Élmények a világ körül

Keresés

Határtalan élmények - OTP Travel Utazási Iroda
Szöul, a dél-koreai főváros látképe állandóan változik, épp ettől olyan izgalmas.

Szupermodern Szöul

Szupermodern Szöul

Szöul, a dél-koreai főváros látképe állandóan változik, épp ettől olyan izgalmas. Egyre sorra bújnak elő az ultramodern épületek, melyek tökéletes harmóniát alkotnak a pagodákkal és palotákkal. Nézzünk néhány kulcsfontosságú építményt, amelyek tökéletesen ötvözik a régit az újjal! Ezek Szöul legcsodálatosabb modern épületei, amelyek az élénk várost annyira maivá teszik.

Building 63

Az ikonikus épület 264 méter magasan áll. Amikor 1985 júliusában megnyitották, ez volt Észak-Amerikán kívül a világ legmagasabb épülete. A felhőkarcoló a Yeouido szigeten található, kilátással a Han-folyóra. Sokáig az ország legmagasabb épülete is volt, ám a Hyperion torony 2003-as megnyitásakor erről a trónról is letaszították. Napjainkra egy rekordot még magáénak tudhat, ez ugyanis a világ legmagasabb aranyozott szerkezete. 13516 aranyszínű panel fedi az irodaházat. Szöul első akváriuma is itt lelt otthonra, a legfelső emeleten pedig művészeti galéria található. Az épületet az 1988-as nyári olimpiára építették, a tetején nagyobb olimpiai fáklya díszelgett, mint magában a stadionban. A 63 téves elnevezés, mivel csak 60 emelet van a talajszint felett. A 61-63 szinteket nem használják, oda nem lehet belépni. A felhőkarcoló biztosítótársaságok, bankok és nagyobb pénzügyi társaságok központja. A szerkezet formája az emberre, emberi lényre utal, a handzsa írásjelek között ez a forma ezzel a jelentéssel bír.

Szupermodern Szöul - OTP TRAVEL utazási iroda

Dongdaemun Design Plaza

A dél-koreai állam egyik legnagyobb presztízsberuházása immár 5 éve a főváros büszkesége. Szöul egyik legextravagánsabb épületét Zaha Hadid és Samoo tervezte. Az űrhajóra emlékeztető, futurisztikus létesítmény a legújabb és leginnovatívabb trendeket alkalmazza. A kulturális központ a szöuli városfejlesztés egyik legfontosabb mérföldköve, egyszerre jellemzi az elegancia és a lendület. A cél egy olyan élénk kulturális központ létrehozása volt, amely a flow ('áramlás') gyakorlati alkalmazásával kreatív tudományágaknak ad helyet. Az öt zónára osztott épület – műcsarnok, múzeum, dizájn lab, dizájn piac és kultúrpark – nemcsak a város lakóit fogadja be, hanem a nemzetközi közösségek számára is helyet kíván adni. Három föld alatti és négy föld feletti szinten elterülő, több mint 86 ezer négyzetméteres belső terével és a környező parkkal három és fél futballpályányi területet foglal el. A legfeltűnőbb az épületen a tetők füves borítása és a 45 133, egyenként kialakított, fényes alumínium takarólemez. A boltok mellett kiállító- és koncerttermek, konferenciaközpontok is találhatók benne.

Szupermodern Szöul - OTP TRAVEL utazási iroda

Lotte World Tower

A 123 emeletes Lotte World Towert 2016. márciusában vehette birtokba a nagyközönség. lakosztályai kaptak helyet. Jelenleg a világ hatodik legmagasabb épülete, a maga 555 méteres magasságával. A modern épület tervezésekor a hagyományos koreai kalligráfia nyújtott ihletet. A megaberuházás a Lotte konszern 95 éves cégalapítójának évtizedek óta dédelgetett álma volt, világ leghíresebb turisztikai desztinációjává téve Szöult és Dél-Koreát. A megnyitó 11 perces pazar tűzijátékához 30 ezer pirotechnikai eszközt használtak, és mely több mint 400 ezer ember csodálta meg a káprázatos showt. Most is tartogat jónéhány turistacsalogató meglepetést. Varázslatos akváriumában egész közelről csodálhatjuk meg a tengerek állatvilágát. 21 termes mozija a legkorszerűbb technológiával rendelkezik. A 118. emeleten elhelyezkedő kilátóteraszáról egész várost belátni. A Sky Shuttle (Égi járat) nevű elképesztő sebességű lifttel pillanatok alatt juthatunk a szédítő magasságba, hogy azután átlátszó üvegpadlón találjuk magunkat, és felhőkön sétáljunk az alattunk elterülő Szöul fölött. A világon egyedülálló kétszintes liftben a legmodernebb technológia segítségével a szemünk előtt elevenedik meg Korea több ezer éves történelme, még a szuperliftre való várakozás is észrevétlenül elröppen. Kivételes, szupermodern élmény!

Szupermodern Szöul - OTP TRAVEL utazási iroda

Simone táskamúzeum

A Garosugil kerületben lévő gyönyörű múzeumot férfiaknak is érdemes felkeresni. Ha őket a 300 itt kiállított retikül nem is köti le, maga az épület egészen biztosan. Az épületet úgy tervezték, hogy kézitáskának tűnjön, még füle is van! A felfelé ötszintes épület (lefelé is vannak még szintjei) csupa üveg, meleg sárga fénnyel megvilágítva. Belépve otthonosan érezhetjük magunkat. A legfelső három szinten található kis terekben (kisebbek, mint egy általános kiállítás esetén) a több mint 300 táska korok szerint kapott helyet, egészen 1550-től 2015-ig.

Seocho Garak Tower East

Az ArchitectenConsort által tervezett Seocho Garak Tower East egy gyönyörű, 24 emeletes felhőkarcoló a Gangnam negyedben. Az épület építése 2011-ben fejeződött be három év tervezés és építkezés után. Ma az irodaház 130,1 méter magasan tör az ég felé, és figyelemre méltó kiegészítője Szöul látképének.

Boutique Monaco

A Boutique Monaco egy avangard penthouse és lakóépület, amelyet a különböző koreai TV-műsorok előszeretettel használnak forgatási helyszínként. Európai utazóként ez nekünk tán nem annyira érdekes adat, de az építészeti megoldások annál inkább. A földszinten van egy kávézó és minden emeleten egy-egy szabadtéri kert. Az épület az egyedi építészeti megoldásoknak köszönhetően helyi nevezetességgé vált. A 117 méteres, 27 szintes épület több építészeti díjat is elnyert. A 172 lakás nem egyforma, sőt! 79 különböző elrendezésű lakóegységet rendeztek össze, max. 2 egyforma van az egész épületben.

Szöuli Nemzeti Egyetemi Művészeti Múzeum

A Szöuli Nemzeti Egyetemi Művészeti Múzeum kialakítását a campus és a közösség viszonya határozza meg, és összeköttetést képez közöttük. Ez a kapcsolat határozza meg a projekt morfológiáját. A holland tervező által megálmodott épület Szöul déli részén található. Az épület összesen hat szintes, amelyek közül három a föld alatt van. Az épület szeletelt doboz alakú, és egy kis domboldalra kanyarodik ki a campus bejárat közelében. A szerkezet főként acélrácsokból áll, külső borítása kétrétegű polikarbonát panelekből áll. Egy központi mag tartja a szerkezetet, itt helyezkedik el a múzeum előcsarnoka, ahonnan egy hatalmas csigalépcső vezet a többi szint különböző funkcionális tereihez. Ide tartoznak a kiállítótermek, galériák, előadók, könyvtár, előadóterem, egy üzlet és személyzeti irodák.

Leeum Samsung Művészeti Múzeum

A Namsan lejtőjén, a Hangang-folyó mellett található Leeum egyedülállóan harmonikus képet nyújt a természet és az építészet kapcsolatáról. A MUSEUM 1 összesen 9800 nm alapterülettel rendelkezik, kiállítótermeiben a hagyományos koreai művészetet mutatja be. ,Párja, a MUSEUM 2 valamivel kisebb, és a kortárs művészettel foglalkozik. A Leeum bejáratánál található a Samsung gyermekoktatási és kulturális központ, ahol a jövő generáció kreativitását gondozzák. Mindhárom épületet innovatív technikákkal tervezték, amelyek hűen tükrözik az építészek egyedi stílusát. Mario Botta a koreai porcelán szépségét terrakotta csempéken adta vissza, amelyek a földet és a tüzet szimbolizálják. Jean Nouvel, elsőként a világon, üveg és rozsdás acélból felhasználásával egészen formabontó megoldásokat hozott létre. Rem Koolhaas ritka anyagokat, például fekete betont használt a fekete doboz létrehozásához, és egy futurisztikus építészeti teret tervezett, amely úgy tűnik, mintha lebegne a levegőben. A három nemzetközileg elismert építész mindegyike- a maga jellegzetes stílusával- hozzájárult ahhoz, hogy étrejöjjön korunk egyik legnagyobb múzeumi projektje.

Kapcsolódó ajánlatok:


KEEMALA*****– PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

VIETNÁM - LAOSZ - KAMBODZSA EGYÉNILEG

Vietnám, Laosz, Kambodzsa
érdeklődésre

MELIÁ HABANA*****

Kuba
érdeklődésre

TRYP HABANA LIBRE ****

Kuba
érdeklődésre

ZAMBIA – NAMÍBIA – BOTSWANA

Zambia
érdeklődésre

PÉCSI SÉTÁK

Magyarország
érdeklődésre

VESZPRÉMI SÉTÁK

Magyarország
érdeklődésre

További ajánlatok:

SZÖUL – HAGYOMÁNYOK ÉS MODERN KULTÚRA

Dél-Korea
965 000 Ft-tól/fő

DÉL-KOREA FELFEDEZÉSE

Dél-Korea
1 189 000 Ft-tól/fő

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00