Élmények a világ körül

Keresés

Valencia – Európa zöld fővárosa

Gaudí remekműve, a Sagrada Familia | OTP Travel Utazási Iroda

Ismerje meg Valencia hogyan egyesíti a hagyományt és az innovációt, hogy egy élhetőbb és fenntarthatóbb jövő felé haladjon.

Valencia – Európa zöld fővárosa

Valencia, Spanyolország harmadik legnagyobb városa, mely gazdag történelemmel és kulturális örökséggel büszkélkedhet. A város élettel teli utcái, lenyűgöző építészete és gasztronómiai csodái egész évben vonzzák a turistákat. Két esemény különösen meghatározó ennek a különleges városnak a naptárában: a híres Las Fallas fesztivál és a város Európa Zöld Fővárosa címe, melyet 2024-ben kapott meg.

Las Fallas fesztivál

A Las Fallas fesztivál Valencia egyik legjelentősebb és legismertebb eseménye. Ez a hagyományos ünnep kulturális, vallási és társadalmi jelentőséggel bír. A fesztivált március közepén rendezik meg, és több napos ünneplésre ad alkalmat, amely során a város teljesen átalakul.
A fő esemény a "fallas" nevű monumentális papír szobrok lángokba borítása, melyeket előtte hónapokig építenek és kiállítanak az utcákon. Ezek a szobrok gyakran politikai vagy társadalmi témákat ábrázolnak.
Emellett minden nap színes petárdákat azaz mascletàkat lőnek fel a város főterén, a Plaza del Ayuntamiento-n. Ezek az ünneplések hozzájárulnak a fesztivál egyedi atmoszférájához.
A fesztivál egyik legmeghatóbb eseménye az "Ofrenda de Flores", amikor a lakosok és a látogatók virágokat hoznak és helyeznek el a Plaza de la Virgen körül lévő területeken, hogy tisztelegjenek a Szűz Máriának és Valencia védőszentjének, a Virgen de los Desamparadosnak.
Emellett a Las Fallas fesztivál során rengeteg más program is várja a látogatókat, mint például a hagyományos ruhákban rendezett felvonulások és kulturális események.
Valencia – Európa zöld fővárosa - OTP Travel Utazási Iroda

Európa Zöld Fővárosa

Valencia büszkén üdvözölte azt a hírt, hogy 2024-ben elnyerte Európa Zöld Fővárosa címét. Ez a cím az Európai Bizottság által adományozott elismerés, amely azokat a városokat ismeri el, amelyek kiemelkedő erőfeszítéseket tesznek a fenntarthatóság, a környezetvédelem és a zöldfejlődés terén.
Gaudí remekműve, a Sagrada Familia - OTP Travel Utazási Iroda
Valencia esetében ez a cím elismeri a város erőfeszítéseit a városi területek zöldítésében, a közlekedési rendszerek fejlesztésében és a megújuló energiák felhasználásában. A város a közlekedési hálózat modernizálásával, a kerékpáros infrastruktúra fejlesztésével és a zöldterületek növelésével igyekszik csökkenteni a környezeti terhelést és javítani a lakosok életminőségét.

Az egyik ilyen különlegesség a hullámenergia-konverter, melyet zöldáram előállítására terveztek. A készüléket a valenciai kikötő azon részében helyezik el, ahol a hullámok szabadon áramlanak. A berendezés évente mintegy 130 000 kilowattot termel, ami 16 tonnával csökkenti a város éves CO₂-kibocsátását.

Valencia jelmondata a "Közös küldetésen", a városi hatóságok a lakosokkal együtt dolgoznak az éghajlat-semlegesség és a környezetvédelmi célok eléréséért. Mivel nagy hangsúlyt fektet az emberekre, hatékonyan ötvözi a környezeti kihívásokra adott válaszokat a társadalmi kihívásokkal. Ez tette Valencia-t a fenntarthatóságra való áttérés élharcosává, és más európai városok számára is inspirációs forrássá.

Kapcsolódó inspirációk:


A Művészetek és Tudományok Városa | OTP Travel Utazási Iroda

A valenciai művészetet, tudományt és szórakozást ötvöző futurisztikus épületegyüttes az emberi kreativitás és innováció bizonyítéka.

Valenciai gótikus örökségei | OTP Travel Utazási Iroda

A valenciai gótikus épületek a régió művészi és mérnöki képességeit bizonyítják.

Gaudí remekműve, a Sagrada Familia | OTP Travel Utazási Iroda

Az ősi történelem és a modern innováció lenyűgöző keverékével ez a magával ragadó város minden utazó számára felejthetetlen élményeket tartogat.

Gaudí remekműve, a Sagrada Familia | OTP Travel Utazási Iroda

Amikor a spanyol konyha ikonikus ételeit emlegetjük, kevés fogás hasonlítható a híres valenciai paella ínycsiklandó élvezetéhez.

Andalúzia csillagai - OTP Travel Utazási Iroda
Andalúzia vagy ahogy sokan nevezik, Spanyolország nagyasszonya. Andalúziában utazni annyi, mint belelátni Spanyolország lelkébe.

Barcelona csemegéi - OTP Travel Utazási Iroda
Madridot öröm felfedezni, mert a történelmi gyöngyszemektől és a világszínvonalú művészeti alkotásokig a különleges gasztronómiai élményekig ezernyi csodát kínál.

Bacelona, te bájos! - OTP Travel Utazási Iroda
Barcelona tökéletes úti cél. Ha először látogat el ide, a következő látnivalók feltétlenül kerüljenek fel a megnézendők listájára.

Spanyolország a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
Összegyűjtöttünk néhány érdekes, olykor meglepő tényt Spanyolországról, amelyek talán kevesek előtt ismertek. Tartson velünk az Ibériai-félsziget felfedezésében!

Barcelona csemegéi - OTP Travel Utazási Iroda
Barcelona Katalónia fővárosa eltérő gasztronómiai hagyományokkal büszkélkedhet, mint Spanyolország többi része.

Spanyolország fenséges ízei - OTP Travel Utazási Iroda
A finom tapasoktól kezdve a kiváló tenger gyümölcseiig és a hagyományos sültekig, a spanyol ételek a legjobb helyi termékek felhasználásával készülnek.

Kapcsolódó ajánlatok:


KANÁRI-SZIGETEKI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Spanyolország
210 000 Ft-tól/fő

SPANYOLORSZÁG - TENGERPARTI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Spanyolország
257 000 Ft-tól/fő

TENGERPARTI HÉTVÉGE BARCELONÁVAL

Spanyolország
269 000 Ft-tól/fő

SEVILLAI VÁROSLÁTOGATÁS – ANDALÚZ HANGULATOK

Spanyolország
369 000 Ft-tól/fő

KIRÁLYI MADRID

Spanyolország
379 000 Ft-tól/fő

EUROSTARS MALAGA****

Spanyolország
389 000 Ft-tól/fő

MALLORCAI HÉTVÉGE

Spanyolország
399 000 Ft-tól/fő

MEDITERRÁN VALENCIA

Spanyolország
399 000 Ft-tól/fő

BARCELO MALAGA****

Spanyolország
419 000 Ft-tól/fő

SZILVESZTER BARCELONÁBAN

Spanyolország
449 000 Ft-tól/fő

OCCIDENTAL FUENGIROLA**** - FUENGIROLA, SPANYOLORSZÁG

Spanyolország
449 000 Ft-tól/fő

ALUA BOCCACCIO****- ALCUDIA, MALLORCA

Spanyolország
489 000 Ft-tól/fő

MELIA COSTA DEL SOL**** - TORREMOLINOS, SPANYOLORSZÁG

Spanyolország
499 000 Ft-tól/fő

HOTEL RIU BRAVO****

Spanyolország
549 000 Ft-tól/fő

HOTEL RIU PLAYA PARK****

Spanyolország
579 000 Ft-tól/fő

IBEROSTAR SELECTION SANTA EULALIA IBIZA **** IBIZA

Spanyolország
619 000 Ft-tól/fő

LINDNER GOLF RESORT****- MALLORCA

Spanyolország
629 000 Ft-tól/fő

GRAN HOTEL MIRAMAR GL***** - MALAGA

Spanyolország
659 000 Ft-tól/fő

ANDALÚZIA, ÜDÜLÉSSEL COSTA DEL SOL TENGERPARTJÁN

Spanyolország
679 000 Ft-tól/fő

GRAND PALLADIUM WHITE ISLAND RESORT & SPA ***** IBIZA

Spanyolország
939 000 Ft-tól/fő