcs a Pico del Teide, melynek megmászásához külön engedély szükséges. Naponta összesen 200 ember juthat csak fel a vulkán hegycsúcsára, így érdemes előre tervezni és beszerezni a szükséges papírokat.

Punta de Teno

Tenerife gyöngyszemei, ahol elkerülheted a tömeget | OTP Travel Utazási Iroda
Punta de Teno Tenerife legnyugatibb csücskében helyezkedik el, festői világítótornya és drámai sziklaalakzatai annyira sok turistát vonzottak az elmúlt években, hogy 2017-ben változtatásokat vezettek be a part törékeny ökoszisztémájának megóvása érdekében. Szerencsére nem zárták le teljesen a turisták előtt a környéket, viszont – gépjárművel nem - csak kerékpárral és tömegközlekedéssel közelíthető meg.

A Masca-öböl és a Los Gigantes sziklák

Tenerife gyöngyszemei, ahol elkerülheted a tömeget | OTP Travel Utazási Iroda
A sziget nyugati csücskében megbúvó Masca városa népszerű kirándulóhely. Vonzerejét főleg annak köszönheti, hogy a perui Machu Picchu-hoz hasonlóan egy hatalmas sziklaóriás alatt épült fel ez a hegyi település. A kisvárost ugyan sokan ismerik, azonban a Los Gigantes nevű sziklaóriásokkal határolt Masca-öblöt viszonylag kevesen tűzik bakancslistájukra. Nem véletlenül, hiszen az eldugott partot csak a vízen át, hajóval vagy kajakkal lehet megközelíteni Santiago del Teide városkájából indulva. Amennyiben a szerencse is mellénk szegődik, akkor a sétahajózás alatt megpillanthatjuk a közeli vizekben élő rövid szárnyú, gömbölyűfejű delfineket, akik Tenerife és a közeli La Gomera szigete között élnek a világon a legnagyobb számban.

Anaga Rural Park

Tenerife gyöngyszemei, ahol elkerülheted a tömeget | OTP Travel Utazási Iroda
Nem csupán homokos partok és vulkanikus hegyek tarkítják Tenerife szigetét, hanem olyan hatalmas zöldterületek is, mint az Anaga Rural Park, mely 2016 óta az UNESCO Bioszféra Rezervátum része. A babérlombú erdő több, mint 1900 fajnak ad otthont, ideértve a hüllőket, madarakat, halakat és kétéltűeket is. A legnépszerűbb túraútvonal a Cruz del Carmen látogatóközponttól indul és a part menti Taganana-ig vezet, ahol az óceánban fürdőzve pihenhetjük ki a kirándulás fáradalmait. Tenerife népszerűsége ellenére megőrizte a csendes, tömegturizmustól távol eső kirándulóhelyeit, melyek idilli helyszínek a háborítatlan pihenésre, kikapcsolódásra vágyó természetbarátoknak.

Kapcsolódó inspirációk:


Gran Canaria legjobb strandjai | OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg Gran Canaria legszebb strandjait!

Tenerife éke: a Masca-völgy | OTP Travel Utazási Iroda
A Masca festői hegyvidéki falu északnyugat Tenerifén a Macizo de Teno hegységben. Egy hely, amit látni kell!

Tenerife teteje, a mesés Teide | OTP Travel Utazási Iroda
A Teide Nemzeti Park a Kanári-szigetek látogatóinak bakancslistáján az első helyen szerepel.

Spanyolország, Kanári-szigetek | OTP Travel Utazási Iroda
A Kanári-szigetek nem csak a kiváló borairól, különleges banánjáról, de a sajtjairól is híres.

Spanyolország, Kanári-szigetek | A legfinomabb kanári-szigeteki húsételek | OTP Travel Utazási Iroda
Ínycsiklandó ételkülönlegességek, amelyeket a Kanári-szigeteken feltétlenül meg kell kóstolni!

Kanáro-szigetek | Tenerife titokzatos piramisai - OTP Travel Utazási Iroda
A Kanári-szigetek mai napig megfejtetlen rejtélyei, a Tenerife keleti partján fekvő Güímar falucskában találhatók.

Kanári-szigetek mustra – melyik az ideális választás számunkra? | OTP Travel Utazási Iroda
Melyik az ideális választás számunkra?

Spanyolország, Kanári-szigetek | Ten-Bel, Tenerife | OTP Travel utazási iroda
Ten-Bel, a Costa del Silencio-n épült üdülőkomplexum egykor Tenerife ragyogó csillaga volt.

Kapcsolódó ajánlatok:


KANÁRI-SZIGETEKI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Spanyolország
210 000 Ft-tól/fő