Élmények a világ körül

Keresés

Kihagyhatatlan látnivalók Sevillában

Kihagyhatatlan látnivalók Sevillában | OTP Travel Utazási Iroda
Sevilla gazdag történelmi múltja, a mór és a katolikus kulturális öröksége, a nagyszerű tapasbárok, a mozgalmas piacok olyan célponttá teszik, ahova az ember mindig szívesen visszatér. Ismerje meg Andalúzia gyöngyszemének kincseit!

Kihagyhatatlan látnivalók Sevillában

Sevilla gazdag történelmi múltja, a mór és a spanyol katolikus kulturális öröksége, a nagyszerű tapasbárok, a mozgalmas piacok olyan célponttá teszik, ahova az ember mindig szívesen visszatér. Ismerje meg Andalúzia gyöngyszemének kincseit!

Sevillai katedrális

Sevilla legnagyobb katolikus műemléke már a puszta méreteivel is elkápráztat: ez a világ legnagyobb gótikus katedrálisa. A 80 kápolnát magába foglaló, hatalmas gótikus templom építése 1401-ben kezdődött. A munkálatok végül csak 1507-ben értek véget, amikor a tervezők elképzeléseinek megfelelően valami olyat sikerült alkotni, amelyről "akik látják, azt fogják hinni, hogy megőrültünk".

Alcazar-palota

A katedrális mellett Sevilla legfontosabb műemléke az Alcázar-palota. A hatalmas palotakomplexum munkálatai a X. században elkezdődtek, amikor az Omajjádok a római városfalakon mór erődítményt építettek. A hozzáépítések és felújítások azonban egészen a XIX. századig folytatódtak, így a mór, a reneszánsz és a mudéjar építészet stílusjegyei keverednek az épületen. Az Alcázar felső szintje a spanyol királyi család mai is használt sevillai rezidenciája, így ez Európa legrégebben használt királyi palotája.

Santa Cruz negyed

A hatalmas sevillai katedrálist övező teret elhagyva a régi zsidó negyedbe, a Santa Cruzba jutunk. 1248-ban, amikor III. Ferdinánd visszafoglalta a várost a móroktól a város zsidó lakosságát ide száműzte. Ma ez a történelmi Sevilla szíve, ahol szűk, macskaköves utcák és romantikus terek labirintusában felfedezhetjük a város legjobb tapasbárjait és flamenco-iskoláit.

Casa de Pilatos

A XV. századi kúria Sevilla központi részének egyik rejtett kincse. A Casa de Pilatost Pedro Enriquez de Quiñones polgármester építtette az 1400-as évek végén hagyományos andalúz stílusban. A nevét Quiñones fia, Fadrique 1519-ben Jeruzsálemi utazása után kapta. A palota két film helyszíne is volt, az 1962-es Arábiai Lawrence-é, illetve a 2010-es Kéjjel-nappal-é (Knight and Day).

Torre de Oro

Sevilla hídjáról jól látható a XIII. századi őrtorony, a Torre de Oro, ami ma a Tengerészeti múzeumnak ad otthont. A gyűjtemény anyagából kiderül, milyen fontos szerepet játszott a város történeti fejlődésében a Guadalquivir folyó és az Atlanti-óceán.

Real Maestranza aréna

A sevillai Real Maestranza aréna építését 1761-ben kezdték el az egykori Plaza de toros helyén. Az épület végül 1881-ben készült el. Ma a Real Maestranza múzeumában megismerkedhetünk a bikaviadalok történetével, regisztrációt követően pedig vezetett túrák keretein belül az arénát be is járhatjuk. 

Plaza de España

A Plaza de España Sevilla egyik szimbóluma. 1928-ban épült az 1929-es Ibero-Amerikai Kiállítás (Exposición iberoamericana de 1929 ) tiszteltére. Az art deco stílusjegyeit magán viselő, félhold alakú épületet víz veszi körül, így akár körbe is csónakázhatjuk. A víz fölött négy híd híd ível át, amelyek az egykori spanyol királyságokat szimbolizálják.

Maria Luisa Park

Az 1929-es Ibero-Amerikai Expo idején létrehozott Maria Luisa Park az andalúz főváros legkedveltebb zöldterülete. A Guadalquivir partján húzódó, árnyékos sétányokkal, csempézett szökőkutakkal, padokkal, tavakkal és trópusi lombokkal tarkított parkban található a Sevillai Népművészeti Múzeum is.

Archivo de Indias

A spanyol birodalom aranykorát idézi meg a gyűjtemény. Az UNESCO által is védett, XVI. századi épületekben mintegy 80 millió dokumentum őriznek azokból az időkből, amikor Sevilla a birodalom legfontosabb városa volt. A gyűjteményben számos Goya-festmény is megtalálható.

Giralda harangtorony

Sevilla egykori mecsetéből mára csak a minaret egy része maradt fenn, amely ma a székesegyház Giralda harangtornya, Sevilla fontos építészeti látványossága. Az almohádok idején épült minaret tetejét eredetileg hatalmas rézgömbök díszítették, amelyek az 1365-ös földrengés során leomlottak. Ekkor történt meg az épület harangtoronnyá alakítása.

Rómeó és Júlia erkélye

Santa Cruz szívében, az Alcázar mellett kanyarog egy keskeny, árnyas sikátor, a Calle Agua. Az apró utca a Plaza Alfaro térre vezet, ahol a Shakespeare-féle Rómeó és Júlia erkélyjelenetét megidéző épület is megbújik. Közkedvelt turistacélpont, amit Sevillában járva érdemes felkeresni.

Kapcsolódó inspirációk:


Családdal Sevillában | OTP Travel Utazási Iroda
Andalúzia fővárosa számtalan történelmi, kulturális és gasztronómiai kincset mellett a legkisebbeknek is tartogat különös csodákat. Ezeket szedtük most csokorba. Tartson velünk!

Sevilla titkos folyosói | OTP Travel Utazási Iroda
Sevilla a föld alatt is tartogat látnivalókat. Az andalúz főváros mélységeiben egy összefüggő alagútrendszer-hálózat emlékeztet a letűnt időkre.

Sevilla rejtett kincsei | OTP Travel Utazási Iroda
Sevilla páratlan kalandokat kínál. Andalúzia fővárosa gazdag történelmi múltjával, pezsgő mindennapjaival rabul ejti az utazót. Fedezze fel velünk Sevilla rejtett kincseit!

Sevilla - Andalúzia - vendégszeretet | OTP Travel Utazási Iroda
Aki járt már Sevillában, azt minden bizonnyal rabul ejtette a város és csak szuperlatívuszokban tud beszélni róla.

Sevilla - Húsvét és flamenco fiesta | OTP Travel Utazási Iroda
Többszörösen is érdemes Húsvét táján érkezni Sevillába.

Picos de Europa - OTP Travel Utazási Iroda
Legyen szó akár aktív kalandokról, történelmi felfedezésekről vagy egyszerűen csak a természet csodáinak élvezetéről, ez a régió mindenki számára tartogat valami különlegeset.

Baszkföld - OTP Travel Utazási Iroda
Baszkföld Észak-Spanyolországban és Dél-Franciaországban elterülő régió, amely a baszkok ősi otthona.

Gaudí remekműve, a Sagrada Familia | OTP Travel Utazási Iroda

Ismerje meg Valencia hogyan egyesíti a hagyományt és az innovációt, hogy egy élhetőbb és fenntarthatóbb jövő felé haladjon.

A Művészetek és Tudományok Városa | OTP Travel Utazási Iroda

A valenciai művészetet, tudományt és szórakozást ötvöző futurisztikus épületegyüttes az emberi kreativitás és innováció bizonyítéka.

Valenciai gótikus örökségei | OTP Travel Utazási Iroda

A valenciai gótikus épületek a régió művészi és mérnöki képességeit bizonyítják.

Gaudí remekműve, a Sagrada Familia | OTP Travel Utazási Iroda

Az ősi történelem és a modern innováció lenyűgöző keverékével ez a magával ragadó város minden utazó számára felejthetetlen élményeket tartogat.

Gaudí remekműve, a Sagrada Familia | OTP Travel Utazási Iroda

Amikor a spanyol konyha ikonikus ételeit emlegetjük, kevés fogás hasonlítható a híres valenciai paella ínycsiklandó élvezetéhez.

Andalúzia csillagai - OTP Travel Utazási Iroda
Andalúzia vagy ahogy sokan nevezik, Spanyolország nagyasszonya. Andalúziában utazni annyi, mint belelátni Spanyolország lelkébe.

Barcelona csemegéi - OTP Travel Utazási Iroda
Madridot öröm felfedezni, mert a történelmi gyöngyszemektől és a világszínvonalú művészeti alkotásokig a különleges gasztronómiai élményekig ezernyi csodát kínál.

Bacelona, te bájos! - OTP Travel Utazási Iroda
Barcelona tökéletes úti cél. Ha először látogat el ide, a következő látnivalók feltétlenül kerüljenek fel a megnézendők listájára.

Spanyolország a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
Összegyűjtöttünk néhány érdekes, olykor meglepő tényt Spanyolországról, amelyek talán kevesek előtt ismertek. Tartson velünk az Ibériai-félsziget felfedezésében!

Barcelona csemegéi - OTP Travel Utazási Iroda
Barcelona Katalónia fővárosa eltérő gasztronómiai hagyományokkal büszkélkedhet, mint Spanyolország többi része.

Spanyolország fenséges ízei - OTP Travel Utazási Iroda
A finom tapasoktól kezdve a kiváló tenger gyümölcseiig és a hagyományos sültekig, a spanyol ételek a legjobb helyi termékek felhasználásával készülnek.

Dallamos desztinaciók, nyári utazás - OTP Travel Utazási Iroda
A nyár az utazás mellett a zenei fesztiválok ideje is.

Kapcsolódó ajánlatok:


KANÁRI-SZIGETEKI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Spanyolország
210 000 Ft-tól/fő

SPANYOLORSZÁG - TENGERPARTI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Spanyolország
257 000 Ft-tól/fő

TENGERPARTI HÉTVÉGE BARCELONÁVAL

Spanyolország
269 000 Ft-tól/fő

SEVILLAI VÁROSLÁTOGATÁS – ANDALÚZ HANGULATOK

Spanyolország
369 000 Ft-tól/fő

EUROSTARS MALAGA****

Spanyolország
389 000 Ft-tól/fő

MALLORCAI HÉTVÉGE

Spanyolország
399 000 Ft-tól/fő

MEDITERRÁN VALENCIA

Spanyolország
399 000 Ft-tól/fő

KIRÁLYI MADRID

Spanyolország
399 000 Ft-tól/fő

BARCELO MALAGA****

Spanyolország
419 000 Ft-tól/fő

KANÁRI-SZIGETEKI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Spanyolország
210 000 Ft-tól/fő