Élmények a világ körül

Costa Rica – az édenkert finomságai

Costa Rica – az édenkert finomságai - OTP Travel Utazási Iroda
Az ananász- és kávéültetvények, a csokoládétúrák felejthetetlen élményekkel csalogatják azokat, akik szeretnék megismerni az ország virágzó kultúrájának és gazdaságának alappilléreit.

Costa Rica – az édenkert finomságai

Costa Ricában a természet tálcán kínálja a ínyencségeket. Az ananász- és kávéültetvények, a csokoládétúrák felejthetetlen élményekkel csalogatják azokat, akik szeretnék megismerni az ország virágzó kultúrájának és gazdaságának alappilléreit. 

Costa Rica | Costa Rica – az édenkert finomságai - OTP Travel Utazási Iroda

Ananász

Costa Rica | Costa Rica – az édenkert finomságai - OTP Travel Utazási Iroda
A legtöbb ananászültetvény a világon Latin-Amerikában és Nyugat-Afrikában találjuk, azonban az európai piacra az ananászok 75 százaléka Costa Ricából érkezik. A Del Monte gyümölcscég és leányvállalatai Costa Rica ananászexportjának több mint 50 százalékát termelik. Az ananász Costa Rica csillogó aranya. Édes és lédús gyümölcs, alacsony savtartalma miatt jól érvényesül a magas cukortartalma. Nemcsak ízében, hanem színében is gazdag, élénk sárga. Remek C-vitamin forrás, valamint vasat és kalciumot tartalmaz.

Kávé

Costa Rica | Costa Rica – az édenkert finomságai - OTP Travel Utazási Iroda
A Costa Rica-iak számára a kávé nem csupán egy koffein löket, kávébabjuk neve a „grano de oro” – az aranyszem – mely jól példázza az országban betöltött szerepét. Ahhoz, hogy valóban megértsük a kávé jelentőségét érdemes egy izgalmas kávétúrára jelentkeznünk, mely általában a kávé történetének bemutatásával kezdődik. Utána egy kávéfarmon keresztül vezetik végig a látogatókat, ahol nyomon követhetik az egész folyamatot a kávébabtól a gőzölgő csészéig. A legjobb kávétermő régiók nagy magasságokban, vulkanikus tájakon találhatók Costa Ricán, amelyek ideális klímát teremtenek a növények számára. 

Csokoládé

Costa Rica | Costa Rica – az édenkert finomságai - OTP Travel Utazási Iroda
Naponta a világon egymillió ember fogyaszt csokoládét. Ennek nagy százaléka Costa Ricából származik, és ha ezen a különleges vidéken járunk, akkor mindenképpen menjünk el egy csokoládétúrára, ahol megismerhetjük az ország csokoládé kultúráját és történetét. A csokoládé szerény kakaóbabként indult, melyet szentnek tekintettek Costa Rica őslakosai. Az Istenek táplálékaként kezelték, valahol pedig fizetőeszközként szolgál. A kakaóbabból csokoládé italt készítettek különböző rituálék és ünnepségek céljából. Napjainkban minél magasabb egy csokoládé kakaótartalma, annál értékesebbnek számít, így az igazi kalandorok meg sem állnak a 75 vagy akár 90 százalékos kakaótartalmú finomságokig. Igazi ínyencség, intenzív íze miatt egy-két kocka bőven elegendő. Kis mennyiségben igen egészséges, gyulladáscsökkentő, antioxidáns, vérnyomás csökkentő és fokozza az agyi aktivitást. 

Salsa Lizano

Costa Rica | Costa Rica – az édenkert finomságai - OTP Travel Utazási Iroda
A Salsa Lizano a legfontosabb Costa Rica-i fűszer, mely megtalálható minden asztalon, étteremben és élelmiszerboltban. A salsának igazán egyedi íze van, egyáltalán nem fűszeres, enyhén édes ízjegyekkel rendelkező, savas, sós, világosbarna mártás. A Worchestershire szószhoz hasonlít leginkább, csak közel sem annyira füstös. Sok zöldségből - koriander, sárgarépa, paradicsom, hagyma, karfiol, pirospaprika, uborka, fokhagyma, paprika, kurkuma és fekete bors - készül. Számos fogás mellé kínálják, köztük a gallos pinto és tamales hagyományos helyi gasztronómiai fogásaihoz. 2020-ban ünnepelte a fűszer a 100. évfordulóját. 

Kapcsolódó inspirációk:


Újabb 6 érdekes tény Costa Ricáról - OTP Travel Utazási Iroda
Costa Rica régóta nagyszerű nyaralóhelyként ismert; csodálatos tájakkal, meseszép strandokkal, hegyekkel, érintetlen esőerdőkkel és változatos élővilággal csábítja turisták ezreit.

11 őshonos állat Costa Ricán - OTP Travel Utazási Iroda
Costa Ricán több mint 500 000 állat- és növényfaj él, így a világ 20 leggazdagabb élővilággal rendelkező országának egyike. Ismerje meg Ön is a természet csodáit!

8 kuriózum a csodás Costa Ricá-ról - OTP Travel Utazási Iroda
Vajon vulkánból vagy nemzeti parkból van több Costa Ricán? Kik azok a Ticók? És azt tudja-e, hogy mi a sziget nemzeti madara? Kattintson és tudjon meg többet erről a csodálatos, boldog országról!

Fenntartható turizmus Costa Ricán - OTP Travel Utazási Iroda
Egy műanyagmentes ország példa értékű törekvései.

Costa Rica: egy rendkívüli ország - OTP Travel Utazási Iroda
Pura Vida: utazás másképp, avagy megélni a hétköznapok pillanatait a csodálatos Costa Ricán. Így tud most elutazni, ha Costa Ricára vágyik!

Costa Rica kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
Costa Rica bővelkedik a természeti kincsekben - és ez igaz az itt termő, egzotikus gyümölcsökre is.

10 érdekesség Costa Ricáról - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg jobban Costa Ricát!

Namaste - OTP Travel utazási iroda
Fedezze fel a legjobb spirituális úti célok valamelyikét!

Kapcsolódó ajánlatok:
COSTA RICA - A BOLDOGSÁG ORSZÁGA - REPÜLJ ÉS VEZESS!

Costa Rica
678 000 Ft/fő -től

COSTA RICA - FELHŐERDŐK, VULKÁNOK ÉS GAZDAG PARTOK

Costa Rica
959 000 Ft/fő -től

ARGENTÍNA ÉS BRAZÍLIA CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Brazília
érdeklődésre

RIO DE JANEIRO ÉS AZ IGUAZÚ-VÍZESÉS

Brazília
érdeklődésre

A MAJA MEXIKÓ - MINI KÖRUTAZÁS ÜDÜLÉSSEL

Mexikó
499 000 Ft/fő -től

THE REEF PLAYACAR RESORT & SPA****

Mexikó
529 000 Ft/fő -től

GRAND BAHIA PRINCIPE BAVARO*****

Dominikai Köztársaság
589 000 Ft/fő -től

MELIA CARIBE BEACH RESORT*****

Dominikai Köztársaság
599 000 Ft/fő -től

BARCELO MAYA GRAND RESORT*****

Mexikó
599 000 Ft/fő -től

RIO DE JANEIRO – CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Brazília
599 000 Ft/fő -től

MELIA PUNTA CANA BEACH RESORT*****

Dominikai Köztársaság
619 000 Ft/fő -től

BAHIA PRINCIPE LUXURY AKUMAL *****

Mexikó
639 000 Ft/fő -től