Élmények a világ körül

Keresés

A kínai Nagy Fal

A kínai Nagy Fal - OTP Travel Utazási iroda
A több mint 6000 kilométer (majdnem két Budapest-Tenerife távolság) hosszan elnyúló Kínai Nagy Fal kétségtelenül az emberiség egyik leglenyűgözőbb alkotása.

A kínai Nagy Fal

A több mint 6000 kilométer (majdnem két Budapest-Tenerife távolság) hosszan elnyúló Kínai Nagy Fal kétségtelenül az emberiség egyik leglenyűgözőbb alkotása. Az évezredek során, folymatosan épült, így egyes részeinek története egészen az i. e. hetedik századig nyúlik vissz. A hegygerinceken, völgyeken és dombokon keresztül kígyózó Nagy Fal a nyugati Góbi-sivatagtól a keleti Bohai-tengerig húzódik és 15 kínai tartományon halad keresztül. A legjobban megőrzött és legimpozánsabbnak tűnő szakaszai közül sok Peking mellett található, a vadabb, de ugyanolyan festői részek a fővárostól távolabb fekszenek. Mivel ez a világ egyik leghíresebb és legikonikusabb műemléke, egyetlen kínai látogatás sem lehet teljes a Nagy Fal meglátogatása nélkül.

Jiankou

A Pekingtől mintegy 70 kilométerre északra fekvő Jiankou a Nagy Fal legvadabb, legveszélyesebb és éppen ezért legizgalmasabb része. 1368-ban fejezték be, és azóta nem is restaurálták. Sok helyen romos állapotban van, és az omladozó téglák közül növények, virágok és fák nőnek. Jiankou ad otthont a fal legmeredekebb részeinek, a "Felfelé repülő sas" és a "Mennyei létra" különösen hajmeresztőek. A környező hegyvidéki táj nem evilági. Itt található a közkedvelt "pekingi csomó" is, amely a Kínai Nagy Fal három különböző szakaszának találkozási pontja.

Shanhaiguan

A "Sárkányfej" néven ismert Shanhaiguannál ér véget a Nagy Fal, amely drámai módon nyúlik ki a Bohai-tengerbe. Bár egyes eredeti részei már rég a hullámokba omlottak, a falat helyreállították, így a tetejéről különleges képeket készíthetünk a neki csapódó tengerről. A régi erődítményeket, amelyek Qinhuangdao városát veszik körül, szintén a Nagy Fal részének tekintik, és érdemes őket is felfedezni. Egyes szakaszok restaurálatlanok, és ezek nyújtják autentikusabb élményt. A város egy ragyogó múzeummal is büszkélkedhet, amelyből mindent megtudhatunk a Nagy Falról és az egykor itt élt emberekről.

Jinshanling

Mivel a fal egyik legszebb szakaszáról híres, a Jinshanling régóta népszerű vonzerő a túrázók körében. A Pekingtől mintegy 130 kilométerre, Hebei tartományban található Jinshanling szakasz helyenként egészen vadregényes, máshol pedig felújított; részben ez a változatosság teszi izgalmassá az itteni túrázást. A 10,5 kilométeres szakaszon 67 őrtorony található, amelyek a legkülönbözőbb építészeti stílusokat reprezentálják. A

Huangyaguan

A Nagy Fal Huangyaguan szakasza lenyűgöző tájban helyezkedik el, gyönyörű hegyekkel és völgyekkel körülvéve, mintegy 40 kilométer hosszan. Számos toronnyal és vízkapuval büszkélkedhet. Bár sok helyen elég meredek, a falon mesésen lehet túrázni. Minden májusban több ezer lelkes futó érkezik Huangyaguanba, hogy megkísérelje a maratoni táv lefutását. A Huangyaguan sokak szerint a Kínai Nagy Fal miniatűr változatának tekinthető, és rengeteg lenyűgöző látnivalót tartogat.

Juyongguan

Mivel mindössze másfél órányira fekszik Pekingtől északkeletre, Juyongguan régóta fontos szerepet játszik a főváros védelmében. A Juyong-hágóerőd a Nagy Fal egyik legimpozánsabb erődítménye. Az erőd egyes elemei még a Ming-dinasztia idejéből származnak, kiemelkedő helyet foglal el a Guangou-völgyben, egykoron ez volt a bejárat Pekingbe. A fal Juyongguan-i szakaszát, az áthatolhatatlanság látszata ellenére, Dzsingisz kán 1211-ben és 1213-ban is áttörte. Mivel ez a fal Pekinghez legközelebbi szakasza, Juyongguan nagyon népszerű a turisták körében. Ha a környéken járunk érdemes meglátogatni a Dingling-sírokat, az egyetlen Ming-dinasztia idején megnyitott császári mauzóleumot is.

Gubeikou

A Pekingtől körülbelül kétórányi autóútra található Gubeikou a Nagy Fal egyik legvadregényesebb része. A Gubeikou stratégiailag a Yan-hegység hátsó részén helyezkedik el, és egy fontos átjárót őrzött Peking felé, a történelem során több mint 130 csata zajlott a fal mentén. Számos érdekes műemlék található itt, például a tábornoki torony és a 24-szemű torony. Lenyűgöző, hogy 1567 óta nem történt itt felújítás vagy építkezés. Bár nem olyan népszerű, mint a Nagy Fal más részei, Gubeikou ideális, ha nyugodt, zajos turistáktól mentes kikapcsolódásra vágyunk.

Simatai

A Nagy Fal Simatai szakasza a Yan-hegység hullámzó hegygerincén kanyarog, és a kétoldalt lezuhanó meredek lejtőiről híres. Ez az egyetlen olyan rész, amelyet éjszaka kivilágítva láthatunk. A tetején való túrázás felemelő élményt, mivel olyan érzés, mintha a levegőben sétálnánk. Az egyik része, az Égi híd mindössze 40 centiméter széles. A fal mentén egy sor őrtorony sorakozik, némelyikük mindössze 50 méter távolságra van egymástól. Ezekből lenyűgöző kilátás nyílik a vidékre.

Badaling

Az 1504-ben épült Badaling a Nagy Fal egyik legjobban felújított része, és Pekinghez való közelsége miatt a turisták körében egyben a legnépszerűbb is. Mint ilyen, nagyon zsúfolt. A Badalingnak azonban még mindig megvan a maga varázsa, és az évek során Nixon elnöktől II. Erzsébet királynőig mindenki meglátogatta. Könnyű megközelíthetősége, valamint jó infrastruktúrája és remek fotózási lehetőségei miatt Badalingot érdemes felkeresni.

Huanghuacheng

A hivatalosan "Tóparti Nagy Fal" néven ismert Huanghuacheng az egyetlen olyan szakasz, amely víz mellett épült, és egy része valóban a lábánál fekvő tóba merül. A gyönyörű kék Haoming-tó kiemelkedik a körülötte elterülő, erdővel borított hegyek közül, és a tájban kanyargó Nagy Fal csak teljessé teszi a tökéletes látványt. Huanghuacheng a nevét a körülötte lévő hegyeket nyáron ellepő szép kis sárga vadvirágokról kapta. Csodálatos élmény itt túrázni.

Mutianyu

Pekinghez való közelsége ellenére Mutianyu kevésbé zsúfolt, mint Badaling. A mindkét oldalról buja zöldövezetekkel körülvett Mutianyu fennséges látványt nyújt, ahogy a hegygerinceken átvág. A fal ezen szakaszához a látogatók gyalog vagy drótkötélpályán juthatnak fel.

Kapcsolódó inspirációk:


Tibet csillaga, a Potala palota - OTP Travel Utazási Iroda
A Potala palota a tibeti Vörös-hegyen áll, 3750 méter tengerszint feletti magasságon, Lhászában, Kína Tibeti Autonóm Területének fővárosában. A dalai lámák egykori téli palotája, Tibet szimbóluma.

Tibet csodái - OTP Travel Utazási Iroda
Tibet a világ teteje, számos utazó álma. A hosszú évekig elzárt régió őrzi ezredéves hagyományait, titokzatos vallási szokásait és érintetlen, tiszta természeti szépségeit. Fedezze fel Tibet csodáit!

Tibet a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
A Tibeti Autonóm Terület egyedülálló természeti és kulturális kincsek otthona. Összeállításunkból most kiderül, mennyire ismerjük vagy sem Tibet varázslatos világát. Tartson velünk!

Top tippek Tibethez - OTP Travel Utazási Iroda
Minden utazás új vidékek és új kultúrák felfedezésével jár. Minden kulturális közegnek megvannak a maga sajátos szabályai, szokásai, amelyeket nem csak illik, de ildomos is betartani. Így van ez Tibetben is.

Tibeti csemegék - OTP Travel Utazási Iroda
A tibetiek többsége a több mint 3000 méter magasan fekvő Qinghai-Tibet fennsíkon él. A nagy földfelszíni magasság miatt sajátos ételeik és étkezési szokásai vannak. Kóstoljon bele Tibet ízeibe!

Tibet és a fekete hit - OTP Travel Utazási Iroda
Tibet spirituális és kulturális öröksége páratlan. A lenyűgöző természeti szépségek díszletei között az ősi és a modern kultúra keveredik itt, csodálatot és tiszteletet ébresztve mindenkiben.

Kína különleges régiói - OTP Travel Utazási iroda
Hong Kong és Macao, Kína különleges közigazgatási területei olyan egykori gyarmati birtokok, amelyek a XX. század során tértek vissza az anyaországhoz.

Kína természeti csodái - OTP Travel Utazási iroda
Kína a világ második legnagyobb országa. Területe hihetetlen változatosságot mutat. Fedezze fel velünk Kína legizgalmasabb vidékeit!

Xi'an, a Selyemút végállomása - OTP Travel Utazási iroda
Xi'an, a közép-kínai Shaanxi tartomány fővárosa, gyakran a kínai civilizáció szülőhelyeként emlegetik.

A 15 legjobb pekingi étel, amit ki kell próbálni - OTP Travel Utazási iroda
Megmutatjuk, mit érdemes megkóstolni Pekingben. Értékes lista, hiszen Kínában megszámlálhatatlan finomság között válogathatunk.

Kína a tények tükrében - OTP Travel Utazási iroda
Kína hatalmas ország, óriási természeti értékkel, szinte végtelen forrásokkal. Egyszerre ősi és ultramodern.

Ázsia, Top10 tea - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg a legnépszerűbb ázsiai teafajtákat!

Meleget ajánlunk - OTP Travel Utazási Iroda
A Föld legforróbb helyei - hőmérsékleti rekordok.

Határtalan élmények | OTP Travel Utazási Iroda
Határok, melyek fantasztikus turisztikai látványosságok.

Rózsaszínben látjuk a világot - OTP Travel Utazási Iroda
A világ tele van lenyűgöző, varázslatos, olykor meglepő, gyakran meghökkentő helyekkel.

Tibet titkai - OTP Travel Utazási Iroda
Érdekességek a világ tetejéről

Ázsia kávé világa - OTP Travel Utazási Iroda
Tekintsen be Ázsia izgalmas kávé világába!

Nevezetes másolatok  - OTP Travel utazási iroda
Fedezze fel a legjobb nevezetességek másolatát!

Határtalan élmények - OTP Travel Utazási Iroda
Összegyűjtöttünk néhány különös, izgalmas, olykor bizarr érdekességet a világ legnépesebb országáról.

Mióta megindult a légiforgalom Budapest és Peking között, sokkal egyszerűbb megismerni ezt misztikus országot.  

Kapcsolódó ajánlatok:


PEKING ÉS SANGHAJ

Kína
799 000 Ft-tól/fő

KÍNAI CSÁSZÁRVÁROSOK

Kína
1 099 000 Ft-tól/fő

KÍNA ÖRÖKSÉGE

Kína
1 149 000 Ft-tól/fő

KÍNA ÉS HONGKONG CSODÁI

Kína
1 599 000 Ft-tól/fő

KÍNA ÉS TIBET

Kína
1 649 000 Ft-tól/fő