Élmények a világ körül

Keresés

Kincses sziget: Jamaica

Kincses sziget: Jamaica | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Jamaica a smaragdzöld hegyek, a buja esőerdők, a korallzátonyok, homokos strandok és a ragyogó kék tenger hazája. 10 csoda, amelyeket itt járva nem szabad kihagynia.

Kincses sziget: Jamaica

Jamaica a smaragdzöld hegyek, a buja esőerdők, a korallzátonyok, homokos strandok és a ragyogó kék tenger hazája. A reggae szülőhelye, karibi rummal és afrikai bájjal fűszerezve. Mi mást várhatna el az ember egy tökéletes tengerparti nyaralás helyszínétől? 10 csoda, amelyeket itt járva nem szabad kihagynia.

Falmouth

Jamaica | Falmouth - OTP Travel Utazási Iroda
A Karib-tenger egyik legjobban megőrzött "György-korabeli" városa. Az 1769-ben cukornádtermelők által alapított Falmout nevét Trelawny, Jamaica akkori kormányzójának szülőhelyéről kapta.
Ma Falmouth tele van kókuszdió- és cukorültetvényekkel, buja erdőkkel, vízesésekkel és hamisítatlan 19. századi építészeti emlékekkel. Központi fekvése miatt Falmouth a 18. század végén a rabszolga-kereskedelem egyik fő csomópontja is volt, amelynek történetét egy vezetett városi séte során fedezhetjük fel.
Mindenképpen látogasson el az Albert George piacra, a Baptista Manse-ba (az első Jamaicán épült kőtemplom) és a felújított bírósági épületbe. Érdemes felfedezni a Great Hall-birtokokat, különösen a Greenwood Great House-t és a Good Hope Great House-t, ahol a Martha Brae folyón csónakázni is lehet. További látnivalók közé tartoznak a szabadtéri piacok, ahol a helyi termékek mellett a kézzel készített kézműves termékekből sincs hiány, valamint a Luminous Lagoon, amely hihetetlenül színes tengeri élővilágnak ad otthont.

Port Antonio

Jamaica | Port Antonio - OTP Travel Utazási Iroda
A Jamaica északkeleti partjainál fekvő festői halászfalu egykor a "világ banánfővárosa" volt. Ma már egy nyugodt nyaralóhely. A falu hangulata a színes piacok, a György- és Viktória korabeli építészeti emlékek, valamint a hűvös kávézók érdekes keverékéből áll össze, ahol remekül elüthetjük az időnket. De az igazi vonzerőt azonban mégsem ez, sokkal inkább a hihetetlenül buja természeti környezet jelenti. Dzsungelek, kristálytiszta vízesések, türkizkék lagúnák, gyönyörű strandok és izgalmas túraútvonalak találhatóak a környékén.

Nine Mile

Jamaica | Nine Mile - OTP Travel Utazási Iroda
Nine Mile Brown's Towntól néhány mérföldre délre fekszik. A településen nem sok különlegesség van, kivéve egyet, amely azonban igazi célponttá teszi: itt született és itt is lett eltemetve Bob Marley, a híres jamaicai reggae-művész. Nine Mile-ben töltött évek nagy nyomot hagytak Marley művészetén, a vidéki élet számos dalára jelentős hatással volt. Nine Mile legnevezetesebb látnivalója maga a ház, amelyben Marley felnőtt, és amelynek minden eredeti berendezési tárgya a helyén van. A Bob Marley-mauzóleum - amelyet család tagjai kezelnek szintén meglátogatható. Nine Mile felkeresése kötelező zarándoklat a Bob Marley-rajongók számára.

Treasure Beach

Jamaica | Treasure Beach - OTP Travel Utazási Iroda
A Treasure Beach hat pompás, aranyszínű mérföldön keresztül húzódik négy idilli halászfaluban a déli part mentén - Billy's Bay, Frenchman's Bay, Calabash Bay és Great Bay -, ahol a reggae zene és a rumos koktélok bódulata a mindennapok részét képezik. Miután több mint 25 évvel ezelőtt a Jakes Hotel megnyitása feltette a partszakaszt a térképre, a Treasure Beach pontosan azt kínálja, amit a neve is sugall: a tökéletes elvonulási lehetőséget. Újonnan szerzett népszerűsége ellenére szerencsére napjainkig megőrizte szerény báját. Itt járva feltétlenül látogassuk meg a Floyd's Pelican Bar-t , amit sokan "a világ legmenőbb bárjának" tartanak!

Kingston

Jamaica | Kingston - OTP Travel Utazási Iroda
A délkeleti partvonal mentén fekvő főváros a sziget legnagyobb települése, ahol az ország lakosságának több mint fele él. Kingston története 1692-ig nyúlik vissza, azt követően hozták létre, hogy a kikötő közelében fekvő Port Royal egy földrengés következtében elpusztult. Fedezze fel a főváros történelmét, látogasson el a gyarmati korabeli Devon House-ba, Kingston egyik leghíresebb műemlékébe, járja be a Bob Marley Múzeumot, és ismerje meg a Jamaicai Nemzeti Galéria kincseit! Ez a legrégebbi nyilvános művészeti galéria az angol nyelvű karibi térségben.
De meg kell látogatni a Hollywell Nemzeti Parkot, a Hope Botanikus Kertet és a Coronation Marketet, Jamaica egyik legnagyobb termelői piacát is. A Dub Clubban vasárnaponként fantasztikus reggae-bulikat tartanak, amit szintén nem érdemes kihagyni, mint ahogy a fenséges rumkoktélokat is végig kell kóstolni, hiszen Jamaica a világ rumközpontja.

Blue Mountains

Jamaica | Blue Mountains - OTP Travel Utazási Iroda
Tökéletes célpont a kalandok szerelmeseinek, a Blue Mountains egy varázslatos régió, amely túra- és kerékpárutakkal, festői vízesésekkel és kávéültetvényekkel várja a látogatókat. A 45 kilométer hosszú hegyvonulat, amely a csúcsai körül rendszeresen megtelepedő kékes ködről kapta a nevét, Jamaica leghosszabb ilyen földtani képződménye. A legmagasabb csúcsról, amire a legkalandvágyóbbak fel is merészkedhetnek, egészen Kubáig ellátni. A hegyoldalakon földutak kígyóznak felfelé, gyalogosan, kerékpárral és négykerék-meghajtású járművekkel is megközelíthetőek. Autentikus hegyi falvakon keresztül vezet az út, amely során több mint 500 különböző virágzó növény- és fafajtát is megismerhetünk.

Ocho Rios

Jamaica | Ocho Rios - OTP Travel Utazási Iroda
Ocho Rios népszerű üdülőhely az északi parton. Egykor álmos halászfalu volt, ahol egymást követték az angol, spanyol és kalóz hajók, ma nyüzsgő tengeri kikötő, amelyet csúcskategóriás szállodák és esőerdővel borított hegyek szegélyeznek. Ez az egyik legelbűvölőbb üdülőhely a szigeten. Ocho Riosban inkább a természet áll a középpontban: a "Garden Parish". Buja trópusi növényekkel, kanyargó folyókkal és vízesésekkel, köztük Jamaica leghíresebb természeti látványosságával, a Dunn's River Falls-szal. A természeti kincsek felfedezése után használja ki a városban található fantasztikus vámmentes vásárlási lehetőségeket, bulizzon a legmenőbb szórakozóhelyen, a Margaritaville-ben, és fedezze fel két Bond-film, a Dr. No (1962), illetve az Élni és halni hagyni (1973) forgatási helyszíneit. Sőt, a Goldeneye-ban, Ian Fleming egykori otthonában is megszállhat. Utóbbi tökéletes választás lehet Bond-rajongóknak!

Montego Bay

Jamaica | Montego Bay - OTP Travel Utazási Iroda
Montego Bayben találhatóak a sziget legjobb strandjai. Amellett, hogy fontos kikötő, a gazdagok játszótere is, fényűző villákkal, kiváló golfpályákkal és pompás fehér homokos strandokkal.
Montego Bay népszerűsége az 1920-as években nőtt meg, amikor egy angol csontkovács kijelentette, hogy az itteni víz gyógyító erejű. A gyógyulni vágyó turisták ezrei az egykor csendes falut Jamaica legismertebb turisztikai célpontjává tették.
Ma főként a tenger szerelmesei élvezik a Doctor's Cave Beachet - Jamaica egyik legjobb strandját. A legjobb merülőhelyek is a környéken, a Montego Bay Marine Park védett korallzátonyai között találhatóak.

Dunn's River Falls

Jamaica | Dunn's River Falls - OTP Travel Utazási Iroda
A Dunn's River Falls Jamaica egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága. A 180 láb magas és 600 láb hosszú, teraszos vízesés egészen különleges Instagram helyszín lehet. Bár a szigeten számos vízesés található, ez a legismertebb. Számos vezetett túrát hirdetnek a Dunn's River Falls-hoz, de akár katamaránnal is érkezhetünk Ocho Riosból vagy Montego Bayből.

Negril

Jamaica | Negril - OTP Travel Utazási Iroda
Negril Jamaica fehér homokos, sziklákból és türkizkék tengerből álló partszakasza. A Karib-tenger egyik legjobb strandjának tartott Negril a Bloody Baytől a Long Bayig húzódik Jamaica nyugati oldalán. A kókuszpálmákkal és csúcskategóriás üdülőhelyekkel tarkított Negril a víz szerelmeseinek ideális úti célja. Az itt tartózkodásunk minden napján kipróbálhatunk egy újabb vízi sportot, gyakorlatilag itt minden elérhető.
De ne hagyja ki a Long Bay korallzátonyai körüli búvárkodást sem! A gyerekek pedig bizonyosan imádni fogják Jamaica legnagyobb vízi parkját, a Kool Runnings Adventure-t.

Kapcsolódó inspirációk:


Phuket családi élményei - OTP Travel Utazási Iroda
A perui táj valóban festővászonra kívánkozik: az Andok itt a legcsodálatosabb.

Galápagos világa: Floreana-sziget OTP Travel Utazási Iroda
A Galápagos-szigetek közül vitathatatlanul Floreana rendelkezik a legérdekesebb történelemmel. Keressük fel a sziget legszebb helyeit!

Galápagos világa: Isabela-sziget OTP Travel Utazási Iroda
A csikóhal alakú Isabela-sziget a sziget a legnagyobb az összes közül. Gazdag állatvilága semmihez sem hasonlítható!

Jamaica | Port Royal, a kalózváros | OTP TRAVEL Utazási Iroda
A jamaicai Port Royal egykoron a "világ legvadabb városaként" tartották számon. Kalózok, bűnözök és rabszolgák éltek itt elképesztő gazdagságban.

Jamaicai csemegék | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Összegyűjtöttünk néhány specialitást, amelyeket Jamaicán járva mindenképpen meg kell kóstolni.

Jamaica | Bob Marley Múzeum | OTP TRAVEL Utazási Iroda
A Bob Marley Múzeum Kingston egyik attrakciója, egy csepp hamisítatlan Jamaica, amit mindenkinek látnia kell.

Jamaica legszebb strandjai | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Jamaica híres látványos strandjairól (is), most ezek közül mutatjuk be a legszebbeket!

 Kóstoljon bele Jamaicába! | OTP TRAVEL Utazási Iroda
A jamaicai konyha felfedezése is tartogat izgalmakat. Tíz ételt mutatunk be, amelyeket Jamaicában járva feltétlenül meg kell kóstolni!

Kevéssé ismert tények Jamaicáról | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Jamaica, a Nagy-Antillák harmadik legnagyobb szigetén fekvő ország felszínének több mint háromnegyede hegyvidék. Elárulunk 38 érdekességet erről a fantasztikus országról.

4 ínycsiklandó arubai snack - OTP Travel Utazási Iroda
Négy jellegzetes arubai snack-et mutatunk be. Kóstoljon bele a finom falatokba ön is!

Kapcsolódó ajánlatok:


BAHIA PRINCIPE LUXURY RUNAWAY BEACH *****

Jamaica
749 000 Ft-tól/fő