Élmények a világ körül

Keresés

Európa felfedezetlen csodái

Utazás Európa legjobb városaiba  - OTP Travel Utazási Iroda
Kilenc város, ahová feltétlenül el kell utaznia!

Európa felfedezetlen csodái

 
Utazás Európa legjobb városaiba, kilenc város, ahová feltétlenül el kell utaznia!

Helsinki, Finnország

Európa felfedezetlen csodái - OTP Travel Utazási Iroda
Stockholm népszerűsége töretlen, de miért nem gondolt még soha arra, hogy a keleti szomszédot is meglátogatja? Helsinki igazi tengerparti város világszínvonalú éttermekkel és kitűnő "tenger gyümölcsei" fogásokkal. A város fiatalos, lendületes és mindig élettel teli. Most érdemes menni, amíg a tömeg Stockholmban összpontosul.

Salzburg, Ausztria

Európa felfedezetlen csodái - OTP Travel Utazási Iroda
A Keleti-Alpok lábainál fekvő ki ékszerdoboz legnagyobb exportcikke természetesen még ma is Mozart. Pedig az UNESCO által védett óvárosa, a barokk templomok és jól ápolt zöldterületek olyan hatást keltenek, mintha egy romantikus mese díszletei között járnánk. Kulturális élete pezsgő és a vásárlás szerelmeseinek is számtalan lehetőséget kínál ez a gyönyörű kisváros.

Edinburgh, Skócia

Európa felfedezetlen csodái - OTP Travel Utazási Iroda
Harmonikusan megférnek egymás mellett a középkori óváros, szűk macskaköves utcái és a klasszicista építészet remekművei a New Town-ban - ezek a kontrasztok adják Edinburgh varázslatos hangulatát. Kihagyhatatlan látnivalói közül a legfontosabb az Edinburgh Castle és a város fölé nyúló Arthur Seat, a szunnyadó vulkán, ahonnan fenséges látvány nyílik a mindig zöld skót fővárosra. Augusztusban rendezik meg a Edinburgh-i Festival-t, amely a világ egyik legnagyobb művészeti fesztiválja, színielőadásokkal, sok komédiával ilyenkor az egész város az utcákon van és minden zugban zajlik az élet.

Porto, Portugália

Európa felfedezetlen csodái - OTP Travel Utazási Iroda
Portoba nem lehet nem beleszeretni! Pasztellszínű házai, a középkori harang torony, a lélegzetelállító barok templomok és a klasszikus Beaux-Arts épületek csodálatos egységet alkotnak ezen a szép fekvésű településen. A bor rajongóinak régóta zarándokhelye, nyitott pincéi ezerszám vonzzák a látogatókat. Júniusban pedig a zene szerelmesei veszik át a stafétát, ilyen kor rendezik meg a nemzetközileg is ismert Primavera Sound fesztivált.

Sevilla, Spanyolország

Európa felfedezetlen csodái - OTP Travel Utazási Iroda
Az andalúz fővárosban minden fokozottan jelen van, amit ma spanyol kultúraként értelmezünk. Sevilla többek között a "flamenco szülővárosának" vallja magát. De a helyiek meg vannak győződve arról is, hogy a jól ismert tapas innen eredeztethető. Sevilla amúgy a spanyol konyha egyik fellegvára, ha igazán jó, autentikus spanyol konyhára vágyunk itt biztosan megtaláljuk.

Verona, Olaszország

Európa felfedezetlen csodái - OTP Travel Utazási Iroda
Shakespeare Rómeó és Júliája örök időkre népszerűvé tette az észak olaszországi kisvárost. A Casa di Giulietta (Júlia erkély) kötelező látványosság, ahogyan a csodálatos állapotban fent maradt Arena di Verona is. Falai között rendszeresen nagyszabású kulturális események zajlanak, rendszerint hónapokra előre elfogynak a jegyek, ezért érdemes jó előre foglalni, ha egy itteni koncert felejthetetlen hangulatába szeretnénk belekóstolni.

Tallinn, Észtország

Európa felfedezetlen csodái - OTP Travel Utazási Iroda
Tallin UNESCO által védett óvárosában már szinte semmi nem emlékeztet a szovjet időkre. Virágzó kulturális élet zajlik, különleges elegyet alkotva orosz és skandináv hatásokból egyaránt. Tallinn gyalogosan is könnyen bejárható. Zegzugos utcái még felfedezésre várnak.

Bruges, Belgium

Európa felfedezetlen csodái - OTP Travel Utazási Iroda
Időutazás, repüljön vissza a XVII. századba! Bruges minden fala, utcaköve, étterme és kávézója hamisítatlan tizenhetedik századi hangulatot sugall. A legizgalmasabb és talán legromantikusabb időszak, amikor érdemes ezt az ékszerdobozt felkeresni az a tél. Pontosabban a karácsonyt megelőző adventi időszak, amikor a város fényei csak fokozzák ezt az amúgy is varázslatos hangulatot. Az utcák csendesebbek, mint a nyári szezonban, a hangulat ünnepélyes és karácsony váró – mintha egy mese díszletei közé cseppentünk volna.

Mostar, Bosznia-Hercegovina

Európa felfedezetlen csodái - OTP Travel Utazási Iroda
A festői város ad otthont a Balkán legszebb és egyben legtragikusabb sorsú hídjának a Stari Most-nak. A Csontváry által is megfestett Öreghíd komoly károkat szenvedett a Balkáni háborúban, ám ma már régé fényében ragyog és köti össze a település óvárosának két oldalát. A környező hegyek remek túraútvonalakat kínálnak, különösen a nyári hónapokban.

Kapcsolódó inspirációk:


Skócia top 10 - Amit Skóciában látni kell! - OTP Travel Utazási Iroda
Skócia jóval több kincset rejteget, mint azt gondolnánk! A skóciai célpontok top 10-es listáját a The Telegraph utazás mellékletének szakértői szedték csokorba.

Portugália utazás: Porto ételei - OTP Travel Utazási Iroda
Hagyományos ételek, amit Portóban, természetesen fenséges borok kíséretében, feltétlenül ki kell próbálni! Tartson velünk!

Gaudí remekműve, a Sagrada Familia | OTP Travel Utazási Iroda

Ismerje meg Valencia hogyan egyesíti a hagyományt és az innovációt, hogy egy élhetőbb és fenntarthatóbb jövő felé haladjon.

Holtakkal táncoló - Mexikó ünnepe - OTP Travel Utazási Iroda
Toszkána egyik legszebb pontját a középkori felhőkarcolók városának is hívják. Tartson velünk San Gimignanoba!

Észtország varázsa | OTP Travel Utazási Iroda
Kiváló múzeumok, elbűvölő városok, érintetlen természet és vendégszerető emberek várják Észtországban a turistát.

Kapcsolódó ajánlatok:


SKÓCIA - A LEGENDÁK FÖLDJÉN

Egyesült Királyság
749 000 Ft-tól/fő

KANÁRI-SZIGETEKI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Spanyolország
210 000 Ft-tól/fő

SPANYOLORSZÁG - TENGERPARTI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Spanyolország
257 000 Ft-tól/fő

TENGERPARTI HÉTVÉGE BARCELONÁVAL

Spanyolország
269 000 Ft-tól/fő

SEVILLAI VÁROSLÁTOGATÁS – ANDALÚZ HANGULATOK

Spanyolország
369 000 Ft-tól/fő

SZÍNPOMPÁS MADEIRA – REPÜLJ ÉS VEZESS!

Portugália
299 000 Ft-tól/fő

DÉL-PORTUGÁLIA – REPÜLJ ÉS VEZESS!

Portugália
459 000 Ft-tól/fő

PORTUGÁLIA TITKAI – REPÜLJ ÉS VEZESS!

Portugália
469 000 Ft-tól/fő

MADEIRA - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Portugália
489 000 Ft-tól/fő

THE CLIFF BAY***** - FUNCHAL, MADEIRA

Portugália
630 000 Ft-tól/fő

EZERARCÚ PORTUGÁLIA

Portugália
729 000 Ft-tól/fő

CHIA LAGUNA HOTEL VILLAGE****

Olaszország
érdeklődésre

CONRAD CHIA LAGUNA SARDINIA*****

Olaszország
érdeklődésre

UNAHOTELS NAXOS BEACH

Olaszország
érdeklődésre

ÍNYENC ÉLMÉNYTÚRA A BALTI ÁLLAMOKBAN

Észtország, Litvánia, Lettország
879 000 Ft/fő