Élmények a világ körül

Keresés

Ras Mohammed: a földi paradicsom

Ras Mohammed: a földi paradicsom - OTP Travel Utazási Iroda
Sharm El Sheikhtől délre, a Sínai-félsziget legdélebbi csúcsánál fekszik a kivételes szépségű Ras Mohammed.

Ras Mohammed: a földi paradicsom

Körülbelül 20 km-re délre Sharm El Sheikhtől, a Sínai-félsziget legdélebbi csúcsánál fekszik Ras Mohammed, Egyiptom első nemzeti parkja.
 

Úgy tartják, hogy neve egy szél által erodált sziklától származik, amelyet még maga Mohammed próféta is meglátogatott a 7. században. 70 000 évvel ezelőtt bekövetkezett földtani változások eredményeként alakult ki a mai partszakasz, amelyet csodálatos korallzátonyok öveznek. A Sínai-félsziget ezen pontján két sótartalmú víz keveredik ezért elképesztően a gazdag az élővilág. A látványos korallzátonyok számtalan élőlénynek biztosítanak otthont.

Ras Mohammed: a földi paradicsom - OTP Travel Utazási Iroda
Kivételes szépsége és tudományos jelentősége miatt az egyiptomi kormány 1983-ban védett területté nyilvánította Ras Mohammed-et. Az egykoron 93 km²-en elterülő nemzeti park jelenleg 480 km². Szerencsére a helyi hatóságok fokozottan védik ezt a páratlan tengeri és szárazföldi élőhelyet, a búvárkodás is csak a kijelölt területeken megengedett. A látogatóknak napnyugtakor el kell hagyniuk a parkot, hogy az állatok nyugalma biztosított legyen.

A félsziget legnagyobb része egyébként maga is egy szárazföldé vált korallszirt, ami a tengerszint visszahúzódása miatt került a felszínre. Ez az oka, hogy rengeteg tengeri fosszíliát találhatunk a tenger közeli partszakaszokon.
Ras Mohammed: a földi paradicsom - OTP Travel Utazási Iroda
Sharm El Sheikh és Ras Mohammed környéken csodálatos vizű strandok sorakoznak, ahol természetesen sznorkelezésre is van lehetőség. De kedveltek a Ras Mohammed Nemzeti Parkba vezetett szárazföldi kirándulások is.

A Ras Mohamed park területén különlegesen gazdag vadvilág él (több fajta róka, gazellák, kőszáli kecskék és vadmacskák). Nagyon népes a madár populáció is, jó néhány közülük csak helyben honos, ilyen a halászsas és rózsapinty, míg mások vendégeskedő vándorló madarak, mint a fehér gólya.
Ras Mohammed: a földi paradicsom - OTP Travel Utazási Iroda
A paradicsominak tartott Ras Mohammed Nemzeti Park olyan nevezetes merülőhelyeit, mint a Shark Reef, a Jolanda zátony, az Alternatives, az Anemona City vagy a Stingray Station búvárok ezrei keresik fel szezononként. Ami nem véletlen, ezeken a merülőhelyeken több tengeri élőlény őshonos a Vörös-tenger északi részének 1 km²-én, mint bárhol máshol a világon. Találkozhatunk többek között papagájhallal, tűzhallal, murénákkal, gömbhalakkal, de itt él a napóleonhal is, és a felsorolást hosszan folytathatnánk.
Ras Mohammed: a földi paradicsom - OTP Travel Utazási Iroda
A zátonyok felfedezése során a nagyobb méretű fajok közül találkozhatunk tonhalakkal, barrakudákkal, sügérekkel és cápákkal is. A cápák közül gyakoriak a fehér és fekete foltos szirtcápák, a kalapácsfejű cápák és az óceáni fehér foltú cápák. Főként a nyári hónapokban. A búvárok beszámolói szerint azonban időnként feltűnnek cetcápák, tigris- és leopárd cápák is.

Kapcsolódó inspirációk:


Egyiptom utazás: Kairó finomságai - OTP Travel Utazási Iroda
Ha Kairóban kalandozunk, érdemes megismerkedni a helyi konyha remekműveivel. Összegyűjtöttük a legautentikusabb fogásokat, amelyeket ott, helyben is ki kell próbálni.

Egyiptom utazás: Kairó látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Kairó, Egyiptom fővárosa az ezer minaret városaként is ismert. Kairó büszkélkedhet a világ legszebb iszlám építészeti alkotásaival. Fedezze fel velünk!

Sharm el-Sheikh - az üdülőparadicsom - OTP Travel Utazási Iroda
Sharm el-Sheikh felemelkedése egy egyedülálló és turisztikai szempontból példaértékű történet.

Sharm el Sheikh - tengeri kalandok - OTP Travel Utazási Iroda
Sharm el Sheikh a világ egyik legismertebb búvárterepe.

Sármos Sharm - OTP Travel Utazási Iroda
Annyi fantasztikus látni- és tennivaló van itt, hogy nehéz választani!

Egyiptom - Alexandria varázslatos városa - OTP Travel Utazási Iroda
Alexandria városa a történelemrajongók fellegvára. Tartson velünk és fedezze fel Egyiptom különleges szegletét, mely egykor a híres Alexandriai világítótoronynak adott otthont.

Egyiptom - Nílus menti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A Nílus mentén megelevenednek a történelemkönyv oldalai, káprázatos régészeti kincsek és templomok várják a kalandorokat. Tartson velünk és fedezze fel Egyiptom legszebb szegleteit.

Egyiptom - Kairó kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
Kairó nyüzsgő nagyvárosának forgatagában lenyűgöző építészeti csodákra bukkanhatunk. A várossal szinte összefonódva a gízai piramisok őrzik a régi kultúrák megfejthetetlen titkait.

Hurghada | strandok | Egyiptom | OTP TRAVEL Utazási Iroda
A Vörös-tenger legjobb egyiptomi strandjai az egész család számára kellemes kikapcsolódást ígérnek.

Hurghada | programok | Egyiptom | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Hurghada az egyik legnépszerűbb nyaralóhely a Vörös-tenger partján. Ismerje meg velünk ezt a sokoldalú úti célt!

Halászfaluból turistaparadicsom | Egyiptom | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Az egyiptomi Hurghada néhány évtized alatt vált az ország legnagyobb üdülőközpontjává. A Vörös-tenger partján fekvő város ma a napsütésre vágyó turisták paradicsoma.

Családi élmények - OTP Travel Utazási Iroda
Fantasztikus élményeket rejteget Egyiptom!

Madinat Makad ismét várja Önt! - OTP Travel Utazási Iroda
Madinat Makadi Hurghada új, virágzó üdülőnegyede.

Kapcsolódó ajánlatok:


HOSSZÚ HÉTVÉGE KAIRÓBAN

Egyiptom
529 000 Ft/fő

EGYIPTOM KINCSEI ÉS A NÍLUS

Egyiptom
1 299 000 Ft/fő

EGYIPTOM - TENGERPARTI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Egyiptom
250 000 Ft-tól/fő

EGYIPTOM KINCSEI ÉS A NÍLUS

Egyiptom
1 299 000 Ft/fő