Élmények a világ körül

Keresés

Bali legszebb természeti látnivalói

Bali legszebb természeti látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Bali rengeteg természeti szépséget tartogat. A rizsföldek mellett, lenyűgöző vízeséseket, vulkánokat, föld alatti barlangokat fedezhetünk fel az Istenek szigetén.

Bali legszebb természeti látnivalói

Bali természeti szépségei méltán híresek. Az aktív vulkánoktól kezdve a vízesésekkel tarkított folyókon át az erdős hegyekig, mindent megtalálunk Bali szigetén.
 

A környezettel harmóniában építették a gyönyörű szentélyeket és templomokat, melyek kiegészítik a tökéletes látványt. Csokorba szedtük azokat a helyszíneket, melyeket mindenképpen érdemes bakancslistánkra tűzni, ha Balira látogatunk.

Beji Guwang kanyon

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
A Beji Guwang egy szentnek számító, titkos kanyon, mely minden ide látogatót teljesen magával ragad. A kanyonban a sziklákban különböző állatfejek mintáit is felfedezhetünk, ha elég erős a képzeletünk. A kreatív fotózás szerelmesei pedig egészen lenyűgöző fotókat készíthetnek itt.

Bhuana Sari vízesés

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Ez az egyik legszebb vízesés Balin, ismeretlen, érintetlen és mindenkit teljesen magával ragad. A vízesés 2.5 órás autóútra található Denpasar-tól. Ahhoz, hogy megcsodálhassuk ezt a különleges helyet 20 percet kell túráznunk a parkolóból. Megéri a fáradtságot, hiszen minden érzékszervünket feltölti a köveken lezúduló víz és a háttérben csicsergő madarak hangja, természetes medencéiben pedig a forró napokon lehűthetjük magunkat.

Kanto Lampo vízesés

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
A meditáció három fontos eleme, a föld, a víz és a levegő egyedülálló kombinációja teszi ezt a helyet különlegessé a balinézek számára. A helyiek szerint a vízesés csak néhány éve kezdett el ekkora vízhozamban zubogni, egy imaszertartást követően, a falusiak pedig azóta áldásnak tartják, hiszen vonzza a turistákat. A legenda szerint az istentiszteleti eseményt követően egy barlang is megjelent a vízesés lábánál. Ma a barlangot meditációs célokra használják, de néhány denevérfajnak is otthont ad. A vízesés könnyen megközelíthető, kiépített lépcsősor vezet hozzá, illetve a környéken még egy kis pavilon alakú hindu templomot is találunk, ahova a helyiek imádkozni járnak.

High Cliff – Melasti Beach

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Bali déli partvidékének egyik leglenyűgözőbb strandját a turisták nagy része nem ismeri. Többnyire csak a jól értesült fotósok jutnak el Melastiba, akiket a gyönyörű sziklaalakzatok és a lenyűgöző magas sziklák vonzanak. Sokszor összekeverik a közelben lévő Tanah Lot sziklalakzattal, ahol nagyobb esőzés után ideiglenes kis vízesések csorognak le a szikla oldalában.

Nusa Dua

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Az Indiai-óceán fenséges hullámai a sziklaszirteknek csapódva igazi vízi élményparkot biztosítanak Nusa Dua rejtett szegletében. A természet egyik legszebb látványosságának lehetünk szemtanúi. Ez a természeti jelenség akkor következik be, amikor a hullámok a sziklaszirten belüli szűk térben a hatalmas energiák következtében szinte felrobbannak.

Suluban barlang

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Balin küztudott, hogy a Suluban Beach a szörfösök paradicsoma, de a Suluban barlang az igazi kincs a környéken. A földalatti világ szinte teljesen úgy néz ki, mintha a Karib-tenger kalózai-sorozat egyik filmjének díszlete lenne, túlvilági varázsával titokzatosságot és misztikumot áraszt. A barlang Bali egyik legnagyobb városa, Uluwatu közvetlen közelében található.

Mount Batur

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
A Mount Batur 1717 méteres magasságával Bali leglátogatottabb vulkánja, a legtöbb látogató általában Kintamani faluban csatlakozik a turistákhoz, hogy megnézze a fenséges tűzhányót. Azonban, ha szeretnénk kevésbé tömegturistás élményt, akkor érdemes a közeli – ám kevésbé népszerű - Pingann faluból gyönyörködni a hegy látványában.

Pasih Uug

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Nusa Panida különleges geológiai látványossága ez az elzárt tengernek is nevezett képződmény. Az elszigetelt öbölbe egy olyan természetes sziklaíven keresztül tör be a víz, ami régebben egy barlang bejárata volt. Az évek során a természeti erők hatására a barlang teteje beomlott, ezzel kialakítva azt a természetes medencét, melyet napjainkban láthatunk.

Kapcsolódó inspirációk:


Fülöp-szigetek, a kalandorok paradicsoma - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek lenyűgöző természeti kincseit testközelből a legjobb megismerni. Érdemes tehát belevetni magunkat a paradicsomi ország felfedezésébe.

Fülöp-szigeteki kisokos - OTP Travel Utazási Iroda
A filippínóknak számos olyan, elsőre meglepő szokásuk, gesztusuk van, amelyek fontos információkat hordozhatnak. Az utazóknak is érdemes a legfontosabbakat megismerni.

Fülöp-szigeteki furcsaságok - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek számos természeti és kulturális kinccsel büszkélkedhet, és kissé meglepő dolgokban sincs hiány. Összeállításunkban ezek között kalandoztunk.

A Fülöp-szigetek kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
A közel hétezer szigetből álló Fülöp-szigetek végtelen, buja erdőségeiről, gyönyörű strandjairól, egzotikus élővilágáról és fenséges hegyeiről ismert.

Fókuszban a Fülöp-szigetek - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek Ázsia egyik vonzó turisztikai célpontja. Mégis viszonylag keveset hallunk róla. Ismerje meg néhány érdekes adaton keresztül ezt a különleges országot!

Kapcsolódó ajánlatok:


BALI WINA HOLIDAY VILLA Kuta

Indonézia
645 000 Ft-tól/fő

GRAND MIRAGE RESORT AND THALASSO BALI Nusa Dua

Indonézia
768 000 Ft-tól/fő

HOTEL NIKKO BALI BENOA BEACH RESORT****+

Indonézia
789 000 Ft-tól/fő

MELIA BALI VILLAS & SPA***** - NUSA DUA

Indonézia
864 000 Ft-tól/fő

BALI - KÖRUTAZÁS ÜDÜLÉSSEL

Indonézia
940 000 Ft-tól/fő

BALI SOL BEACH HOUSE BENOA Tanjung Benoa

Indonézia
988 000 Ft-tól/fő

THE SAMAYA SEMINYAK BALI***** - SEMINYAK

Indonézia
1 168 000 Ft-tól/fő