Élmények a világ körül

Keresés

Le Marais: Párizs különleges negyede

A francia hagyományok őrzője, a Marais-negyed - OTP Travel Utazási Iroda
A Marais egy autentikus párizsi negyed, ahol számos francia hagyomány megmaradt. Tartson velünk és fedezze fel Párizs bohém szegletét.

Le Marais: Párizs különleges negyede

A francia hagyományok őrzője a Marais-negyed, mely Párizs egyik különleges szeglete; varázsa macskaköves utcáiban, történelmi helyszíneiben, bohém kávézóiban és butikjaiban rejlik.
 

A Párizs központjában fekvő, falusias hangulatú kerület a mocsárvidékre - franciául marais - épült, innen kapta a nevét. A párizsiak és turisták egyaránt szívesen jönnek ide egy könnyed sétára, mivel remek hely a kikapcsolódásra és a vásárlásra. Fedezzük fel közelebbről ezt a sokoldalú, kihagyhatatlan negyedet.

Történelmi negyed

A kerületben számos XVII. századi magánkúria található, melyek jellemzően fehér homokkőből épültek, és nagy bejárattal rendelkeznek, melyen egykoron a lovaskocsi is könnyen áthajthatott. Néhány ház ma már műemléki védettséget élvez. A legszebb kúriák közé tartoznak a Sully és a Soubise kastélyok, valamint a Salé kastély, melyet egykor Honoré de Balzac író által gyakran látogatott és ma a híres Picasso Múzeumnak ad otthont.
A francia hagyományok őrzője, a Marais-negyed - OTP Travel Utazási Iroda
Egy ikonikus párizsi nevezetesség, amelyet nem lehet nem észre venni, a Hôtel de Ville. A párizsi városi tanácsnak otthont adó impozáns épület hatalmas udvarral rendelkezik, ahol egész évben számos rendezvényt tartanak. Innen nem messze található a romantikus Place des Vosges, mely a reneszánsz korból származik. Ez Párizs legrégebbi tere. A bájos zöld oázist vörös téglaépületek veszik körül, ahol egykor olyan illusztris nevek éltek, mint Victor Hugo, Madame de Sévigné és Colette. Ebben a negyedben található a barokk stílusú Église Saint-Paul Saint-Louis du Marais templom, gyönyörű pasztellszínű órájával és Eugène Delacroix festményével. Ez az első olyan templom, amely teljesen elszakadt a gótikus hagyományoktól.
A francia hagyományok őrzője, a Marais-negyed - OTP Travel Utazási Iroda
A Rue François Miron utcában népszerű látványosságok a különleges favázas házak. Bár gyakran Párizs legrégebbi házaiként emlegetik őket, valójában a XVI. századból származnak. Különlegességük, hogy a középkorban nem házszámok szerepeltek az épületeken, hanem a kereskedők tevékenységét tüntették fel kis táblákkal.
A francia hagyományok őrzője, a Marais-negyed - OTP Travel Utazási Iroda
A legrégebbi párizsi ház Nicolas Flamel 1407-ben épült háza, mely szintén a Marais-ban, a Rue Montmorency-n található. Nicolas Flamel Európa egyik leghíresebb alkimistája volt, aki J.K. Rowlingot is megihlette a világhírű Harry Potter könyvekben. A Haut Marais-tól a Szajna partjáig futó, falusi bájjal átitatott kerület az utazók számára érdekes utazást kínál Párizs történelmébe.

Gazdag kulturális élet

A Marais múzeumai a kultúra szerelmeseinek fellegvára, legyen szó a kortárs művészetről, a XVIII. századi romantikáról és klasszicizmusról vagy Párizs történelmének kevésbé ismert részleteiről.

A környék kihagyhatatlan múzeuma a Pompidou Központ, melyet puszta mérete és élénk színei miatt könnyű észre venni. Itt található Franciaország legnagyobb modern és kortárs művészeti gyűjteménye. Menjünk fel a legfelső emeletre, hogy megcsodálhassuk az egyik leglenyűgözőbb kilátást Párizsra.
A francia hagyományok őrzője, a Marais-negyed - OTP Travel Utazási Iroda
A Musée Carnavalet a francia forradalom emlékeit, valamint Párizs történetével kapcsolatos tárgyakat mutat be. A Maison de Victor Hugo pontosan úgy maradt fenn, ahogyan a Nyomorultak szerzője hagyta. 1832 és 1848 között a kastély második emeletén lakott, és itt írta néhány fő művét. A lakást meglátogatva végigkövethetjük életének három fő szakaszát - a Guernsey-re való száműzetése előtt, alatt és után - a bútorainak, különböző emléktárgyainak és a csodálatos belsőépítészeti megoldásoknak a bemutatásán keresztül.

A Zsidóság Művészetének és Történetének Múzeuma szintén egy szép magánkúriában, a Hôtel de Saint-Aignanban található. A Picasso Múzeum pedig a spanyol festő legjobb művei mellett számos időszaki kiállítással is büszkélkedhet.
A francia hagyományok őrzője, a Marais-negyed - OTP Travel Utazási Iroda
A Marais egy autentikus párizsi negyed, ahol számos francia hagyomány megmaradt. Párizs legrégebbi piaca, a Marché couvert des Enfants Rouges is itt található. Színes standokkal, friss termékekkel, virágokkal és helyben készített ízletes ételekkel a párizsiak kedvelt találkozóhelye. A piaci napokon a bódék a szomszédos Place Baudoyer-re, sőt a párizsi Centre kerület városházájának udvarára is kiterjednek. A Rue de Bretagne-on számos, regionális francia specialitásokat árusító üzlet található, valamint néhány válogatott hely, ahol a pékségektől a sajtkereskedőkig mindenféle élelmiszert megtalálunk.
A francia hagyományok őrzője, a Marais-negyed - OTP Travel Utazási Iroda
A Saint Paul Le Marais negyedben mintegy 200 régiségkereskedő és dizájnbolt található, mely tökéletes hely a kincsvadászoknak. Tavasztól ősz közepéig pedig az antikváriumok piacain is rengeteg érdekességet vadászhatunk. A Mariages Frères a minőségi teák kincsesbányája, a Diptyque pedig a mesés illatgyertyák helye.

Kapcsolódó inspirációk:


Franciaországi utazás: Bordeaux gasztronómia - OTP Travel Utazási Iroda
A franciaországi Bordeaux minden kétséget kizáróan a bor egyik világvárosa. Gasztronómiai kincsei között azonban akad még néhány, amelyet a városban járva meg kell kóstolnunk!

Franciaországi utazás: Bordeaux kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
A franciaországi Bordeaux a borok Mekkája: rangos château-k, pincészetek és még számtalan egyéb látnivaló felfedezésre vár. Bemutatjuk a város lés környéke csodáit!

Provence-­i ízorgia - OTP Travel Utazási Iroda
Három izgalmas, hamisítatlan provence­-i receptet mutatunk be.

Városi strandok - OTP Travel Utazási Iroda
Ahol a városnézés és a vízparti nyaralás tökéletesen összekapcsolható.

Hat város – hat film - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezzen fel hat csodaszép világvárost hat felejthetetlen filmmel!

Párizs - Disneyland, múzeumok, panoptikum - OTP Travel Utazási Iroda
Szeretnénk megmutatni a francia főváros legjobb helyszíneit, ahol kicsik és nagyok egyaránt kitűnően érezhetik magukat.

Kapcsolódó ajánlatok:


NORMANDIA – BRETAGNE

Franciaország
érdeklődésre

HOTEL ASTON LA SCALA****- NIZZA

Franciaország
érdeklődésre

HOTEL WEST END NICE****- NIZZA

Franciaország
érdeklődésre

NEHO SUITES CROISETTE**** - CANNES

Franciaország
érdeklődésre

PÁRIZS TITKAI

Franciaország
349 000 Ft-tól/fő

BORDEAUX - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Franciaország
355 000 Ft-tól/fő

PROVENCE, A FRANCIA RIVIÉRA ÉS MONACO

Franciaország
689 000 Ft-tól/fő