Élmények a világ körül

Keresés

Kína természeti csodái

Kína természeti csodái - OTP Travel Utazási iroda
Kína a világ második legnagyobb országa. Területe hihetetlen változatosságot mutat. Fedezze fel velünk Kína legizgalmasabb vidékeit!

Kína természeti csodái

Kína a világ második legnagyobb országa. Területe hihetetlen változatosságot mutat. A világ legmagasabb hegyeitől kezdve egészen a nyugati Hszincsiang tartomány zord sivatagjaiig számos természeti csodának lehetünk itt részesei. Fedezze fel velünk Kína legizgalmasabb vidékeit! Kína csendes-óceáni partvidéke hihetetlenül hosszú, 14700 kilométer hosszúságban húzódik. Itt található a világ második és hatodik leghosszabb folyója, a Jangce és a Sárga folyó. Délen szubtrópusi erdők és hatalmas hegyvonulatok váltogatják egymást.

Északkelet-Kína

A Belső-Mandzsúria néven ismert, az egykor Japán császársághoz tartozó terület Oroszországgal, Észak-Koreával és Mongóliával határos. Szíve az Északkelet-kínai-síkság, az ország legkiterjedtebb, 200 méternél alacsonyabb tengerszint felett fekvő síksága. A régió központja, a fagyos Harbin, amely a jégfesztiváljáról ismert világszerte. A térség számos természeti értékkel dicsekedhet: Ide tartozik a Liaohe folyó torkolatánál található Vörös strand, amely a sekély vízfelületet színező vörös hínárokról kapta a nevét. A Xuexiangba tett látogatás, kiegészítve egy alpesi szánkózással, kiváló kiváló lehetőség lehet arra, hogy megismerjük a hét hónapig tartó tél varázsát is. A Changbaishan-hegységben túrázva pedig szibériai tigrisek és az amuri leopárdok egyedeit leshetjük meg.

Észak-Kína

Észak-Kína a mai Kínai Népköztársaság szíve. Mezőgazdasági központ, történelmi hagyományokkal. A területen már 9000 évvel ezelőtt is termesztették a rizst. De Észak-Kína területén számos vadregényes terület is vár felfedezésre. Érdemes ellátogatni a Longqing-szurdokba, ahol akár csónakból is megcsodálhatjuk a mészkősziklákkal tarkított vidéket. A Jingdong Canyon szintén izgalmas vidék; függőhidakon, lélegzetelállító sziklákon, vékony hegyi ösvényeken vezettek a túraútvonalak. Észak-Kína egyik legszebb panorámája a Miaofeng-hegységben tárul elénk. 1300 méter fölé tornyosuló, csipkézett csúcsaival magával ragadó helyszín.

Északnyugat-Kína

Északnyugat-Kína a keleten fekvő Xi'an-tól a nyugati Hszincsiang tartományig terjed. Vad vidék, ahol évszázadokon át a Selyemút karavánjai rótták a kilométereket. Kína lakosságának mindössze négy százaléka él itt a végeláthatatlan síkságokon. Ahhoz, hogy igazán belekóstolhassunk a vidék ízébe, érdemes felkeresni Dunhuangot. Az oázis a kíméletlen Taklamakan-sivatag szélén épült ki és jelentős buddhista műemlékeknek ad otthont. Itt húzódik a híres Félhold-tó és a hatalmas Éneklő homokdűne. Hamisítatlan sivatagi élményekben lehet részünk.
Szintén említésre méltó természeti érték a Qinghai tartományban található a Chaka sós tó, ami tükörszerű felszínével ejti ámulatba a látogatót. Shaanxi a félelmetes Huashan-hegynek ad otthont, míg Gansu tartomány a csipkézett hegycsúcsok, sivatagi kanyonok és végeláthatatlan homok hazája. Az egyik legcsodálatosabb látnivalót a térségben a Zhangye Danxia Nemzeti Geológiai Park szivárványos hegycsúcsai szolgáltatják.

Délnyugat-Kína

Délnyugat-Kína területén fekszik: Tibet, Yunnan, Guizhou és Guangxi, valamint Chongqing és Sichuan. A régió Délkelet-Ázsia kapuja. Az egyik leghíresebb látványossága a Tigrisugrás-szurdok, a jünnani Lijiang közelében. Izgalmas túraútvonalai miatt közkedvelt. Yunnan tartomány egy olyan hegyvidéki régió, amely csak arra vár, hogy felfedezzük. A Himalájában a Három Párhuzamos Folyó Nemzeti Parkban túrázhatunk, ahol a Jangce, a Mekong és a Szalween folyók futnak. De a legtöbb izgalmat minden kétséget kizáróan Tibet kínálja, a világ teteje, ahol a Qomolangma Nemzeti Parkon keresztül akár a Mount Everest tibeti alaptáboráig túrázhatunk.

Dél-közép Kína

A mezőgazdaságáról híres, tengerparttal nem rendelkező terület az ország legrejtélyesebb látnivalói közé tartozik. Hunan tartományban Wulingyuan látványos homokkő oszlopaiban gyönyörködhetünk egészen pontosan 3000-ben. A festői terület négy nemzeti parkból áll: a Zhangjiajie Nemzeti Erdőparkból, a Tianzi-hegyi természetvédelmi területből, a Yangjiajie festői területből és a Suoxi-völgy természetvédelmi területből. A táj adta az ihletet az Avatar című film különleges bolygójához. Hubei tartományban áll a grandiózus Három-szurdok gát a Jangce folyón. Wudangshanban historikus épületek, az ősi harcművészeti hagyományok és különleges tájak nyűgözik le a látogatót.

Dél-Kína

Dél-Kína ad otthont Guangxi tartományban, egy Yangshuo nevű kisvárosnak, ahol hajókirándulást tehetünk a Li folyón, ami olyan, mintha egy kínai festmény elevenedne meg a szemünk előtt. A közeli Guilin hasonló csodákkal kecsegtet, itt találjuk a hihetetlen formájú Hold-hegyet is. Guilintől mindössze néhány órányira fekszenek a Longji képeslapra illő rizsteraszai. Kína három legnagyobb városának egyike, Guangzhou is a régió része. Kína legnagyobb szigete, Hainan buja növényzettel borított dombokkal, korallzátonyokkal és mesés botanikus kertekkel csalogat.

Kelet-Kína

A Qing-dinasztia ebben a régióban nyitotta meg az első kikötőket a nyugati hajók számára. Ezek közé tartozott Qingdao, Sanghaj és Xiamen. Kelet-Kína ma az ország egyik legvirágzóbb régiója. Szucsou városa klasszikus kertjeiről híres éppúgy mint a Hangcsou. Ha vadabb természetre vágynánk, irány a Zhejiang tartománybeli Anji megye, ahol 235 négyzetkilométernyi bambuszerdő szépségében gyönyörködhetünk. Kelet-Kína büszkesége a Tai-tó is, Kína egyik legnagyobb tava, ami mint 90 szigettel rendelkezik és a híres Nagy-csatorna, a világ legrégebbi csatornája, köti össze Pekinggel. A Wuyi hegy festői terület Fujian tartományban. Vulkanikus táj, szurdokok és barlangok tömkelegével, és a Kilenc kanyar folyó varázslatos vidékével.

Kapcsolódó inspirációk:


Tibet csillaga, a Potala palota - OTP Travel Utazási Iroda
A Potala palota a tibeti Vörös-hegyen áll, 3750 méter tengerszint feletti magasságon, Lhászában, Kína Tibeti Autonóm Területének fővárosában. A dalai lámák egykori téli palotája, Tibet szimbóluma.

Tibet csodái - OTP Travel Utazási Iroda
Tibet a világ teteje, számos utazó álma. A hosszú évekig elzárt régió őrzi ezredéves hagyományait, titokzatos vallási szokásait és érintetlen, tiszta természeti szépségeit. Fedezze fel Tibet csodáit!

Tibet a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
A Tibeti Autonóm Terület egyedülálló természeti és kulturális kincsek otthona. Összeállításunkból most kiderül, mennyire ismerjük vagy sem Tibet varázslatos világát. Tartson velünk!

Top tippek Tibethez - OTP Travel Utazási Iroda
Minden utazás új vidékek és új kultúrák felfedezésével jár. Minden kulturális közegnek megvannak a maga sajátos szabályai, szokásai, amelyeket nem csak illik, de ildomos is betartani. Így van ez Tibetben is.

Tibeti csemegék - OTP Travel Utazási Iroda
A tibetiek többsége a több mint 3000 méter magasan fekvő Qinghai-Tibet fennsíkon él. A nagy földfelszíni magasság miatt sajátos ételeik és étkezési szokásai vannak. Kóstoljon bele Tibet ízeibe!

Tibet és a fekete hit - OTP Travel Utazási Iroda
Tibet spirituális és kulturális öröksége páratlan. A lenyűgöző természeti szépségek díszletei között az ősi és a modern kultúra keveredik itt, csodálatot és tiszteletet ébresztve mindenkiben.

Kína különleges régiói - OTP Travel Utazási iroda
Hong Kong és Macao, Kína különleges közigazgatási területei olyan egykori gyarmati birtokok, amelyek a XX. század során tértek vissza az anyaországhoz.

Xi'an, a Selyemút végállomása - OTP Travel Utazási iroda
Xi'an, a közép-kínai Shaanxi tartomány fővárosa, gyakran a kínai civilizáció szülőhelyeként emlegetik.

A kínai Nagy Fal - OTP Travel Utazási iroda
A több mint 6000 kilométer (majdnem két Budapest-Tenerife távolság) hosszan elnyúló Kínai Nagy Fal kétségtelenül az emberiség egyik leglenyűgözőbb alkotása.

A 15 legjobb pekingi étel, amit ki kell próbálni - OTP Travel Utazási iroda
Megmutatjuk, mit érdemes megkóstolni Pekingben. Értékes lista, hiszen Kínában megszámlálhatatlan finomság között válogathatunk.

Kína a tények tükrében - OTP Travel Utazási iroda
Kína hatalmas ország, óriási természeti értékkel, szinte végtelen forrásokkal. Egyszerre ősi és ultramodern.

Ázsia, Top10 tea - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg a legnépszerűbb ázsiai teafajtákat!

Meleget ajánlunk - OTP Travel Utazási Iroda
A Föld legforróbb helyei - hőmérsékleti rekordok.

Határtalan élmények | OTP Travel Utazási Iroda
Határok, melyek fantasztikus turisztikai látványosságok.

Rózsaszínben látjuk a világot - OTP Travel Utazási Iroda
A világ tele van lenyűgöző, varázslatos, olykor meglepő, gyakran meghökkentő helyekkel.

Tibet titkai - OTP Travel Utazási Iroda
Érdekességek a világ tetejéről

Ázsia kávé világa - OTP Travel Utazási Iroda
Tekintsen be Ázsia izgalmas kávé világába!

Nevezetes másolatok  - OTP Travel utazási iroda
Fedezze fel a legjobb nevezetességek másolatát!

Határtalan élmények - OTP Travel Utazási Iroda
Összegyűjtöttünk néhány különös, izgalmas, olykor bizarr érdekességet a világ legnépesebb országáról.

Mióta megindult a légiforgalom Budapest és Peking között, sokkal egyszerűbb megismerni ezt misztikus országot.  

Kapcsolódó ajánlatok:


PEKING ÉS SANGHAJ

Kína
799 000 Ft-tól/fő

KÍNAI CSÁSZÁRVÁROSOK

Kína
1 099 000 Ft-tól/fő

KÍNA ÖRÖKSÉGE

Kína
1 149 000 Ft-tól/fő

KÍNA ÉS HONGKONG CSODÁI

Kína
1 599 000 Ft-tól/fő

KÍNA ÉS TIBET

Kína
1 799 000 Ft-tól/fő