Élmények a világ körül

Keresés

Izland természeti csodái

Izland természeti csodái - OTP Travel Utazási Iroda
Izland varázslatos. A sziget tele van a természet csodáival. Fedezze fel ezt a semmihez sem fogható világot!

Izland természeti csodái

Izland varázslatos. A sziget tele van a természet csodáival. Fedezze fel ezt a semmihez sem fogható világot!

Vízesések földje

Izland | Vízesések földje - OTP Travel Utazási Iroda
Izlandon úgy tűnhet kilométerenként beleütközünk egy vízesésbe, csobogóba. A legismertebb mind közül a csodálatos környezetben fekvő Gullfoss, illetve a hátulról is megcsodálható Seljalandsfoss. Utóbbi meglátogatásakor az esőkabát és a vízhatlan telefontok kötelező tartozék.

Geotermikus medencék országa

Izland | Geotermikus medencék országa - OTP Travel Utazási Iroda
Izland rengeteg geotermikus energiát használ. Az ország villamos energiájának több mint 25 százaléka ebből az energiaforrásból származik, míg az izlandi háztartások hőszükségletének 87 százalékát a geotermikus energia fedezi. Izlandot geotermikus medencék sokasága borítja, mind közül a legismertebb a Kék lagúna, amely valójában egy emberi alkotás és egy erőmű vizét tárolja. A szigeten persze vannak más természetes geotermikus medencék is, amelyek egyikében érdemes elmerülni. A természetes pezsgőfürdő semmihez sem fogható élmény lesz.

Gejzírek hazája

Izland | Gejzírek hazája - OTP Travel Utazási Iroda
Maga a „gejzír” szó is egy itteni gejzír nevéből származik, és a kirobbanó vízre utal. Reykjavíktól mindössze másfél órás úttal elérhetjük a névadó Geysir-t, illetve a vele szomszédos és igen népszerű Strokkur gejzírt. Utóbbi a néhány percenként bekövetkező kitöréseivel egészen különleges látványossága Izlandnak.

Szivárványok szigete

Izland | Szivárványok szigete - OTP Travel Utazási Iroda
Izland időjárása meglehetősen szeszélyes, így kis szerencsével egy futó zápor nyomán különleges égi színjátékban lehet részünk. A kiterjedt égbolton csodálatos látványt nyújtanak az érintetlen tájjal összeolvadó szivárványok.

A vulkánok otthona

Izland | A vulkánok otthona - OTP Travel Utazási Iroda
Izlandon 130 vulkán van, amelyek közül 18 aktív is. A sziget egyik alvó vulkánja pedig egészen különleges, ez az egyetlen vulkán a világon, amelyet belülről is felfedezhetünk. A Reykjavíktól 25 percre található vulkánhoz szervezett túra keretében juthatunk el amire ezen a weboldalon keresztül jelentkezhetünk: https://insidethevolcano.com/. A helyszínen 120 méter mélységben csodálhatjuk meg a föld alatti világot.

Gleccserek hazája

Izland | Gleccserek hazája - OTP Travel Utazási Iroda
Izlandi utazás nem lehet teljes gleccsertúra nélkül. Az ország teljes területének körülbelül 11 százalékát fedik le ezek a természeti képződmények. Reykjavikban számos cég kínál ilyen túrákat. A Vatnajökull a legnagyobb Európában, igazán különleges élmény a felfedezése.

Jégbarlangok országa

Izland | Jégbarlangok országa - OTP Travel Utazási Iroda
Nyaranta nagy mennyiségű víz folyik Izland gleccserei alatt, amelyek hatalmas jégbarlangokat faragnak. A Vatnajökull Nemzeti Parkban akár magunk is felfedezhetjük ezeket a különleges képződményeket. Avatott kísérők segítségével juthatunk le a jégbarlangba.

Amerika és Európa határa

Izland | Amerika és Európa határa - OTP Travel Utazási Iroda
A Þingvellir Nemzeti Park körülbelül 35 percre található Reykjavíkotól. A park nemcsak a világ legrégebbi parlamentjének a helyszíne (Kr. u. 930), hanem egy csodálatos vidék káprázatos panorámával, vízesésekkel, folyókkal és tavakkal. Itt találkozik egymással az észak-amerikai és az eurázsiai lemez is, az Almannagjá-szurdokban tulajdonképpen a két kontinens között sétálhatunk.

Északi fény földje

Izland | Északi fény földje - OTP Travel Utazási Iroda
Az északi fény varázslatával a téli sötétebb napokon találkozhatunk. Igaz, hogy ilyenkor főként a sötétség az úr, ez a látvány azonban sok mindenért kárpótol.

Kapcsolódó inspirációk:


Adrenalinfröccs | OTP Travel Utazási Iroda
A váratlanra várva, kalandortippek világutazóknak.

Walt Disney beájulna - OTP Travel Utazási Iroda
Helyek, melyek inkább tűnnek mesekönyv illusztrációnak, mint létező látványosságnak.

 Izland legszokatlanabb látnivalói | OTP Travel Utazási Iroda
Izland ikonikus látványosságait sokan ismerik, azonban a szigetországban számos szokatlan és meglepő látnivalóra is bukkanhatunk. Merüljön el velünk ebben a különleges világban!

A 10 legizgalmasabb látnivaló Reykjavíkban - OTP Travel Utazási Iroda
Izland fővárosa Reykjavík rengeteg izgalmas épülettel és kiállítással büszkélkedhet. Összeszedtük a 10 legérdekesebbet, fedezze fel velünk!

Izland kevéssé ismert gyöngyszemei  | OTP Travel Utazási Iroda
Fedezze fel Izland tömegturizmustól mentes szegleteit, a természet érintetlen és vad arcát. Csokorba gyűjtöttük a szigetország titkos szépségeit.

Izland lenyűgöző élővilága - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezzük fel Izland lenyűgöző élővilágát földön, vízen és levegőben. Parádés meglepetéseket tartogat, bárhova is kalandozzon tekintetünk!

Madeirai hírességek - OTP Travel Utazási Iroda
Az északi féltekén több olyan különleges úti cél is van, ahol sarki fényre vadászhatunk. Összegyűjtöttük a legszebbeket!

13+1 érdekesség Izlandról - OTP Travel Utazási Iroda
Izland, a tűz és a jég földje az elmúlt években rendkívül népszerű utazási célponttá vált.

Izlandi csemegék - OTP Travel Utazási Iroda
Izlandi specialitások, amelyeket nem szabad kihagyni.

A rendkívüli természeti adottságokkal rendelkező Izland megannyi csoda országa.

Izland utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Izland a fotósok álma, az utazók kedvence már Budapestről is elérhető közvetlen repülőjárattal.

Nem kétséges, itt a szezon! Frissüljön fel a hűsítő habokban!

Kapcsolódó ajánlatok:


IZLAND = KALAND - REPÜLJ ÉS VEZESS!

Izland
769 000 Ft-tól/fő

IZLAND - CSOPORTOS TENGERI HAJÓÚT

Izland
1 420 000 Ft-tól/fő