Élmények a világ körül

Keresés

 Andalúzia gyöngye: Córdoba

Spanyolország | Andalúzia gyöngye: Córdoba - OTP Travel Utazási Iroda
A lenyűgöző történelemmel büszkélkedő Córdoba Spanyolország egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja. A város mindenki számára kínál valamit.

Andalúzia gyöngye: Córdoba

A lenyűgöző történelemmel büszkélkedő Córdoba Spanyolország egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja. A város mindenki számára kínál valamit. Összeállításunkban bemutatjuk Córdoba legfontosabb látnivalóit.

Nagymecset

Spanyolország | Córdoba | Nagymecset - OTP Travel Utazási Iroda
A Mezquita katedrális a város legnagyobb műemléke. Miután a mórok 711-ben elfoglalták Córdobát, a korábbi vizigótok által emelt keresztény templomot kettéválasztották, és azt mind a keresztények, mind a muszlimok istentiszteleti helyként használták. Ám 784-ben Abd al-Rahman emír parancsára a templomot lerombolták és megkezdték egy nagy mecset építését. Az építkezés több mint két évszázadon át tartott és az épület végül 987-re készült el. Ekkorra Córdoba az iszlám királyság legfontosabb városa lett. Amikor a várost 1236-ban a keresztények visszafoglalták, a mecsetet templommá alakították és a XVI. században V. Károly reneszánsz hajóval egészítette ki a mór építményt. Az így létrejött hibrid katedrális azóta is zavarba ejtően tökéletes szépségével mindenkit ámulatba ejt.

Medina Azahara

Spanyolország | Córdoba | Medina Azahara - OTP Travel Utazási Iroda
A Medina Azahara - amely mintegy 8 km-re a városon kívül található - legalább olyan érdekes, mint a Nagymecset. A X. század közepén a "ragyogó város" volt Al-Andalúz, azaz a mór uralom alatt álló Spanyolország közigazgatási fővárosa. Az építkezés 936-ban kezdődött Córdoba Omajjád kalifájának, Abd-ar-Rahman III al-Naszir parancsára. A hozzáépítések és átalakítások évtizedeken át folytatódtak, de 1010-ben Azaharát kifosztották, ami után évszázadokig elhagyatottan állt. Maradványait csak a 20. század elején fedezték fel és bár az eredeti városnak csak mintegy 10%-át tárták fel, mégis jó képet kaphatunk arról, hogy Medina Azahara virágkorában milyen csodálatos lehetett.

Puente Romano

Spanyolország | Córdoba | Puente Romano - OTP Travel Utazási Iroda
A Puente Romano a Kr. e. I. századból származik. A város mór megszállása idején ugyan átépítették, alapjai a római korban készültek. Az Andalúzián keresztül egészen az Atlanti-óceánig hömpölygő Guadalquivir átláthatatlan vize fölött alacsonyan ívelő hidat 17 pillér támasztja alá, kettő közülük az eredeti szerkezethez tartozott. A híd közepén, Szent Rafael XVII. századi szobra mellett érdemes megállni, innen tökéletesen szemügyre lehet venni Córdobát és a város körülvevő zöld, dombos vidéket.

Teraszok és udvarok

Spanyolország | Córdoba | Teraszok és udvarok - OTP Travel Utazási Iroda
Córdoba legszebb és legkülönlegesebb látnivalói építészeti szükségszerűségből születtek. A város a nyári hónapokban Európa egyik legmelegebb települése, a hőmérséklet gyakran meghaladja az elviselhetetlen 40 °C-ot, ezért a lakosok számára mindig is fontos volt, hogy a nap közepére legyen menedékre találjanak. Már a rómaiak által elfoglalt Córdobában a házak belső, nyitott átriummal épültek, amelyet minden oldalról vastag kőfalak védtek a nap sugaraitól. Az évszázadok során ezeket a hűvös és árnyékos menedékeket virágokkal, növényekkel és szökőkutakkal díszítették - ez a gyakorlat Córdoba mór megszállása idején tovább folytatódott. A Fiesta de los Patios során, 1918 óta a córdobai városháza díjazza is a legszebb városi teraszt.

Színes kertek a Palacio de Viana területén

Spanyolország | Córdoba | Színes kertek a Palacio de Viana területén - OTP Travel Utazási Iroda
A córdobai Fiesta de los Patios egyik legnagyobb sztárja az elegáns, 15. századi Palacio de Viana, egy hatalmas épület, amelyet évszázadokon át a spanyol királyi családok használtak. Az 5 eurós belépőért a Viana 13 teraszát és kertjét csodálhatjuk meg. Ezek a bonyolultan kialakított, színes növényekkel, virágokkal és fákkal illatosan benépesített terek Córdoba legpompásabb közterei közé tartoznak. Érdemes rászánni egy jó órát a látogatásra. Különleges csodákban lesz részünk!

Calleja de las Flores

Spanyolország | Córdoba | Calleja de las Flores - OTP Travel Utazási Iroda
Az évente megrendezett Fiesta de los Patios és a Palacio de Viana nem az egyetlen lehetőség, hogy megcsodáljuk Córdoba híres virágait. Az óváros legtöbb utcáján végigsétálva számos gyönyörűen díszített homlokzattal találkozhatunk, de a legkülönlegesebb utca mind közül a Calleja de las Flores. Itt minden egyes ház úgy néz ki, mintha egy meséből lépett volna elő. A mecsettől és a katedrálistól északra, az óváros szívében található ez az ódon, színes kis utca. Córdoba legszebb utcája, ami egy olyan városban, ahol minden második ház képeslapra illik, különösen nagy bóknak számít.

Alcazar de los Reyes Cristianos

Spanyolország | Córdoba | Alcazar de los Reyes Cristianos - OTP Travel Utazási Iroda
A mecset-katedrális mellett gyakran háttérbe szorul az Alcazar de los Reyes Cristianos vára pedig ez a város egyik legfontosabb építészeti emléke. A királyi palota építését 1328-ban XI. Alfonz kasztíliai katolikus király rendelte el, mint Andalúziában oly gyakran, egy hatalmas mór erőd romjaira épült. A X. század végén, amikor az iszlám királyság hatalmának csúcsán volt, Córdoba volt a világ egyik szellemi központja és az Alcazar egykori erődjében őrizték a nyugati világ legnagyobb könyvtárát. Alfonz az Alcazar építésénél az eredeti mór építmény maradványainak csak egy töredékét használta fel, de a mudejar stílust választotta, így a helyszín mór hangulatát megőrizte.

Bikaviadal-múzeum

Spanyolország | Córdoba | Bikaviadal-múzeum - OTP Travel Utazási Iroda
Córdobát átjárja a bikaviadalok története. Az óvárosban, a Plaza del Conde de Priego téren áll a leghíresebb matador, Manolete (1917-1947) emlékműve. Érdemes meglátogatni a Museo Taurino-t, a bikaviadal-múzeumot is, amely lenyűgöző betekintést nyújt a vitatott látványosság múltjába.

Kapcsolódó inspirációk:


Gaudí remekműve, a Sagrada Familia | OTP Travel Utazási Iroda

Ismerje meg Valencia hogyan egyesíti a hagyományt és az innovációt, hogy egy élhetőbb és fenntarthatóbb jövő felé haladjon.

A Művészetek és Tudományok Városa | OTP Travel Utazási Iroda

A valenciai művészetet, tudományt és szórakozást ötvöző futurisztikus épületegyüttes az emberi kreativitás és innováció bizonyítéka.

Valenciai gótikus örökségei | OTP Travel Utazási Iroda

A valenciai gótikus épületek a régió művészi és mérnöki képességeit bizonyítják.

Gaudí remekműve, a Sagrada Familia | OTP Travel Utazási Iroda

Az ősi történelem és a modern innováció lenyűgöző keverékével ez a magával ragadó város minden utazó számára felejthetetlen élményeket tartogat.

Gaudí remekműve, a Sagrada Familia | OTP Travel Utazási Iroda

Amikor a spanyol konyha ikonikus ételeit emlegetjük, kevés fogás hasonlítható a híres valenciai paella ínycsiklandó élvezetéhez.

Andalúzia csillagai - OTP Travel Utazási Iroda
Andalúzia vagy ahogy sokan nevezik, Spanyolország nagyasszonya. Andalúziában utazni annyi, mint belelátni Spanyolország lelkébe.

Barcelona csemegéi - OTP Travel Utazási Iroda
Madridot öröm felfedezni, mert a történelmi gyöngyszemektől és a világszínvonalú művészeti alkotásokig a különleges gasztronómiai élményekig ezernyi csodát kínál.

Bacelona, te bájos! - OTP Travel Utazási Iroda
Barcelona tökéletes úti cél. Ha először látogat el ide, a következő látnivalók feltétlenül kerüljenek fel a megnézendők listájára.

Spanyolország a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
Összegyűjtöttünk néhány érdekes, olykor meglepő tényt Spanyolországról, amelyek talán kevesek előtt ismertek. Tartson velünk az Ibériai-félsziget felfedezésében!

Barcelona csemegéi - OTP Travel Utazási Iroda
Barcelona Katalónia fővárosa eltérő gasztronómiai hagyományokkal büszkélkedhet, mint Spanyolország többi része.

Spanyolország fenséges ízei - OTP Travel Utazási Iroda
A finom tapasoktól kezdve a kiváló tenger gyümölcseiig és a hagyományos sültekig, a spanyol ételek a legjobb helyi termékek felhasználásával készülnek.

Dallamos desztinaciók, nyári utazás - OTP Travel Utazási Iroda
A nyár az utazás mellett a zenei fesztiválok ideje is.

Határtalan élmények | OTP Travel Utazási Iroda
Határok, melyek fantasztikus turisztikai látványosságok.

Gran Canaria legjobb strandjai | OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg Gran Canaria legszebb strandjait!

Tenerife éke: a Masca-völgy | OTP Travel Utazási Iroda
A Masca festői hegyvidéki falu északnyugat Tenerifén a Macizo de Teno hegységben. Egy hely, amit látni kell!

Tenerife teteje, a mesés Teide | OTP Travel Utazási Iroda
A Teide Nemzeti Park a Kanári-szigetek látogatóinak bakancslistáján az első helyen szerepel.

Spanyolország, Kanári-szigetek | OTP Travel Utazási Iroda
A Kanári-szigetek nem csak a kiváló borairól, különleges banánjáról, de a sajtjairól is híres.

Spanyolország, Kanári-szigetek | A legfinomabb kanári-szigeteki húsételek | OTP Travel Utazási Iroda
Ínycsiklandó ételkülönlegességek, amelyeket a Kanári-szigeteken feltétlenül meg kell kóstolni!

Barcelona - Gaudí mesevárosa | OTP Travel Utazási Iroda
Egy meghökkentő épület, egy színes palota, egy múzeum, egy tapas-bár. Barcelonában minden adott egy tökéletes városnézéshez.

Madrid pénztárcabarát utazás | OTP Travel Utazási Iroda
Íme néhány ingyenes program, pénztárcabarát tipp:

Kapcsolódó ajánlatok:


EUROSTARS MALAGA****

Spanyolország
389 000 Ft-tól/fő

BARCELO MALAGA****

Spanyolország
419 000 Ft-tól/fő

OCCIDENTAL FUENGIROLA**** - FUENGIROLA, SPANYOLORSZÁG

Spanyolország
449 000 Ft-tól/fő

MELIA COSTA DEL SOL**** - TORREMOLINOS, SPANYOLORSZÁG

Spanyolország
499 000 Ft-tól/fő

GRAN HOTEL MIRAMAR GL***** - MALAGA

Spanyolország
659 000 Ft-tól/fő

IBEROSTAR SELECTION SANTA EULALIA IBIZA **** IBIZA

Spanyolország
619 000 Ft-tól/fő

GRAND PALLADIUM WHITE ISLAND RESORT & SPA ***** IBIZA

Spanyolország
939 000 Ft-tól/fő

GRAND PALLADIUM PALACE IBIZA RESORT & SPA ***** IBIZA

Spanyolország
1 019 000 Ft-tól/fő
Sajnos nincs megfelelő találat. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket.

TENGERPARTI HÉTVÉGE BARCELONÁVAL

Spanyolország
269 000 Ft-tól/fő

KIRÁLYI MADRID

Spanyolország
379 000 Ft-tól/fő
Sajnos nincs megfelelő találat. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket.