Élmények a világ körül

Keresés

6 érv Mauritius mellett

Mauritius | tengerpart - OTP Travel Utazási Iroda
Mauritius az Indiai-óceán egyik gyöngyszeme. A vulkanikus eredetű sziget jóval többet nyújt, mint a fehér homokos strandok, a pancsolás és a napfürdő.

6 érv Mauritius mellett

Mauritius az Indiai-óceán egyik gyöngyszeme. Kevesen gondolnák, de a vulkanikus eredetű sziget jóval többet nyújt, mint a fehér homokos strandok, a pancsolás és a napfürdő.

Sir Seewoosagur Ramgoolam botanikuskert

Mauritius | Sir Seewoosagur Ramgoolam botanikuskert - OTP Travel Utazási Iroda
Mondhatnánk: paradicsom a paradicsomban. Mauritius kiemelkedő látványossága a Pamplemousses körzetben található, hatalmas tavirózsáiról elhíresült botanikuskert. A helyiek kedvelt piknikezőhelyén közel 500 növényfajt, köztük több mint 80 pálmafajtát ismerhetünk meg, miközben egzotikus fűszernövények illatában gazdag levegővel szívhatjuk tele a tüdőnket.

Chamarel színes földje

Mauritius | Chamarel színes földje - OTP Travel Utazási Iroda
Mauritius egyik kiemelkedő látványossága a "Hét színű földként" emlegetett terület, amely valójában az ember természetkárosító tevékenységének egyik kiemelkedő példája. Az egykori vulkanikus tevékenység nyomán létrejött kőzet az erdőirtás és az azt követő talajerózió miatt került a felszínre. Ezzel együtt a látvány csodálatos, a színek napkeltekor a legélénkebbek, ilyenkor bontakozik ki a legjobban a táj különös varázsa. A túrát érdemes úgy tervezni, hogy a közelben található, lenyűgöző szépségű vízesés meglátogatása is beleférjen.

Tenger alatti vízesés

Mauritius | Tenger alatti vízesés - OTP Travel Utazási Iroda
Lehetetlen? Az, de mégis létezik. Mauritius délnyugati oldalán, Le Morne partjainál különleges látványosságban lehet részünk. Az óceán fenekén lefutó iszap és homok azt a hatást kelti, mintha egy vízesés zuhogna lefelé. Az egész látvány olyan, mintha az óceán éppen beszippantani készülne a szigetet. Helyben helikopteres túrákat szerveznek a különleges helyszínre, amelyet, ha Mauritiuson járunk, semmiképpen nem szabad kihagyni.

Port Louis vásárcsarnoka

Mauritius | Port Louis vásárcsarnoka - OTP Travel Utazási Iroda
A Mauritius fővárosában álló központi vásárcsarnok a turisták egyik kedvelt célpontja, nem véletlenül. Az épületet néhány évvel ezelőtt felújították, a lényeg azonban megmaradt. A piac hamisítatlan mauritiusi hangulata, a mauritiusi konyha illatai, színei és ízei változatlanul fellelhetőek. A piacon járva feltétlenül meg kell kóstolni a helyiek kedvenc street foodját, a dhalt purit.

Ganga Talao

Mauritius | Ganga Talao - OTP Travel Utazási Iroda
A Ganga Talao (vagy Gran Bassin) Mauritius festői szépségű környezetben fekvő szakrális tava. A tó az Indián kívüli legnagyobb hindu zarándoklat helyszíne: minden februárban (a Maha Shivaratri nevű ünnep idején) mintegy 500 000 ember zarándokol a Grand Bassinhoz és a partján álló hatalmas Shiva (Mangal Mahadev) szoborhoz.

Golf a paradicsomban

Mauritius | Golf a paradicsomban - OTP Travel Utazási Iroda
Mauritius volt a harmadik ország a világon, ahol az Egyesült Királyság és India után a golf meghonosodott. A szigeten 1902 óta gyakorolják. Az első golfklubot még a királyi haditengerészet tisztjei alapították. A klub tulajdonában lévő Gymkhana a világ negyedik legrégebbi golfpályája. Ma számtalan lehetőség van arra, hogy kipróbáljuk magunkat, a csodálatos természeti környezetben különösen élvezetes a sportolás.

Kapcsolódó inspirációk:


Ínycsiklandó Mauritius - OTP Travel Utazási Iroda
Az ázsiai, afrikai és európai konyhák keveredéséből létrejött mauritiusi konyhában mindenki megtalálja az ízlésének valót.

Mesélő Mauritius - OTP Travel Utazási Iroda
Gazdag történelmű ország megannyi mesélnivalóval.

Mauritius vízalatti világa - OTP Travel Utazási Iroda
Gasztronómiájuk pont annyira színes és összetett, mint az itt élők változatos kulturális háttere.

Mauritius vízalatti világa - OTP Travel Utazási Iroda
"Először Mauritius készült, aztán a Mennyország; és a Mennyországot Mauritius után másolták" – írta Mark Twain 1896-ban.

Mauritius legszebb tengerpartjai - OTP Travel Utazási Iroda
Csokorba gyűjtöttük Mauritius 7 olyan karizmatikus látnivalóját, melyet mindenképpen érdemes bakancslistánk élére tűzni.

Legendás állatok és Mauritius - OTP Travel Utazási Iroda
Mauritiuson elszigeteltsége miatt az élővilág nagy része olyan endemikus faj, mely sehol máshol nem fordul elő a világon.

Mauritius legszebb tengerpartjai - OTP Travel Utazási Iroda
8 felfedezésre váró paradicsomi tengerpart a csodálatos Mauritiuson.

Mauritius | 10 tény - OTP Travel Utazási Iroda
Mauritius a világ minden tájáról vonzza a turistákat. Mielőtt azonban rászánnánk magunkat az utazásra ezt a 10 érdekes tényt érdemes megismerni.

Csobbanjon a csodáért! - OTP Travel
Elképesztő víz alatti látnivalók

Kapcsolódó ajánlatok:


AMBRE RESORT & SPA****

Mauritius
979 000 Ft-tól/fő

LONG BEACH A SUN RESORT*****

Mauritius
989 000 Ft-tól/fő

THE WESTIN TURTLE BAY RESORT & SPA*****

Mauritius
1 029 000 Ft-tól/fő

HILTON MAURITIUS RESORT & SPA*****

Mauritius
érdeklődésre

COIN DE MIRE ATTITUDE***

Mauritius
699 000 Ft-tól/fő

PARADISE COVE BOUTIQUE HOTEL*****

Mauritius
769 000 Ft-tól/fő

THE RAVENALA ATTITUDE ALL SUITE HOTEL ****

Mauritius
840 000 Ft-tól/fő

CONSTANCE BELLE MARE PLAGE*****

Mauritius
879 000 Ft-tól/fő

VERANDA POINTE AUX BICHES HOTEL*** - MAURITIUS

Mauritius
880 000 Ft-tól/fő

C MAURITIUS****

Mauritius
989 000 Ft-tól/fő

CONSTANCE PRINCE MAURICE*****

Mauritius
1 090 000 Ft-tól/fő

ONE & ONLY LE SAINT GERAN*****

Mauritius
1 190 000 Ft-tól/fő

LE MERIDIEN ILE MAURICE*****

Mauritius
1 200 000 Ft-tól/fő